Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Lukašenko atteikta Londonas olimpisko spēļu akreditācija

Lukašenko atteikta Londonas olimpisko spēļu akreditācija
Aleksandrs Lukašenko
Foto: Itar Tass/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko nav saņēmis akreditāciju 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm, par ko neizpratni izteicis Krievijas Olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs.

Žukovs atzinis, ka nesaprot, kāpēc Lukašenko atteikta akreditācija, jo olimpiskās spēles tomēr nav politika...

"Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko Londonas olimpisko spēļu orgkomiteja neiedeva akreditāciju. Sports ir ārpus politikas? Kā ar olimpiskajām vērtībām un tradīcijām? Katrs skolnieks zina, ka Grieķijā olimpisko spēļu noslēgumā tika noslēgts pamiers," sacīja Žukovs, norādot, ka nevajag jaukt sportu ar politiku.

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com


, 2012-07-25 18:32, pirms 12 gadiem
''Katrs skolnieks zina, ka Grieķijā olimpisko spēļu noslēgumā tika noslēgts pamiers'' - interesanti.....vai tad tā nebija pate Krievija kura pirms četriem gadiem uzbruka Gruzijai Olimpisko spēļu laikā?
, 2012-07-25 18:33, pirms 12 gadiem
Lukašenko ir Baltkrievijas olimpiskās komitejas prezidents, kurš nu dirs.tu ka sports nav politika. Kā vispār tāds iespējams? Citām valstīm par politiķu iejaukšanos sporta dzīvē liek sodus u.c. A te baltkrievu batķa kūrē gan sportu, gan politiku un nekas par tādu gājienu baltkrievus vispār vajadzētu atstādināt no dalības. Pie tam Lukašenko Baltkrievijas NOK prezidents ir no 1997.gada. Un raksts no krieviem paņemts nekorekts kur nav apskatīta otra puse.
, 2012-07-25 18:35, pirms 12 gadiem
Diemžēl bez politikas nevar iztikt,tā tas ir bijis un tā tas būs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-25 19:18, pirms 12 gadiem
joks būtu, ja Lukašenko uznāktu melnie un šis aizliegtu Baltkrievijas sportistiem startēt Londonā.
, 2012-07-25 19:29, pirms 12 gadiem
raitis0077 rakstīja: es skatos ka krieviem vienmer ir neizpratne par lietam , kas jebkuram ir saprotamas , un brinas kapec krievus neieredz
Piekrītu Tev! Pa Latvijas iekšpolitiku maisās kā pa savu zeķi,bet Sīrijā,redziet - nevar iejaukties svešas zemes iekšpolitikā!
Vēl jau Jaunais Vilnis,vispār pzģč!!
, 2012-07-25 20:31, pirms 12 gadiem
Lielie dar kā grib,mazie kā var un vēl stiprajiem vienmēr taisnība.Šādus un citādus citātus neviens nav atcēlis,tāpēc ,ka dzīvē tas vienmēr pierādās.Tāpēc Krievija var atļauties dubultstandartus un arī Rietumi to pašu.Nav pat vērts diskutēt.Ipaši nevandos pa politiskiem saitiem,bet vai tad Lukašenko nebija aizliegums iebraukt Eiropas Savienībā?Tad kāpēc lai Olimpiskās spēles būtu izņēmums?
, 2012-07-25 22:43, pirms 12 gadiem
Un kā, tad tā, ka vienīgais, kas izteicis neizpratni ir krievijas Olimpiskās komitejas prezidents? Pārējiem, laikam po*uj
, 2012-07-26 12:17, pirms 12 gadiem
Interesanti gan, kas tie žīdi par izredzētajiem ir, ka viņiem ir atļauts pilnīgi viss, ja sportists atteiksies ar kādu no žīdiem sacensties - SODS, a te Baltkrievam aiztaisaa muti.
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.