Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Ukrainas premjers grib apbalvot arī tos olimpiešus, kam neizdevās izcīnīt medaļas

Ukrainas premjers grib apbalvot  arī tos olimpiešus, kam neizdevās izcīnīt medaļas
Nikolajs Azarovs
Foto: lifedon.com.ua

Ukrainas premjerministrs Nikolajs Azarovs atklājis, ka parlaments apbalvos ne tikai Londonas olimpisko spēļu medaļniekus, bet arī tos Ukrainas sportistus, kam konkurenti vai tiesneši liedza kāpt uz goda pjedestāla.

"Visus olimpiešus – čempionus, medaļniekus, kā arī ceturtās līdz sestās vietas ieguvējus un tos, kam tiesnešu netaisnība liedza kāpt uz goda pjedestāla – visus parlaments apbalvos. Tas ir mans lēmums un es uz to uzstāju," uzvēra Azarovs.

Neilgi pēc Londonas olimpisko spēļu sākuma Ukrainas parlaments nolēma palielināt prēmiju apmēru medaļniekiem. Zelta medaļu īpašnieki saņems 125 000 dolāru prēmiju, vicečempioni – 80 000, bet bronzas medaļnieki – 55 000. Tādas pašas summas saņems arī sportistu treneri.

Londonā Ukraina izcīnīja sešas zelta medaļas, piecas sudraba un deviņas bronzas godalgas. Azarovs norādīja, ka Ukraina nostartēja cienījami, taču potenciāls ir lielāks, tāpēc jāuzlabo sportistu treniņu apstākļi. Iepriekš Azarovs arī bija norādījis, ka tiesnešu netaisnības dēļ ukraiņi netika pie vismaz sešām medaļām.

Izmantotie resursi:
news.liga.net


, 2012-08-15 15:26, pirms 12 gadiem
Pareizi. Jo galvenais ir piedalīties.
, 2012-08-15 15:27, pirms 12 gadiem
AlanRich rakstīja: Pareizi. Jo galvenais ir piedalīties.
Katram normālam sportistam , nav galvenais tikai piedalīties, tūristiem varbūt...
, 2012-08-15 15:33, pirms 12 gadiem
Latvijā arī jāapbalvo ceturtās līdz sestās vietas ieguvēji un tie, kam tiesnešu netaisnība liedza kāpt uz goda pjedestāla.
, 2012-08-15 15:34, pirms 12 gadiem
Tauta kaut kā pieturās pie nepareizā barona Kubertēna teiciena tulkojuma: vārda "piedalīties" vietā bija jābūt "cīnities par uzvaru".
, 2012-08-15 15:44, pirms 12 gadiem
AlanRich rakstīja: Pareizi. Jo galvenais ir piedalīties.
Vispār jau sākotnēji olimpiskais moto bija : galvenais ir piedalīties cīņā par uzvaru! Tikai vēlāk gadu gaitā tas tikai "nomīkstināts" uz manuprāt krietni stulbāko un sportiskajam garam neatbilstošāko: "galvenais ir piedalīties"!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-15 15:46, pirms 12 gadiem
Es domaaju, ka Sirmajam tikai tiesneshu netaisniiba liedza izciiniit medalju. Vinjsh tachu veel tik jauns, vinjam vajadzeeja dot vieglaaku riiku! Citu pieveica zemas kvalitaates veseris, veel vienu - lode, bet zirgi apeeda veselas divas medaljas. Davai, sametamies pa pieciitim un preemeejam muusu lepnumu!
, 2012-08-15 15:47, pirms 12 gadiem
sochee rakstīja: Katram normālam sportistam , nav galvenais tikai piedalīties, tūristiem varbūt...
Tas bija sarkasms...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-15 17:47, pirms 12 gadiem
Kremļa ielikteņu valdības populisms Ukrainā tiek demonstrēts pilnībā.
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.