Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1599, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Koscinkevičs

Štrombergs: "Pamodos tikai uz trešo braucienu..."

Štrombergs: "Pamodos tikai uz trešo braucienu..."
BMX braucējs Māris Štrombergs ceturtdien Londonā olimpisko spēļu pusfinālam kvalificējās jau pēc pirmajiem trijiem braucieniem. Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Latvijas BMX komandas līderis Māris Štrombergs pēc iekļūšanas pusfinālā neslēpa, ka nebija gaidījis, ka ceturtdaļfināla barjeras pārvarēšana olimpiskajam čempionam nāks tik grūti.

"Baigi smags sākums," aizelsies sacīja Štrombergs. "Jau pēc otrā brauciena mūsu nometnē bija skarba vārdu pārmaiņa... Grūti saņemties. Ja godīgi, nebiju domājis, ka man kā olimpiskajam čempionam būs tik grūti braukt pirmos divus braucienus. Pēc otrā brauciena es sāku (asu vārdu pārmaiņu - aut.), un viņš (domāts treneris Ivo Lakučs - aut.) pateica ko skarbu. Tas mazliet lika saņemties. Galvā bija pārāk daudz domu par to, kā būs. Pārāk daudz domu par citiem (konkurentiem - aut.), biju ne tik daudz koncentrējies uz sevi. Tā lielos mačos notiek. Ar to jātiek galā."

Māris neslēpa, ka olimpiskā spriedze tomēr liek par sevi manīt. ''Domas ir visu laiku. Jau pēdējās nedēļās treniņos tas slogs visu laiku sēž uz pleciem. Es domāju, ka viss būs vienkāršāk, bet nasta tomēr ir. Jāmēģina izslēgt ārā. Es domāju, sliktāk par šodienu vairs nevar būt. Rītdien vajadzētu būt kārtībā."

Ceturtdaļfinālā bija diezgan daudz kritienu, un arī tas Štrombergam nodarbinājis prātu. "Tā ir olimpiāde..." viņš atbildēja uz jautājumu, kāpēc kritienu ir tik daudz. "Tas arī galvā mazliet maisījās, jo te ir arī tādi braucēji, kas tiešām nedomā ar galvu - ies, līdīs, grūdīs, lai tikai izcīnītu to vienu vietu. Tāpēc otrajā braucienā paliku, piebremzēju. Pirmajā virāžā bija kritiens, to es mierīgi apbraucu un tad ieslēdzos, kad visas grūstīšanās bija garām.''

Runājot par otro braucienu, Štrombergs neslēpa, ka pieļāvis kļūdu. "Galvā bija pārāk daudz domu. Ja skatāmies uz celiņa izvēli, viss bija ideāli - blakus nebija stiprs braucējs. Bet es nevarēju izslēgt to, kas notiek apkārt, un nenokoncentrējos - aizķēru barjeru un brauciens bija beidzies. Tādi sīkumi, bet tāds ir sports. Jātiek ar to galā - tāds ir mūsu darbs."

Trešā brauciena cena bija ļoti augsta, un Māris ar to lieliski tika galā, finiša līniju šķērsojot pirmais. ''Varēju nobraukt vēl ātrāk, taču es kontrolēju braucienu, lai mani neviens neapdzen. Pusfinālā celiņus nosaka pēc time trial laika. Nekur vairs trešajā braucienā aizskriet nevarēju."

Pusfinālā Māris sagaida ļoti smagu cīņu. "Visi braucēji ir stipri, taču mans zars ir iegadījies baigi nikns. Rītdien pusfināls būs reāls olimpiskais fināls," viņš sacīja, paužot cerību, ka turpinājumā galva tomēr būs brīvāka no nevajadzīgām domām. "Pēc šī (trešā - aut.) brauciena satraukumam vajadzētu mazināties, bet pašapziņai - celties. Jābrauc mājās, jāatpūšas, jānoskaņojas un rīt jāpamostas jau no paša rīta, nevis uz trešo braucienu... Rītdien pusfinālā tā nedrīkstēs.''


, 2012-08-09 19:51, pirms 12 gadiem
Būs labi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-09 19:54, pirms 12 gadiem
Veiksmi!
, 2012-08-09 19:54, pirms 12 gadiem
Jū, starts būs izšķirošs. Gan jau būs jautri ar Willeru un Willobiju blakus. Labi ka vismaz kolumbietis vienā pusē.
, 2012-08-09 20:06, pirms 12 gadiem
Piemērs citiem mūsu sportistiem, kuriem lielajās sacensībās neveicās (domāju paši zināt kuriem). Re kā, pirms pēdējā brauciena var arī nolamāties un saņemties, nevis kā viens saka, ka jau galvā sapratis, ka būs neveiksme.
, 2012-08-09 20:12, pirms 12 gadiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-09 20:25, pirms 12 gadiem
jātceras tikai, ka arī willers un willobijs un pārējie redz kas viņiem blakus - štrombergs veiksmi pusfinālā čaļiem
, 2012-08-09 20:26, pirms 12 gadiem
Lai tad Štrombis paņem priekšā tos spēcīgākos savā pusfinālā, un otrajā pusfinālā Treimanim ar Veidi būs vieglāk
, 2012-08-09 20:35, pirms 12 gadiem
Jāpiekrīt! Māra pusfināls ir vienkārši nāvigs, bet viņam tas ir pa spēkam.
, 2012-08-09 20:47, pirms 12 gadiem
Māri, Edžu, Rihi jums izdosies. Parunājiet ar savu apziņu, zemapziņu, atkārtojiet, mēs esam olimpiskie čempioni, informācija pirms gulētiešanas un ceļoties ir vissiedarbīgākā metode, kā nostiprināt savu pārliecību prātā.
, 2012-08-09 20:51, pirms 12 gadiem
Romis1991 rakstīja: Lai tad Štrombis paņem priekšā tos spēcīgākos savā pusfinālā, un otrajā pusfinālā Treimanim ar Veidi būs vieglāk
Nu lieta taada, kad Maarim ir otrajs pusfinaals, pa priekshu kodiisies Rihards ar Edzu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-09 21:27, pirms 12 gadiem
Не периживай,Марис! Золото возьмёшь!
, 2012-08-09 21:53, pirms 12 gadiem
nu ja skatās Štrombja braucienu, tad ir gana easy tikt finālā, principā arī Treimanim ir reāli...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-09 23:52, pirms 12 gadiem
imzis rakstīja: nu ja skatās Štrombja braucienu, tad ir gana easy tikt finālā, principā arī Treimanim ir reāli...
..tik pat easy ir nožauties
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Māris Štrombergs
Foto: Latvijas Pasts
3

Štrombergs, Pļaviņš un Šmēdiņš iemūžināti pastmarkās

Šodien notiek pirmās dienas zīmogošana divām jaunām pastmarkām, kas veltītas Latvijas olimpisko medaļu ieguvējiem - Mārim Štrombergam, Mārtiņam Pļaviņam un Jānim Šmēdiņam. Pasākums notiek Rīgas Sporta muzejā, Alksnāja ielā 9, no plkst.10 līdz 17, informē LOK mājas lapa.
Ķīna - piecgades līdere pasaules sportā
Foto: AP / Scanpix
5

Ķīna - piecgades līdere sportā, nākotnē dominēs Krievija

Vērienīgā pētījumā noskaidrotas aizvadītās piecgades vadošās valstis sportā – līderes ir Ķīna un Lielbritānija, savukārt nākamā piecgade piedrerēs Krievijai, informē sporta mārketinga kompānija.
Bronzas medaļnieki Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

LOK izdevusi desmito olimpisko grāmatu "Latvija Londonā"

Šodien,12.novembrī, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) ilggadējā atbalstītāja Swedbank Centrālajā ēkā notika LOK izdotās grāmatas „Latvija Londonā” atvēršanas svētki, kur Latvijas Olimpiskā komanda vēlreiz atcerējās aizvadītās vasaras spilgtākos olimpiskos notikumus Londonā, kurus fiksējuši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi.