Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1589, Did:0, useCase: 3

Autors: Aigars Prūsis

Artis Lagzdiņš: Liepāja sāk atgūties no krīzes arī sportā

Artis Lagzdiņš: Liepāja sāk atgūties no krīzes arī sportā
Liepājas sporta pārvaldes vadītājs Artis Lagzdiņš.

Pērnais gads Liepājai atnesa smagus pārbaudījumus – darbību apturēja metalurģiskā rūpnīca „Liepājas metalurgs”, atstājot bez darba lielu daļu metalurgu. Līdz ar to trauksmains gads bija arī daļai Liepājas sporta – futbola un hokeja klubi, tostarp šo sporta veidu bērnu un jauniešu struktūra – atradās uzņēmuma pārziņā.

Spītējot grūtībām, pilsēta tikusi galā ar metalurģiskās krīzes slogu tiktāl, ka notikusi sporta kluba „Liepājas metalurgs” bērnu un jauniešu sporta programmu pārņemšana. Pašvaldības pārziņā atgriezusies arī rūpnīcas apsaimniekotā futbola infrastruktūra.

Diemžēl 2013. gadā Liepāja palika bez profesionālās hokeja komandas, taču sezonu sekmīgi noslēdza futbolisti. Kas ar futbolu notiks šosezon, vai Liepājā atgriezīsies hokejs, lūdzām pastāstīt Liepājas sporta pārvaldes vadītājam Artim Lagzdiņam.

– Jāatzīstas, ka arī 2014. gads sporta lauciņā Liepājā iesācies saspringti. Sporta klubs „Liepājas metalurgs” atteicies no dalības Ziemas kausā, taču turpina gatavoties regulārajai Virslīgas sezonai. Joprojām nav īsti skaidrs, kas Liepāju pārstāvēs čempionātā, jo „Liepājas metalurga” komandai līdzekļu pagaidām nav.

Jāsāk ar to, ka par sporta kluba „Liepājas metalurgs” plāniem pašvaldība netiek informēta un bieži vien informācija tiek uzzināta pastarpināti. Līdz ar to apgalvot, ka Virslīgā startēs komanda zem nosaukuma „Liepājas metalurgs”, es nevaru.

Runājot par futbola nozari kopumā, vēlos atgādināt, ka paveikts milzu darbs – pārņemta liela apjoma sporta programma, kurā trenējās vairāki simti bērnu un jauniešu. Darbu pašvaldības paspārnē sācis futbola treneru korpuss, futbola laukumi strādā un tiek veiksmīgi apsaimniekoti, piesaistītas Izglītības ministrijas mērķdotācijas treneru algām. Tātad futbola nozari apkalpojošais personāls saņem algu un turpina veikt savu darbu. Līdzīgi ir ar hokeja nozari, tikai ledus halle nav Liepājas īpašumā. No paša sākuma tādu mērķi arī nospraudām – nesagraut sporta piramīdu un saglabāt sporta infrastruktūru, lai neciestu neviens Liepājas bērns un jaunietis.
Cita situācija ir ar profesionālo sportu, kuru pašvaldība pat pēc labākās gribēšanas vienkārši nevar mehāniski pārņemt, nogādājot „Liepājas metalurga” sporta klubam naudas koferīti, lai kā Liepājas sporta draugi to negribētu. Mūsu galvenais uzdevums ir veikt primārās pašvaldībai uzdotās funkcijas, ko nosaka likumdošana.

– Vai tas nozīmē, ka Liepājas pašvaldība profesionālo futbola komandu „Liepājas metalurgs” neatbalstīs?

Jau pagājušajā gadā mums bija skaidrs uzstādījums: jānāk profesionāļiem futbola jomā ar skaidru izpratni, kā turpmāk strādās futbola klubs Liepājā. Ir jābūt precīzam plānam par sponsoru piesaisti, lai algotu profesionālus futbolistus un nodrošinātu ilglaicīgu futbola darbību augstākajā līmenī, nevis jādomā kā izpirkt vietu Virslīgā un „izvilkt” vienu sezonu ar pašvaldības budžeta līdzekļiem.

– Ja „Liepājas metalurgs” tomēr nestartēs Virslīgā, tad Liepāja, viens no Latvijas futbola stūrakmeņiem, būs pārstāvēta vien pirmajā līgā...

Piebildīšu, ka startējot Virslīgā, tajā arī ir jāfinišē. Jaunajā sezonā jānodrošina arī spēlētāji dublieru čempionātā, kas nozīmē faktiski divu komandu uzturēšanu. Vai šāda iespēja klubam būs, pagaidām neviens no mums nezina, bet vietu Virslīgā ir izcīnījusi šī kluba komanda.

– Kāda būtu izeja no šīs sarežģītās situācijas?

Pašvaldība, lai saglabātu augstākās raudzes futbolu, gatava meklēt risinājumu divos virzienos. Pirmais – futbola klubs X ar skaidru menedžmenta plānu profesionāļu vadībā izvērtē iespējas, atrod sponsorus un ar skaidru vīziju nāk pie pašvaldības, lai sāktu kopīgu darbu. Ja tiek gūta pārliecība, ka plāns ir ilglaicīgs un virzīts uz futbola attīstību, nevis vienas sezonas projekts, mēs to atbalstīsim savu iespēju robežās, plānosim izdevumus un meklēsim risinājumus.

Otrs un pieticīgākais virziens ir starts pirmajā līgā ar saviem spēkiem un izcīnīt vietu Virslīgā uz 2015. gadu. Redzot mūsu sportistu potenciālu, tas ir reāli, jo ir spējīgi audzēkņi un arī futbola stadioni mums ir labākie valstī. Darbā uz Sporta spēļu skolu pārnākuši talantīgi treneri, kurus ļoti gribētos noturēt Liepājā arī turpmāk.

– Šī komanda varētu būt „Varavīksne”?

SFK „Varavīksne” tieši tāpat kā SK „Liepājas metalurgs” ir privāti klubi. Gan šiem, gan jebkuram citam klubam ir vienādas pozīcijās sadarbībā ar Liepājas pašvaldību, kas tomēr nav mītiska organizācijas ar lielu naudas maku, bet ir visu liepājnieku interešu pārstāvis dažādās jomās, tostarp sportā.

– Šad tad izskan pārmetumi, ka Liepāja vairāk atbalsta basketbolu, nevis futbolu...

Basketbola klubs Liepājā formējās vairāk nekā desmit gadus un tieši tāpat kā futbolam, basketbolam te ir senas tradīcijas. Atsķirība izveidojās tajā, ka futbolu deviņdesmitos gados pārņēma viens uzņēmējs un futbola entuziasts Sergejs Zaharjins un to faktiski uzturēja kā savas rūpnīcas daļu. Futbolisti nemeklēja sadarbības modeļus ar pašvaldību un sponsoriem, kamēr basketbola klubs mērķtiecīgi savu vietu izcīnīja ar veiksmīgu un modernu menedžmentu. Rezultātā Liepājai ir spēcīga basketbola piramīda, sākot no maziem bērniem, beidzot ar profesionālām komandām gan vīriešiem, gan sievietēm, kas balstās uz pašmāju spēlētājiem. Jāpiebilst, ka agrākos Liepājas futbola finansiālos apjomus basketbols nekad nav piedzīvojis. Un joprojām uzskatu, ka futbola izmaksas profesionālo futbolistu atalgojuma lauciņā, attiecībā pret rezultātiem un parādīto sniegumu valstī, bijušas ārkārtīgi pārvērtētas. To skaidri apliecināja Virslīgas tabula, kurā liepājnieki piekto vietu faktiski izcīnīja ar jauniešu sastāvu, Liepājas treneru Jāņa Intenberga un Viktora Dobrecova vadībā.

Līdzīga situācija ir ar florbola klubu Liepājā, kurš nekad nav bijis pašvaldības pārziņā un viena liela sponsora tam nekad nav bijis, taču šajā klubā trenējas gandrīz 200 jauno florbolistu, kam jāpielāgojas jauno basketbolistu treniņiem, jo treniņi notiek basketbola zālēs. Klubs sekmīgi pārstāvēts florbola Virslīgā un tā mājas spēles Liepājas Olimpiskajā centrā praktiski vienmēr ir labi apmeklētas un florbola entuziastu darbs pilsētā ir novērtēts ar uzviju – ir sākts darbs, lai Liepājā sāktu manēžas celtniecību, kurā būs ne tikai vieglatlētikas sektori, bet arī starptautiskajiem standartiem atbilstošs florbola laukums.

– Vai arī lielais hokejs Liepājā atgriezīsies?

Pārņemot hokeja programmu, apzinājāmies, ka agri vai vēlu Liepājai nepieciešama komanda Latvijas hokeja čempionātā, kur spēlēt tiem jauniešiem, kas tuvojas pilngadībai. Arī šādas komandas izveides iniciatīvai un tālākās darbības plāniem jānāk no šī sporta veida aktīvistiem. Par laimi, indikācijas tam jau ir manāmas. Pilsēta to noteikti atbalstīs, bet ar nosacījumu, ka hokeja virslīgā jāgūst profesionālās iemaņas jaunajiem hokejistiem, ļaujot gūt pieredzi un pakāpties uz augstāku līmeni.

Labprāt redzētu, ka Liepājā atkal atgriežas kāds augstāka līmeņa hokeja čempionāts, piemēram Baltkrievijas ekstralīga, taču šim procesam būtu jānotiek sadarbībā ar kādu lielāku klubu, līdzīgi kā tas jau bija ar „Dinamo Rīga”. Tāpēc esmu uzrunājis Mihailu Vasiļonoku, aicinot vadīt hokeja nozari Liepājā, jo viņa zināšanas hokejā tomēr nav pārvērtējamas.

– Vai 2014. gads Liepājas sporta draugiem varētu atnest labas ziņas?

Ja neskaita metalurģiskās krīzes sekas, tad šis gads jau sācies ļoti labi un cerīgi. Gads būs notikumiem bagāts, netrūks tradicionālo sporta sarīkojumu. Taču vienu es zinu noteikti –Liepāja nepaliks bez profesionālā sporta. Kopā mēs pārvarēsim visas grūtības!


, 2014-01-10 16:31, pirms 10 gadiem
Nu cerams, ka tā būs...
Vajag tāč hokeju atpakaļ..
, 2014-01-10 16:33, pirms 10 gadiem
Par hokeju runājot, naf*** to komandu Baltkrievijā. LAČ līmenis aug, arī Liepājai tajā ir jādod sava artava savu galveno komandu virzot tieši šeit nevis atkal dzenoties pie būļbām.
Kopumā jāpiekrīt Lagzdiņam, tas ir tas, ko esmu minējis pirms tam, problēma nav tik liela finansējuma atrašanā, kā drīzāk pieradumā, ka hokejs un futbols visu laiku dzīvojis uz viena uzņēmuma rēķina. Tagad cilvēki ir nesaprašanā, ko tālāk, kurš būs tas viens labvēlis, kurš uzturēs šīs komandas LM vietā. Atbilde ir pavisam vienkārša, viena labvēļa taktika ir vissliktākais sporta finansēšanas veids kāds vien var būt. Aiziet vienīgais labvēlis, klubs paput.
FK Kurši un Liepāja/Triobet ir labs piemērs kā jāattīsta sporta klubs apstākļos, kad nenāk viena garantēta naudas summa no lielā batjkas. LM menedžments, ik īpaši hokejā bija vājš. Turpretī baksetbolistus un florbolistus, kam komandas uzturēšanā nākas šo to arī nopelnīt, dzīve ir piespiedusi meklēt sadarbības partnerus, sponsorus, strādāt pie menedžmenta, mārketinga u.t.t.
Ja šie hokeja un futbola cilvēki, kas plāno veidot komandas būs gana radoši un aktīvi, komandas būs, sponsorus atradīs.
, 2014-01-10 16:56, pirms 10 gadiem
Lagzdiņa kng varētu paskaidrot kā VARAVĪKSNE taisās vinēt 1. līgu ja 1913 gadā ar mokām izcīnīja 7.vietu To ko muld KAZAKA kng nav vērts ņemt vērā!
, 2014-01-10 17:02, pirms 10 gadiem
LIEPĀJĀ tagad nemeklē naudu futbolam un hokejam ,bet kaut kādam velobraucienam kuram lai tas varētu notikt uz pus dienu LIEPĀJĀ jāaptur visa veida satiksme!
, 2014-01-10 17:06, pirms 10 gadiem
barakuda21 rakstīja: Lagzdiņa kng varētu paskaidrot kā VARAVĪKSNE taisās vinēt 1. līgu ja 1913 gadā ar mokām izcīnīja 7.vietu To ko muld KAZAKA kng nav vērts ņemt vērā!
Gan jau pa 100 gadiem būs progresējuši.
, 2014-01-10 17:12, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Par hokeju runājot, naf*** to komandu Baltkrievijā. LAČ līmenis aug, arī Liepājai tajā ir jādod sava artava savu galveno komandu virzot tieši šeit nevis atkal dzenoties pie būļbām.
Kopumā jāpiekrīt Lagzdiņam, tas ir tas, ko esmu minējis pirms tam, problēma nav tik liela finansējuma atrašanā, kā drīzāk pieradumā, ka hokejs un futbols visu laiku dzīvojis uz viena uzņēmuma rēķina. Tagad cilvēki ir nesaprašanā, ko tālāk, kurš būs tas viens labvēlis, kurš uzturēs šīs komandas LM vietā. Atbilde ir pavisam vienkārša, viena labvēļa taktika ir vissliktākais sporta finansēšanas veids kāds vien var būt. Aiziet vienīgais labvēlis, klubs paput.
FK Kurši un Liepāja/Triobet ir labs piemērs kā jāattīsta sporta klubs apstākļos, kad nenāk viena garantēta naudas summa no lielā batjkas. LM menedžments, ik īpaši hokejā bija vājš. Turpretī baksetbolistus un florbolistus, kam komandas uzturēšanā nākas šo to arī nopelnīt, dzīve ir piespiedusi meklēt sadarbības partnerus, sponsorus, strādāt pie menedžmenta, mārketinga u.t.t.
Ja šie hokeja un futbola cilvēki, kas plāno veidot komandas būs gana radoši un aktīvi, komandas būs, sponsorus atradīs.
Par to,ka LV (un netikai LM) sporta sistēmas finansēšanas shēmas ir galīgi garām šeit SC jau ir n-tās reizes izrunāts, un tāpēc nav pat vērts šo tēmu cilāt.
Tomēr attiecībā uz to vai Liepājas hokeja komandai labāk startēt BČ vai LČ viss nemaz nav tik viennozīmīgi?
Kas patreiz ir LČ. Pamatā Latvijas hokeja entuziastu pasākums, kurš vismaz uz pašreizējo mirkli nav guvis plašu tautas masu atzinību. Tad kāda jēga Liepājā turēt hokeja komandu, kura piedalās tikai LČ, un kuras spēles apmeklē daži desmit skatītāju ? Vai ledus halle grib kaut ko nopelnīt? Protams,ka grib, bet uz LČ spēļu rēķina tas pavisam noteikti tas nav izdarāms. Iepriekšējās sezonās LM komandas spēles LČ bija par brīvu, jo galvenās komandas starts BČ +/- kompensēja kaut mazliet halles izdevumus, jo uz BČ spēlēm nāca vidēji 800 skatītāji.
Un par līmeni arī var arī padiskutēt, jo,lai arī kā kādam tas nepatiktu, tomēr BČ līmenis arī patreiz ir augstāks nekā LČ.
, 2014-01-10 17:24, pirms 10 gadiem
prieksh kam naudu teereet braucieniem uz Baltkrieviju, ja to naudu var investeet jaunatnes sisteemaa vai kaados citos uzlabojumos? Baltkrievijaa sen vairs nav nekaads augstais liimenis, komandai ir jaaspeelee vieteeja chempionaataa.
, 2014-01-10 17:34, pirms 10 gadiem
seja12387 rakstīja: prieksh kam naudu teereet braucieniem uz Baltkrieviju, ja to naudu var investeet jaunatnes sisteemaa vai kaados citos uzlabojumos? Baltkrievijaa sen vairs nav nekaads augstais liimenis, komandai ir jaaspeelee vieteeja chempionaataa.
Nemurgo!
Kādā jēga no jaunatnes sistēmā,ja šai sistēmai nav paša galvenā-pieaugušo komanda, kurā spēlēt labākiem no šīs jaunatnes sistēmas.
Tas ka BČ visās komandās spēlē spēlē spēlētāji, kuri par to saņem naudu, vien liecina, ka šai čempionātā līmenis ir augstāks nekā LČ.
, 2014-01-10 17:34, pirms 10 gadiem
SEJA!12387 ir aizmirsis kamēs varam priecāties par hokeja līmeni tāpēc ka mums ir DINAMO,bet LHČ līmenis... piedodiet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-10 17:43, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Par to,ka LV (un netikai LM) sporta sistēmas finansēšanas shēmas ir galīgi garām šeit SC jau ir n-tās reizes izrunāts, un tāpēc nav pat vērts šo tēmu cilāt.
Tomēr attiecībā uz to vai Liepājas hokeja komandai labāk startēt BČ vai LČ viss nemaz nav tik viennozīmīgi?
Kas patreiz ir LČ. Pamatā Latvijas hokeja entuziastu pasākums, kurš vismaz uz pašreizējo mirkli nav guvis plašu tautas masu atzinību. Tad kāda jēga Liepājā turēt hokeja komandu, kura piedalās tikai LČ, un kuras spēles apmeklē daži desmit skatītāju ? Vai ledus halle grib kaut ko nopelnīt? Protams,ka grib, bet uz LČ spēļu rēķina tas pavisam noteikti tas nav izdarāms. Iepriekšējās sezonās LM komandas spēles LČ bija par brīvu, jo galvenās komandas starts BČ +/- kompensēja kaut mazliet halles izdevumus, jo uz BČ spēlēm nāca vidēji 800 skatītāji.
Un par līmeni arī var arī padiskutēt, jo,lai arī kā kādam tas nepatiktu, tomēr BČ līmenis arī patreiz ir augstāks nekā LČ.
Nav šaubu par to, ka BAČ līmenis ir augstāks, tomēr ir nepareizi uz hokeja saimniecību skatīties tikai no ''ko mēs no tā iegūstam?'' pozīcijām. Dažkārt ir jādod arī kaut ko pretī, šobrīd LAČ sāk atgriezties kaut kādi daudz maz nopietni hokejisti, no kuriem pieņemu, ka kāds Monarhos, Kurbadā un Prizmā iespējams ir ''pusamatieris'' ne tikai amatieris. Vēl gadu vai divus atpakaļ nevarējām pat sapņot par tādiem vārdiem kā Žabotinskis, Bļinovs, Pečura, Gricinskis, Saviels, Hartmanis, Grundmanis, Macijevskis. Daži no viņiem vēl nesen bijuši izlases spēlētāji, dažs kandidātos ir arī šobrīd.
Nekas nenotiek tā pat vien, būtu egoistiski no Liepājas hokeja puses sēdēt rokas klēpī salikušiem ar domu ''nu paskatīsimies, kad uzaudzēsiet līmeni, tad arī mēs jūsu sabiedrību pagodināsim ar savu klātbūtni''. Vismaz Monarhu, Prizmas līmeņa komanda no Liepājas būtu tieši tas, kas Latvijas čempionātam vajadzīgs.
, 2014-01-10 17:43, pirms 10 gadiem
Nesaprotu, kāpēc Varavīksnei būtu jāspēlē un jāuzvar pirmajā līgā, ja to (= Varavīksni) var formāli apvienot ar LM un startēt uzreiz Virslīgā. Protams, jāspēj pacelt Virslīgas komandas budžets, bet 2015. gadā tas ne par matu nebūs mazāks. Vienīgi -- ja LM mantinieki ar Varavīksni nekādi nespēj kopīgu valodu atrast, tad iegūst jēgu Lagzdiņa scenārijs.
, 2014-01-10 17:47, pirms 10 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: Par skatitajiem runajot - DHK Latgale 2010/11 sezonaa pieraadiija ka var ja grib! Tribines bija pilnas gan speelees kad Latgale draaza LSPA ar +10 vartu starpibu, gan play-ofos kad LM ar BAC sastavu draaza Latgali. Tikai pie marketinga un reklamesanas japiestraadaa.

Pats ceru uz to, ka futbola klubs Liepaajaa buutu pec iespejas konkuretspejigaks, bet hokejaa, vismaz pagaidaam pietiek ar viduveju LAC komandu. Jo BAC limenis ir krities dramatiski, tacu izmaksas tur spelet ir lielas. Manuprat uz doto bridi tas nebutu ''value for money'', ka saka...
Par ko arī ir stāsts, ka kamēr LČ organizatori nesapratīs cik nozīmīga loma čempionāta attīstībai ir skatītāju daudzumam tribīnēs, tikmēr šim čempionātam no tāda entuziastu-amatieru statusa neizrauties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-10 17:55, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Nav šaubu par to, ka BAČ līmenis ir augstāks, tomēr ir nepareizi uz hokeja saimniecību skatīties tikai no ''ko mēs no tā iegūstam?'' pozīcijām. Dažkārt ir jādod arī kaut ko pretī, šobrīd LAČ sāk atgriezties kaut kādi daudz maz nopietni hokejisti, no kuriem pieņemu, ka kāds Monarhos, Kurbadā un Prizmā iespējams ir ''pusamatieris'' ne tikai amatieris. Vēl gadu vai divus atpakaļ nevarējām pat sapņot par tādiem vārdiem kā Žabotinskis, Bļinovs, Pečura, Gricinskis, Saviels, Hartmanis, Grundmanis, Macijevskis. Daži no viņiem vēl nesen bijuši izlases spēlētāji, dažs kandidātos ir arī šobrīd.
Nekas nenotiek tā pat vien, būtu egoistiski no Liepājas hokeja puses sēdēt rokas klēpī salikušiem ar domu ''nu paskatīsimies, kad uzaudzēsiet līmeni, tad arī mēs jūsu sabiedrību pagodināsim ar savu klātbūtni''. Vismaz Monarhu, Prizmas līmeņa komanda no Liepājas būtu tieši tas, kas Latvijas čempionātam vajadzīgs.
STOP!
Nevajag te klāstīt Dž,F. Kenedija teorijas, jo profesionālā sportā tā nenotiek. Kādam par visu ir jāmaksā, jo nekas šai pasaulē nav par velti.
Visi Tevis nosauktie spēlētāji pametīs LČ tikko viņiem pavērsies kaut mazākā iespēja noslēgt normālu līgumu ar kādu maksāt spējīgu klubu.
Un pats galvenais šobrīd LČ priekš LHF ir tikai ķeksīša pēc, un kamēr tā būs tikmēr tā arī būs kā ir patreiz.
un, paldies Dievam, ka ex-LM hokeja darboņi ir sapratuši (vismaz tā šķiet) dažas elementāras lietas uz ko balstās normāla hokeja biznesa struktūra. Ja viņiem izdosies izveidot PROFESIONĀLU hokeja komandu, tad es viņu priekšā noņemšu cepuri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-10 18:02, pirms 10 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: Zinu dazus, kas Kurbadaa sanem vairak neka dazi perngada Baltkrievijaa speleejosie liepajnieki. Ir vel citas LC komandas kuras maksa premijas. Vel pirms daziem gadiem nekas tads nebija, attiistiba ir acim redzama.
Tiešām nezinu ko un cik saņem Kurbada spēlētāji, bet pavisam noteikti zinu, ka pagājušā sezonā par LČ čempioniem kļuva klubs,kuram puslīdz normāli spēlētājiem visu sezonu maksāja algu u.t.i. SMS Credit. LM uz LČ Play Off saviem spēlētājiem jau vairs nopietni nemaksāja, un tas spilgti atspoguļojās komandas sniegumā.
Ja kādai citai komandai kaut ko arī maksāja, tad tas noticis diezgan neformāli un neregulāri.
, 2014-01-10 18:03, pirms 10 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: Tas ne tikai LC organizatoriem jasaprot, bet ari klubiem.
Latgalei bija pilnas tribines par spiti sliktajai LC organizacijai.
Vai tad šobrīd LČ organizatori un klubi nav sinonīms?
, 2014-01-10 18:05, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: STOP!
Nevajag te klāstīt Dž,F. Kenedija teorijas, jo profesionālā sportā tā nenotiek. Kādam par visu ir jāmaksā, jo nekas šai pasaulē nav par velti.
Visi Tevis nosauktie spēlētāji pametīs LČ tikko viņiem pavērsies kaut mazākā iespēja noslēgt normālu līgumu ar kādu maksāt spējīgu klubu.
Un pats galvenais šobrīd LČ priekš LHF ir tikai ķeksīša pēc, un kamēr tā būs tikmēr tā arī būs kā ir patreiz.
un, paldies Dievam, ka ex-LM hokeja darboņi ir sapratuši (vismaz tā šķiet) dažas elementāras lietas uz ko balstās normāla hokeja biznesa struktūra. Ja viņiem izdosies izveidot PROFESIONĀLU hokeja komandu, tad es viņu priekšā noņemšu cepuri.
Par kādu hokeja biznesu tu te runā? Hokejs tā pat kā gandrīz jebkurš komandu sporta veids no sponsoru un komandas vadības puses vairāk atgādina labdarību ar naudas plūsmu vienā virzienā, nevis nopietnu biznesu.
Pat Anglijas premjerlīgā tikai daļa futbola klubu iet pa plusiem, bet tu te sapņo par biznesu hokejā.
Jebkurš, kurš nodarbojas ar hokeja atbalstīšanu sapņo par zaudējumu minimizēšanu, neko vairāk.
Kas attiecas uz spēlētājiem, nekur nav teikts, ka viņi tā nu tulīt kaut kur laidīsies prom. Tad jau tādi Savieli, Pečuras un Macijevski sen būtu prom. Pieņemu, ka viņi kaut ko šeit LAČā arī nopelna. Tāds Saviels Latvijas līmenim iespējams pat visai labi.
, 2014-01-10 18:05, pirms 10 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: Bet tas pats bija pern ar BAC:aa spelejoso LM.
Neviens liepajnieks neatteiktos pat no Kazahstanas pie Pegikova ja tur normali maksaa, ar pirmo vilcienu aizbrauktu!

Visi ies tur kur piedaavaa lielaku pelnu. Jebkurs soms no vai zviedrs no saviem SM-ligas/SEL klubiem ari aizbrauks, ja kads no Kolhoza ligas piedavas lielaku naudu
Nē,protams, ka spēlētāju migrācija vienmēr ir,bija un būs.
Tikai es šai gadījumā biju domājis tos jaunos spēlētājus, kuriem vel sevi ir stipri jāpierāda, lai tie varētu cerēt jau uz gana nopietnu līgumu ārpus LV.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-01-10 18:13, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Par kādu hokeja biznesu tu te runā? Hokejs tā pat kā gandrīz jebkurš komandu sporta veids no sponsoru un komandas vadības puses vairāk atgādina labdarību ar naudas plūsmu vienā virzienā, nevis nopietnu biznesu.
Pat Anglijas premjerlīgā tikai daļa futbola klubu iet pa plusiem, bet tu te sapņo par biznesu hokejā.
Jebkurš, kurš nodarbojas ar hokeja atbalstīšanu sapņo par zaudējumu minimizēšanu, neko vairāk.
Kas attiecas uz spēlētājiem, nekur nav teikts, ka viņi tā nu tulīt kaut kur laidīsies prom. Tad jau tādi Savieli, Pečuras un Macijevski sen būtu prom. Pieņemu, ka viņi kaut ko šeit LAČā arī nopelna. Tāds Saviels Latvijas līmenim iespējams pat visai labi.
Tu šoreiz raksti jeb domā no LV hokeja līdzjutēja skatu punkta.
Arī sponsoru piesaistei ir jābūt gana daudz priekšnosacījumiem. Piemēram, cik liela auditorija skatīsies šī sponsora reklāmu uz spēlētāju formām un ledus haļļu laukumu bortiem u.t.t. Ja sponsoriem šādu vēlmju nav, tad attiecīgi var secināt, ka šīs sponsors ir vai nu šī sporta veida entuziasts vai arī viņš vēlas legalizēt naudas līdzekļus.
Piedod, bet ja nevienam puslīdz nopietna līmeņa klubam vairs nav vajadzīgi Tevis nosaukto spēlētāju pakalpojumi, tad kādus secinājumus par šiem spēlētājiem mēs varam izdarīt?
, 2014-01-10 18:15, pirms 10 gadiem
KolhozaAnsis rakstīja: Futbola virsligaa ir
Man jau šķiet ka hokejā arī, bet tikai ar to starpību, ka LHV organizators nav no LHF atsevišķa juridiska persona.
, 2014-01-10 18:28, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tu šoreiz raksti jeb domā no LV hokeja līdzjutēja skatu punkta.
Arī sponsoru piesaistei ir jābūt gana daudz priekšnosacījumiem. Piemēram, cik liela auditorija skatīsies šī sponsora reklāmu uz spēlētāju formām un ledus haļļu laukumu bortiem u.t.t. Ja sponsoriem šādu vēlmju nav, tad attiecīgi var secināt, ka šīs sponsors ir vai nu šī sporta veida entuziasts vai arī viņš vēlas legalizēt naudas līdzekļus.
Piedod, bet ja nevienam puslīdz nopietna līmeņa klubam vairs nav vajadzīgi Tevis nosaukto spēlētāju pakalpojumi, tad kādus secinājumus par šiem spēlētājiem mēs varam izdarīt?
Ko Liepāja eksportē uz BLR, lai kādam sponsoram rastos intrese sevi tur pareklamēt? Pareklamēt piedevām vēl tā, lai tas atmaksājas, nevis 200 000 noziedo un pa 100 000 pārdod krūšturus.
, 2014-01-10 18:37, pirms 10 gadiem
Agris 77 rakstīja: Ko Liepāja eksportē uz BLR, lai kādam sponsoram rastos intrese sevi tur pareklamēt? Pareklamēt piedevām vēl tā, lai tas atmaksājas, nevis 200 000 noziedo un pa 100 000 pārdod krūšturus.
Neesmu iedziļinājies ko Liepājas firmas eksportē uz BLR, bet es zinu ka Liepājā šādas firmas ir.
Un tieši šeit jau ir tas stāsts par ko es mūžīgi stāstu. ka klubam nevajag vienu sponsoru, bet gan vairākus, kuri dod katrs dod samērīgu ieguldījumu kluba budžetā, bet kura aiziešana no sponsoru loka nebūtu liktenīga pašam klubam.
Piemēram, ja sponsors iegulda klubā 100 000 EURO, un zin ka viņi nedaudz vairāk ieguldītu sevi reklamējot BLR, tad tas jau ir gana nopietns ieguvums klubam. Pieci šādi sponsori, un skat 0,5 Mio.EURO jau kluba budžetā. Ieguvēji gan sponsori,gan arī klubs.
, 2014-01-10 18:38, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Tu šoreiz raksti jeb domā no LV hokeja līdzjutēja skatu punkta.
Arī sponsoru piesaistei ir jābūt gana daudz priekšnosacījumiem. Piemēram, cik liela auditorija skatīsies šī sponsora reklāmu uz spēlētāju formām un ledus haļļu laukumu bortiem u.t.t. Ja sponsoriem šādu vēlmju nav, tad attiecīgi var secināt, ka šīs sponsors ir vai nu šī sporta veida entuziasts vai arī viņš vēlas legalizēt naudas līdzekļus.
Piedod, bet ja nevienam puslīdz nopietna līmeņa klubam vairs nav vajadzīgi Tevis nosaukto spēlētāju pakalpojumi, tad kādus secinājumus par šiem spēlētājiem mēs varam izdarīt?
Tu savukārt uz to visu skaties no fantastiskas žanra skata punkta
, 2014-01-10 18:50, pirms 10 gadiem
Ja Liepājas hokejs gribēs spēlēt Baltkrievijā, cerams tam būs aizliegts!
Pietiek ķēmoties, ja negribat spēlēt Latvijā, tad nespēlējiet vispār un smejaties tālāk par Latvijas čempi.
p.s. hokejisti nespēlē priekš Lipmana vai federācijas( cik sapratu tas ir galvenais iemesls), bet priekš līdzjutējiem.
p.s.s. kas tad veidos to čempi stipru, ja ne paši klubi?
p.s.s.s. klubi var izveidot paši savu līgu ar saviem noteikumiem un mērīties kuram lielāks,ne reizi vien tāda liga izveidota!(ja jau Lipmans tik ļoti bremzē attīstību)
atļauja spēlēt Baltkrievijā, tik graus tālāk Latvijas hokeju.
, 2014-01-10 18:55, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Neesmu iedziļinājies ko Liepājas firmas eksportē uz BLR, bet es zinu ka Liepājā šādas firmas ir.
Un tieši šeit jau ir tas stāsts par ko es mūžīgi stāstu. ka klubam nevajag vienu sponsoru, bet gan vairākus, kuri dod katrs dod samērīgu ieguldījumu kluba budžetā, bet kura aiziešana no sponsoru loka nebūtu liktenīga pašam klubam.
Piemēram, ja sponsors iegulda klubā 100 000 EURO, un zin ka viņi nedaudz vairāk ieguldītu sevi reklamējot BLR, tad tas jau ir gana nopietns ieguvums klubam. Pieci šādi sponsori, un skat 0,5 Mio.EURO jau kluba budžetā. Ieguvēji gan sponsori,gan arī klubs.
Lai ziedotu 100 000 ar mērķi ka varēs nopelnīt, preces BLR jāpārdod vismaz par 1,5 miljonu. Ja pieņemam ka potenciālā mērķauditorija ir vīrieši no 15 līdz 70 gadiem, grūti iedomāties, ko kāds Liepājas uzņemums viņiem var pārdot pa tādu summu.
Ja nu vienīgi labas kvalitātes alu, lētu dranķi viņi paši ražo.
, 2014-01-10 18:58, pirms 10 gadiem
barakuda21 rakstīja: Lagzdiņa kng varētu paskaidrot kā VARAVĪKSNE taisās vinēt 1. līgu ja 1913 gadā ar mokām izcīnīja 7.vietu To ko muld KAZAKA kng nav vērts ņemt vērā!
Pastiprina sastāvu!LM pat nebūt ne labākos jauniešus aizlienē varavīksnei,un Tu jau esi 1 līgā zirgā!
, 2014-01-10 19:03, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: Ja Liepājas hokejs gribēs spēlēt Baltkrievijā, cerams tam būs aizliegts!
Pietiek ķēmoties, ja negribat spēlēt Latvijā, tad nespēlējiet vispār un smejaties tālāk par Latvijas čempi.
p.s. hokejisti nespēlē priekš Lipmana vai federācijas( cik sapratu tas ir galvenais iemesls), bet priekš līdzjutējiem.
p.s.s. kas tad veidos to čempi stipru, ja ne paši klubi?
p.s.s.s. klubi var izveidot paši savu līgu ar saviem noteikumiem un mērīties kuram lielāks,ne reizi vien tāda liga izveidota!(ja jau Lipmans tik ļoti bremzē attīstību)
atļauja spēlēt Baltkrievijā, tik graus tālāk Latvijas hokeju.
Līdzjutējiem?
Kuriem? Un cik daudz viņu ir?
Kamēr kaut viens klubs spēlēs ārpus LV (arī RD un HK Rīga), tikmēr būs tā kā ir patreiz.
, 2014-01-10 19:06, pirms 10 gadiem
Agris 77 rakstīja: Lai ziedotu 100 000 ar mērķi ka varēs nopelnīt, preces BLR jāpārdod vismaz par 1,5 miljonu. Ja pieņemam ka potenciālā mērķauditorija ir vīrieši no 15 līdz 70 gadiem, grūti iedomāties, ko kāds Liepājas uzņemums viņiem var pārdot pa tādu summu.
Ja nu vienīgi labas kvalitātes alu, lētu dranķi viņi paši ražo.
Negribu iepaši iedziļināties ciparos, bet caur Liepājas ostu iet gana daudz BLR kravu, un arī no Liepājas uz BLR iet gana daudz kravu, un nauda tur apgrozās neslikta.
Un nekur nav teikts,ka sponsoram noteikti ir jābūt no Liepājas.
, 2014-01-10 19:08, pirms 10 gadiem
playthegame rakstīja: Tu savukārt uz to visu skaties no fantastiskas žanra skata punkta
Nekas fantastisks tur nav.
Protams, ka kluba vadībai tas nebūs nodarboties tikai ar naudas tērēšanu, kuru kāds ieskaita komandas budžetā (kā tas bija LM laikos), bet gan ļoti nopietns un smags darbs, jo naudu jāmeklē pašiem.
, 2014-01-10 19:08, pirms 10 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nemurgo!
Kādā jēga no jaunatnes sistēmā,ja šai sistēmai nav paša galvenā-pieaugušo komanda, kurā spēlēt labākiem no šīs jaunatnes sistēmas.
Tas ka BČ visās komandās spēlē spēlē spēlētāji, kuri par to saņem naudu, vien liecina, ka šai čempionātā līmenis ir augstāks nekā LČ.
Nemurgo tu!
Tāds belaru čempis Liepājai nav vajadzīgs!Lai ceļ līmeni hoķī LV čempī!

Lai fūzi Liepājā atdzīvina PROF līmenī!Hoķis var pagaidīt!....Un Ivar Tev tak ir iespējas RD skatīt!
, 2014-01-10 19:11, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: Ja Liepājas hokejs gribēs spēlēt Baltkrievijā, cerams tam būs aizliegts!
Pietiek ķēmoties, ja negribat spēlēt Latvijā, tad nespēlējiet vispār un smejaties tālāk par Latvijas čempi.
p.s. hokejisti nespēlē priekš Lipmana vai federācijas( cik sapratu tas ir galvenais iemesls), bet priekš līdzjutējiem.
p.s.s. kas tad veidos to čempi stipru, ja ne paši klubi?
p.s.s.s. klubi var izveidot paši savu līgu ar saviem noteikumiem un mērīties kuram lielāks,ne reizi vien tāda liga izveidota!(ja jau Lipmans tik ļoti bremzē attīstību)
atļauja spēlēt Baltkrievijā, tik graus tālāk Latvijas hokeju.
+++
Es savu komentu veltītu Ivaram rakstīju ,kad nebiju Tavu lasījis!
Tātad ne viens vien līdzīgi domā!
Egils Kalns realizēja izšķirošo pēcspēles metienu
Foto: HK Liepāja
18

Liepājā 17 gūtie vārti, "Rīga" fantastiski atspēlējas, taču zaudē bullīšos

Dienas vienīgajā “Optibet” hokeja līgas spēlē “Liepāja/Optibet” savā laukumā pārspēja hokeja skolu “Rīga” ar 9:8. Septiņus no deviņiem uzvarētāju vārtiem guva aizsargi, rezultatīvākais no viņiem bija Roberts Mamčics ar 2+1.
Oskars Kļava
Foto: Romāns Kokšarovs/F64
10

Ilggadējais Latvijas izlases aizsargs Oskars Kļava noslēdzis futbolista karjeru

34 gadus vecais liepājnieks Oskars Kļava, kurš Latvijas futbola izlases sastāvā aizvadījis 65 spēles, vairs futbolu profesionāli nespēlēs un pievienosies „Liepājas” treneru štābam, preses konferencē šodien pavēstīja Tamazs Pertija.
Oskars Kļava
Foto: Liepāja/Mogo
10

Kļavas uzvaras vārti sarūpē "Liepājai" Latvijas vicečempiones titulu

„SynotTip” Virslīgas pēdējā kārtā „Liepāja/Mogo” ar 1:0 pieveica „Mettu/Latvijas Universitāti”. Uzvaras vārtus guva pieredzējušais aizsargs Oskars Kļava, un, pateicoties labvēlīgiem rezultātiem citās spēlēs, Liepāja kopvērtējumā pēdējā kārtā pamanījās no piektās vietas pacelties uz otro vietu, iegūstot sudraba medaļas.