Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:17, Did:0, useCase: 3

Interesanti fakti par Olimpiskajām spēlēm Tokijā 2021. gadā

Andris Liepa
Andris Liepa

Šīs vasaras olimpiskās spēles pavisam noteikti ieies vēsturē kā unikālas un īpašas spēles. Kaut vai fakts, ka 2020. gada spēles notiek 2021. gadā.

Olimpiskās spēles vieno un piesaista pilnīgi visus

Olimpiskās spēles vienmēr ir bijis ļoti īpašs notikums, kas vieno visus pasaules iedzīvotājus – gan pašus sportistus, gan sporta fanus un līdzjutējus. Arī dažādu virtuālo spēļu cienītāji noteikti labprāt seko līdzi aktuālajiem sporta notikumiem, jo veicot pareizas prognozes ir iespējams laimēt naudu vai iegūt kādu patīkamu bonusu vietnē https://latvia-bonusesfinder.com/free-spins/.

Dažiem interesē tikai kāds konkrēts sporta veids, citi labprāt seko līdzi savas valsts sportistiem. Kāds varbūt dod priekšroku tikai apskatīt rezultātus, kamēr citi visu dienu pavada pie TV. Taču cilvēkiem pavisam noteikti Olimpiskās spēles interesē – īpaši jau šīs Tokijas spēles, kuras tika pārceltas no 2020. gada uz 2021. gadu. Ikviens sporta entuziasts noteikti nevarēja vien sagaidīt šīs Olimpiskās spēles.

Tokija – vēsturiska Olimpisko spēļu pilsēta

“Tokija ir pilsēta, kas atstāj neaizmirstamu iespaidu,” teicis pazīstamais Casino Bonuses Finder īpašnieks Tony Sloterman. Un tā patiešām ir, jo Tokija bija pirmā pilsēta Āzijā, kurā ir notikušas Olimpiskās spēles. Šī ir otrā reize kopā 1964. gada, kad Tokija rīko vasaras olimpiskās spēles. Kopumā Japāna ir rīkojusi 4 olimpiskās spēles – divas vasaras, divas ziemas.

Jauni sporta veidi Tokijas spēlēs

Ik pa laikam Olimpisko spēļu sarakstam tiek pievienots kāds jauns sporta veids. Arī šoreiz Tokijas spēles mūs iepazīstinās ar veseliem 4 sporta veidiem, kas iepriekš Olimpiskajās spēlēs nav bijuši. Šie jaunie sporta veidi ir karatē, skeitbords, klinšu kāpšana un sērfošana. Vienmēr ir interesanti redzēt kādus jaunus un varbūt pat neparastus sporta veidus. Piemēram, Latvijā sērfošanu noteikti varētu saukt par eksotisku sporta veidu.

Ekoloģija un rūpes par apkārtējo vidi

Parasti viens no Olimpisko spēļu negatīvajiem aspektiem ir tas, ka šāda mēroga pasākums parasti nav visai dabai draudzīgs. Tā kā vienlaicīgi Olimpisko spēļu norises vietā ierodas ļoti daudz cilvēku – sportisti, treneri, komandas, brīvprātīgie, organizatori, skatītāji – tad ir skaidrs, ka tas atstās ietekmi uz konkrētās pilsētas vidi.

Cilvēku skaita dēļ pieaug gan patēriņš, gan arī atkritumi, ar ko kaut kā ir jātiek galā. Arī sportistu izmitināšanai tiek būvētas jaunas ēkas, kā arī daudzajiem sporta veidiem nepieciešami laukumi, stadioni utt. Pēc Olimpiskajām spēlēm šīs ēkas un būves tiek pamestas un atstātas novārtā, jo nav vairs šis lielais cilvēku skaits, kas to visu izmanto.

Japāņi tomēr cenšas rūpēties par apkārtējo vidi, tāpēc arī dzīvojamo ēku būvniecībā tiek izmantoti dažādi pārstrādājami materiāli. Arī sportistu gultas ir veidotas no kartona tieši šī iemesla dēļ – jo kur gan pēc tam likt tik daudz parastu gultu? Savukārt kartona gultas varēs viegli pārstrādāt un materiālus izmantot atkārtoti. Arī Olimpiskās medaļas ir veidotas no pārstrādātiem materiāliem – no savu laiku nokalpojušām elektroniskajām ierīcēm.

Lai izgatavotu 5000 medaļu, tika izmantotas 78,985 tonnas dažādu ierīču, piemēram, mobilie telefoni, datori, digitālās kameras, spēļu konsoles. Šīs ierīces ziedoja jeb nodeva Japānas iedzīvotāji, tāpēc var teikt, ka visa Japāna ir pielikusi roku Olimpisko spēļu rīkošanā.

Olimpiskā lāpa – Japānas simbols

Olimpiskā lāpa ir viens no pazīstamākajiem un nozīmīgākajiem Olimpisko spēļu simboliem. Katru reizi Olimpiskās lāpas iedegšana spēļu atklāšanas ceremonijā ir liels notikums. Neviens iepriekš nezina, kā tieši lāpa tiks aizdegta. Tokijas spēļu lāpas dizains ir veidots kā viens no Japānas populārākajiem simboliem – sakuras zieds.

Nākotnes tehnoloģijas

Japāna visā pasaulē ir pazīstama ar savu mūsdienīgo un moderno tehnoloģiju aktīvu izmantošanu. Arī Olimpisko spēļu laikā tiks izmantotas šādas tehnoloģijas. Piemēram, visur būs izvietoti roboti, kuri sveiks sportistus, kā arī raidīs tiešraidi tiem, kuri tur neatrodas klātienē.

Olimpiskās spēles vēl joprojām rit pilnā sparā – šis ir notikums vairāku nedēļu garumā. Un katru reizi notiek kas īpašs – pārspēts kāds rekords, izcīnīta kāda negaidīta uzvara utt. Noteikti vēl varam gaidīt kādus interesantus pārsteigumus gan no sportistiem, gan arī no noslēguma ceremonijas.