Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:212, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Sadalīti jau 11 medaļu komplekti

Latvijas II Olimpiādē, kas no 13. līdz 15. jūnijam norisinās Ventspilī, ieradušies 3800 dalībnieki no visas Latvijas. Šodien tika sadalīti pirmie medaļu komplekti, bet plkst. 22:00 sākās sacensību oficiālā atklāšana.

Visplašāk pārstāvēta ir Rīgas pilsēta ar 427 dalībniekiem. Otro vietu ieņem Jūrmala, kuras komandas sastāvā ir 231 dalībnieks. Gandrīz tikpat daudz dalībnieku ieradušies no Rīgas rajona. Daudz neatpaliek arī mājnieki – Ventspils pilsēta -, kuras komandā ir 194 dalībnieki.

Visplašāk pārstāvētais sporta veids ir vieglatlētika – 485 sportisti. Otrajā vietā ir futbols - 235, bet trijnieku noslēdz cīņas sports – 223 dalībnieki.

Latvijas II Olimpiādes pirmajā sacensību dienā tika sadalīti 11 medaļu komplekti. Šobrīd līderi izcīnīto zelta medaļu ziņā ir Rīga un Ventspils – katrai pa 3 zelta medaļām. Kopvērtējumā visvairāk medaļu ir Rīgai - 9 medaļas. Otro vietu ieņem Dobeles rajons ar piecām izcīnītām medaļām, bet trešo vietu dala Ventspils un Daugavpils ar 4 medaļām.

Svarcelšanā vīriešiem svara kategorijā līdz 56kg uzvarēja un zelta medaļu izcīnīja Kristiāns Andžāns, līdz 62kg – Leonīds Perminovs, līdz 69kg – Valērijs Kņaževs, līdz 77kg – Aleksandrs Narnickis, līdz 85kg – Ivars Neimets. Sievietēm zelta medaļu izcīnīja Katerina Zerkaļova.

Mākslas vingrošanas daudzcīņā medaļas izcīnīja Rīgas un Rīgas rajona vingrotājas. Zelts – Angelīna Deičmane (59,475), sudrabs - Jeļena Mejerzone (58,575), bronza – Jana Isakova (58,125).

Norisinājās arī BMX kvalifikācija, kurā pārliecinoši līderi ir Pekinas olimpisko spēļu galvenie kandidāti (kvalificēšanās secībā): Ivo Lakučš, Māris Štrombergs, Edžus Treimanis. Finālbraucieni notiks rīt pēcpusdien.

eSports.lv jau informēja par uzvarētājiem riteņbraukšanas individuālajā braucienā, kā arī vingrošanas daudzcīņā.

Par Latvijas Olimpiādi

Latvijas Olimpiāde ir nozīmīgs notikums Latvijas sportā, kas pulcē kā Latvijas pašvaldību labākos sportistus, tā ļauj gūt sportisko apliecinājumu amatieru līgas komandām un individuālo sporta veidu pārstāvjiem gan no galvaspilsētas, gan Latvijas reģioniem.

Latvijas II Olimpiāde norisināsies no 13. līdz 15. jūnijam Ventspilī. Olimpiādē tiks pārstāvētas 26 disciplīnas 22 sporta veidos. Latvijas II Olimpiādē tiks noskaidrota sportiskākā Latvijas pašvaldība un labākie Latvijas sportisti. Vienlaikus Latvijas II Olimpiāde būs viens no pēdējiem atlases posmiem XXIX Olimpiskajām spēlēm Pekinā.

Latvijas I Olimpiāde notika 2004. gadā Ventspilī, bet I ziemas olimpiāde norisinājās 2005. gadā Siguldā.

Informāciju sagatavoja:
Linda Anaite


, 2008-06-14 00:50, pirms 16 gadiem
Atklāšana bija ideāla
, 2008-06-14 01:15, pirms 16 gadiem
Noslēgums vienkārši bij ideāls... tāda uguņošana Ventspilī vēl nebija bijusi!!!
, 2008-06-14 09:05, pirms 16 gadiem
jūū... Ventspils kā nekā.
, 2008-06-14 21:16, pirms 16 gadiem
Atklāšana bija nekāda, kosmoss priekšā, pakaļā, kaut kas no deju svētku elementiem ar figūru izveidošanu, pašvaki breikotāji utt., vienīgais, kas glāba tik sērīgo pasākumu, bija aerodium un uguņošana
8

Olimpiāde noslēgusies negaidīti spoži

Latvijas sporta svētki - Latvijas II Olimpiāde Ventspilī, kas sākās 13. jūnijā ar atklāšanas ceremoniju un reti grandiozu uguņošanu, noslēgusies ar trim Latvijas rekordiem un lielisku olimpiešu sniegumu.
12

Olimpiādes turnīrā vīriem uzvar Ventspils

Latvijas II Olimpiādes basketbola turnīrā vīriem par uzvarētājiem kļuva Ventspils komanda, kas strīdu un emociju pilnā mačā ar 85:64 apspēlēja Jelgavu.
13

Kopsavilkums: Otrā diena

Noslēgusies otrā Latvijas II Olimpiādes diena. Vislielāko pārsteigumu sagādājusi ventspilniece Inna Poluškina, 3000 kavēkļu skrējienā labojot Latvijas rekordu, kas līdz šim piederēja Poļinai Jeļizarovai.