Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2943, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Runā žurnālisti: pasaules čempionāts mediju acīm

Runā žurnālisti: pasaules čempionāts mediju acīm
Latvijas hokejisti atvadās no pasaules čempionāta Rīgā. Foto: Imago Images/Scanpix

Rīgā notiekošais pasaules čempionāts tuvojas izskaņai - atlicis aizvadīt izslēgšanas turnīru un noskaidrot čempionus. Par ikgadējiem hokeja svētkiem turnīru gan grūti uzskatīt, jo nav ierastās atmosfēras, un skatītājus jūtami ierobežotā skaitā arēnās sāka ielaist vien otrdien. Kad līdz čempionāta beigām atlikušas vien dažas dienas dienas. Kā uz galvaspilsētā notiekošā turnīra organizatorisko pusi skatās Latvijas žurnālisti, kuri šāda līmeņa sacensībās bijuši vairākkārt?

Latvija rīko līdz šim nebijušu pasaules čempionātu. Turnīrs notiek burbuļa apstākļos, komandas klātienes sarunas ar medijiem nedrīkst veikt (izņemot ar raidtiesību turētājiem), skatītājus ierobežotā skaitā arēnās sāk laist tikai dažas dienas pirms meistarsacīkšu beigām. Arī uz Rīgu atbraukušo ārzemju žurnālistu skaits ir ievērojami mazāks nekā iepriekš, līdz ar to ap šīm sacensībām gluži loģiski ārpus Latvijas robežām nav tik lielas ažiotāžas. Turklāt tuvojas arī Eiropas čempionāts futbolā, un sporta līdzjutēji ārvalstīs gaida to. Kaut gan, piemēram, Somijā, kā noskaidroja Sportacentrs.com, interese par pasaules čempionātu Rīgā ir ļoti liela, kaut gan šīs valsts futbola izlasi jūnijā sagaida debija Eiropas meistarsacīkstēs, kuras var uzskatīt par vienu no lielākajiem sporta forumiem.

Ilmārs Stūriška, laikraksts “Latvijas Avīze”
"No žurnālista viedokļa pirmais iespaids par pasaules čempionāta organizāciju bija ļoti labs. Patika lielā brīvība – pirms čempionāta, lasot IIHF noteikumus, šķita, ka būs ļoti stingra kārtība, ārpus rāmjiem nedrīkstēs pagriezties ne pa labi, ne pa kreisi. Piemēram, bija rakstīts, ka obligāti nepieciešamas medicīniskās sejas maskas (auduma nederēs), ka nedrīkst ar citiem atrasties tuvāk kā divus metrus un tamlīdzīgi. Realitātē viss relaksēti – neviens neko nepārbauda, neaizrāda. Tas pamazām radīja pārāk lielu brīvības sajūtu un trešajā dienā Kanādas un ASV spēlē ar kolēģi saņēmām aizrādījumu, jo pēc kafijas malkošanas tribīnēs neuzvilkām maskas. Savam attaisnojumam jāteic, ka esam vakcinēti un tiešā tuvumā neviena cita nebija.

Vēl zīmīgi – nav nekādas drošības pārbaudes. Tas nav nekas unikāls – tā ir bijis Somijā, Zviedrijā, arī, šķiet, 2010. gadā Vācijā. Bet iepriekšējā čempionātā Slovākijā mediju pārstāvjiem pārbaudīja somas, par Krieviju un Baltkrieviju nemaz nerunājot – tur viss tikpat stingri kā lidostā. Iespējams, šoreiz tas nav nepieciešams, jo skatītāji tribīnēs vismaz čempionāta pirmajā nedēļā netika laisti.

Daudz jautājumu man bija un paliek par testēšanu. Negatīvi Covid-19 testi jāuzrāda reizi trijās dienās, žurnālistiem tie ir par maksu (19,80 eiro). Iegūstot tiesības rīkot visu čempionātu, Latvijas puse uzsvēra, ka Covid-19 drošības protokola nodrošināšanai IIHF piešķirs divus miljonus eiro. Čempionātam akreditējies 171 žurnālists (45 Latvijas, 126 – ārzemju). Lai visiem segtu testu izmaksas, nepieciešami ap 20 tūkstošiem eiro, kas uz divu miljonu fona nav daudz. Tiesa, vērsos ar jautājumu IIHF, vai tiešām piešķirti divi miljoni. Apstiprinošu atbildi nesaņēmu.

Protams, žurnālista darbs šoreiz ir pilnīgi citādāks kā ierasts čempionātos – nav nekādu tiešu kontaktu ar komandu, nevar iet uz treniņiem, intervēt spēlētājus. Nav fanu, talismans Spaikijs skraida pa tukšām tribīnēm - vai divas nedēļas dejojot ap kartona figūrām nevar rasties garīga rakstura problēmas? :) Žēl, ka tieši Latvijai iekritis tāds mēsliņš, turklāt apvīts ar politiskiem skandāliem."

Edijs Pālens, Nacionālās informācijas aģentūras LETA fotogrāfs
"Viss ir normāli. Šogad turnīrā atšķiras fotogrāfēšanas pozīcijas. Ja agrāk varēja bildēt arī ledus līmenī, tad šoreiz tas iespējams tikai no augšas. Šogad nedrīkst pat likt kameras virs vārtiem. Kā ierasts, fotogrāfēšanas pozīcijas mums ir jāpiesaka stundu pirms spēles. Protams, maču laikā ir jāietur distance vienam ar otru, un to uzrauga brīvprātīgie.

Strādāt šogad ir nedaudz vieglāk, jo nav daudz fotogrāfu. Mediju vispār šogad ir mazāk nekā citkārt, un šad tad vakaros pa visa preses centra lielo telpu esam tikai kādi četri cilvēki.

Šogad fotogrāfiem atvēlētie skapīši gan ir mazāki nekā citus gadus. Līdz ar to nevar noglabāt visu tehniku un tā ir jāstiepj atpakaļ uz darba biroju vai mājām. Rīkotājus noteikti ir jāpaslavē par ātro internetu – tāds vēl nevienā citā čempionātā nav bijis. Turklāt tāds tas ir abās arēnās.

Laikā, kad vēl nebija pandēmijas, mēs varējām braukt arī pie hokejistiem uz viesnīcu un fotogrāfēt, kā viņi čempionāta laikā dzīvo. Šogad tas viss atkrīt. Netiekam nekur klāt."

Gints Narogs, laikraksts “Latvijas Avīze”
"Pirms čempionāta bija pamatotas bažas par to, kā tiks organizēts žurnālistu darbs Covid-19 pandēmijas apstākļos, sākot ar akreditācijas procesu, beidzot ar testu veikšanu. Bažas radās, jo rīkotāji (IIHF un vietējie organizatori) teju ik pēc pāris dienām mainīja spēles noteikumus. Vispirms palielināja nododamo testu izcenojumu (no 12 uz 20 eiro), tad izmainīja dienu skaitu, pēc kurām jāveic kārtējais tests. Tobrīd radās pamatīga putra, un praktiski vien dienu pirms pirmās spēles radās lielāka skaidrība. Dzīvē viss izrādījās daudz vienkāršāk un daudz labāk nekā cerēts. Akreditācijas kartes saņemšana prasīja vien dažas minūtes (savulaik 2015. gadā Čehijā stāvējām rindā vairāk nekā stundu), siekalu testu nodošana prasa tikpat, testu rezultāti ir zināmi četru piecu stundu laikā.

2006. gadā, kad Rīgā čempionāts notika pirmo reizi, preses centrs bija teltī pie "Arēnas Rīga", žurnālistiem pamatīgi salstot, savukārt tagad pat ir divas darba vietas – galvenais mediju centrs OSC, otrs "Arēnas Rīga" trešajā stāvā. Ļoti izdevīgi, nekur nav jāskraida, jo daudziem žurnālistiem reportāžas jānodod pēc iespējas ātrāk. Piemēram, 2014. gadā Minskā no halles līdz mediju centram vajadzēja iet krietnu gabalu, jo tas atradās netālu esošajā velodromā. Šis ir netipisks čempionāts drošības jautājumu ziņā, jo nenotiek somu pārbaude. Pēdējo reizi tik vienkārši šķiet bija 2017. gadā Ķelnē, bet sekojošajos turnīros Dānija un Slovākijā, ieejot turnīra norises zonā, vajadzēja iet ne tikai cauri metāla detektoriem, bet, piemēram, ieslēgt kompjūterus, lai drošībnieks pārbauda, ka tā nav nekāda bīstama un nevēlama ierīce. Par plusu uzskatu arī to, ka šis ir pirmais pasaules čempionāts, kurā netiek printēti spēļu protokoli, statistika, starta sastāvi un cita moderno tehnoloģiju laikmetā nevajadzīga makulatūra. Mīnuss – uz vietas nav iespēju iegādāties pilnīgi nekādus ar čempionātu saistītus suvenīrus. Jā, tas saistīts ar pandēmiju, jā, var šo to nopirkt internetveikalā, bet pieradumam liels spēks, jo pašam kolekcijā ir ripas gandrīz no visiem čempionātiem, kuros esmu strādājis, bet to skaits kopš 1996. gada Eindhovenas sasniedzis acīti (21).

Pēc savas pieredzes varu teikt, šis noteikti nav sliktākais pasaules čempionāts, kurā būts (šajā nominācijā ārpus konkurences ir 2005. gads Insbrukā, kuru paši austrieši avīzēs nekautrējās saukt par šrota čempionātu), bet arī ne labākais. Korona atstājusi savu zīmīgo - pietrūkst skatītāju un viņu emociju, sastāvu ziņā hokeja lielvalstis stipri pašķidras, nav zvaigžņu, ar kuru sniegumu pamielot acis, toties ir sensācijas. Arī labi, tomēr interesantāk."

Māris Zembergs, laikraksts “Diena”
"Krāšņākais pasaules čempionāts bija 2001. gadā Ķelnē ar vairākiem tūkstošiem Latvijas fanu. Kad redzi tādu atmosfēru, arī pašiem žurnālistiem šķiet, ka turnīrs ir ar lielu vērienu. Šogad pandēmijas dēļ ne tikai arēnā, bet arī preses centrā nevar just atmosfēru, kāda bijusi iepriekš. Protams, arī tāpēc, ka šoreiz žurnālistu ir krietni mazāk nekā citus gadus. Latvijas spēlēs, paskatoties pa labi un pa kreisi, varēja redzēt praktiski tikai mūsu medijus.

Organizatorisko pusi ir grūti vērtēt, jo Covid-19 dēļ nekas īpašs nemaz nevar būt un rīkot, piemēram, medijiem īpašus pasākumus nedrīkst. Savulaik bija tradīcija, ka pilsētas vadība medijiem izrādīja pretimnākšanu un sarīkoja kopīgas pusdienas, kur iepazīstināja ar pilsētu. Pēdējā tāda reize laikam bija 2005. gadā Insbrukā, jo pēc tam Rīgā nekā tāda vairs nebija. “Škoda” atslodzei rīkoja arī galda hokeja turnīrus. Tas bija medijus vienojošs pasākums, tā varēja satikt arī citu valstu žurnālistus un uzzināt, kādi ir jaunumi vienā vai otrā komandā. Jo parasti jau katrs sēž pie sava datora un ir aizņemts darbos, nenotiek nekāda komunikācija. Čempionāta vidū arī nākamā turnīra rīkotāji kādreiz iepazīstināja ar sevi, tas arī sen jau vairs nenotiek. Visi iet uz taupības režīmu (smejas). Atklāti runājot, ar katru gadu attiecības paliek arvien vēsākas.

Galvenā neērtība, ka tests ir jānodod dienu iepriekš, kad esi paredzējis apmeklēt spēli. Bet laikam ātrāk rezultātu nemaz nav iespējams iegūt. Protams, būtu daudz ērtāk, ja testu varētu nodot hallē un ātri saņemt atbildi."


, 2021-06-02 18:44, pirms 3 gadiem
Īsāk sakot šitas pasākums krīt popularitātē un reitingā.Agrāk attieksme bija cita.Laikam jau laiks pāriet uz reizi 2 gados(nepāra).
, 2021-06-02 20:14, pirms 3 gadiem
Almantiņ:

"Rīgā notiekošais pasaules čempionāts tuvojas izskaņai - atlicis aizvadīt izslēgšanas turnīru un noskaidrot čempionus."

Brāļi Lodes sasit tauri, līdz ar to ir balle cauri.
Nu taču nekas nav palicis pāri, jānovāc sasistās glāzes, jānomazgā pievemtie trauki un var doties uz mājām.
Tas, ka astoņas izlases cīnīsies par medāļiem, laikam jau ir mazsvarīgi. Lai cik mazvērtīgs (visos līmeņos) ir šis čempītis, domāju, ka jebkurš hokejists (dalībnieks) tev iedotu bietē. Izslēgšanas turnīrs...
, 2021-06-02 20:29, pirms 3 gadiem
cookro rakstīja: Īsāk sakot šitas pasākums krīt popularitātē un reitingā.Agrāk attieksme bija cita.Laikam jau laiks pāriet uz reizi 2 gados(nepāra).
Aga, un ko darīt pāra gados, it sevišķi tajos, kuros nav Ziemas Olimpiādes? Izspēlēt kvalifikācijas turnīrus, kā Futbolā? Vispār jau varētu visu organizēt sekojoši Nepāra gados notiek pilnvērtīgas kvalifikācijas, līdzīgas, kā Futenē, ar VISU izlašu dalību, ieskaitot gan Eliti, gan arī Bē, Cē, Mē un Žē grupas (vispār tās grupas kā tādas nahrenizējot), vienu nepāra gadu uz PČ, citu nepāra gadu uz OS, bet attiecīgi pāra gados rīkot pašus turnīrus, proti PČ un OS Ja tā, tad būtu loģika tevis piedāvātajam variantam, savādāk jēgu kaut ko mainīt es neredzu
, 2021-06-02 20:43, pirms 3 gadiem
A_Burts XXL rakstīja: Aga, un ko darīt pāra gados, it sevišķi tajos, kuros nav Ziemas Olimpiādes? Izspēlēt kvalifikācijas turnīrus, kā Futbolā? Vispār jau varētu visu organizēt sekojoši Nepāra gados notiek pilnvērtīgas kvalifikācijas, līdzīgas, kā Futenē, ar VISU izlašu dalību, ieskaitot gan Eliti, gan arī Bē, Cē, Mē un Žē grupas (vispār tās grupas kā tādas nahrenizējot), vienu nepāra gadu uz PČ, citu nepāra gadu uz OS, bet attiecīgi pāra gados rīkot pašus turnīrus, proti PČ un OS Ja tā, tad būtu loģika tevis piedāvātajam variantam, savādāk jēgu kaut ko mainīt es neredzu
jū, rīkot kvali, nhl un khl netaisot pārtraukumu
, 2021-06-02 20:52, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: jū, rīkot kvali, nhl un khl netaisot pārtraukumu
Futbola kvaļu laikā vai tad ir pārtraukumi vadošajās līgās? Tur vienkārši ir labi sabalansētas attiecības klubu līgu, FIFA un UEFA starpā Tats pats ir jāpanāk arī Hokeja pasaulē, starp IIHF un vadošajām klubu līgām, pirmām kārtām jau ar NHL
, 2021-06-02 21:00, pirms 3 gadiem
A_Burts XXL rakstīja: Futbola kvaļu laikā vai tad ir pārtraukumi vadošajās līgās?
EČ un PČ Eiropas kvaļu laikā ir pauzes vadošajos Eiropas čempionātos.
, 2021-06-02 21:06, pirms 3 gadiem
Swordsman rakstīja: jū, rīkot kvali, nhl un khl netaisot pārtraukumu
Ja tos kvaļu turnīrus Hokejā rīkotu līdzīgi kā Futbolā, proti, nevis vienā vietā, vienā laikā, bet gan ar atsevišķi ņemtajām spēlēm visa gada garumā, tipa, mājās un izbraukumā, tad nekādus pārtraukumus taisīt nevajadzētu Vienkārši izlasēm būtu jāsarunā ar astevišķi ņemtajiem klubiem lai uz konkrētiem datumiem tiktu palaisti konkrēti spēlmaņi, jeb arī tos konkrētos kvaļu datumus iepriekš izvēlēties tā lai tie sakristu ar nelielām pauzītēm klubos, piemēram 2-3 dienas Karoče, to tak visu var sarunāt un organizēt, galvenais ir panākt pretīmnākšanu no klubiem, it sevišķi no pārlieku augstprātīgās NHL
, 2021-06-02 21:11, pirms 3 gadiem
Atlantique rakstīja: EČ un PČ Eiropas kvaļu laikā ir pauzes vadošajos Eiropas čempionātos.
Tās pauzes tak ir pavisam nelielas, var teikt, minibreiki, pāris-trīs reizes pusgadā pa vienai-divām dienām To pašu varētu mēģināt prasīt arī no NHL
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-06-02 21:16, pirms 3 gadiem
A_Burts XXL rakstīja: Tās pauzes tak ir pavisam nelielas, var teikt, minibreiki, pāris-trīs reizes pusgadā pa vienai-divām dienām To pašu varētu prasīt arī no NHL
Viena nedēļa. Ceturtdien-Sestdien izspēlē vienu kārtu, Svētdien-Otrdien nākamo. Tā 5-6 reizes gadā.

Nedomāju, ka NHL pēkšņi sadomās apturēt sezonu uz 5-6 dienām vairākas reizes gadā, lai Eiropieši varētu aizbraukt izspēlēt kaut kādas nevajadzīgas kvalifikācijas spēles un traumēties. NHL nafig tas IIHF nav vajadzīgs. Šie uz OS ļoti negribīgi laiž spēlētājus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-06-02 21:18, pirms 3 gadiem
Hujaabelis rakstīja: noziņoju tevi ,par naida kurināšanu
Woah!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-06-02 21:25, pirms 3 gadiem
Atlantique rakstīja: Viena nedēļa. Ceturtdien-Sestdien izspēlē vienu kārtu, Svētdien-Otrdien nākamo. Tā 5-6 reizes gadā.

Nedomāju, ka NHL pēkšņi sadomās apturēt sezonu uz 5-6 dienām vairākas reizes gadā, lai Eiropieši varētu aizbraukt izspēlēt kaut kādas nevajadzīgas kvalifikācijas spēles un traumēties. NHL nafig tas IIHF nav vajadzīgs. Šie uz OS ļoti negribīgi laiž spēlētājus.
---NHL nafig tas IIHF nav vajadzīgs---
Tieši tur ir tā visa problēma! NHL, salīdzinot ar Futbola vadošajām līgām, ir pārāk augstprātīga un iedomīga, vēlas monopolizēti valdīt pār VISU pasaules Hokeju Savukārt, IIHF, salīdzinājumā ar FIFA un UEFA, ir pārāk švaka, mīksta un bezmugurkaulaina! Te ir vajadzīga PAREIZA sabalansētība, par ko rakstīju iepriekš, proti, NHL ir jāpadara biki par mazāk ietekmīgu, bet IIHF, attiecīgi, par biki štengrāku
, 2021-06-02 21:26, pirms 3 gadiem
Hujaabelis rakstīja: noziņoju tevi ,par naida kurināšanu
Un pats dabūji kārtējo Bansu
, 2021-06-02 21:30, pirms 3 gadiem
A_Burts XXL rakstīja: ---NHL nafig tas IIHF nav vajadzīgs---
Tieši tur ir tā visa problēma! NHL, salīdzinot ar Futbola vadošajām līgām, ir pārāk augstprātīga un iedomīga, vēlas monopolizēti valdīt pār VISU pasaules Hokeju Savukārt, IIHF, salīdzinājumā ar FIFA un UEFA, ir pārāk švaka, mīksta un bezmugurkaulaina! Te ir vajadzīga PAREIZA sabalansētība, par ko rakstīju iepriekš, proti, NHL ir jāpadara biki par mazāk ietekmīgu, bet IIHF, attiecīgi, par biki štengrāku
Tā tas ir hokejā, neko nepadarīsi. NHL ir komerciāls projekts. Un, tajā pat laikā, tā ir vienīgā ļoti augsta līmeņa līga, kurā apgrozās tik liels piķis. Spēlētājiem, savukārt, nacionālās izlases ir pie vienas vietas. IIHF vienkārši nav ko piedāvāt.

Futbolā tā nav. Ir vairākas top līgas, + čempionu līga. Un paņemt PK ar savas valsts izlasi ir prestiži. Turklāt, UEFA un fanu nostāju superlīgas sakarā mēs redzējām.
, 2021-06-02 21:35, pirms 3 gadiem
A_Burts XXL rakstīja: Ja tos kvaļu turnīrus Hokejā rīkotu līdzīgi kā Futbolā, proti, nevis vienā vietā, vienā laikā, bet gan ar atsevišķi ņemtajām spēlēm visa gada garumā, tipa, mājās un izbraukumā, tad nekādus pārtraukumus taisīt nevajadzētu Vienkārši izlasēm būtu jāsarunā ar astevišķi ņemtajiem klubiem lai uz konkrētiem datumiem tiktu palaisti konkrēti spēlmaņi, jeb arī tos konkrētos kvaļu datumus iepriekš izvēlēties tā lai tie sakristu ar nelielām pauzītēm klubos, piemēram 2-3 dienas Karoče, to tak visu var sarunāt un organizēt, galvenais ir panākt pretīmnākšanu no klubiem, it sevišķi no pārlieku augstprātīgās NHL
Futenē FIFA piķo klubiem par to, ka laiž uz izlašu mačiem. IIHF to nevar atļauties.
, 2021-06-02 21:36, pirms 3 gadiem
He he, krasava, mans autorativais Eksperta statuss sasniedz jaunu leveli, jo beidzot mani papagaili tiek nahrenizeti un beidzot normali var sakt analizet
, 2021-06-02 21:37, pirms 3 gadiem
A_Burts XXL rakstīja: ---NHL nafig tas IIHF nav vajadzīgs---
Tieši tur ir tā visa problēma! NHL, salīdzinot ar Futbola vadošajām līgām, ir pārāk augstprātīga un iedomīga, vēlas monopolizēti valdīt pār VISU pasaules Hokeju Savukārt, IIHF, salīdzinājumā ar FIFA un UEFA, ir pārāk švaka, mīksta un bezmugurkaulaina! Te ir vajadzīga PAREIZA sabalansētība, par ko rakstīju iepriekš, proti, NHL ir jāpadara biki par mazāk ietekmīgu, bet IIHF, attiecīgi, par biki štengrāku
To izdarīt var tikai 1 veidā - ar naudu, kura ir NHL, bet IIHF nav (precīzāk sakot, ir ļoti maz). Kamēr NHL ir galvenie naudas turētāji ar prestižāko klubu trofeju (un vismaz priekš lielas daļas sportistu, trofeju kopumā) - nekas svaru kausos nemainīsies par labu IIHF un izlasēm.
, 2021-06-02 21:38, pirms 3 gadiem
Artemis, nahrenam kkadi kvali? Top10 izlasem tas ir bezjedzigs pasakums, absoluti bezjedzigs. Nu ko tagad gribi lai kanadci atsuta kkadus izraela spelejoshos kanadcu izcelsmes amatierus lai shie ar divcipara skaitli sagrauj Singapuru, Turkmenistanu un Bangkadeshu? Sac domat potetais lopin
, 2021-06-02 21:40, pirms 3 gadiem
Kvali varbut varetu kkadu veidot no izlasem kas ir teiksim arpus top12, lai tas 4 atlikushas vietas izspele, jo tur tiesham kkada 20 vieta var nopert 14 utt...
, 2021-06-02 21:43, pirms 3 gadiem
Es taa domat pec otras potes vsp chavinieks bus ar poteto lopinu
, 2021-06-02 21:49, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Kvali varbut varetu kkadu veidot no izlasem kas ir teiksim arpus top12, lai tas 4 atlikushas vietas izspele, jo tur tiesham kkada 20 vieta var nopert 14 utt...
Olimpiskajā kvalī vispirms izklapējas Ž grupas un tikai tad sūta pie Liama Kirka, lai šis pieber pilnus vārtus.
, 2021-06-02 21:50, pirms 3 gadiem
Gin4a rakstīja: Olimpiskajā kvalī vispirms izklapējas Ž grupas un tikai tad sūta pie Liama Kirka, lai šis pieber pilnus vārtus.
Tad kad kaads no Z divizijas pietuvosies OS tad ari vares runat psr ko nopietnaku!
, 2021-06-02 22:05, pirms 3 gadiem
Nez Rīga pretendēs uz kādu no tuvākajiem čempjiem? Itkā IIHF tagad ir parādnieki
, 2021-06-02 22:18, pirms 3 gadiem
A_Burts XXL rakstīja: Futbola kvaļu laikā vai tad ir pārtraukumi vadošajās līgās? Tur vienkārši ir labi sabalansētas attiecības klubu līgu, FIFA un UEFA starpā Tats pats ir jāpanāk arī Hokeja pasaulē, starp IIHF un vadošajām klubu līgām, pirmām kārtām jau ar NHL
Es tak uz basketbola scenāriju velku, vai ta nesaproti
, 2021-06-02 23:32, pirms 3 gadiem
A_Burts XXL rakstīja: Ja tos kvaļu turnīrus Hokejā rīkotu līdzīgi kā Futbolā, proti, nevis vienā vietā, vienā laikā, bet gan ar atsevišķi ņemtajām spēlēm visa gada garumā, tipa, mājās un izbraukumā, tad nekādus pārtraukumus taisīt nevajadzētu Vienkārši izlasēm būtu jāsarunā ar astevišķi ņemtajiem klubiem lai uz konkrētiem datumiem tiktu palaisti konkrēti spēlmaņi, jeb arī tos konkrētos kvaļu datumus iepriekš izvēlēties tā lai tie sakristu ar nelielām pauzītēm klubos, piemēram 2-3 dienas Karoče, to tak visu var sarunāt un organizēt, galvenais ir panākt pretīmnākšanu no klubiem, it sevišķi no pārlieku augstprātīgās NHL
Nē, nu slapjie sapņi godam Futenē ir viena liela priekšrocība - galvenos turnīrus rīko FIFA un tai paspārnē esošās kontinenta organizācijas. Tiklīdz tu puksti, tevi vienkārši soda un neviens nevar iebilst, jo grib būt šajos turnīros. + tajag vēl fani parādija, kur bagātie klubi var doties, ja gribēs izjaukt šo sistēmu. FIFA ir noteikusi spēļu kalendāru un neviens klubs nedrīkst nelaist spēlētajus uz izlasi, tāpēc lielajās līgās uzreiz taisa pārtraukumus, saprotot - labākie brauks prom. Apskaties kā basketam viss ir sagriezies, pat nevajag vienu NBA (NHL) lai sačakarētu labu domu, Eirolīga parādija vidējo pirkstu un viss sačakarēts. Hoķa gadijumā tas būtu, ja NHL un KHL nedotu savējos - viss.. KHL gan noteikti dotu, jo krieviem gribētos vinnēt.
, 2021-06-02 23:58, pirms 3 gadiem
Hujaabels rakstīja: Artemis, nahrenam kkadi kvali? Top10 izlasem tas ir bezjedzigs pasakums, absoluti bezjedzigs. Nu ko tagad gribi lai kanadci atsuta kkadus izraela spelejoshos kanadcu izcelsmes amatierus lai shie ar divcipara skaitli sagrauj Singapuru, Turkmenistanu un Bangkadeshu? Sac domat potetais lopin

Vai tad Futbolā tā nenotiek? Visādas Francijas, Doičlandes, Nīderlandes, bieži vien pat ar labākajiem sastāviem, bumbojas ar visādām Gibraltārām, Andorām un Fēru salām Futenē tā ir norma, kāpēc lai Hoķī tā nebūtu?
, 2021-06-03 01:03, pirms 3 gadiem
Skatos, ka komentāros salīdzina futbola čempionātus ar hokeja un basketbola - vieni vaino NHL citi ko citu, bet rezultāts ir tāds, ka no šiem 3x sporta veidiem pasaulē hokejs ir visnepopulārākais komandu sporta veids. Cik tajā pašā Eiropā reāli spēlē hokeju labā izlases līmenī - nu teiksim godīgi - ja Eiropā var savākt kādas 10x izlases tad pārējā pasaulē hokejs nav populārs izņemot Kanādu un ASV. Ja protams salīdzina kādu 2000.g. un 2021.g. tad protams hokejs pasaulē ir progresējis un ir pienācis daudz vairāk konkurējošu komandu - Lielbritānija un Slovēnija ir ievērojamākais pienesums, bet diemžēl hokejs ir regresējis Ukrainā, Japānā, Polijā un Ungārijā arī ir pazudušas no apvāršņa (šīs 4x izlases ir spēlējušas PČ).
Vēl viens būtisks fakts ap pasaules čempionātu - Kanādā un ASV PČ aukstā kara laikā tika uzsktatīs par amatieru čempionātu (protams, ka PSRS izlase sūtīja profesionāļus, kas tika oficiāli noformēti par strādniekiem dažādās rūpnīcās utt.) - tāpēc arī šobrīd PČ prestižs ir iedragāts un Kanādā un ASV šis čempionāts joprojām neizraisa nekādu īpašu interesi - tāpēc arī uz PČ rīkošanu Kanāda un ASV nekas nepiesakās, jo pat AHL turnīrs viņiem tiek uzskatīts par ko daudz nozīmīgāku.
Lai PČ kļūtu populārāks un pieprasīts - Eiropā vajag vismaz 20x stabilas izlases + izlases no Āzijas kontinenta (Ķīna, Japāna, Dienvidkoreja, Austrālija un vēl kāda valsts), tad arī PČ iegūtu kādu globālo pieprasījumu un mārketingam būtu ar ko strādāt.
, 2021-06-03 09:45, pirms 3 gadiem
Ambrē rakstīja: Skatos, ka komentāros salīdzina futbola čempionātus ar hokeja un basketbola - vieni vaino NHL citi ko citu, bet rezultāts ir tāds, ka no šiem 3x sporta veidiem pasaulē hokejs ir visnepopulārākais komandu sporta veids. Cik tajā pašā Eiropā reāli spēlē hokeju labā izlases līmenī - nu teiksim godīgi - ja Eiropā var savākt kādas 10x izlases tad pārējā pasaulē hokejs nav populārs izņemot Kanādu un ASV. Ja protams salīdzina kādu 2000.g. un 2021.g. tad protams hokejs pasaulē ir progresējis un ir pienācis daudz vairāk konkurējošu komandu - Lielbritānija un Slovēnija ir ievērojamākais pienesums, bet diemžēl hokejs ir regresējis Ukrainā, Japānā, Polijā un Ungārijā arī ir pazudušas no apvāršņa (šīs 4x izlases ir spēlējušas PČ).
Vēl viens būtisks fakts ap pasaules čempionātu - Kanādā un ASV PČ aukstā kara laikā tika uzsktatīs par amatieru čempionātu (protams, ka PSRS izlase sūtīja profesionāļus, kas tika oficiāli noformēti par strādniekiem dažādās rūpnīcās utt.) - tāpēc arī šobrīd PČ prestižs ir iedragāts un Kanādā un ASV šis čempionāts joprojām neizraisa nekādu īpašu interesi - tāpēc arī uz PČ rīkošanu Kanāda un ASV nekas nepiesakās, jo pat AHL turnīrs viņiem tiek uzskatīts par ko daudz nozīmīgāku.
Lai PČ kļūtu populārāks un pieprasīts - Eiropā vajag vismaz 20x stabilas izlases + izlases no Āzijas kontinenta (Ķīna, Japāna, Dienvidkoreja, Austrālija un vēl kāda valsts), tad arī PČ iegūtu kādu globālo pieprasījumu un mārketingam būtu ar ko strādāt.
---Lai PČ kļūtu populārāks un pieprasīts - Eiropā vajag vismaz 20x stabilas izlases + izlases no Āzijas kontinenta (Ķīna, Japāna, Dienvidkoreja, Austrālija un vēl kāda valsts), tad arī PČ iegūtu kādu globālo pieprasījumu un mārketingam būtu ar ko strādāt.---
Pirmkārt, pilnībā pietiktu ar pirmo nosacījumu, proti, 20 stabilas izlases Eiropā, otrkārt, priekš tā ir vajadzīgs pavisam nedaudz, proti, visi labākie Eiropieši spēlē Eiropā, nevis dodas pāri dīķim, bet NHL atgūst savu vēsturiskā nosaukuma jēgu, atkal kļūstot par PATIESI Nacionālo Hokeja Līgu, kura tiek veidota no Kanādiešiem un klubi ir bāzēti Kanādā, savukārt AHL kļūst par Jeņķu līgu un klubi bāzējas Pendosijā Te arī ir visa Hokeja pasaules pareizā sabalansētības formula!
Roberts Pļāvējs. Foto: LHF
5

LHF ģenerālsekretārs Pļāvējs: ''Pēc čempionāta Rīgā palika rūgtuma sajūta''

LETA. Pēc 2021.gada pasaules čempionātā Rīgā rūgtuma sajūta palika ne tikai meistarsacīkšu organizētājiem, bet arī līdzjutējiem, intervijā ar aģentūru LETA atzina Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs Roberts Pļāvējs.
Jaunais IIHF prezidents Liks Tardifs. Foto: Reuters/Scanpix
54

IIHF diskvalificē Krievijas un Baltkrievijas klubus un izlases

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) paziņojusi, ka tās padome pieņēmusi lēmumu diskvalificēt no visiem saviem turnīriem visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un komandas, kā arī atņēmusi Krievijai 2023. gada junioru pasaules čempionāta rīkošanas tiesības. Savukārt pēc gada paredzētā pieaugušo pasaules čempionāta liktenis paziņojumā nav pieminēts.
Rodrigo Ābols. Foto: Örebro Hockey
8

Rodrigo Ābols: "Nebūtu pret, ja Hārtlijs turpinātu darbu ar izlasi"

Vienam no Latvijas vadošajiem hokeja uzbrucējiem Rodrigo Ābolam nebūtu iebildumu, ja kanādietis Bobs Hārtlijs turpinās vadīt nacionālo izlasi, podkāsta “Ārpus kadra” jaunākajā epizodē atklāja spēlētājs.