Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2897, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Hārtlijs: "Mūsu pašreiz paveiktais ir laba investīcija nākotnei"

Hārtlijs: "Mūsu pašreiz paveiktais ir laba investīcija nākotnei"
Viesturs Koziols un Bobs Hārtlijs
Foto: Dmitrijs Suļžics, f64

LETA. Pēc šonedēļ gaidāmajām Latvijas hokeja izlases pārbaudes spēlēm ar Norvēģiju no komandas tiks atskaitīti daudzi hokejisti, trešdien pēc kārtējā treniņa sacīja valstsvienības galvenais treneris Bobs Hārtlijs.

"Mūs gaida divas svarīgas pārbaudes spēles, kas būs ļoti būtiskas tieši jaunajiem hokejistiem. Mūsu komandas kapteinis šajos mačos būs Vitālijs Pavlovs, bet teju visi sastāvā iekļautie hokejisti pērn pasaules čempionātā nespēlēja," teica Hārtlijs. "Tas mums būs liels pārbaudījums, turklāt ar nākamo nedēļu treniņos sāksim strādāt vairs tikai vienā grupā. Uz ledus ļoti vēlas doties Mārtiņš Karsums un Roberts Bukarts. Pēc divām pārbaudes spēlēm no izlases atskaitīsim daudz hokejistu."

Mums vēl joprojām ir vairāki hokejisti, kuri piedalās izslēgšanas turnīros, piemēram, Andris Džeriņš, Oskars Cibuļskis, Ronalds Ķēniņš un citi. "Jāpagaida, cik tālu viņi tiks. Katra valsts ir līdzīgā situācijā. Pasaules čempionāti notiek laikā, kad citur vēl noris izslēgšanas turnīri. Neko daudz tur nevaram darīt. Ceram, ka šie hokejisti izslēgšanas turnīros tiks pēc iespējas tālāk un iegūs titulus, jo viņi ir smagi strādājuši visu sezonu. Mēs vērojam šos spēlētājus, tomēr tai pat laikā mums ir daudz jauno censoņu, kuri progresē," apmierināts bija Hārtlijs.

Latvijas izlases galvenais treneris uzsvēra, ka šajos divos pārbaudes mačos pret Norvēģiju vēlas redzēt, kā hokejisti cīnās un cik ļoti viņi saprot pašu spēli.

"Pasaules čempionātā mēs spēlēsim pret komandām, kurās būs Nacionālās hokeja līgas (NHL) zvaigznes. Tas mums būs liels izaicinājums, bet tai pat laikā centīsimies pārstāvēt Latviju pēc iespējas labāk. Zinu, ka daļa no tiem spēlētājiem, kuri piedalīsies pārbaudes mačos pret Norvēģiju, šogad uz pasaules čempionātu netiks, bet nākamo gadu laikā viņi noteikti tur būs. Domāju, mūsu pašreiz paveiktais ir laba investīcija nākotnei," atzīmēja Hārtlijs.

Hārtlijs arī atklāja, ka pašlaik savainojumā iedzīvojies vārtsargs Ivars Punnenovs, kas neesot labas ziņas, tāpat traumas treniņos iepriekš guva citi vārtsargi Niklāvs Rauza un Antons Naumovs. Līdz ar to uz valstsvienību tika izsaukti Latvijas virslīgā spēlējošie Čalpa un Petkus, kuri ar izlasi dosies arī uz Norvēģiju. "Čalpa pret norvēģiem aizvadīs pirmo maču, bet pēc tam raudzīsim, kurš spēlēs otro."

Veselības likstu dēļ izlasē šogad arī nespēlēs komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš, Lauris Dārziņš, Jānis Sprukts, Jānis Kalniņš, turklāt sagaidāms, ka būs jāiztiek arī bez aizsarga Artūra Kuldas palīdzības.

Hārtlijs arī norādīja, ka vairākus hokejistus piemeklējušas veselības problēmas, tomēr vienlaikus viņš uzsvēra, ka tā ir laba iespēja sevi pierādīt jaunajiem spēlētājiem.

Trešdien izlases treniņā kā viens no treneriem bija Jēkabs Rēdlihs, kurš Hārtlija komandā smeļoties pieredzi.

"Jēkabs ir jauns un talantīgs treneris. Viens no maniem palīgiem Ģirts Ankipāns pašlaik vairāk veic komunikāciju ar ārzemēs spēlējošiem hokejistiem, kamēr Artis Ābols vēl nav pabeidzis darbu ar Toljati "Lada". Kamēr būsim Norvēģijā, ar pārējiem izlases spēlētājiem strādās Jēkabs Rēdlihs, Edgars Masaļskis un Rodrigo Laviņš," atklāja Hārtlijs.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2018-04-04 16:59, pirms 6 gadiem
Mūsējie laikam precīzi sākuši mest (precīzi nevis bīstami, kas parasti ir 2-3m garām vārtiem), ka vārtsargi visi sasirguši.
, 2018-04-04 17:39, pirms 6 gadiem
Koziolam piestav garie mati!
, 2018-04-04 17:43, pirms 6 gadiem
Mistiskas frāzes,investīcijas nākotnei,vispār jau gribētos kaut ko reālu tagadnē,nevis kaut kad nākotnē,ir jau labi paveikt nākotnes vārdā,bet fani grib tagad un algu arī maksā par rezultātiem šodien ,nevis kaut kad..
, 2018-04-04 17:48, pirms 6 gadiem
jeepis59 rakstīja: Mistiskas frāzes,investīcijas nākotnei,vispār jau gribētos kaut ko reālu tagadnē,nevis kaut kad nākotnē,ir jau labi paveikt nākotnes vārdā,bet fani grib tagad un algu arī maksā par rezultātiem šodien ,nevis kaut kad..
šobrīd jau uz Norvēģiju tiek vesti tālākie kandidāti, tāpēc par rezultātiem šobrīd īsti nebūtu vietā runāt... pēc nedēļas, kad ar somiem būs jāspēlē, tad arī varēs par šodienu runāt. Tāpat nometnē šobrīd ir tikai daļa no tiem, kas spēlēs PČ
, 2018-04-04 17:53, pirms 6 gadiem
jeepis59 rakstīja: Mistiskas frāzes,investīcijas nākotnei,vispār jau gribētos kaut ko reālu tagadnē,nevis kaut kad nākotnē,ir jau labi paveikt nākotnes vārdā,bet fani grib tagad un algu arī maksā par rezultātiem šodien ,nevis kaut kad..
Nu ja izlasa, tad arī ir redzams ka treniņprocess kā investīcija nākotnē tiem, kuri netiks uz šo PČ, lai tiktu uz nākošo
, 2018-04-04 17:58, pirms 6 gadiem
vienkārši fizisko slodzi neviens netur
, 2018-04-04 18:16, pirms 6 gadiem
Pavlovs kapteinis Ja viņš tiks arī uz šo čempi, tad tas būs nonsense..
, 2018-04-04 18:18, pirms 6 gadiem
Pizdc kāds izlasē kišmiš, un arī ar iekš paša lhf kautkas melns notiek! Limpanis prom bet intrigas paliek...
, 2018-04-04 18:25, pirms 6 gadiem
Visi kas d¡rš virsu Bārtulim, mīlulis Daugava ar nav starā ar Hartlija treniņiem Video: Daugaviņš piekrīt Bārtulim par Hārtlija...
, 2018-04-04 18:36, pirms 6 gadiem
mozilla rakstīja: Visi kas d¡rš virsu Bārtulim, mīlulis Daugava ar nav starā ar Hartlija treniņiem http://m.delfi.lv/sports/article.php?id=49904945
nu megazavaigznes Bārtulis un Daugaviņs,vai Hartlija vaina,ka neesat gatavi augstiem mērķiem,varētu domāt abi met iekšā ripas uz nebēdu,par Bārtuli vispār negribas neko runāt..arī Daugaviņs būtu izmantojis iespēju paklusēt,caurkritušais NHL kadrs ,kurš diemžēl arī KHL neko dižu nespīd,tā ka treneris labāk redz ko vajag un kā vajag,tā kā mūsu stāri gūst vārtus viņiem vajadzētu ,ka Hossam palikt vēl pēc treniņa un mētāt ,mētāt..
, 2018-04-04 18:37, pirms 6 gadiem
mozilla rakstīja: Visi kas d¡rš virsu Bārtulim, mīlulis Daugava ar nav starā ar Hartlija treniņiem http://m.delfi.lv/sports/article.php?id=49904945
Bet noskataies visu, ne tikai virsrakstu izlasi. Daugaviņš pateica par treniņu garumu, ka vienkārši ir daudz ko mācīt, tāpēc arī māca. Un viņš neko par grūtumu neteica, teica par ledus kvalitāti.
Un pats Daugaviņš saka, ka Hārtlijs vieš viņam uzticību.
, 2018-04-04 18:43, pirms 6 gadiem
mozilla rakstīja: Visi kas d¡rš virsu Bārtulim, mīlulis Daugava ar nav starā ar Hartlija treniņiem http://m.delfi.lv/sports/article.php?id=49904945
Tu visu video noskaties heiteri. Hartlijs jau nav vainigs ka paris menesos jaiemaca tas kas nav iemacits gadu gaitaa...
, 2018-04-04 19:05, pirms 6 gadiem
J. Rēdlihs, E. Masaļskis un R. Laviņš kā treneri. Lielas aizdomas ka šāds treneru trio ir tikpat spēcīgs kā Starkovs mūsdienās. Viens pluss salīdzinājumā ar Starkovu šiem treneriem varētu būt-nav tik spītīgi, ietiepīgi un galvenais nav ļaunatminīgi. Vēl viens pluss Latvijas hokejam-hokejā Gibraltārs nepiedalās.
Kopumā par spēlēm Norvēģijā. Visas iespējas uzvarēt arī ar šādu sastāvu bet ir vismaz 2 bet. 1)Vārtsargi. Ja Čalpa stāvēs labi vārtos šajā līmenī tad uzvaras iespējas stipri aug bet ir otrs bet. 2) Jūtams ka pārbaudes spēlēs Hārtlijs manuprāt vēl mazāk uzmanības kā citi treneri pievērš uzvarām. Presē protams izskan, ka uzvarēt vienmēr patīkami, vajag uzvarētāja garu, bet jūtams kopumā ka labāk zaudējums patiešām labā spēlē nekā uzvara kuru atnesa veiksme, nejaušības faktors vai slikta spēle.
Pavlovu daudzi lamā, bet Hārtlijs liek kā kapteini. Vai tad Hārtlijs arī neorientājas hokeja niansēs?
, 2018-04-04 19:46, pirms 6 gadiem
Есть только один способ реальной экономии на электрике! Узнал об этом лайфхаке в статье опытного инженера-электрика ЛЕГАЛЬНАЯ ЭКОНОМИЯ ЭЛЕКТРОЭНЕРГИИ - РЕАЛЬНА! и пользуюсь уже пол года, счет на 50% меньше! Это легально, советую всем, кто не хочет переплачивать!
, 2018-04-04 20:39, pirms 6 gadiem
Laba bilde! Koziolam piestāvētu gari mati!
, 2018-04-04 21:34, pirms 6 gadiem
jeepis59 rakstīja: Mistiskas frāzes,investīcijas nākotnei,vispār jau gribētos kaut ko reālu tagadnē,nevis kaut kad nākotnē,ir jau labi paveikt nākotnes vārdā,bet fani grib tagad un algu arī maksā par rezultātiem šodien ,nevis kaut kad..
Šoreiz ir tas gadījums , kad algu maksā arī par nākotni. Tā jau ir tā mūsu nelaime. Daudzi grib kā padomju laikos visu un uzreiz. Un tā zaudējam pozīcijas komandu sporta veidos jo domājam par tagadni. Hārtlijs un kopumā hokeja federācijas darbs vērtējams ar lielu pluss zīmi ja runa par nākotni. Futbolā arī šī iemesla dēļ tagad esam kur esam.
Slēpts komentārs: riga81
, 2018-04-04 22:37, pirms 6 gadiem
riga81 rakstīja: Jūs tiešām domājat ka Hārtlijs vai jeb kāds cits treners kautvai piecu gadu laikā patrenējoties 2mēnešus gadā uztaisīs NHL spēlētājus,kāds naivums.
Par to ka Hārtlijs izveidos NHL spēlētājus te neviens nerakstīja. Hārtlijs dod norādes kas ietrūkst jaunajiem, apmāca, strādā psiholoģiski ar hokejistiem (kas ir ļoti svarīgs faktors). Dod to kas trūkst jaunajiem.
, 2018-04-04 23:38, pirms 6 gadiem
jeepis59 rakstīja: nu megazavaigznes Bārtulis un Daugaviņs,vai Hartlija vaina,ka neesat gatavi augstiem mērķiem,varētu domāt abi met iekšā ripas uz nebēdu,par Bārtuli vispār negribas neko runāt..arī Daugaviņs būtu izmantojis iespēju paklusēt,caurkritušais NHL kadrs ,kurš diemžēl arī KHL neko dižu nespīd,tā ka treneris labāk redz ko vajag un kā vajag,tā kā mūsu stāri gūst vārtus viņiem vajadzētu ,ka Hossam palikt vēl pēc treniņa un mētāt ,mētāt..
Bārtulis taču NHL daudzkārtējs MVP un zvaigžņu spēles jau bez viņa nav iedomājamas. Tādam Ovečkinam vēl mācīties un mācīties...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-04-16 22:55, pirms 6 gadiem
Vismaz,kāds treneris tik daudz speletājus ir laidis caur Latvijas izlasei,devis iespēju speletājiem un analizēt,kas der un kas ne,cerams dos ari iespeju nakamo gadu vadit Latvijas izlasi,tad varam gaidīt arī labākus rezultātus!
Miks Indrašis. Foto: Romāns Kokšarovs, f64
7

2018. gada labākais Latvijas hokejists ir...

Ir pienākusi 2018. gada pēdējā diena un kopējā solī ar citiem medijiem grib soļot arī “Vienos vārtos”. Ir taču arī mums šis tas nepateikts (vai noklusēts!). Ko uz Jauno gadu līdzi nevajadzētu staipīt. Tā kā gads bija 18., tad arī nomināciju – 18. Neba nu simts, cik Latvijai gadu! Ja iespējams, pasmiesimies paši par sevi un hokeju, kas mūs vieno.
Oļegs Znaroks Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 
Foto: fhr.ru
10

Putins piešķir Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni

Krievijas federācijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis lēmumu piešķirt bijušajam Latvijas izlases hokejistam un trenerim Oļegam Znarokam Aleksandra Ņevska ordeni par Krievijas izlases aizvešanu līdz Phjončhanas olimpisko spēļu zeltam.
Rikards Grēnborjs
Foto: TASS/Scanpix
7

Grēnborjs 2019. gadā atstās Zviedrijas galvenā trenera amatu

Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnborjs pēc 2019. gada pasaules čempionāta pametīs komandu, lai kopā ar ģimeni dotos uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Valstsvienības stūri pārņems Juhans Garpenlevs, kurš šobrīd ir Grēnborja asistents.