Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2873, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Slovēnim Jegličam piespriesta divu spēļu diskvalifikācija

Slovēnim Jegličam piespriesta divu spēļu diskvalifikācija
Žiga Jegličs
Foto: EPA/Scanpix

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) Disciplinārā komiteja lēmusi par divu maču diskvalifikācijas piespriešanu vienam no Slovēnijas izlases līderiem Žigam Jegličam. Nākamā spēle, kurā uzbrucējs drīkstēs piedalīties, būs 10. maija divkauja pret Somijas valstsvienību.

Žiga Jegličs izlaidīs nākamās divas Slovēnijas izlases spēles - šīvakara maču pret kanādiešiem un devītā maija spēli pret Norvēģijas izlasi. Incidents, kura dēļ Jegličam piespriests šis sods, izcēlās vakardienas spēlē starp Slovēnijas un Šveices izlasēm. Lai arī pirmajā trešdaļā šveicieši spēja izvirzīties vadībā ar 4:0, slovēņi parādīja raksturu un atspēlējās, piedzīvojot zaudējumu pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:5. Jāatzīmē, ka trešās trešdaļas sākumā Jegličs guva slovēņu otros vārtus.

Tomēr moments, kura dēļ slovēnis ticis pie piespiedu dīkstāves, izcēlās agrāk, proti, otrā perioda vidū. Šveices izlases uzbrucējs Tomass Rufenahts pie Slovēnijas izlases rezervistu soliņa apmales cīnījās par ripu ar Jegliča komandas biedru Robertu Saboliču, kamēr pats Žiga kāpa pāri bortam, lai dotos uz nomaiņu. Brīdī, kad slovēnis savu kreiso kāju vēzēja pāri bortam, lai apsēstos, labo kāju Jegličs izspieda taisni uz priekšu, ar slidas asmeni trāpot šveicietim kakla rajonā. Interesanti, ka spēles laikā šis atgadījums no tiesnešu puses palika bez ievērības.

Disciplinārā komiteja uzskata, ka Žiga Jegličs varēja izvairīties no šādas sadursmes, turklāt ar slidas asmeni Tomasam Rufenahtam tika trāpīts kakla apvidū. Pēc noteikumiem par šādu spērienu pienākas divu spēļu diskvalifikācija, kas slovēnim arī piespriesta.

Izmantotie resursi:
Jeglic_suspension - 2017 WM - International Ice...


, 2017-05-07 13:17, pirms 7 gadiem
aklie tiesneši
, 2017-05-07 13:50, pirms 7 gadiem
Allāhs viņu jau ir sodījis, mož nasjainika ņenada strapa!!
, 2017-05-07 13:52, pirms 7 gadiem
"Žiga Jegličs izlaidīs nākamās divas Slovēnijas izlases spēles - šīvakara maču pret kanādiešiem un devītā maija spēli pret Norvēģijas izlasi. " - autor, Tu laikam vēl neesi atgājis no uzvaras svinēšanas (Latvija - Dānija), ja Tev plkst 13:15 ir "šīvakara spēle"
, 2017-05-07 13:56, pirms 7 gadiem
comon88 rakstīja: aklie tiesneši
Lai ka negribetos to atzit, visu diemzel nav iespejams viniem pamanit. Un turklat atskiriba no mums, kas hokji skatas pa TV, viniem pat atkartojumus nav kur paskatities. Iznemot protams, kad jalemj par vartu guvuma skaitisanu vai neskaitisanu. Vardsakot, but par tiesnesi nav ta vieglaka padarisana.
, 2017-05-07 13:56, pirms 7 gadiem
The one and the only rakstīja: "Žiga Jegličs izlaidīs nākamās divas Slovēnijas izlases spēles - šīvakara maču pret kanādiešiem un devītā maija spēli pret Norvēģijas izlasi. " - autor, Tu laikam vēl neesi atgājis no uzvaras svinēšanas (Latvija - Dānija), ja Tev plkst 13:15 ir "šīvakara spēle"
tā ir vakardienas spēle.
, 2017-05-07 14:48, pirms 7 gadiem
mellupietis rakstīja: tā ir vakardienas spēle.
Jā, jā Tieši šobrīd spēlē Slovēnija - Kanāda
, 2017-05-07 16:03, pirms 7 gadiem
Jejbogu, par tādu prikolu vispār vajadzēja diskvalifikāciju uz visu turnīru. Pat pantu par slepkavības mēģinājumu iedot! Ar asmeni maukt apzināti pa rīkli ir reāls drauds.
Foto: IIHF

IIHF Slavas zālē uzņems Alfrēdsonu, Bleiku, Lehtinenu un Čeliosu

Starptautiskā hokeja federācija, kas šodien jau vēstīja par prestižās Pola Loika balvas piešķiršanu Kirovam Lipmanam, paziņojusi par Daniela Alfrēdsona, Roba Bleika, Krisa Čeliosa un Jeres Lehtinena iekļaušanu Slavas zālē.
Renē Fāzels 
Foto: TASS / Scanpix
75

IIHF atbalsta Krievijas hokeja izlases dalību olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) pēc padomes sanāksmes Šveices pilsētā Cīrihē veikusi savu paziņojumu, kurā paudusi savu atbalstu Krievijas hokeja valstsvienības dalībai olimpiskajās spēlēs 2018. gadā Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā.
Foto: Romāns Kokšarovs , F64
32

PČ laikā Sportacentrs.com portāls tika apmeklēts vairāk nekā 4 miljonus reižu

Pasaules hokeja čempionāts ir noslēdzies ar Zviedrijas uzvaru pēcspēles metienos pār Kanādu. Aizraujošas divas nedēļas hokeja gaisotnē ir pagājušas līdz ar to ir laiks ieskatīties, kā tad Sportacentrs.com ir veicies pasaules hokeja čempionāta laikā. Dati tika iegūti no "Goggle analytics", "Facebook Insights", "Twitter Analytics" un "Instagram Gabstats". Statistikas salīdzināšanai tikai izvēlēts pasaules hokeja čempionāta laiks, kas ir 17 dienas no 05.05 līdz 21.05 un 17 dienas pirms hokeja čempionāta, kas ir no 18.04 līdz 04.05. Līdz ar to piedāvājam Jums interesantākos faktus.