Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Merzļikinam tiek atvēlēta ceturtā vieta balsojumā par NHL labāko debitantu

Merzļikinam tiek atvēlēta ceturtā vieta balsojumā par NHL labāko debitantu
Elvis Merzļikins. Foto: Kyle Robertson/Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas mājaslapas eksperti veikuši balsojumu par debitantiem, kuri pēc sezonas varētu cīnīties par Kaldera trofeju. Līderis ir Kolorado "Avalanche" aizsargs Keils Makars, bet Latvijas izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ierindojies ceturtajā vietā.

NHL aizvadītas trīs ceturtdaļas no regulārās sezonas – lielākajai daļai komandu vēl jāaizvada 20 vai mazāk spēles. Līgas mājaslapā strādājošie 18 eksperti pēc katra ceturkšņa veikuši balsojumu par labāko debitantu, un pirmā vieta no paša sākuma pieder Keilam Makaram. Šoreiz pozīciju galvgalī viņam atvēlējuši 11 eksperti, bet kopā Makars savācis 82 punktus (pieci par pirmo vietu, četri par otro, trīs par trešo utt.).

Rezultatīvākais debitants gan ir cits aizsargs – Vankūveras "Canucks" spēlējošais Kvins Hjūzs. Viņš 61 mačā izcēlies ar 50 punktiem. Tomēr ar to nav bijis gana, lai iegūtu pirmo vietu. Hjūzam ir 77 punkti ar sešiem balsojumiem par pirmo pozīciju. Jāizceļ, ka NHL vēsturē bijušas tikai divas sezonas, kad par rezultatīvāko debitantu kļūst aizsargs: 1966./67. gada sezonā to paveica Bobijs Ors, bet 1988./89. gada sezonā sasniegumu atkārtoja Braiens Līčs.

Trešajā vietā ar 36 punktiem ir Bufalo "Sabres" zviedru uzbrucējs Viktors Olofsons, bet viņš nevienā balsojumā nav ierindots pirmajā vietā. Toties tas izdevies Elvim Merzļikinam, kura kontā ir 26 punkti. Piektais ir Čikāgas "Blackhawks" uzbrucējs Dominiks Kubalīks, bet sestā vieta atvēlēta Nikam Suzuki no Monreālas "Canadiens" ar 13 punktiem.

Bez Merzļikina labāko desmitniekā iekļuvuši vēl divi vārtsargi. Astotā vieta atvēlēta Vašingtonas "Capitals" spēlējošajam Iļjam Samsonovam, bet desmitais ir Makenzijs Blekvuds no Ņūdžersijas "Devils". Jāizceļ, ka pagājušajā vasarā ar pirmo numuru draftētais centra uzbrucējs Džeks Hjūzs, kurš ir Kvina jaunākais brālis, balsojumā nav saņēmis nevienu balsi.

Arī par oficiālo Kaldera trofeju balsos žurnālisti. Taču ne tikai NHL mājaslapā rakstošie, bet gan visi, kuri pārstāv Profesionālo hokeja žurnālistu asociāciju.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/trophy-tra...


, 2020-02-27 10:15, pirms 4 gadiem
Cerams, ka Kakko un Hjūzs tikai iesildās un nākošajās sezonās sāks spridzināt, taču šobrīd abi, maigi sakot, ir vāji salīdzinājumā ar to, kas tika gaidīts..
Lasvegasas "Golden Knights" hokejisti un līdzjutēji. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix
1

Lasvegasa pēdējā trešdaļā nospiež zvaigznes un turpina sargāt kausu

Stenlija kausa turnīrā septītā kauja būs nepieciešama arī pašreizējās čempiones Lasvegasas "Golden Knights" un Rietumu konferences pirmā numura Dalasas "Stars" sērijā, vegasiešiem šorīt notikušajā sestajā cīņā uzvarot ar 2:0.
Vankūveras vārtsargs Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
62

Šilovs nostāv sausā un raksta vēsturi, "Canucks" iekļūst Stenlija kausa nākamajā kārtā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu pārvarējusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks". Tā sērijas sestajā spēlē ar 1:0 pārspēja Nešvilas "Predators", iekļūstot Stenlija kausa nākamajā kārtā, kurā tai būs jāspēkojas ar Edmontonas "Oilers". Šilovs atvairīja visus 28 pretinieku metienus un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni.
Milošs Kelemens. Foto: Reuters/Scanpix
7

Latvijas pretinieces Slovākijas izlasē NHL spēlētāju skaits pieaug jau līdz astoņiem

Slovākijas Hokeja federācijas prezidents un valstsvienības ģenerālmenedžeris Miroslavs Šatans pavēstījis, ka pasaules čempionātā piedalīsies arī Arizonas "Coyotes" sistēmas spēlētāji Milošs Kelemens un Patriks Kohs.