Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Merzļikins: "Gribu pierādīt, ka NHL varu uzkavēties, nevis tikai parādīties"

Merzļikins: "Gribu pierādīt, ka NHL varu uzkavēties, nevis tikai parādīties"
Elvis Merzļikins. Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins grib pierādīt, ka var uzkavēties Nacionālajā hokeja līgā (NHL) uz ilgāku laiku, pirms pievienošanās Kolumbusas "Blue Jackets" norādīja sportists.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 24 gadus vecais Merzļikins pagājušajā nedēļā oficiāli noslēdza viena gada debitanta līgumu ar "Blue Jackets".

"Protams, ir lieliski parakstīt līgumu ar "Blue Jackets" - tā ir pirmā daļa no sapņa, kas man ir jau kopš bērnības," sarunā ar Kolumbusas kluba apskatnieku Džefu Svobodu teica Merzļikins. "Tomēr nevajag no tā sacelt vētru, jo līgumu var parakstīt daudzi hokejisti. Galvenā lieta ir redzēt, kādā līmenī esmu, un pierādīt sev un it sevišķi manai mātei, kura, kad vēl biju bērns, daudz ziedojās. Gribu pierādīt, ka varu uzkavēties labākajā līgā pasaulē, nevis tikai parādīties uz neilgu laiku."

Sagaidāms, ka Merzļikins pēc vīzas nokārtošanas Kolumbusā ieradīsies šajā nedēļā un uzsāks darbu ar "Blue Jackets" vārtsargu treneri Meniju Legasu. "Zinu, ka būšu Menija uzraudzībā, bet tas ir lieliski, jo varēšu ar treneri pastrādāt individuāli. Tas ir labākais treniņu veids, jo tieši tā vislabāk var uzkrāt zināšanas," teica Merzļikins, kurš pauda cerību, ka "Blue Jackets" izdosies kvalificēties Stenlija kausa izcīņai.

Sagaidāms, ka šosezon Merzļikins neiesaistīsies "Blue Jackets" spēlēs, jo komandai pamatsastāvā ir trīs vārtsargi - Sergejs Bobrovskis, Jūnass Korpisalo un februārī iemainītais Kīts Kinkeids.

Merzļikins norādīja, ka viņam bijis grūti atvadīties no Šveices kluba "Lugano", kur viņš pavadīja iepriekšējos gadus. "Visas šīs sezonas pilsētā mani cienīja. Faniem es patiku, jo viņi redzēja, ka uzaugu šajā pilsētā. Tā bija viena liela ģimene. Atvadīties bija ļoti sāpīgi," neslēpa Merzļikins.

Intervijā, iepazīstinot sevi Kolumbusas kluba līdzjutējiem, Merzļikins sacīja, ka nav parasts vārtsargs. "Domāju, ka esmu traks un nedaudz atšķirīgs no citiem vārtsargiem. Cilvēki bieži saka, ka vārtsargi ir īpaši un dzīvo savā pasaulē. Jā, tā ir taisnība. Tas attiecas uz mani, bet dažreiz es vienkārši esmu puisis, kurš izbauda un joko, bet vajadzīgajā brīdī pievēršanas tam, kas ir jāizdara. Es būtu priecīgs, ja man izdotos izveidot labu saikni ar "Blue Jackets" līdzjutējiem."

"Blue Jackets" izvēlējās Merzļikinu 2014. gada NHL draftā ar 76. numuru, bet pēdējos četrus gadus viņš bija Šveices augstākās līgas kluba "Lugano" pamatvārtsargs. Latvijas izlasi viņš ir pārstāvējis trīs pasaules čempionātos.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-03-25 12:21, pirms 5 gadiem
Elvi, Tev viss izdosies! Veiksmes!
, 2019-03-25 12:33, pirms 5 gadiem
Elvi, lai tev veicas un viss izdodas!
, 2019-03-25 13:33, pirms 5 gadiem
Beidzot mums atkal bus vartusargs NHL!!
, 2019-03-25 13:40, pirms 5 gadiem
Šveices līgas formas tērps bija tik skaists. Kas viņus atbalsta? Ne tikai desa, bet arī Artis A.! NHL formastērpi izskatās salīdzinoši nabadzīgi, bez Desas, bez Ābolu Arta.
, 2019-03-25 13:41, pirms 5 gadiem
Kas no tiem trim vārtsargiem būs prom nākamgad?
, 2019-03-25 14:22, pirms 5 gadiem
Lai izdodas, mērķtiecība un darba ētika viņam ir augstakājā līmenī! Neliela baža tikai par vienu - viņam ir līdzīgs sindroms, kā Gudļevskim - var nokapāt, ka prieks, bet nākamajā mačā salaist taurenīšus.
, 2019-03-25 14:52, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: Kas no tiem trim vārtsargiem būs prom nākamgad?
Tā grūti teikt, neesmu baigi sekojis līdzi CBJ aizkulisēm. Zinu tik to, ka visiem vasarā beidzas līgumi. Soms būs ierobežoti brīvais aģents, Kinkaid - neierobežoti. Par Bobrovski runājot - ja pēkšņi nenotiks kaut kādi brīnumi, viņš būs prom.
, 2019-03-25 15:10, pirms 5 gadiem
Bet, ceru ka būs kārtīgs patriots un dosies uz izlasi!
, 2019-03-25 17:16, pirms 5 gadiem
pūce rakstīja: Kas no tiem trim vārtsargiem būs prom nākamgad?
Ar CBJ vārtu sargāšanas nākotni vispār ir interesanti, jo, kā jau situāciju aprakstīja iepriekš, no šī gada vārtu sargātājiem paliek tikai Korpisalo, kurš īsti NHL nav spējis parādīt savu TOP sniegumu un pēc labās debijas ir pamatīgi nosēdies.

Jebšu uz šo brīdi CBJ uz nākamo sezonu iet ar Merzļikinu, no kura gaida DAAAAAUDZ un Korpisalo, kurš varētu būt Elvim dublieris.

Tiesa, vēl priekšā visa vasara un mainīties var ļoti daudz kas, jo, teiksim godīgi, ne pārāk priecīgi izskatās "džeketu" vārtsargu līnija, lai arī kopumā, kā sistēma, ir ok, jo talanta jau pietiek - Tarasovs, Vehvilainens (šis jo īpaši).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-25 18:50, pirms 5 gadiem
vozā rakstīja: Bet, ceru ka būs kārtīgs patriots un dosies uz izlasi!
Par valsti kā tādu neredzu labu iemeslu būt patriotam, bet ja par sportu tad protams cerēsim ka palīdzēs
, 2019-03-25 19:51, pirms 5 gadiem
salming18 rakstīja: Par valsti kā tādu neredzu labu iemeslu būt patriotam, bet ja par sportu tad protams cerēsim ka palīdzēs
Jo?
Floridas "Panthers" somu aizsargs Niko Mikola. Foto: Florida Panthers

Panteras lūkos nonākt vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešo spēli šonakt pulksten 2:00 aizvadīs Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas viesosies pie otras Floridas komandas - Tampabejas "Lightning".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.