Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Hokejs starp Losandželosas palmām: "Kings" uzņems līderus

Hokejs starp Losandželosas palmām: "Kings" uzņems līderus
"Dodger Stadium" ir vietas 56 tūkstošiem līdzjutēju
Foto: AP/Scanpix

Šodien Nacionālās hokeja līgas regulārā čempionāta ietvaros norisināsies desmit spēles. Pulksten 4:30 pēc Latvijas laika Losandželosas "Kings" uzņems līgas spēcīgāko komandu Anaheimas "Ducks". Mačs norisināsies beisbola stadionā, kas spējīgs uzņemt 56 tūkstošus līdzjutēju. Tā būs pirmā reize, kad spēle zem klajas debess norisināsies Amerikas Savienoto Valstu rietumos. Sagaidāms, ka gaisa temperatūra sasniegs vismaz +15 grādus.

"Dodger Stadium", kurš tika uzcelts 1962. gadā un spēj uzņemt 56 tūkstošus līdzjutēju, un kurā ikdienā spēles aizvada beisbola klubs Losandželosas "Dodgers", ir aizvadītas boksa cīņas, tramplīnlēkšanas sacensības un basketbola mačs 1984. gada olimpisko spēļu ietvaros. Pagājušajā gadā kārta pienāca futbolam - Spānijas gigants Madrides "Real" pieveica "Everton" no Anglijas, bet mājiniece Losandželosas "Galaxy" pārspēja Turīnas "Juventus" no Itālijas.

2014. gada 25. janvārī kārta pienākusi arī Nacionālajai hokeja līgai - šonakt pulksten 4:30 pēc Latvijas laika tiksies 2012. gada Stenlija kausa čempione Losandželosas "Kings", kas ar 52 spēlēs sakrātajiem 64 punktiem ieņem sesto pozīciju Rietumu konferencē, un līgas spēcīgākā komanda Anaheimas "Ducks", kas 53 spēlēs sakrājusi 83 punktus, tuvāko sekotāju - pagājušās sezonas čempioni Čikāgas "Blackhawks" - apsteidzot par piecu punktu tiesu.

24 stundas pirms pirmā iemetiena termometra stabiņš sasniedza +17 grādus. Izaicinājums, pie kura vēlējās strādāt pilnīgi visi - tā apstākļus raksturoja Dens Kreigs, kurš atbild par ledus sagatavošanu Nacionālās hokeja līgas mačiem zem klajas debess. Par situāciju daudz stāsta fakts, ka blakus hokeja laukumam ir novietots pludmales volejbola korts, kurā pirms mača, kā arī starp trešdaļām spēlēs arī 2008. gada olimpiādes zelta medaļas ieguvējs Fils Dalhauzers..

"Nekad nespēju iedomāties, ka šāda spēle norisināsies Kalifornijā. Krītot Saules stariem, kā viņi gatavojas uzturēt ledu? Iedomājies, ka tas izkusīs, bet patiesībā ir patīkami - atgādina par atmiņām un saknēm," sacīja Anaheimas "Ducks" uzbrucējs Korijs Perijs, kurš ar 53 spēlēs gūtajiem 27 vārtiem ir komandas labākais snaiperis un otrais rezultatīvākais spēlētājs.

Protams, ledus būs mīkstāks nekā ikdienā, taču hokejistiem tas nebūs attaisnojums - starp Losandželosas "Kings" un Anaheimas "Ducks" valda saspringtas attiecības. Pēdējā tikšanās reize bija ceturtdien, "Ducks" savā laukumā atspēlējoties un uzvarot ar 2:1. Anaheimas vienība uz sava ledus piedzīvojusi tikai vienu neveiksmi pamatlaikā - pirms mača pret "Kings" tika atzīts Vinipegas "Jets" pārākums.

"Zinu, ka katra savstarpējā spēle būs īstu vīru cīņa. Esi gatavs izdarīt vienu spēka paņēmienu pēc otra," pauda Anaheimas "Ducks" galvenais treneris Brūss Budro, kurš pie komandas stūres stājās 2011. gadā.

Bez Perija Anaheimas "Ducks" līderis ir arī centra uzbrucējs un kapteinis Raiens Geclafs, kurš ar 49 spēlēs sakrātajiem 59 punktiem ir rezultatīvākais spēlētājs. Tikmēr vārtsargs Jonass Hillers uzvarēja 14 spēlēs pēc kārtas (tagad gan piedzīvoti divi zaudējumi) un bija starp Nacionālās hokeja līgas labākajiem spēlētājiem decembrī.

Losandželosas "Kings" pirmais numurs Džonatans Kviks pēc savainojuma sadziedēšanas ierindā atgriezās 4. janvārī, un tikai divos no deviņiem mačiem ielaidis vairāk par diviem vārtiem. Rezultatīvākais spēlētājs ir slovēņu centrs Anže Kopitars, kurā kontā 41 punkts (pie punktiem ticis sešos no pēdējiem astoņiem mačiem) un lietderības koeficients +23. Uz olimpiskajām spēlēm dosies arī komandas labākais snaiperis Džefs Kārters, rezultatīvākais aizsargs Drū Dautijs un kapteinis Dastins Brauns.

Rīt pulksten 19:30 norisināsies vēl viena spēle zem klajas debess - Ņūdžersijas "Devils" uzņems Ņujorkas "Rangers". Savukārt trešdien Amerikas Savienoto Valstu lielākās pilsētas derbijā "Islanders" uzņems "Rangers".


, 2014-01-25 18:52, pirms 10 gadiem
Kip Winter Classics tikai soreiz Summer Classics
, 2014-01-25 19:05, pirms 10 gadiem
Patiesībā jau nekas neparasts, ja vien neuznāks lietus, jo ap tiem +15 grādiem jau parasti arī ledushallēs ir un tapēc LA laika (temperatūras) apstākļi diži no normālām hallēm neatšķirsies. Galvenais, lai ir laba ledus saldēšanas sistēma un nelīst lietus uz galvas!
, 2014-01-25 19:15, pirms 10 gadiem
Teemu golu , Anaheimai uzvaru šajā spēlē un stenlija kausā
, 2014-01-25 22:29, pirms 10 gadiem
Šis noteikti jāskatās!
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
21

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.
Mirklis pēc Floridas "Panthers" ceturtā vārtu guvuma. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix
3

"Panthers" un "Hurricanes" izbraukumos krietni pietuvojas konferences pusfinālam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas sērijās 3-0 panākušas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" vienības, kuras izbraukumā pieveica attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders".