Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kvenvils atgriešanos Čikāgā nosvin ar uzvaru, Viljamsam divi vārti Karolīnā

Kvenvils atgriešanos Čikāgā nosvin ar uzvaru, Viljamsam divi vārti Karolīnā
Džoels Kvenvils. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Floridas "Panthers" izbraukumā ar 4:3 pieveica Čikāgas "Blackhawks". Tā bija īpaša spēle galvenajam trenerim Džoelam Kvenvilam, kurš savulaik aizveda "Blackhawks" līdz trim Stenlija kausiem, bet tagad pirmo reizi viesojās Čikāgā.

Par "Panthers" galveno varoni kļuva Frenks Vatrano, kurš izcēlās ar hat-trick. Savus trešos vārtus viņš guva 37 sekundes līdz otrās trešdaļas beigām, kad realizēja vairākumu un panāca 4:1 Floridas labā. Viesiem spēles turpinājumā izdevās noturēt pārsvaru, kas ļāva svinēt sesto uzvaru pēc kārtas, un tā ir "Panthers" garākā sērija šajā sezonā. Sergejs Bobrovskis uzvarētāju vārtos atvairīja 32 metienus.

Kvenvils pie "Blackhawks" stūres pavadīja 11 sezonas, kuru laikā viņš palīdzēja trīs reizes triumfēt Stenlija kausa izcīņā – 2010., 2013. un 2015. gadā. Pirms tam Čikāga pie titula nebija tikusi 49 gadus. No amata viņš tika atbrīvots 2018. gada 6. novembrī, bet "Panthers" piedāvājumam piekrita 2019. gada 8. aprīlī.

Laukuma saimniekiem pēdējo cerības stariņu deva Patrika Keina 25. vārti sezonā. Viņš iemeta 1:15 minūtes līdz beigām, samazinot deficītu līdz minimumam. Keins bijis rezultatīvs jau 11 spēlēs pēc kārtas (4+12), un tā ir garākā sērija NHL pašlaik. Jāizceļ, ka rīta treniņā pirms mača attiecības noskaidroja divi "Blackhawks" pēdējo gadu līderi – kapteinis Džonatans Teivzs un aizsargs Dankans Kīts.

Karolīnas "Hurricanes" savā laukumā ar 4:1 pārspēja Vinipegas "Jets", un ar diviem vārtiem izcēlās Džastins Viljamss, kuram tā bija tikai otrā spēle kopš atgriešanās. Veterāns izlaida sezonas sākumu, domājot par savu nākotni, bet tad pieņēma "Hurricanes" viena gada līgumu. Jāatzīmē, ka Viljamss savus pirmos vārtus guva vairākumā, pārtraucot Karolīnas melno jostu – pirms tam vairākumu nebija izdevies realizēt astoņos mačos pēc kārtas (0/18).

Ņujorkas "Islanders" pagājušajā nedēļā piedzīvoja divus zaudējumus pret Ņujorkas "Rangers", bet šoreiz izdevās revanšēties, viesos uzvarot ar 4:2. Vārtos lielisks bija vācietis Tomass Greiss, kurš tika galā ar 40 metieniem. Džošs Beilijs panākumu kaldināja ar vārtiem un divām piespēlēm, bet Broks Nelsons guva savus 20. vārtus sezonā. Savainojuma dēļ maču izlaida "Rangers" uzbrukuma līderis Artēmijs Panarins, kuram secen ies arī Zvaigžņu spēle.

22. janvāris

SpēleRez.
Bruins – Golden Knights3:2
Rangers – Islanders2:4
Hurricanes – Jets4:1
Flyers – Penguins3:0
Blackhawks – Panthers3:4

Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
22

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.
Mirklis pēc Floridas "Panthers" ceturtā vārtu guvuma. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix
3

"Panthers" un "Hurricanes" izbraukumos krietni pietuvojas konferences pusfinālam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas sērijās 3-0 panākušas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" vienības, kuras izbraukumā pieveica attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders".