Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

ASV sastāvu pirms Pasaules kausa papildina Palmjēri

ASV sastāvu pirms Pasaules kausa papildina Palmjēri
Kails Palmjēri
Foto: AFP/Scanpix

Pirms rudenī gaidāmā Pasaules kausa hokejā Amerikas Savienoto Valstu izlasi papildinājis Nacionālās hokeja līgas kluba Ņūdžersijas "Devils" rezultatīvākais uzbrucējs Kails Palmjēri.

Pasaules kausā, kas norisināsies no 17. septembra līdz 1. oktobrim, Amerikas Savienotās Valstis spēlēs vienā grupā ar laukuma saimniekiem kanādiešiem, čehiem un Eiropas izlasi. Sākotnēji komandas sastāvā bija iekļauts Raiens Kelahens, kurš, pārstāvot Nacionālās hokeja līgas klubu Tampabejas "Lightning", 73 regulārās sezonas spēlēs izcēlās ar desmit vārtiem un 28 punktiem. Tomēr viņam jūnija otrajā pusē tika veikta savainotā gurna operācija, un atlabšanas laiks būs vismaz pieci mēneši.

Iespēja izmantot radušos izdevību tiks dota 25 gadus vecajam Kailam Palmjēri, kurš pirms divām nedēļām pagarināja līgumu ar Ņūdžersijas "Devils" uz pieciem gadiem par 23,25 miljoniem dolāru. Viņš aizvadītajā sezonā sasniedza labākos rādītājus karjerā - 82 mačos uzbrucējs guva 30 vārtus un sakrāja 57 punktus. Starp spēlētājiem, kurus varēja iekļaut amerikāņu sastāvā, vairāk vārtus guva tikai Patriks Keins (46) un Džo Pavelskis (38).

"Kails ir pilnīgs hokejists, un esam pārliecināti, ka viņa spēles stils lieliski iederēsies komandas modelī, kuru esam izveidojuši. Viņam aiz muguras ir lieliska sezona Ņūdžersijā, un Palmjēri būs svarīgs spēlētājs valstsvienības rindās," sacīja komandas ģenerālmenedžeris Dīns Lombardi. Palmjēri 2012. gadā piedalījās pasaules čempionātā, kamēr Kelahens 2010. gada olimpiskajās spēlēs tika pie sudraba, bet pēc četriem gadiem ierindojās ceturtajā vietā.

Par vienu no galvenajiem kandidātiem Kelahena aizstāšanai tika minēts Fils Kesels, kura sniegums palīdzēja Pitsburgas "Penguins" izcīnīt Stenlija kausu. Tomēr uzbrucējam pēc sezonas beigām tika veikta rokas operācija, dzēšot spekulācijas.

Izmantotie resursi:
Sports News: World and National Sports...


, 2016-07-21 11:08, pirms 8 gadiem
Zelts! 10:0 pret vatņikiem
, 2016-07-21 11:22, pirms 8 gadiem
Ziemeļamerikāņi paši uzrīko turnīru, kurā spēlētājiem ir obligāti jāpiedalās NHL līgumu dēļ, un pēc CAN-USA fināla paši sevi pasludinās par Pasaules čempioniem. Tiešām aizraujošs, lietderīgs turnīrs. Izcila alternatīva OS. Vienīgais, kas šo visu var apturēt, ir zemāki ienākumi nekā cerēts, taču, vismaz pirmajā gadā tas nedraud. Sitas kolhozs ne ar ko neatšķiras no tā, kas notiek tepat Austrumu kolhoza līgā.
, 2016-07-21 11:26, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Ziemeļamerikāņi paši uzrīko turnīru, kurā spēlētājiem ir obligāti jāpiedalās NHL līgumu dēļ, un pēc CAN-USA fināla paši sevi pasludinās par Pasaules čempioniem. Tiešām aizraujošs, lietderīgs turnīrs. Izcila alternatīva OS. Vienīgais, kas šo visu var apturēt, ir zemāki ienākumi nekā cerēts, taču, vismaz pirmajā gadā tas nedraud. Sitas kolhozs ne ar ko neatšķiras no tā, kas notiek tepat Austrumu kolhoza līgā.
izskat'as, ka pēdējā laikā kko lieto, visticamāk dzeltenu, nezināmas izcelsmes pulveri.
savulaik veici objektīvu analīzi, bet šobrīd nodarbojies ar trollismu, tie mums te pietiek. no favorītiem tiec izņemts un rekomendēju to darīt arī citiem!
, 2016-07-21 11:47, pirms 8 gadiem
Ernijzz rakstīja: Ziemeļamerikāņi paši uzrīko turnīru, kurā spēlētājiem ir obligāti jāpiedalās NHL līgumu dēļ, un pēc CAN-USA fināla paši sevi pasludinās par Pasaules čempioniem. Tiešām aizraujošs, lietderīgs turnīrs. Izcila alternatīva OS. Vienīgais, kas šo visu var apturēt, ir zemāki ienākumi nekā cerēts, taču, vismaz pirmajā gadā tas nedraud. Sitas kolhozs ne ar ko neatšķiras no tā, kas notiek tepat Austrumu kolhoza līgā.
Viņi sevi nosauks par Pasaules kausa ieguvējiem, ko pasludinās par galveno starptautiskā hokeja turnīru. Viss ir vienkārši un jau sen pierādīti.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-07-21 19:07, pirms 8 gadiem
Nikns Jenots rakstīja: Vēl neko nevar skaidri zināt. Ka tik kāda Eiropas komanda neizšauj un nesanāk tā ka ziemeļamerikāņi apkakājas!
Sausa statistika:

Kopš šis turnīrs ir izveidots, jebkādā no formātiem, t.i., gan kā Kanādas, gan Pasaules kauss ir notikuši septiņi turnīri un sešas reizes tajā iz uzvarējuši Ziemeļamerikāņi, piecas uzvaras Kanādas kontā.

Tā pati Kanāda VISOS turnīros nav bijusi zemāk par 2. vietu.

Spēles notiek Kanādā, turnīru organizē NHL, uz NHL laukumiem, ar NHL noteikumiem un tiesnešiem.

Savukārt abos PK turnīra gadījumos abas ZAmerikas izlases ir tikušas līdz pusfināliem.

Kāda, tavuprāt, ir varbūtība, ka šajā PK vismaz viena no finālistēm, ja ne abas divas, nebūs finālā? Un otrs jautājums - kāda ir varbūtība, ka finālā, spēlējot savās mājās, viņi zaudēs?

Turklāt, atgādināšu, ka 2016. gada PK ZAmerika, pretēji iepriekšējiem gadījumiem, ir pārstāvēta ar TRIM izlasēm.
, 2016-07-22 00:16, pirms 8 gadiem
No pozitīvās puses - turnīram būs reāls sagatavošanas process, un komandas būs labākajos sastāvos. OS spēlētāji ekipējumu jau uzvelk, saņemot bagāžu, un dodas spēlēt pirmo spēli. Kad izspēlēs turnīru, tad varēs vislabāk noteikt, cik turnīrs ir veiksmīgs un cik daudz ZA slavināšanas tur būs. Bet kaut kur jau šamiem izsisties vajag, citādi PČ krievi ir vareni puikas, a te ar to pašu sastāvu tagad dabūs 1. Kanādas sastāvu pretī.
Tajs Dellandrea. Foto: AFP/Scanpix

Dalasas "Stars" vēlreiz uzvar čempiones laukumā un atgūst mājas priekšrocību

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sēriju izlīdzinājusi Dalasas "Stars", kas izbraukumā ar rezultātu 4:2 pārspēja trofejas sargātāju Lasvegasas "Golden Knights" un sērijā panāca 2-2.
Olivers Ekmans Larsons, Metjū Tkačaks un Aleksandrs Barkovs. Foto. AP. Scanpix
2

Balinskis ārpus pieteikuma, "Panthers" sagrauj "Lightning" un iesoļo nākamajā kārtā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas nākamajā kārtā iekļuvusi Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas sērijas piektajā spēlē ar 6:1 sagrāva Tampabejas "Lightning". Sēriju panteras uzvarēja ar 4-1. Balinskis šajā spēlē uz ledus nedevās.
Tečers Demko. Foto: USA Today Sports/Scanpix
3

"Canucks" vārtsargs Demko ir starp trīs pretendentiem uz Vezina balvu

LETA. Uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas labākā vārtsarga balvu jeb Vezina trofeju pretendē Tečers Demko no Vankūveras "Canucks", Sergejs Bobrovskis no Floridas "Panthers" un Konors Helebaiks no Vinipegas "Jets", pirmdien paziņoja meistarsacīkšu rīkotāji.