Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

NHL lokauts: starp līgu un spēlētājiem ir liela plaisa

NHL lokauts: starp līgu un spēlētājiem ir liela plaisa
NHL komisārs Gerijs Betmens
Foto: Ap/Scanpix

Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vadība turpina sarunas ar NHL Spēlētāju asociācijas (NHLPA) pārstāvjiem, lai mēģinātu vienoties par jaunu kolektīvo līgumu uz izvairītos no lokauta. Līgas komisārs Gerijs Betmens pēc pēdējām sarunām paudis, ka pagaidām puses nespēj vienoties un starp pusēm ir liela plaisa.

„Līgas un Spēlētāju asociācijas viedokļi ļoti atšķiras un laika kļūst ar vien mazāk,” pēc pēdējām sarunām paudis NHL komisārs Gerijs Betmens. „Melošu, ja teikšu, ka mūsu viedokļi neatšķiras. Patiesībā mums ir liela viedokļu nesaderība lielākajā daļā jautājumu. Mēs uz šo pasauli skatāmies katrs no sava skatu punkta,” skaidro Betmens.

NHL klubu īpašnieki vēlas pazemināt algu griestus, tāpat notiks diskusijas par līgas ieņēmumu sadali starp spēlētājiem un klubiem. Lai gan līgas kopējie ieņēmumi aizvadītajā sezonā bijuši 3,1 miljarda dolāru apjomā, vairākām komandām ir finansiālas problēmas. Lielākās - Ņūdžersijas "Devils" un Fīniksas "Coyotes" klubiem.

Lai gan jauno sezonu plānots uzsākt jau 11. oktobrī, šobrīd izskatās, ka līdz 15. septembrim (beidzas iepriekšējais īguma termiņš) jauna kolektīvā līguma parakstīšana nenotiks. Vairāki spēlētāji jau izteikušies, kur būtu gatavi sākt sezonu, ja NHL sezona nesāksies laikus. Lokauta gadījumā liela daļa spēlētāju plāno spēlēt arī Kontinentālajā Hokeja līgā, kā arī daudzviet citur Eiropas līgās.

Šobrīd izskanējušās prognozes liecina, ka sarunas starp spēlētājiem un līgu varētu ieilgt līdz pat novembra vidum.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader In Sports


, 2012-08-17 09:40, pirms 12 gadiem
NĒ LOKAUTAM!!!!!
, 2012-08-17 09:44, pirms 12 gadiem
Kā tie "daudzie NHL spēlētāji" grasās spēlēt KHL, ja iekš KHL katrai komandai ir noteikti algu griesti, kā arī leģionāru limiti. Jādomā, ka uz šo brīdi vairumam no KHL komandu sastāvi ir nokomplektēti. Diez KHL vadība NHL lokauta gadījumā atkal izcelsies, pieverot acis uz pašu pieņemto noteikumu nepildīšanu, par ko tika solītas bargas sankcijas? Diez cik tad Loko maksās Malkinam par sezonu, lai nepārsniegtu algu griestus?
, 2012-08-17 09:45, pirms 12 gadiem
Lai tik ir lokauts. KHL no tā tikai iegūs un iespējams redzēsim daudzas zvaigznes Rīgas Arēnā, kaut vai uz pāris mēnešiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-17 10:00, pirms 12 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Kā tie "daudzie NHL spēlētāji" grasās spēlēt KHL, ja iekš KHL katrai komandai ir noteikti algu griesti, kā arī leģionāru limiti. Jādomā, ka uz šo brīdi vairumam no KHL komandu sastāvi ir nokomplektēti. Diez KHL vadība NHL lokauta gadījumā atkal izcelsies, pieverot acis uz pašu pieņemto noteikumu nepildīšanu, par ko tika solītas bargas sankcijas? Diez cik tad Loko maksās Malkinam par sezonu, lai nepārsniegtu algu griestus?
Malkins jau pateica, ka spēlēs Magņitkā. Ovijs visticamāk būs Maskavas Dinamo, Datsjuks - Avto. Noteikti Ak Bars mēģinās sameistarot kaut ko līdzīgu kā iepriekšējo reizi un saaicināt megazvaigznes. 100 % KHL uz šo sezonu pievērs acis uz algām un leģionāru limitiem, lai pie viņiem atkal varētu spēlēt Lekavaljē, Ričardss un visi pārējie, kas bija ieradušies Krievijā iepriekšējā lokautā. Starp citu, Nešs un Torntons jau pateikuši, ka spēlēs Davosā. Zviedri noteikti brauks uz mājām uzspēlēt, somi tāpat. Kanādieši un amerikāņi var arī uzspēlēt AHL pie vajadzības, vai arī vienkārši sēdēt mājās un gaidīt....
, 2012-08-17 10:02, pirms 12 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Kā tie "daudzie NHL spēlētāji" grasās spēlēt KHL, ja iekš KHL katrai komandai ir noteikti algu griesti, kā arī leģionāru limiti. Jādomā, ka uz šo brīdi vairumam no KHL komandu sastāvi ir nokomplektēti. Diez KHL vadība NHL lokauta gadījumā atkal izcelsies, pieverot acis uz pašu pieņemto noteikumu nepildīšanu, par ko tika solītas bargas sankcijas? Diez cik tad Loko maksās Malkinam par sezonu, lai nepārsniegtu algu griestus?
paši krievi ies uz hkl un tie jau nebūs leģionāri
, 2012-08-17 10:04, pirms 12 gadiem
Nemot vera ka Medvedevs teica ja speletajs nak no NHL un ir krievs tad acis tiek aizvertas uz algu griestiem...var saprast ka Malkini u.tml. nopelnis uz velna parausanu ...
Medvedevs ari teica ka KHL ir gatava un ir plans ja NHL bus lokauts, bet vins to nenovel NHL nu nu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-17 10:10, pirms 12 gadiem
Whatever, kur kurais ies. Tas pat nav tik svarīgi. Jautājums ir par to, vai tas būs godīgi no sportiskā viedokļa pret visām komandām līgā, ja atsevišķas komandas piesaistīs NHL spēlētājus, maksājot tiem milzīgas algas, kas nenovēršami pārsniegs šo komandu līgas noteiktos algu griestus, par ko paredzēts sods līdz punktu atņemšanai vai pat diskvalificēšana no čempionāta.
, 2012-08-17 10:11, pirms 12 gadiem
Starpcitu KHL ir kaut kas analogs CBA? A to miers kaut kads KHL ar to
Putins ko ..cietumsodu ka Pussy Riot apsolijis, kas brekas?
, 2012-08-17 10:14, pirms 12 gadiem
Hmm, vai tik tas nebija SKA kuri vēl nesen teica ka komanda nav līdz galam nokomplektēta, vajag centru, utt. Izskatās, ka viņi pat gaida lokautu, un iespējams jau ir ar kādu spēlētāju mutiski vienojušies...
Interesanti vai Jāgrs atgriezīsies Avangard
, 2012-08-17 10:15, pirms 12 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Diez cik tad Loko maksās Malkinam par sezonu, lai nepārsniegtu algu griestus?
Kāpēc Tu domā, ka tas koferītis vispār tiks jebkādā veidā uzskaitīts grāmatvedībā?
, 2012-08-17 10:16, pirms 12 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Whatever, kur kurais ies. Tas pat nav tik svarīgi. Jautājums ir par to, vai tas būs godīgi no sportiskā viedokļa pret visām komandām līgā, ja atsevišķas komandas piesaistīs NHL spēlētājus, maksājot tiem milzīgas algas, kas nenovēršami pārsniegs šo komandu līgas noteiktos algu griestus, par ko paredzēts sods līdz punktu atņemšanai vai pat diskvalificēšana no čempionāta.
Protams, ka nebūs, bet būsim godīgi, ja tāds Lekavaljē būs KHL, līgai par to būs nospļauties. Vienīgie čiepstieni, ko par algu griestu pārsniegšanu dzirdēju, bija labu laiku atpakaļ, kad tika paziņots, ka pāris klubi pārsnieguši šos griestus (tāpat gan jau kāds pasūdzējās nevis KHL labprātīgi ķērās pie šīs lietas), sekoja simbolisks sodiņš, kas gan jau uz visu algu fona bija sērkociņu kastītes vērtībā un viss.. Tad jau tikpat labi var jautāt, cik godīgi ir tas, ka Medvedevs ir KHL prezidents tāpat kā SKA, vai arī valsts prezidents piesaista (gan jau neesam tik stulbi, lai saprastu, cik brīvprātīgi vai ne tas notika) sponsoru Spartakam.

No otras puses, jāskatās, cik šādu naudas maisu ir mūsu konferencē. Pirmā doma, protams, SKA, bet kādi ir pārējo komandu budžeti?
, 2012-08-17 10:26, pirms 12 gadiem
phKRIII rakstīja: kādas zvaigznes?! Krievu?! KHL tak savi nosacījumi par algām un leģionāriem.
Nosacījumi ātri vien mainīsies lokauta gadījumā. Tu domā Medvedevs laidīs iespēju garām NHL zvaigznēm KHL gaisu paostīt?
, 2012-08-17 10:31, pirms 12 gadiem
Morāle jau ir par to, ka līgas vadībā ir lašaras, kuras nesajēdz (vai varbūt tieši otrādi), ka pašu noteikto noteikumu pārkāpumu ignorēšana ilgtermiņā tikai kaitē līgai. Kaut gan Ur_landē ar to likumu ievērošanu jau tāpat ir kā ir. Skumji.
, 2012-08-17 10:33, pirms 12 gadiem
MartinsS rakstīja: Nosacījumi ātri vien mainīsies lokauta gadījumā. Tu domā Medvedevs laidīs iespēju garām NHL zvaigznēm KHL gaisu paostīt?
Tas tikai kārtējo reizi apliecina, ka KHL ir politisks projekts ar mērķi uzspodrināt valdošās varas spalvu. Tam ar sportu ir maz sakara.
, 2012-08-17 10:35, pirms 12 gadiem
Marka1111 rakstīja: Malkins jau pateica, ka spēlēs Magņitkā. Ovijs visticamāk būs Maskavas Dinamo, Datsjuks - Avto. Noteikti Ak Bars mēģinās sameistarot kaut ko līdzīgu kā iepriekšējo reizi un saaicināt megazvaigznes. 100 % KHL uz šo sezonu pievērs acis uz algām un leģionāru limitiem, lai pie viņiem atkal varētu spēlēt Lekavaljē, Ričardss un visi pārējie, kas bija ieradušies Krievijā iepriekšējā lokautā. Starp citu, Nešs un Torntons jau pateikuši, ka spēlēs Davosā. Zviedri noteikti brauks uz mājām uzspēlēt, somi tāpat. Kanādieši un amerikāņi var arī uzspēlēt AHL pie vajadzības, vai arī vienkārši sēdēt mājās un gaidīt....
Neša un Torntona aģenti jau Davosas kluba prezidenta teikto ir nosaukuši par meliem.

Kā jau viens teica jebkurās sarunās un par tām melo visi iesaistītie. Es nebūtu arī pārliecināts, par līgas klubu īpašnieku milzīgo atbalstu Betmenam, jo daudzi uzskata, ka viņš ir neprasmīgs sarunu vedējs un nespējīgs NHL pacelt līdz beisbola un basketbola popularitātei.
, 2012-08-17 10:44, pirms 12 gadiem
Iedomājaties, vīri, piemēram, Ričardsam sagribas "brūno lāci" nolikt, viņš ieiet Maskavas halles tualetē un viņa acīm paveras šāds skats:
onestep4ward.com
';
, 2012-08-17 11:06, pirms 12 gadiem
Edgars rakstīja: Neša un Torntona aģenti jau Davosas kluba prezidenta teikto ir nosaukuši par meliem.

Kā jau viens teica jebkurās sarunās un par tām melo visi iesaistītie. Es nebūtu arī pārliecināts, par līgas klubu īpašnieku milzīgo atbalstu Betmenam, jo daudzi uzskata, ka viņš ir neprasmīgs sarunu vedējs un nespējīgs NHL pacelt līdz beisbola un basketbola popularitātei.
Nezinu par to neko jaunu, bet vakar tā lasīju, ka tie abi varētu spēlēt Davosā. Īpašnieki atbalsta Betmenu tikai tik tālu, lai paši dabūtu pēc iespējas vairāk piķa un spēlētāju algas būtu mazākas. Kā runā, algas taisās samazināt par 24%. Diez vai spēlētāji ar lielajiem kontraktiem gribēs ierakstīt skurstenī kādu 2-3 miljonus sezonā, nākošos 10 gadus (tādi būtu Krosbijs, Ovečkins, Lekavaljē, Vebers un visi pārējie ar mega līgumiem)
, 2012-08-17 11:09, pirms 12 gadiem
uuzinjsh rakstīja: Protams, ka nebūs, bet būsim godīgi, ja tāds Lekavaljē būs KHL, līgai par to būs nospļauties. Vienīgie čiepstieni, ko par algu griestu pārsniegšanu dzirdēju, bija labu laiku atpakaļ, kad tika paziņots, ka pāris klubi pārsnieguši šos griestus (tāpat gan jau kāds pasūdzējās nevis KHL labprātīgi ķērās pie šīs lietas), sekoja simbolisks sodiņš, kas gan jau uz visu algu fona bija sērkociņu kastītes vērtībā un viss.. Tad jau tikpat labi var jautāt, cik godīgi ir tas, ka Medvedevs ir KHL prezidents tāpat kā SKA, vai arī valsts prezidents piesaista (gan jau neesam tik stulbi, lai saprastu, cik brīvprātīgi vai ne tas notika) sponsoru Spartakam.

No otras puses, jāskatās, cik šādu naudas maisu ir mūsu konferencē. Pirmā doma, protams, SKA, bet kādi ir pārējo komandu budžeti?
Ja uz KHL brauks pirmā lieluma zvaigznes, Medvedevam būs pilnīgi poh*j algu griesti un viss pārējais. Uzliks galdā koferi ar piķi un uz priekšu
, 2012-08-17 11:15, pirms 12 gadiem
Poish rakstīja: Iedomājaties, vīri, piemēram, Ričardsam sagribas "brūno lāci" nolikt, viņš ieiet Maskavas halles tualetē un viņa acīm paveras šāds skats:
http://onestep4ward.com/wp-content/uploads/2012/03/horrible-chinese-toilet.jpg
Kāds sakars?
Bet laikam jau tavām trulajām smadzenēm vienalga viss, gāž tik ārā visu ko nespētu iedomāties pat šimpanze ar vienu smadzeņu rievu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-17 11:38, pirms 12 gadiem
Hmm... ta jau RD var cerēt Daugaviņu dabūt pie sevis.... Uz neko vairāk gan laikam viņi nevar cerēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-17 11:44, pirms 12 gadiem
Poish rakstīja: Iedomājaties, vīri, piemēram, Ričardsam sagribas "brūno lāci" nolikt, viņš ieiet Maskavas halles tualetē un viņa acīm paveras šāds skats:
http://onestep4ward.com/wp-content/uploads/2012/03/horrible-chinese-toilet.jpg
Runā par krieviju, bet rāda ķīniešu tualeti... Kā tad īsti ir?
, 2012-08-17 11:57, pirms 12 gadiem
Diezgan pretrunīga informācija.Tikko all hockey saitā lasīju,ka visticamākais,ka nekāda lokauta nebūs,jo spēletāju arodbiedrība neizrāda lielu pretošanās uzstādītajām klubu saimnieku prasībām.Un ceru ,ka tā arī būs,jo lokauts sačakarēs sezonu ne tikai tai pus okeāna,bet arī šeit.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-17 12:06, pirms 12 gadiem
Raksts par šo tēmu šeit.http://www.allhockey.ru/articles/128292/
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-08-17 12:21, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Diezgan pretrunīga informācija.Tikko all hockey saitā lasīju,ka visticamākais,ka nekāda lokauta nebūs,jo spēletāju arodbiedrība neizrāda lielu pretošanās uzstādītajām klubu saimnieku prasībām.Un ceru ,ka tā arī būs,jo lokauts sačakarēs sezonu ne tikai tai pus okeāna,bet arī šeit.
Nereāli, ka spēlētāji varētu pieņemt īpašnieku versiju par līgumu. Betmens pats saka, ka ir liela plaisa un būs pamatīga kasīšanās. Nedod Dievs, nākošgad ap šito laiku gan viņi varētu piekrist daudz kam. Ja pareizi sapratu, tad runa ir par 24% algas samazinājumu.
, 2012-08-17 13:35, pirms 12 gadiem
phKRIII rakstīja: kādas zvaigznes?! Krievu?! KHL tak savi nosacījumi par algām un leģionāriem.
KHL ir klubi uz kuriem šie nosacijumi neatiecās ! lūk tā !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
19

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.
Mirklis pēc Floridas "Panthers" ceturtā vārtu guvuma. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix
3

"Panthers" un "Hurricanes" izbraukumos krietni pietuvojas konferences pusfinālam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas sērijās 3-0 panākušas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" vienības, kuras izbraukumā pieveica attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders".
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.