Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Girgensons: "Uz nometni braukšu ar tādu noskaņojumu, it kā man nebūtu līguma"

Girgensons: "Uz nometni braukšu ar tādu noskaņojumu, it kā man nebūtu līguma"
Zemgus Girgensons jau "Sabres" krāsās
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu hokeja talants Zemgus Girgensons sarunā ar „Sporta Avīzi+” atskatījies uz pēdējā laika notikumiem, kas ietekmējuši viņa karjeru, atklājot, ka viņa mērķis jau šajā starpsezonu periodā ir viens – iekļūt Bufalo „Sabres” komandā.

Girgensons šī gada NHL drafta ceremonijā tika izvēlēts ar augsto 14. numuru un pēcāk Bufalo „Sabres” komanda ar hokejistu parakstīja trīs gadu līgumu. Hokejists pauž, ka satraukums drafta ceremonijas dienā nav bijis. „Piecēlos, aizgāju ar aģentu brokastīs, tad satikos arēnā ar džekiem, kas arī gaidīja savu lielo vakaru... Atgriezos viesnīcā, pagulēju un – vakars bija klāt. Gluži kā spēles dienas rutīna. Pirmos piecus spēlētājus izvēlējās un tas bija paredzams. Tālāk sekoja jau komandu taktika un stratēģija,” atceras Girgensons.

Tāpat Zemgus atceras jauno spēlētāju nometni. „Nometnē visiem bija dotas vienādas iespējas – vajadzēja tikai strādāt. Atdevu sevi visu, katrā vingrinājumā, epizodē. Tas nebija nekas ārkārtējs, jo vienmēr esmu tā sevi motivējis un organizējis. Redzēju, ka varu. Tajā pašā laikā, labi sapratu, kas man vēl pietrūkst... Nu, piemēram, spēles aizsardzības zonā – tur vēl sevi jāpilnveido, jo pieaugušo hokejā ir citi principi. Slidošana, nūjas tehnika – tas prasa nepārtrauktu uzmanību, jo tikai tā vari būt labāks,” pauž 18 gadus jaunais latviešu hokeja talants.

Vaicāts vai līdz līguma slēgšanai nonācis ātri, Zemgus atbild, ka lēmumu nācies pieņemt pašam. „Pasēdējām ar aģentu, izsvērām visus par un pret, novērtējām manas iespējas un atzinām – ka tās nav sliktas... Man lēmumu vajadzēja pieņemt pašam, ko arī izdarīju. Garumā arī šo situāciju nevarēju vilkt, jo biju nolēmis – vai nu Vermontas universitāte vai NHL kluba rudens treniņnometne. Apvienot šīs lietas neļauj augstskolu noteikumi. Kad klubs izteica piedāvājumu, redzēju, ka viņiem ir vēlme man dot iespēju. Man savukārt bija tādi pati vēlme šo situāciju izmantot, jo ir labi priekšnoteikumi.”

„Braukšu uz rudens nometni ar tādu noskaņojumu, it kā man nebūtu līguma. Ka man tas vēl ir jāizcīna, tāpēc trenēšos no sirds, ar maksimālu pašatdevi. Man neviens neko negarantēs un neliks uz paplātes – to zinu un saprotu. Ja pats nedarīšu, nekas nebūs. Mērķis ir tikt komandā,” skaidro hokejists.

Pilna saruna ar Girgensonu lasāma sadaļā „Sporta Avīze+”

Izmantotie resursi:
Sporta Avīze +


, 2012-07-17 12:15, pirms 12 gadiem
savdabīgi. Sportacentrs principā sāk citēt sevi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-17 12:17, pirms 12 gadiem
klacis rakstīja: savdabīgi. Sportacentrs principā sāk citēt sevi...
praktiski tā izskatās, tomēr SC un SA ir pilnīgi dažādi kantori! tas nekas, ka SC portālā parādās saites uz SA elektronisko versiju!
, 2012-07-17 12:20, pirms 12 gadiem
ooo kārtējais copy paste triks

nākamajam vajadzētu būt no diena.lv intervija ar treneri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-17 12:37, pirms 12 gadiem
tanks, zvērs, lokomotīve, kā vēl viņu var raksturot...
, 2012-07-17 12:56, pirms 12 gadiem
Armanda līķis rakstīja: Jā, nu tādu cilvēku kā Grigersons attieksmes ziņā ir maz. Tādēļ arī šādi cilvēki tik daudz sasniedz. Pārējie var pamācīties.
Cerams, ka šāda attieksme viņam arī saglabāsies.
, 2012-07-17 12:59, pirms 12 gadiem
Laikam tos maksas rakstus arī vajag reklamēt!
klacis rakstīja: savdabīgi. Sportacentrs principā sāk citēt sevi...
, 2012-07-17 13:03, pirms 12 gadiem
Sabres fani un tuvuma esosie cilveki min, ka 90% Zemgus sezonu saks AHL, tacu nemot vera faktu, ka vins sanema maksimali lielako liguma piedavajumu un faktu, ka vins mineja, ka ligumu parakstis un uz NCAA nedosies tikai tad, ja zinas ka var spelet NHL jau soruden, zinot to ka vins trenejas un cinas, jadoma, ka pastav liela varbutiba, ka vins bus Sabres krekla jau ar pirmo sis sezonas speli. Un tas butu arkartigi liels sasniegums netikai Latvijas, bet visas hokeja pasaules meroga, jo katru gadu tikai pasi izcilakie, drafta pirmie numuri spej uzsakt sezonu jau ka NHL hokejisti.
Nav saubu, ka Zemgus izdaris visu lai ta notiktu.
Nav saubu, ka Zemgum nometnes laika lidzi sekos netikai Latvijas un Sabres fani, bet ari citi NHL hokeja apskatnieki un lidzjuteji, jo vins var izdarit kautko loti nopietnu - ka drafta 14 numurs uzsakt sezonu NHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-17 13:29, pirms 12 gadiem
Armanda līķis rakstīja: Jā, nu tādu cilvēku kā Grigersons attieksmes ziņā ir maz. Tādēļ arī šādi cilvēki tik daudz sasniedz. Pārējie var pamācīties.
Tieši tā. Man Girgensons atgādina Artūru Irbi. Abi zināja, ko grib sasniegt un cik daudz darba būs jāiegulda, negaidot, ka kāds ko pienesīs.
Tieši tāpēc ir tāda pārliecība, ka šitas džeks būs reāli labs!
, 2012-07-17 14:02, pirms 12 gadiem
Principā, Sabres ir noslēguši reāli labu līgumu. Entry level nozīmē, ka, ja Girgensons nenospēlē 10 NHL spēles sezonā, līgums netiek uzskatīts par izpildītu un tiek pagarināts uz vēl vienu gadu. Par USD 70k neslikta rezerve sanāk. Pagaidām gan cerīgu ainu rada tas, ka Sabres nav vēl izdomājuši, ko viņi grasās likt 3 maiņas centra pozīcijā. Jācer, ka brīnumi notiks, un Griggs būs iespēja pierādīt sevi jau gaidāmajā sezonā.
, 2012-07-17 14:05, pirms 12 gadiem
Un man nemaz nekas nebūtu pret, ja Griggs būtu jaunais NHL Kopitars.
, 2012-07-17 14:11, pirms 12 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Un man nemaz nekas nebūtu pret, ja Griggs būtu jaunais NHL Kopitars.
Tev tik ļoti patīk Grigorenko?
, 2012-07-17 14:30, pirms 12 gadiem
retais rakstīja: Tev tik ļoti patīk Grigorenko?
Mucho eskuzas. Protams, ka Girgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-17 14:52, pirms 12 gadiem
Es saku viņš būs NHL top spēlētājs
, 2012-07-17 20:35, pirms 12 gadiem
Lepojamies ar Tevi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-17 21:36, pirms 12 gadiem
Uz priekšu, ceru ,ka Tev būs ļoti spilgta karjera!
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).