Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

"Sabres" līderis Aikels saņem divu spēļu diskvalifikāciju

"Sabres" līderis Aikels saņem divu spēļu diskvalifikāciju
Džeks Aikels. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība svētdien piešķīra divu spēļu diskvalifikāciju latvieša Zemgus Girgensona pārstāvētās Bufalo "Sabres" komandas līderim Džekam Aikelam.

Sestdien "Sabres" ar 0:3 piekāpās Kolorādo "Avalanche" un Aikels izcēlās ar spēka paņēmienu galvā pretinieku uzbrucējam Kārlam Sēderberjam. Abi devās pēc neitrālas ripas, bet, kamēr Sēdeberjs centās to iegūt, Aikels uzsvaru veltīja uz pretinieka apturēšanu un ar plecu iebrauca viņa galvā. NHL Spēlētāju drošības departaments paziņojumā uzsvēra, ka Aikels varēja izvairīties no kontakta ar pretinieku galvu. Spēles laikā Aikels saņēma vien divu minūšu sodu.

Aikels šosezon 65 spēlēs iekrājis 72 punktus, esot "Sabres" rezultatīvākais hokejists. Viņam būs jāizlaiž divas mājas spēles - otrdien pret Dalasas "Stars" un ceturtdien pret Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas "Penguins". Viņš algā neiegūs vairāk nekā 100 000 dolāru, kas aizies uz palīdzības fondam spēlētājiem.

Piespriežot sodu, kas ir salīdzinoši īss, ņemts vērā, ka šī ir pirmā diskvalifikācija Aikela četrus gadus ilgajā NHL karjerā. Nesen divu spēļu diskvalifikāciju saņēma arī Edmontonas "Oilers" zvaigzne Konors Makdeivids.

Aikela diskvalifikācija ir vēl viens trieciens "Sabres" komandai, kas vēl nesen bija cīņā par Stenlija kausa izcīņu, bet tagad zaudējusi četrās spēlēs pēc kārtas un desmit no pēdējām 12. Bieži vien Aikels bijis vienīgais pretinieku drauds uzbrukumā, talantīgajam uzbrucējam šosezon iemetot 26 ripas, kas ir otrs augstākais rādītājs komandā.

Izmantotie resursi:
NHL suspends Sabres' Jack Eichel two games for...


, 2019-03-11 11:52, pirms 5 gadiem
Carl Söderberg (C)
, 2019-03-11 15:52, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Carl Söderberg (C)
tieši tā! neredzot konkrētu maču un epizodi, un izlasot Spirtacentra autora samurgojumu, nav skaidrs, kas tas par sūduberiju.

turklāt autoriņš vienā teikumā raksta "Sēderberjam", un nākošajā "Sēdeberjs.
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
21

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.
Mirklis pēc Floridas "Panthers" ceturtā vārtu guvuma. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix
3

"Panthers" un "Hurricanes" izbraukumos krietni pietuvojas konferences pusfinālam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas sērijās 3-0 panākušas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" vienības, kuras izbraukumā pieveica attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders".