Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Predators" vārtsargs Rinne gūst vārtus uzvarā pret Čikāgu

"Predators" vārtsargs Rinne gūst vārtus uzvarā pret Čikāgu
Peka Rinne. Foto: Zuma Press/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Nešvilas "Predators" izbraukumā ar 5:2 pieveica Čikāgas "Blackhawks", sagādājot jaunajam galvenajam trenerim Džonam Hainsam pirmo uzvaru pie vienības stūres. Par galveno varoni kļuva soms Peka Rinne, kurš ne tikai atvairīja 29 metienus, bet arī guva vārtus.

Lai gan Niks Bonino 37 sekundes līdz spēles beigām panāca 4:2 viesu labā, "Blackhawks" turpināja spēlēt ar tukšiem vārtiem. Maģiskais brīdis pienāca 22 sekundes līdz beigām, kad pie ripas tika Rinne. Soms izdarīja metienu no saviem vārtiem un guva pirmos vārtus NHL karjerā. "Bijām vadībā ar divu vārtu pārsvaru, un paveicās, ka ripa gulēja uz ledus. Man patīk spēlēt ar ripu, un esmu vienmēr sapņojis par vārtu gūšanu. Zvaigznes bija sastājušās pareizajās vietās," komentēja Rinne.

Rinne kļuvis par 12. vārtsargu NHL vēsturē, kurš guvis vārtus. Nevienam tas nebija izdevies kopš 2013. gada oktobra, kad precīzs metiens padevās Maikam Smitam. Tikai viens vārtsargs karjeras laikā izcēlies divreiz – tas izdevies leģendārajam Martinam Brodēram. Rinne kļuvis par otro Somijas vārtsargu, kurš guvis vārtus NHL. Vēl tas bija pa spēkam Mikam Noronenam, kurš aizvadīja tikai 75 spēles. No eiropiešiem gūt vārtus izdevies vēl tikai vienam vārtsargam – krievam Jevgeņijam Nabokovam.

Līgas labākais vārtu guvējs ir čehs Davids Pastrņāks, un viņš septīto reizi karjerā izcēlies ar hat-trick, palīdzot Bostonas "Bruins" savā laukumā ar 5:4 pieveikt Vinipegas "Jets". Tieši čehs noslēdzošajā trešdaļā panāca izlīdzinājumu, bet tikai 33 sekundes vēlāk uzvaras vārtus iemeta Džeiks Debrasks. Pastrņāka kontā ir 35 vārtu guvumi, bet tuvākais sekotājs Ostons Metjūzs atpaliek par četriem.

Par pirmo spēlētāju, kurš šosezon spējis sakrāt 70 punktus, kļuva Edmontonas "Oilers" kapteinis Konors Makdeivids, kurš palīdzēja izbraukumā ar 4:2 pieveikt Monreālas "Canadiens". Edmontona bija iedzinējos ar 0:2, bet spēles turpinājumā iemeta četras bezatbildes ripas. Makdeivida kontā rezultatīva piespēle, bet Leons Draizaitls savāca divas piespēles. Viņš rezultatīvāko spēlētāju rangā ar 69 punktiem ieņem otro vietu.

Devīto uzvaru pēc kārtas izcīnījusi Tampabejas "Lightning", kas savā laukumā atstāja sausā Arizonas "Coyotes" – 4:0. Andrejs Vasiļevskis atvairīja 25 metienus, aizvadot pirmo sauso spēli sezonā, bet Ņikita Kučerovs uzvaru kaldināja ar diviem vārtu guvumiem. Komandas kapteinis Stīvens Stemkoss izdarīja 400. rezultatīvo piespēli karjerā.

10. janvāris

SpēleRez.SpēleRez.
Bruins – Jets5:4Canadiens – Oilers2:4
Lightning – Coyotes4:0Panthers – Canucks5:2
Rangers – Devils6:3Blues – Sabres1:5
Blackhawks – Predators2:5Flames – Wild2:1
Golden Knights – Kings2:5Ducks – Stars0:3
Sharks – Blue Jackets3:1

, 2020-01-10 09:19, pirms 4 gadiem
Čekistu jurkam šitādu vajag,vismaz kāds metīs golus.
Slēpts komentārs: DRS420
, 2020-01-10 10:05, pirms 4 gadiem
Autor, a kas tur maģisks (Rinnes vārtos)?
, 2020-01-10 11:57, pirms 4 gadiem
Šeit gan vajadzētu piebilst, ka autors nav skaitījis PO statistiku, jo ar viņu sanāk, ka Hekstālam ir 2 vārti un Brodēram 3.
, 2020-01-10 16:04, pirms 4 gadiem
Ulrihs rakstīja: Autor, a kas tur maģisks (Rinnes vārtos)?
Brīdis kas pienāca
Mirklis no Vankūveras "Canucks" un Nešvilas "Predators" spēles. Foto: Bob Frid/USA Today Sports/Scanpix

Vankūverieši un citas komandas cīnīsies par mājas spēļu priekšrocību atgūšanu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā šonakt Vankūveras "Canucks", Vinipegas "Jets" un Edmontonas "Oilers" izbaukumā spēkosies par atgriešanos sēriju priekšgalā.
Teodors Bļugers un Keisijs Desmits. Foto: USA Sports Today/Scanpix
22

"Canucks" arī nākamajā spēlē uzticēsies Desmitam, nevis Šilovam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" naktī no piektdienas no sestdienu aizvadīs Stenlija kausa pirmās kārtas dueli izbraukumā pret Nešvilas "Predators". Vārtu drošība tiks uzticēta Keisijam Desmitam, bet Artūrs Šilovs būs rezervē. Sērijā rezultāts ir neizšķirts 1-1.
Mirklis pēc Floridas "Panthers" ceturtā vārtu guvuma. Foto: Chris O'Meara/AP/Scanpix
3

"Panthers" un "Hurricanes" izbraukumos krietni pietuvojas konferences pusfinālam

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa pirmās kārtas sērijās 3-0 panākušas Floridas "Panthers" un Karolīnas "Hurricanes" vienības, kuras izbraukumā pieveica attiecīgi Tampabejas "Lightning" un Ņujorkas "Islanders".