Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: zinadine

"Red Wings" ļauj Bebkokam uzklausīt citu komandu piedāvājumus.

"Red Wings" ļauj Bebkokam uzklausīt citu komandu piedāvājumus.
Maiks Bebkoks
Foto: AFP/Scanpix

NHL komanda Detroitas „Red Wings” devusi atļauju galvenajam trenerim Maikam Bebkokam uzklausīt citu komandu piedāvājumus. Bebkokam ir spēkā līgums ar Detroitu līdz 30. jūnijam.

Maiks Bebkoks vienojies ar ģenerālmenedžeri Kenu Holandu, ka treneris var izskatīt citu komandu piedāvājumus līdz 25. maijam. „Manuprāt, Maiks ir viens no labākajiem treneriem NHL,” teica Holands. „Viņš lūdza iespēju izzināt savas iespējas tirgū, un viņš ir nopelnījis šādas tiesības. Mēs ļoti cienām Maiku. Joprojām uzskatu, ka mēs esam galvenie pretendenti uz Maika pakalpojumiem. Ceru, ka viņš Detroitā ir laimīgs.”

Kā iespējamās kandidātes uz Bebkoku tiek minētas Toronto „Maple Leafs”, Filadelfijas „Flyers”, Sanhosē „Sharks” un Bufalo „Sabres” komandas, kuras šobrīd ir bez galvenā trenera. Edmontonas „Oilers”, kurai šogad NHL draftā paredzētas pirmās izvēles tiesības, arī varētu izskatīt Bebkoka kandidatūru, ja komanda atteiksies no pagaidu trenera Toda Nelsona pakalpojumiem.

Anonīms avots no Bufalo „Sabres” apgalvo, ka komanda izrāda interesi par Bebkoku. Pašreizējais „Sabres” ģenerālmenedžeris Tims Marijs 2002. gadā bija spēlētāju personāla direktors Anaheimas „Ducks”, kad Bebkoks bija šīs komandas galvenais treneris. 2002./03.g. sezonā viņš ar Anaheimas „Ducks” iekļuva Stenlija kausa izcīņas finālā.

Bebkoks vadījis Detroitas „Red Wings” 10 sezonas, izcīnot Stenlija kausu 2007./08.g. sezonā un nākamajā gadā iekļūstot Stenlija kausa finālā. Bebkoks arī divreiz vadījis Kanādas hokeja izlasi olimpiskajā spēlēs, abas reizes izcīnot zelta medaļas. Šopavasar Detroita jau trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā izstājās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Ja kāda cita komanda nolīgs Bebkoku, tai nāksies atdot Detroitai trešās kārtas izvēles tiesības NHL draftā, kā to nosaka jaunais NHL kompensācijas noteikums. Daudzi paredz, ka Bebkoks varētu kļūt par vislabāk atalgoto galveno treneri NHL ar līgumu par pieciem miljoniem dolāru sezonā.

Izmantotie resursi:
Mike Babcock granted permission by Detroit Red...
Red Wings give coach Mike Babcock permission to...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).