Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Gudļevskis netiek pieteikts spēlei, Girgensonam sakāve ar 1:7

Gudļevskis netiek pieteikts spēlei,  Girgensonam sakāve ar 1:7
Maksīms Talbots un Zemgus Girgensons
Foto:AP/Scanpix

Latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis palika ārpus Nacionālās hokeja līgas kluba Tampebejas "Lightning" pieteikuma, jo vārtos bija pamatvārtsargs Bens Bišops, kurš palīdzēja komandai uzvarēt papildlaikā ar 2:1. Savukārt Bufalo "Sabres" ar Zemgu Girgensonu ierindā piekāpusies Kolorādo "Avalanche" ar 1:7.

"Lightning" bez Gudļevska pieveic Monreālu

Šodien savu pirmo izsaukumu uz NHL sagaidīja latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, tiesa, šādu „Lightning” lēmumu diktēja vien piesardzība par pamatvārtsarga Bena Bišopa gatavību spēlei. Pirms mača Monreālā Bišops iesildījās kopā ar komandu un atzina, ka jūtas gatavs cīņai, un līdz ar to arī stājās vārtos.

Savukārt otrā vārtsarga vietu ieņēma reizē ar Gudļevskis no AHL izsauktais Sedriks Dežardēns, bet pats Gudļevskis palika ārpus pieteikuma. Ņemot vērā, ka Bišopa savainojuma problēma ir atrisinājusies, jau drīzumā sagaidāms, ka Gudļevskis vai Dežardēns, vai arī abi tiks nosūtīti atpakaļ uz AHL.

Problēmas ar vārtsargiem gan nebija vienīgās „Lightning” rindās, jo savainojuma dēļ nespēlēja arī komandas otrs rezultatīvākais uzbrucējs Valteri Filpula. Tas gan netraucēja Tampabejas hokejistam Ņikitam Kučerovam jau spēles sākumā iegūt tiesības izpildīt soda metienu, kurš gan rezultātu nedeva.

Rezutātu gan deva Neita Tompsona 26. minūtē gūtie vārti, kad viņš mazākumā pārspēja „Canadiens” vārtsargu Keriju Praisu. Spēle bija emocijām bagāta, un otrā perioda izskaņā ar Brendonu Prustu saķērās Bišops, apmainoties ar vairākiem sitieniem, kas aizsāka plašākus asumus, tiesa, nopietnā kautiņā Bišopam iesaistīties neļāva tiesneši. Video atkārtojumā bija redzams, ka konfliktu uzsācis Prusts, pārtraukuma laikā ar nūju iebakstot „Lightning” vārtsargam, par ko arī tika sodīts ar divu minūšu noraidījumu.

Bišops sausā nostāvēja līdz 48. minūtei, kad Daniels Brīrs panāca izlīdzinājumu. Atlikušajā pamatlaika daļā „Lightning” piederēja teritoriāls pārsvars, taču tomēr nācās spēlēt papildlaiku, tieši tāpat kā abās pirmajās komandu tikšanās reizēs šosezon. Trešo reizi aizkļūt līdz pēcspēles metieniem gan neļāva Tompsons, kurš 23 sekundes pirms papildlaika beigām guva uzvaras vārtus.

Girgensonam un "Sabres" smaga sakāve Denverā

Meta Mulsona savainojuma dēļ Bufalo pirmajā maiņā kopā ar Taileru Enisu un Zemgu Girgensonu tika iecelts Braiens Flins, taču šis pārkārtojums komandai nepalīdzēja. Pirmajā periodā "Sabres" un "Avalanche" parādītais sniegums bija tik atšķirīgs Teds Nolans varēja priecāties, ka ielaisti tikai trīs vārti.

Otrā perioda sākumā "Avalanche" panāca arī 4:0, un lai arī Mets d`Agostīni vienus vārtus atguva, pagājušā drafta pirmais numurs Neitans Makinons iemeta piekto ripu Raiena Millera vārtos, izdzēšot "Sabres" cerības uz uzvaru. Trešajā periodā Millers tika nomainīts un laukumā sūtīts Jūnass Enrūts, taču arī viņš divreiz kapitulēja "Avalanche" uzbrucēju priekšā, un gala rezultātā pamatīga sagrāve ar 1:7.

Tiesa, ja reiz kāds no Bufalo spēlētājiem pelnījis tikt izcelts, tad tas ir tieši Zemgus Girgensons, kurš nospēlētajās 16 ar pusi minūtēs bija viens no retajiem komandā, kurš neizpelnījās negatīvu lietderības koeficentu, kā arī izdarīja divus metienus pa vārtiem un divreiz pielietoja spēka paņēmienu. "Sabres" tikmēr turpināja savu zaudējumu sēriju pret Kolorādo vienību, kuru nav uzvarējusi jau kopš 2005. gada, savukārt "Avalanche" rindās jau pieminētais Makinons savāca trīs punktus (1+2) un savā debijas sezonā guvis jau 40 (20+20) punktus.

Savukārt vakara otrajā agrajā spēlē Bostonas „Bruins” atstāja sausā Rietumu konferences pastarīti Edmontonas „Oilers” (4:0). Čads Džonsons Bostonas vārtos atvairīja visus 22 metienus, taču vēl trešā perioda sākumā rezultāts bija vien 1:0 „Bruins” labā. Tiesa, tās pārākums bija manāms ar neapbruņotu aci, kas drīz vien atspoguļojās arī trīs vārtu guvumos un uzvarā ar 4:0. Metienu attiecība šajā spēlē 41:22 „Bruins” labā, turklāt pirmajā periodā „Oilers” izdarīja vien divus metienus pa Džonsona vārtiem.

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League


, 2014-02-01 23:09, pirms 10 gadiem
žel , ka tā , bet tas var kalpot par stimulu , lai strādātu vēl stiprāk
, 2014-02-01 23:11, pirms 10 gadiem
3590 dienas. Gandrīz 10 pilnus gadus gaidīju. Joprojām gaidu
, 2014-02-01 23:11, pirms 10 gadiem
Tik maz pietrūka, lai Latviju OS pārstāvētu divi NHL špīleri... Bet visam savs laiks
, 2014-02-01 23:11, pirms 10 gadiem
Žēl, gan
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-01 23:21, pirms 10 gadiem
Nekas, galvenais, ka tiek trenēties tajā līmenī.
Slēpts komentārs: Gūža
Slēpts komentārs: Celerons
, 2014-02-02 00:00, pirms 10 gadiem
Zemgum un Sabres gan pašlaik smagi iet.
, 2014-02-02 00:45, pirms 10 gadiem
Girgensonam lielākais spēles laiks, ja neņem vērā vairākuma laiku, neskatoties uz to, viņš pamanās nospēlēt uz +/- 0, kad komanda ielaiž 5 vārtus vienādos sastāvos. Uz laukuma ir viens no labākajiem, bet vairākumā nekad netiek izlaists. Jācer, ka izlasē varēsim vismaz redzēt, ko viņš var vairākumā.
Slēpts komentārs: TROTTER91
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-02 00:53, pirms 10 gadiem
Maksīms Talbots Autors nepajokam pacenties , tas laikam domāts kā izaicinājums Suveizdam
, 2014-02-02 00:54, pirms 10 gadiem
Zhils rakstīja: Girgensonam lielākais spēles laiks, ja neņem vērā vairākuma laiku, neskatoties uz to, viņš pamanās nospēlēt uz +/- 0, kad komanda ielaiž 5 vārtus vienādos sastāvos. Uz laukuma ir viens no labākajiem, bet vairākumā nekad netiek izlaists. Jācer, ka izlasē varēsim vismaz redzēt, ko viņš var vairākumā.
Tak varēja redzēt,ka aizsardzība Sabres,kā caurs šveices siers,pat Girgensons no uzbrukuma ātrāk paspēja aizskriet palīdzēt otram aizsargam+Milleram arī nebija viņa diena! p.s Atmiņā palika tas Zemgus spēka paņēmiens,plecs plecā,kur pašam,un pretiniekam pēdas no ledus atrāvās,un pretiniekam normāli noveicās,kad Girgensona slida seju noskalpēja!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-02 01:05, pirms 10 gadiem
Vairākus vārtus Sabres ielaida, jo centra pozīcijas spēlētāji teju pilnībā aizmirsa par aizsardzību, vai arī bija reti lēni un vnk.nepaspēja!
, 2014-02-02 01:09, pirms 10 gadiem
DidzisLV rakstīja: Vairākus vārtus Sabres ielaida, jo centra pozīcijas spēlētāji teju pilnībā aizmirsa par aizsardzību, vai arī bija reti lēni un vnk.nepaspēja!
Tik ļoti guļošu Sabres es šosezon vēl nebiju redzējis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-02 01:13, pirms 10 gadiem
Nu es pec 3:0 diemzel izsledzu,nu galigi nevarigi tie Bulli bija sodien diemzel...cerams ka nakamaja spele viss bus ok
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-02 01:18, pirms 10 gadiem
Radulovs rakstīja: ko tagad zirga aizstāvji varēs pateikt?
Vai tev kāds ir teicis, cik tu nožēlojams esi, kepon ar lielo burtu ??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-02 01:21, pirms 10 gadiem
Radulovs rakstīja: Nav argumenti, tapēc apvaino? TREKNS IGNORE!!!!
Analoģiski...
, 2014-02-02 01:26, pirms 10 gadiem
Pie visa sitaa vinam neitrals lietderibas kofs, tas tomer izsaka kautko tada sagravee...
, 2014-02-02 01:35, pirms 10 gadiem
kasha rakstīja: Pie visa sitaa vinam neitrals lietderibas kofs, tas tomer izsaka kautko tada sagravee...
Un vēl neskatoties uz Sabres "panākumiem", tāds spēles laiks viņam nebūtu nevienā NHL klubā, labkajā gadījumā 3-4 maiņa. Skaidrs, ka nebūs viņš Crosbijs vai Malkins, bet stabils 2-3 maiņas spēlētājs noteikti. Un jau pirmajā sezonā savos 20 gados, diez vai ko labāku var vēlēties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Avs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-02 01:55, pirms 10 gadiem
Claude Giroux jau 52 punkti (17+35) 56spēlēs.
Bet uz Kanādas izlasi paņemts netika. Absurds.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-02-02 02:00, pirms 10 gadiem
riichy rakstīja: Zemgusam vajag citu komandu. Šajā komandā es viņam izaugsmes iespējas neredzu. Viennozīmīgi vājākā komanda NHL..
Zemgus ir augsta līmeņa spēlētājs, bet viņam trūkst meistarīgu komandas biedru, kuri viņam uzticētos..
Zemgum..
Lietvārda deklinācija un lietvārdu locīšana (click)

Domas var dalīties.. Es uzskatu, ka šī komanda Zemgum priekš pirmās sezonas ir ļoti piemērota,
jo viņam ir stabils spēles laiks un bieži vien tiek uzspēlēt 1. maiņā!
Kas zin, kā būtu ja būtu.. respektīvi ja viņš spēlētu citā komandā.
, 2014-02-02 02:02, pirms 10 gadiem
Makinons stabili iet pēc Kaldera, kārtējā 1+2 spēle viņam.
Mirklis pēc Ņujorkas "Rangers" uzvaras vārtu guvuma Karolīnā. Foto: James Guillory/USA Today Sports/Scanpix

"Rangers" iegūst četrus piegājienus tikt Austrumu finālā, Dalasa revanšējas "Avalanche"

Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences pusfināla sērijā 3-0 panāca Ņujorkas "Rangers", izbraukumā pagarinājumā pieveicot (3:2) Karolīnas "Hurricanes", bet Rietumos sērijā līdzsvaru (1-1) atguva Dalasas "Stars", kura panākumā (5:3) pār Kolorādo "Avalanche" teju izsēja četru ripu pārsvaru.
Ņikita Zadorovs un Teodors Bļugers pēc vārtu guvuma. Foto: Ethan Cairns/AP/Scanpix
50

"Canucks" iespaidīgi maina cīņas ritējumu un uzvar, Bļugers izkārto vārtu guvumu

Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfinālā sēriju ar panākumu iesāka Vankūveras "Canucks", savā laukumā atspēlējoties no 1:4 un ar 5:4 pieveicot Edmontonas "Oilers". Artūrs Šilovs šorīt atvairīja 14 no 18 metieniem, bet Teodors Bļugers tiešā veidā piedalījās ceturtajā vārtu guvumā.
Stīvens Lorencs ("Panthers") pret Džastinu Brazo ("Bruins"). Foto: Wilfredo Lee/AP/Scanpix
2

Panteras plosa un kaujas pret lāčiem, sērijā neizšķirts

Stenlija kausa Austrumu konferences pusfināla sērijā līdzsvaru atguva bez aizsarga Uvja Jāņa Balinska spēlējošā Floridas "Panthers", kura, zaudējot pirmajā, bet dominējot nākamajās divās trešdaļās, ar 6:1 pārspēja Bostonas "Bruins".