Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Kalns un Golovkovs rezultatīvi Lielbritānijas čempionāta spēlēs

Kalns un Golovkovs rezultatīvi Lielbritānijas čempionāta spēlēs
Georgs Golovkovs. Foto: Nottingham Panthers

Latvijas hokeja uzbrucēji Egils Kalns un Georgs Golovkovs svētdien kopā izpildīja piecas rezultatīvas piespēles Lielbritānijas čempionāta spēlēs.

Krievijas augstākajā līgā (VHL) spēlē starp divām Kazahstānas komandām Karagandas "Saryarka" ar 1:2 (1:0, 0:0, 0:1, 0:1) pagarinājumā zaudēja Ustjkamenogorskas "Torpedo". Leonīda Tambijeva trenēto zaudētāju rindās Edgars Siksna laukumā bija 20 minūtes un 49 sekundes, izceļoties ar trim metieniem pa vārtiem un pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Vācijā ar divām soda minūtēm izcēlās Rihards Bukarts, bet viņa pārstāvētā "Dusseldorfer EG" viesos ar 3:2 (1:0, 0:2, 2:0) pārspēja Volfsburgas "Grizzlys". Latviešu uzbrucējs mačā atzīmējās ar divām soda minūtēm.

Čehijā ar rezultatīvu piespēli izcēlās Guntis Galviņš, palīdzot "Ocelari Trinec" mājās ar 4:3 (2:2, 1:0, 0:1, 1:0) pārspēt "Energie Karlovy Vary". Latvietis palīdzēja Tomāšam Marcinko atklāt rezultātu, laukumā pavadot 19 minūtes un 25 sekundes, kurās izcēlās ar pieciem metieniem, divām soda minūtēm un lietderības koeficientu +2. Zaudējumu cieta viena no turnīra rezultatīvākajiem spēlētājiem Roberta Bukarta pārstāvētā "Vitkovice Ridera", kas viesos ar 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) piekāpās "Skoda Plzen". Latviešu uzbrucējs uz ledus bija 18 minūtes un 18 sekundes, atzīmējoties ar diviem metieniem un diviem bloķētiem raidījumiem, kā arī zaudējot vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās. Tikmēr graujošu uzvaru izcīnīja Ralfa Freiberga pārstāvētā "Berani Zlin", kas viesos ar 7:0 (3:0, 2:0, 2:0) sagrāva "Kometa Brno". Freibergs laukumā bija 18 minūtes un 25 sekundes, tiekot pie ar diviem metieniem, divām soda minūtēm un lietderības koeficienta +1.

Savukārt Oskars Cibuļskis izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet viņa un Māra Bičevska pārstāvētā "Mountfield" viesos ar 5:6 (2:1, 2:2, 1:3) piekāpās "Verva Litvinov". Cibuļskis laukumā bija 11 minūtes un 28 sekundes, atzīmējoties ar diviem metieniem un pozitīvu lietderības koeficientu +2, kamēr Bičevska nebija savas komandas pieteikumā.

Lielbritānijā divas rezultatīvas piespēles izpildīja Georgs Golovkovs, kura pārstāvētā "Nottingham Panthers" ar 3:4 (1:0, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās "Sheffield Steelers". Golovkovs palīdzēja savai komandai panākt 1:0 un 3:1, bet pēdējās piecās pamatlaika minūtēs "Steelers" atspēlēja divu vārtu deficītu un vēlāk tika ciesta neveiksme. Golovkovs izpildīja vienu metienu pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1. Tikmēr Egils Kalns savāca pat trīs rezultatīvas piespēles, palīdzot "Dundee Stars" izbraukumā ar 4:3 (3:2, 1:0, 0:1) apspēlēt "Fife Flyers". Kalns duelī tika pie viena metiena un negatīva lietderības koeficienta -1.

Kalna rēķinā šīs sezonas regulārajā turnīrā sešos mačos ir četri vārti un četras rezultatīvas piespēles, kamēr Golovkova kontā ir piecas piespēles septiņos dueļos.

Austrijā zaudēja Zinta Naura Zuševica pārstāvētā "Moser Medical Graz99ers" vienība, kas izbraukumā vairāk nekā 4000 skatītāju klātbūtnē ar 1:5 (1:3, 0:0, 0:2) zaudēja KAC hokejistiem. Zuševics dueli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Francijas čempionātā "Gap" komanda, kuras sastāvā ir Roberts Jekimovs un Artūrs Mickēvičs, ar 3:2 (1:1, 1:0, 1:1) pieveica "Rouen" hokejistus. Jekimovs izcēlās ar trim metieniem un pozitīvu lietderības koeficientu +1, bet viens no komandas rezultatīvākajiem spēlētājiem Mickēvičs atkal nebija pieteikumā.


Niks Feņenko. Foto: Kassandra Blais/Le Drakkar de Baie-Comeau

Feņenko komandai sakāve Kvebekas Junioru līgas pirmajā finālspēle

Kvebekas Junioru hokeja līgas (QMJHL) finālsērijas pirmajā kaujā pamatturnīra spēcīgākā vienība Beikomo "Drakkar" ar 0:5 kapitulēja Dramondvilas "Voltigeurs".
Artūrs Homjakovs. Foto: HK Zemgale/LBTU

Homjakovs pievienojas "Mestis" vietu saglabājušajai "Hokki"

Somijas pēc spēka otrās jeb "Mestis" līgas klubs Kajāni "Hokki" paziņojis par 25 gadus vecā latviešu centra uzbrucēja Artūra Homjakova pievienošanos.
Olivers Mūrnieks un Mikus Vecvanags. Foto: IIHF
7

USHL klubs ''Musketeers'' draftā izvēlas 15 gadus veco uzbrucēju Mūrnieku

USHL komanda ''Musketeers'' paziņojusi, ka tā līgas drafta 14. raundā ar 207. numuru ir izraudzījusies 15 gadus veco Oliveru Mūrnieku, kurš nesenajā U18 pasaules čempionātā kļuva par jaunāko Latvijas izlases hokejistu, kurš tajā guvis vārtus.