Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Ķēniņa "Lausanne" ar 5:0 sakauj Šveices čempioni, Ozoliņam divi vārti, E. Kuldam 1+1

Ķēniņa "Lausanne" ar 5:0 sakauj Šveices čempioni, Ozoliņam divi vārti, E. Kuldam 1+1
Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC

Ārzemju hokeja līgās šodien pie rezultativitātes punktiem tika Artūrs Ozoliņš, Edgars Kulda, Roberts Bukarts, Ēriks Ševčenko un Artūrs Mickevičs.

Šveices čempioni "Bern" ar 5:0 savā laukumā sakāva "Lausanne", bet Ronalds Ķēniņš aizvadīja 16 minūtes un 39 sekundes (4:58 vairākumā) un izdarīja vienu metienu pa vārtiem. Pārliecinošu uzvaru svinēja arī "Geneve-Servette", kas mājās ar 4:0 pārspēja "Lugano". Deniss Smirnovs spēlēja 16 minūtes un 12 sekundes (1:42 vairākumā), nopelnīja pozitīvu lietderību +2, izdarīja divus metienus, bloķēja vienu metienu un uzvarēja 37,5% iemetienu (3/8). Sandis Smons spēlēja septiņas minūtes un divas sekundes.

No Čehijas leģiona pie rezultativitātes punkta šovakar tika vienīgi Roberts Bukarts, kurš palīdzēja vairākumā panākt 2:0, tomēr "Vitkovice" ar 2:3 atzina Liberecas "Bili Tigry" pārākumu. Bukarts spēlēja 19 minūtes un 11 sekundes (vairākumā 5:14), izdarīja divus metienus, zaudēja vienīgajā iemetienā, nopelnīja negatīvu lietderību -1 un tika pie 15. (5+10) punkta 12 spēlēs. Ceturto reizi sezonā ilgāk nekā 25 minūtes spēlēja Ralfs Freibergs (25:34, vairākumā 2:36, mazākumā 2:35), kurš Zlīnas PSG uzvarā Olomoucā (5:3) izpildīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un tika pie pozitīvas lietderības +1. Hradeckrāloves "Mountdield" zaudējumā Plzeņā (1:4) negatīvu lietderību -2 ieguva Oskars Cibuļskis. Zaudēja arī Tršinecas "Ocelari", kas mājās ar 2:3 piekāpās Prāgas "Sparta". Guntis Galviņš 15 minūtēs un 18 sekundēs izdarīja trīs metienus un nopelnīja negatīvu lietderību -1. Toties uzvaru svinēja "Mlada Boleslav", kas ar 3:0 pārspēja Brno "Kometa". Mārim Bičevskim 16 minūtēs un 23 sekundēs (4:06 mazākumā) viens metiens un 84,6% uzvarētu iemetienu (11/13).

Vācijā zaudējumu piedzīvoja "Dusseldorf", kas ar 3:4 piekāpās Krēfeldē. Rihards Bukarts spēlēja 11 minūtes un 39 sekundes, izdarīja trīs metienus, nopelnīja divas soda minūtes un negatīvu lietderību -1. Somijā tikai 23 sekundes aizvadīja Mārtiņš Dzierkals, kura pārstāvētā Mikeli "Jukurit" viesos bullīšos zaudēja Raumas "Lukko" (2:3). Francijā devīto (4+5) rezultativitātes punktu septiņās spēlēs nopelnīja Artūrs Mickevičs, taču viņa un Roberta Jekimova pārstāvētā "Gap" mājās ar 2:3 zaudēja "Amiens". Mickevičam etri metieni, bet Jekimovs izdarīja trīs metienus. Citā spēlē "Mulhouse" ar 3:6 izbraukumā piekāpās "Anglet". Gan Rolandam Vīgneram, gan Artūram Ševčenko divi metieni un negatīva lietderība -1.

Krievijas Augstākajā līgā Leonīda Tambijeva trenētā Karagandas "Saryarka" latviešu spēlētāju duelī ar 3:1 pārspēja Novokuzņeckas "Metallurg". Tikai otro spēli "Saryarka" rindās aizvadīja Edgars Kulda, kurš panākumu kaldināja ar piespēli vairākumā uzvaras vārtos un precīzu metienu, panākot 3:1. Kulda spēlēja 18 minūtes un 30 sekundes, izdarīja četrus metienus un nopelnīja pozitīvu lietderību +2. Viņa komandas biedrs Edgars Siksna spēlēja 15 minūtes un 53 sekundes un izdarīja divus metienus, bet viesu vienīgajos vārtos asistēja Ēriks Ševčenko, kurš tika pie sestā (2+4) punkta 17 mačos. Ševčenko spēlēja 17 minūtes un četras sekundes un tika pie divām soda minūtēm, kuras "Saryarka" ātri izmantoja, lai panāktu 2:0.

Savukārt ar diviem vārtiem Toljati "Lada" panākumu izbraukumā pār "Tambov" (4:2) kaldināja Artūrs Ozoliņš, kurš otrajā trešdaļā pie rezultāta 1:1 realizēja vairākumu un guva arī uzvaras vārtus. Ozoliņš spēlēja 16 minūtes un 28 sekundes, izdarīja piecus metienus un sezonas 21 mačā ticis pie 16 (7+9) punktiem. Iepriekšējo četru spēļu laikā Ozoliņam ir četri vārtu guvumi. Citā spēlē Ķīnas KRS-BSU ar 0:4 viesos kapitulēja Sanktpēterburgas "Dynamo". Gunārs Skvorcovs spēlēja 21 minūti un 56 sekundes, Artūrs Salija 21 minūtē un 53 sekundēs tika pie divām soda minūtēm, negatīvas lietderības -1 un viena metiena, bet Kristaps Bazevičs spēlēja 18 minūtes un 20 sekundes, nopelnīja četras soda minūtes un negatīvu lietderību -1 un izdarīja vienu metienu.

Izmantotie resursi:
Хоккей. ВХЛ - Кубок Шелкового пути. Регулярный...
Хоккей. ВХЛ - Кубок Шелкового пути. Регулярный...
https://www.del.org/event/krefeld-p...
https://hokej.cz/zapas/2795083
https://hokej.cz/zapas/2795082
https://hokej.cz/zapas/2795086
https://hokej.cz/zapas/2795088
https://hokej.cz/zapas/2795087
Хоккей. ВХЛ - Кубок Шелкового пути. Регулярный...
https://liiga.fi/fi/ottelut/2019-20...
Synerglace Ligue Magnus
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
Synerglace Ligue Magnus


Artūrs Homjakovs. Foto: HK Zemgale/LBTU

Homjakovs pievienojas "Mestis" vietu saglabājušajai "Hokki"

Somijas pēc spēka otrās jeb "Mestis" līgas klubs Kajāni "Hokki" paziņojis par 25 gadus vecā latviešu centra uzbrucēja Artūra Homjakova pievienošanos.
Olivers Mūrnieks un Mikus Vecvanags. Foto: IIHF
7

USHL klubs ''Musketeers'' draftā izvēlas 15 gadus veco uzbrucēju Mūrnieku

USHL komanda ''Musketeers'' paziņojusi, ka tā līgas drafta 14. raundā ar 207. numuru ir izraudzījusies 15 gadus veco Oliveru Mūrnieku, kurš nesenajā U18 pasaules čempionātā kļuva par jaunāko Latvijas izlases hokejistu, kurš tajā guvis vārtus.
Nortbejas "Battalion" hokejisti pēc zaudējuma Ontārio līgas pusfinālā. Foto: Goodall Media
8

Vilmaņa komanda Nortbejas "Battalion" cieš sakāvi OHL pusfināla septītajā kaujā

Bobija Ora kausa izcīņas finālu Ontārio Hokeja līgā (OHL) nesasniedza Sanda Vilmaņa pārstāvētā Nortbejas "Battalion", kura pusfināla sērijas septītajā kaujā kapitulēja (1:6) Ošavas "Generals" priekšā.