Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Gudļevskis: "Vispirms jātiek sastāvā, tikai tad var ķerties klāt mērķiem"

Gudļevskis: "Vispirms jātiek sastāvā, tikai tad var ķerties klāt mērķiem"
Kristers Gudļevskis
Foto: AP/Scanpix

Līdz 2014. gada pasaules čempionātam hokejā, kas norisināsies Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, atlikušas 11 dienas. Latvijas valstsvienībai vēl priekšā divas pārbaudes spēles, ceturtdien tiekoties ar Slovākiju, bet piektdien Bratislavā spēlējot pret Norvēģiju. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com gatavību doties laukumā apliecinājis arī Nacionālās hokeja līgas kluba Tampabejas "Lightning" vārtsargs Kristers Gudļevskis: "Gribu aizbraukt un uzspēlēt, tikai priecē Latvijas izlases pārstāvēšana."

Gatavojoties 2014. gada pasaules čempionātam hokejā, kas laika posmā no 9. līdz 25. maijam pirmo reizi norisināsies Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā, Latvijas izlase aizvadījusi sešas pārbaudes spēles, pēdējos trīs mačos tiekot pie trim panākumiem pēc kārtas: savā laukumā 1:0 pret Krieviju, kā arī 2:1 un 6:3 pret Francijas hokejistiem. Priekšā vēl divas pārbaudes spēles, kuras tiks aizvadītas Bratislavā: ceturtdien jātiekas ar laukuma saimnieci Slovākiju, bet piektdien pretī stāsies norvēģi.

Šodienas treniņā laukumā sākotnēji devās 24 spēlētāji, bet aizsargs Georgijs Pujacs, kurš piedalījies pēdējos astoņos pasaules čempionātos pēc kārtas un sākotnēji bija izlēmis šovasar atpūsties, sajutis sāpes kājā un ledu pametis priekšlaicīgi. Līdzīga iemesla dēļ laukumā nebija Kontinentālās hokeja līgas kluba Ufas "Salavat Yulaev" aizsarga Artūra Kuldas, savukārt 99 rezultativitātes punktus izlases rindās sakrājušajam uzbrucējam Mārtiņam Cipulim ir rokas savainojums, sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja Latvijas izlases treneris Toms Kūlens, piebilstot, ka nevienam no viņiem trauma nav nopietna un neliegs doties laukumā.

"Uz Slovākiju dosimies 26 spēlētāju sastāvā; par to, kuri paliks mājās, lemsim pēc rītdienas treniņa. Tomēr tas neko nenozīmēs, jo ir spēlētāji, kurus gribam redzēt un novērtēt vēl vairāk, un ir spēlētāji, kurus jau esam vērojuši pietiekamā daudzumā," turpināja Kūlens, piebilstot, ka pastāv iespēja par dažu hokejistu atpūtināšanu. "Ja spēlētājam ir neliels savainojums, labāk viņu atpūtināt. Taču, ja viņu nebūsim redzējuši pietiekamā daudzumā, pastāv iespēja par došanos laukumā. Skaidrību ieviesīs rītdienas treniņš."

Kopā joprojām darbojās Kaspara Daugaviņa virknējums ar Miku Indraši un Miķeli Rēdlihu malējo uzbrucēju pozīcijās, kamēr savainotā Cipuļa vietu blakus Aleksandram Ņiživijam un Herbertam Vasiļjevam bija ieņēmis Māris Bičevskis. "Veidosim maiņas un spēlētāju sadarbības, taču situācija mainās no spēles uz spēli. Ir virknējumi, kas kopā darbojas visu sezonu, bet ir tādi, kas pastāv vienu maču. Skatīsimies, kāda ķīmija veidosies starp spēlētājiem. Piemēram, pēdējā mačā man patika Ņiživija, Vasiļjeva un Cipuļa maiņa, kura labi kustināja ripu. Tā varētu izskatīties viens no uzbrucēju trijniekiem," pauda viens no Latvijas izlases galvenā trenera Teda Nolana palīgiem.

Pēc Kūlena teiktā, Nacionālās hokeja līgas kluba Bufalo "Sabres" uzbrucēja Zemgus Girgensona un Šveices divkārtējā čempiona Ronalda Ķēniņa vieta kādā virknējumā vēl nav akmenī iekalta. "Kad dosimies uz Bratislavu, tad redzēsim, kurās pozīcijās viņus izmantosim. Ja, piemēram, maiņa ar Andri Džeriņu, Gintu Meiju un Kasparu Saulieti spēlēs labi, tad, atšķirībā no sākotnējiem plāniem, Girgensons varētu spēlēt malējā uzbrucēja pozīcijā nevis centrā, jo viņš prot pielāgoties jauniem apstākļiem. Arī mums, treneriem, tas dāvā jaunus variantus," norādīja Kūlens.

Treneru korpusam arī nāksies lauzīt galvu, kuru no četriem vārtsargiem - pieredzējušo Edgaru Masaļski, 1994. gadā dzimušos šveiciešus Elvi Merzļikinu un Ivaru Punnenovu vai Kristeru Gudļevski no Nacionālās hokeja līgas kluba Tampabejas "Lightning" - atstāt mājās pirms došanās uz pasaules čempionātu. Pēdējais no Ziemeļamerikas atlidoja tikai vakar, bet jau šodien kopā ar komandas biedriem lēja sviedrus Ozolniekos.

"Četras dienas nebiju kāpis laukumā, tāpēc kājas vēl nav paspējušas iesilt. Viena divas dienas, un viss būs kārtībā," norādīja 21 gadu vecais Gudļevskis, kurš pagājušajā sezonā cīnījās Krievijas Jaunatnes hokeja līgas un Latvijas čempionāta izslēgšanas spēlēs, bet nule "Lightning" rindās devās laukumā divos Stenlija kausa mačos. "Protams, pagaidām viss notiek ļoti ātri, un tāpēc neesmu visu līdz galam paspējis apjēgt. Taču prieks par to."

"Latvijas izlasei nācās prasīt atļauju Tampai, bet viņi bija priecīgi, ka man ir iespēja doties uz pasaules čempionātu, tādējādi iegūstot vēl lielāku pieredzi. Kad atļauja tika dota, uzreiz drīkstēju lidot un pievienoties valstsvienībai pēc iespējas ātrāk. No izlases vienīgais jautājums bija par to, kad nepieciešams nopirkt lidmašīnas biļetes," notikumus atcerējās Gudļevskis, sakot, ka Latvijas izlases ķivere nav bijusi nolikta pārāk tālu. "Par došanos uz Slovākiju paziņos tikai rīt. Gribas aizbraukt un uzspēlēt, tikai priecē Latvijas izlases pārstāvēšana. Mērķus pasaules čempionātam neesmu nospraudis, jo vispirms ir jātiek sastāvā, jāsagatavojas. Tikai tad var ķerties klāt mērķiem."

Latvijas olimpiskā sensācija ledu pameta kā pēdējais no vārtsargiem, treniņa beigās ļaujoties tuvcīņām pat ar astoņiem pretiniekiem reizē (ieskaitot vārtsargu treneri Juri Klodānu un Nolana palīgu Kārli Zirni). Tieši pēdējā metienu tveršana Gudļevskim sagādāja lielākos pārdzīvojumus. Otrā laukuma galā līdzīgai procedūrai ļāvās Punnenovs, kamēr Masaļskis ledu pameta aptuveni 20 minūtes iepriekš.

Kā atklāja Kūlens, Latvijas valstsvienības 25 spēlētājus plašais sastāvs 2014. gada pasaules čempionātam hokejā varētu tikt nosaukts pirmdien. Mūsējie pirmo maču aizvadīs nākamajā sestdienā, tiekoties ar Somiju, kurai pirmajās divās pārbaudes spēlēs piekāpās ar 1:5 un 1:5. B grupā spēlēs arī laukuma saimniece Baltkrievija, Amerikas Savienotās Valstis, Krievija, Šveice, Vācija un Kazahstāna.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-28 16:25, pirms 10 gadiem
Šķiet, iespaidīgākā debija izlases rindās, vismaz pēdējo 10 gadu laikā
, 2014-04-28 16:26, pirms 10 gadiem
Jābūt pilnīgam loham lai neiekļautu Gudļevski izlasē!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-28 16:35, pirms 10 gadiem
Jā šādas vārtsargu "problēmas" mani tikai priecē !
Slēpts komentārs: scores
, 2014-04-28 16:39, pirms 10 gadiem
Var redzēt, ka čalim nav sakāpis galvā...
, 2014-04-28 17:01, pirms 10 gadiem
It will be hard Guddy, but God Bless !
, 2014-04-28 17:30, pirms 10 gadiem
Augstas klases vārtsargu vairāk nekā augstas klases aizsargu.
, 2014-04-28 17:34, pirms 10 gadiem
zviedrss rakstīja: Augstas klases vārtsargu vairāk nekā augstas klases aizsargu.
nu jau Tu krietni pārspīlē
, 2014-04-28 17:36, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: nu jau Tu krietni pārspīlē
Man patīk nedaudz dramatizēt situāciju.
, 2014-04-28 17:38, pirms 10 gadiem
zviedrss rakstīja: Man patīk nedaudz dramatizēt situāciju.
"nedaudz"
, 2014-04-28 17:45, pirms 10 gadiem
Atceros, ka pagajushogad nebija ko sutit uz PC, bet tagad gruuti izlemt, kurs paliks paari..
, 2014-04-28 17:54, pirms 10 gadiem
Sastavs pat tiri ta neko uz Pc savakts
Kas ar Darzinu? Bus vai atkal viss pa vecam?
, 2014-04-28 17:54, pirms 10 gadiem
Un ka bus ar Karsumu?
, 2014-04-28 18:00, pirms 10 gadiem
pieticīgs puika bet tas labi, jo vēl jau nekas tāāds nav sasniegts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-28 18:16, pirms 10 gadiem
Domaju ka uz Slovakiju brauks ar Merzlikinu un Punnenovu jo visticamak 1 no viniem ari atstas majas (domaju Merzlikinu)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-04-28 18:31, pirms 10 gadiem
tomasmuller rakstīja: Lūk tādai jābūt attieksmei.

Indrašim un Co būs ko pamācīties, kādai jābūt attieksmei.
Indrasis was one of the best players in OG, blocked shots and even got an injury ,because of the way how he played. And now, after the injury ,he wants to play for Latvia. Be proud ! God Bless !
, 2014-04-28 19:04, pirms 10 gadiem
dobrecovs rakstīja: Šķiet, iespaidīgākā debija izlases rindās, vismaz pēdējo 10 gadu laikā
Ļoti iespaidīgi debitēja arī Indrašis
, 2014-04-28 19:12, pirms 10 gadiem
Calim nav sakapis galva un nav zvaigznu slimiba.
, 2014-04-28 20:39, pirms 10 gadiem
'Murica rakstīja: Indrasis was one of the best players in OG, blocked shots and even got an injury ,because of the way how he played. And now, after the injury ,he wants to play for Latvia. Be proud ! God Bless !
Ja tu saproti latviski, tu droši vien esi latvietis. Kāda velna pēc raksti angliski?
, 2014-04-28 22:30, pirms 10 gadiem
Es rēkšu ja viņu izkonkures punnenovs ar merzlinki
, 2014-04-28 22:47, pirms 10 gadiem
Kronis visam būtu ja Masaļskis netiktu sastāvā.
, 2014-04-28 22:50, pirms 10 gadiem
phKRIIII rakstīja: Kronis visam būtu ja Masaļskis netiktu sastāvā.
un kāpēc lai netiktu?
, 2014-04-29 10:24, pirms 10 gadiem
Tak Tu jau esi sastāvā!!!
Nils Mauriņš. Foto: IIHF
14

U18 čempionāta atklāšanas spēlē Latvijas hokejisti piekāpjas somiem

Ar zaudējumu Somijas pilsētā Espo pasaules U18 čempionātu nācies sākt Oļega Sorokina trenētajiem Latvijas puišiem, kuri ar 1:3 piekāpās mājiniekiem somiem. Vienīgos vārtus Latvijai nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām guva Bruno Osmanis.
Sandis Smons. Foto: LFF
27

Izlasei uz Šveici līdzi nedodas Smons, Andžāns un Skrastiņš

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš nosaucis 27 hokejistus, kuri dosies izbraukumā, lai piektdien un sestdien aizvadītu pārbaudes spēles ar Šveices izlasi. Mājās nākas palikt trīs spēlētājiem - aizsargiem Sandim Smonam un Artūram Andžānam, kā arī uzbrucējam Kristapam Skrastiņam.
Eduards Tralmaks. Foto: LHF
2

Latvijas izlasi pirms pārbaudes spēlēm Šveicē papildina uzbrucējs Tralmaks

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas papildinājis 27 gadus vecais uzbrucējs Eduards Tralmaks, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.