Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Štāls: "Nolana izvēlētie spēlētāji lieliski līmējās kopā"

Štāls: "Nolana izvēlētie spēlētāji lieliski līmējās kopā"
Juris Štāls
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

„Ja starpsezonā būtu gaidījis ko labāku par ukraiņu kluba piedāvājumu, iespējams, paliktu zaudētājos, jo šo sezonu Eiropā nopietni iespaidoja lokauts NHL,” intervijā portālam Sportacentrs.com atzīst Latvijas izlases Juris Štāls, kuram spēles Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā Rīgā bija kā pagrieziena punkts viņa karjerā – spēlētājs no Ukrainas pārcēlās uz Slovākiju.

Ar Juri sazināmies tūliņ pēc viņa debijas mača Slovākijas kluba „SKP Poprad” rindās, kuram viņš pievienojās pēc Soču olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra spēlēm Rīgā. Jūtams, ka labās emocijas hokejists pārnesis arī uz Slovākiju, jo pozitīvisms un optimisms no viņa starot staro.

Apsveicu ar veiksmīgu debiju Slovākijas čempionātā. Laikam laba debija tev sanāca.
Jā, gūt vārtus vienmēr ir patīkami, taču žēl, ka zaudējām. Pats aizvadīju pietiekami veiksmīgu spēli, bet uzvarēt šoreiz vēl neizdevās (šobrīd latvietim Slovākijā jau aizvadītas četras spēles un 2+1).

Kādi ir komandas mērķi, un ko komandas treneri sagaida no tevis?
Komanda šobrīd turnīra tabulā ieņem astoto vietu, un dzīvo ar domu pakāpties nedaudz augstāk. Pēc viena mača grūti spriest, ko treneri sagaida no manis, taču komandā ir nomainījušies vairāki spēlētāji, un tās vadība vēlas nostabilizēt spēli pirms gaidāmajām izslēgšanas spēlēm. Pirmajā spēlē vairākumā laukumā vēl nesūtīja, bet spēles laiks man bija liels. Domāju, ka arī trenerim ir interesanti redzēt, uz ko esmu spējīgs. Gan tuvākās spēles, gan mans sniegums arī, visticamāk, parādīs, kāda būs mana loma.

Pēc spēlēm izlasē šķita, ka šobrīd esi labā sportiskajā formā.
Jā, es jūtos tiešām ļoti labi. Nepaliku Ukrainā un uz Rīgu atbraucu laicīgi. Domāju, ka šī pauzīte man būs nākusi par labu, un šāda galvas izvēdināšana būs bijusi noderīga. Turnīrā Rīgā guvu labas emocijas, kuras tagad cenšos pārnest arī uz spēlēm klubā. Tagad dodoties laukumā, ir patīkams vieglums, pat īsti nezinu, kā to izskaidrot.

Pastāsti vairāk, kāpēc nepaliki Ukrainā? Klubā bija finansiālas problēmas?
Nē, šī būtībā bija vienīgā Ukrainas komanda, kurai nebija problēmas ar finansēm. Par to nekādā ziņā nesūdzos. Kluba vadība, iespējams, no manis bija gaidījusi labāku sniegumu, taču tam bija objektīvi iemesli. Sezonas pirmajā pusē es biju tālu no savas optimālās sportiskās formas, turklāt gadījās arī nelielas nesaskaņas ar treneri, un mani nepaturēt bija trenera lēmums. Tā nu es kādas sešas dienas pirms Soču kvalifikācijas turnīra nonācu jaunas darbavietas meklējumos.

Kas par objektīviem iemesliem tam, ka nebiji tik labā kondīcijā sezonas sākumā?
Guvu savainojumu, un atgūšanās pēc tā prasīja ilgu laiku. Kad atguvos, komandā vairs nejutos tik labi, nejutos tik brīvi, sanāca tāda kā cīņa ar vējdzirnavām.

Ko tu vari teikt par Ukrainas čempionāta līmeni?
Cilvēki tur ir ieinteresēti hokeja pacelšanā. Komandu skaits gan ir neliels – tikai septiņas komandas. Paši ukraiņi čempionātā spēlē nelielas lomas, ir daudz baltkrievu, krievu. Čempionāta līmenis varētu līdzināties Baltkrievijas atklātajam čempionātam, kurā spēlē arī Liepāja. Pirms sezonas ilgi nevēlējos gaidīt, tāpēc piekritu šīs komandas piedāvājumam pietiekami laicīgi. Tur līdz tam līgumus jau bija parakstījuši Armands Bērziņš un Agris Saviels, turklāt arī finansiālie nosacījumi bija labi. Ja būtu gaidījis ko labāku, iespējams, paliktu zaudētājos, jo šo sezonu nopietni iespaidoja lokauts NHL.

Pirmie iespaidi – ar ko atšķiras Ukrainas hokejs no Slovākijas Ekstralīgā spēlētā?
Manā skatījumā organizatoriski te viss ir krietni augstākā līmenī – halles, spēļu apmeklējums... Pēc vienas spēles grūti spriest, taču jāņem vērā, ka spēlējām pret turnīra vicelīderiem. Neesmu redzējis čempionāta lejasgala komandas.

Labi, parunājam arī nedaudz par izlasi. Kā tu pats juties šajā izlases modelī?
Man ir baigais gandarījums, ka mums izdevās iegūt ceļazīmi. Laikam neko jaunu nepateikšu, bet neslēpšu, ka komanda bija lieliska. Visi no saviem klubiem ieradās ar labām emocijām. Nešķita, ka kādam būtu ievērojamas problēmas. Viss kopā salikās ļoti labi. Ne kazahi, ne franči nebija ar pliku roku ņemami. Manuprāt, Teda izvēlētie spēlētāji lieliski līmējās kopā, un tas bija pats galvenais, kas ļāva mums nospēlēt veiksmīgi. Bija gan pašatdeve, gan meistarība, gan saliedētība. Tas viss veidoja to komandu, kuru līdzjutēji redzēja uz ledus. Bijām gatavi sisties viens par otru, gandarījums ir milzīgs. Varēja just, ka jebkurš spēlētājs, kurš tika aicināts šajā izlases modelī, bija tiešām priecīgs būt te. Visi nolika malā savas lietas klubos, vienojoties kopīga mērķa sasniegšanai.

Ko tu nodomāji, kad uzzināji, ka Sandis Ozoliņš ir gatavs atgriezties izlasē?
Nedomāju, ka ir svarīgi, ko nodomāju, pat īsti neatceros, taču fakts vien, ka viņš būs komandā bija lielisks. No malas cilvēkiem noteikti ir grūti iztēloties, ko viņš spēj dot komandai, taču tas ir vārdos neaprakstāmi. Viņa klātbūtne ļoti palīdzēja. Domāju, ka arī Teds paveica milzīgu un labu darbu, veidojot šo komandu, selekcijas darbs tika paveikts augstā līmenī. Tā viņa māksla izvēlēties spēlētājus un, kas galvenais, pēc tam vēl salikt viņus kopā tā, lai komanda spēlētu ir neticama.

Kādus mērķus šosezon vēl sev pats esi izvirzījis?
Tāpat kā visiem sportistiem, arī man ir vēlme izcīnīt uzvaras katrā nākamajā spēlē. Šobrīd es to vēlos paveikt ar Popradas klubu, iekļūt izslēgšanas spēlēs, kur virzīties tik tālu, cik vien būs iespējams. Vienalga, kur spēlē un, kā spēlē ir jācīnās par uzvarām katrā mačā. Vai tas ir klubs, vai izlase – jācīnās un jāmēģina uzvarēt. Noteikti gribētos aizbraukt arī uz pasaules čempionātu, jo spēlēt par Latviju vienmēr ir milzīgs lepnums.

Tev kā bijušajam Rīgas dinamietim, nevaru nepajautāt, kas šogad notiek ar „Dinamo”?
Sekoju līdzi arī „Dinamo” komandai, tāpat kā visiem mūsējiem ārvalstu klubos, taču pilnas spēles neesmu redzējis. Iedziļināties tajā visā šobrīd nebūtu pareizi, tāpēc to arī nedarīšu. To nianšu ir tik daudz, ka neredzot spēles, ir grūti kaut ko pateikt. Ticu, ka čaļi dara visu, lai rezultāts būtu labs, taču kaut kas nav. Tāds ir sports, un atliek vien domāt, ka nākamā sezona varētu būt labāka. Savu reizi nākas nokrist un sasisties, lai pēc tam varētu kāpt vēl augstāk.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-25 09:50, pirms 11 gadiem
Tagad būtu feini ja šāds "salīmējies" sastāvs būs uz PČ un ka puikām būs skaidrs ka alkohols ir kaitīgs veselībai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-25 10:02, pirms 11 gadiem
Dark_Side rakstīja: Lai veicas... Mani interesē, kad tie "mūžīgi" jaunie un perspektīvie sāks kapāt?
Par kuriem Tu runā?
, 2013-02-25 10:10, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Tagad būtu feini ja šāds "salīmējies" sastāvs būs uz PČ un ka puikām būs skaidrs ka alkohols ir kaitīgs veselībai.
Kad tad viņiem nebij skaidrs? Pagājušajā čempī vai?
, 2013-02-25 10:21, pirms 11 gadiem
karliss rakstīja: Kad tad viņiem nebij skaidrs? Pagājušajā čempī vai?
Dažiem pagājušajā neesot bijis, klāt nebiju, atliek ticēt Matulim un vēl vienam samērā ticamam avotam.
, 2013-02-25 10:33, pirms 11 gadiem
huy rakstīja: Dažiem pagājušajā neesot bijis, klāt nebiju, atliek ticēt Matulim un vēl vienam samērā ticamam avotam.
Skaidrs, biju palaidis garām šito, pēdējā laikā hokejs man sastāv no virsrakstiem un pēcspēles video apskatiem.
, 2013-02-25 10:55, pirms 11 gadiem
Dark_Side rakstīja: Lai veicas... Mani interesē, kad tie "mūžīgi" jaunie un perspektīvie sāks kapāt?
Vai tad Štāls nav viens no tiem? 31 gada vecums Latvijas hokejā jau vēl nekas nav. Daudzu fanu acīs viņš vēl aiz vien ir jaunais, kam jādod iespēju.
Bet ja nopietni, tad katram ir tas, ko viņš pieprot vislabāk un šķiet, ka Latvijā labāka 4 maiņās enerģijas spēlētāja par Štālu nav. Nekad nekavē aizsardzībā, maz noraidās, ar milzīgu enerģiju spēlē uzbrukuma zonā. Spēlētājs ar kuru var iet ne tikai izlūkos, bet arī kaujā.
, 2013-02-25 10:59, pirms 11 gadiem
karliss rakstīja: Skaidrs, biju palaidis garām šito, pēdējā laikā hokejs man sastāv no virsrakstiem un pēcspēles video apskatiem.
Runā, ka vairāki spēlētāji uz rīta treniņu spēlei pret NOR esot ieradušies ar jūtamu smaciņu.
Dažus no tiem Nolans daudziem par pārsteigumu neiekļāva izlases kandidātu sarakstā OSQ turnīram.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-02-26 04:13, pirms 11 gadiem
Acīmredzot komandas ( virsaitis) Nolans visu sezonu nav par velti visas regulārā čempionāta spēles skatījies Arēnā no tribīnēm un izvērtējis visus piecinieku plusus un mīnusus. Malacis Nolans!
Foto: IIHF
45

15 gadus vecais Mūrnieks labo rekordu, Latvijas U18 pārspēj slovākus

Šodien uzvaru pasaules čempionāta otrajā spēlē izcīnīja Latvijas U18 hokeja izlase, kas Somijas pilsētā Espo ar 5:3 pieveica Slovākiju un spēra soli pretī iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Ar vārtiem izcēlās arī 15 gadus vecais Olivers Mūrnieks.
Rūdolfs Balcers. Foto: ZSC Lions
8

Balcera savainojums ir īstermiņa, atklāj Cīrihes "Lions"

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdienas vakarā savainojuma dēļ nepabeidza Šveices čempionāta finālsērijas piekto spēli, kurā viņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda nonāca soļa attālumā no titula. Balcera savainojums ir īstermiņa, portālu Sportacentrs.com informēja Cīrihes vienība.
Nils Mauriņš. Foto: IIHF
17

U18 čempionāta atklāšanas spēlē Latvijas hokejisti piekāpjas somiem

Ar zaudējumu Somijas pilsētā Espo pasaules U18 čempionātu nācies sākt Oļega Sorokina trenētajiem Latvijas puišiem, kuri ar 1:3 piekāpās mājiniekiem somiem. Vienīgos vārtus Latvijai nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām guva Bruno Osmanis.