Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Rainers Rogs

U18 izlase 4 nāciju turnīru noslēdz ar zaudējumu Austrijai

U18 izlase 4 nāciju turnīru noslēdz ar zaudējumu Austrijai
U-18 izlases treneris Igors Smirnovs
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Dānijas pilsētā Alborgā notiekošo četru nāciju pārbaudes turnīru ar zaudējumu noslēdza Latvijas U18 hokeja valstsvienība, kas ar 0:2 atzina Austrijas vienaudžu pārākumu, piedzīvojot otro neveiksmi aizvadītajās trīs cīņās.

Turnīra ievadā Igora Smirnova vadītā Latvijas izlase ar 2:4 piekāpās mājiniecei Dānijai, bet vakar, gūstot trīs vārtus otrajā periodā, pārspēja Norvēģijas valstsvienību - 5:3. Šodien mūsu jaunajiem hokejistiem pretī stājās Austrijas vienaudžu pārbaudījums, ar ko neizdevās tikt galā.

Austrijas U18 izlase rezultātu atklāja un vadībā izvirzījās sešas sekundes līdz pirmās trešdaļas beigām, kad precīzs metiens padevās Dāvidam Konigam (1:0). Savukārt izšķirošo izrāvienu sāncenši veica četras minūtes un 49 sekundes pirms došanās otrajā lielajā pārtraukumā, dubultojot rezultātu uz tablo - 2:0.

Pacīnīties par uzvaru mūsējiem liedza daudzie noraidījumi, kas kļuva par vienu no galvenajiem iemesliem, kādēļ turnīru neizdevās noslēgt uz pozitīvākas nots. Par turnīra uzvarētāju kļuva Norvēģija, kas šodien ar 4:3 pieveica Dāniju.

Šī bija otrā Latvijas U18 izlases kopā sanākšanas reize. Decembrī Igora Smirnova vadītā komanda divreiz tikās ar Baltkrievijas vienaudžiem, uzvaras dalot uz pusēm - 0:1 un 5:1.

Aprīļa otrajā pusē mūsu jauniešu izlase dosies uz Slovākiju, kur šogad norisināsies U18 pasaules čempionāts augstākajā divīzijā. Tajā Latvijas hokejisti piedalīsies jau trešo gadu pēc kārtas, apakšgrupu turnīrā sacenšoties ar Kanādas, Somijas, Šveices un Slovākijas izlasēm.

Austrija U18 - Latvija U18 2:0 (1:0, 1:0, 0:0)

Vārti: 19:54 Konigs 1:0, 35:11 Pusniks (Lanzingers) 2:0
Metieni: 24:35
Soda minūtes: 18:16
Vārtsargi: Marvins Kortins - Normunds Borskovičs (no 33:16 Niklāvs Rauza)

Izmantotie resursi:
Danmarks Ishockey Union | Official Game Sheet


, 2017-02-11 23:47, pirms 7 gadiem
kļūda.
Borskovičs sargaja līdz 34. minūtei, tālāk to darīja Rauza.
33:16 GK Latvia skifter målmand. Ud går #30 Normunds Borskovics og ind kommer #1 Niklavs Rauza.
, 2017-02-11 23:58, pirms 7 gadiem
mums turnīrā bija izlase, kurai ir viena 1. maiņa un trīs 4. maiņas... Skatījos spēli pret norvēģiem - reāli pamanāms bij Ģēgeris (jo īpaši!) un Smirnovs. Ģēģeris vienozīmīgi Latvijas labākais spēlētājs šajā turnīrā, arī nekautrējas zem ripām gulties. Smirnovs ar labs, taču mēdz pielaist rupjas kļūdas uz līdzenas vietas.
Pret norvēģiem uzkrītoši bija, ka laikumā esot mūsu 1. maiņai spēle pārsvarā bij pie norvēģu vārtiem, kamēr pārējās maiņas tika iespiestas mūsu zonā... Tāpēc nebrīnos, ka turnīrā simtprocentīgi visi LV goli tikai un vienīgi 1. maiņas kontā.
Rūdolfs Balcers. Foto: ZSC Lions
1

Balcera savainojums ir īstermiņa, atklāj Cīrihes "Lions"

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdienas vakarā savainojuma dēļ nepabeidza Šveices čempionāta finālsērijas piekto spēli, kurā viņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda nonāca soļa attālumā no titula. Balcera savainojums ir īstermiņa, portālu Sportacentrs.com informēja Cīrihes vienība.
Elvis Merzļikins. Foto: IIHF.com
6

Pirmā pārbaude izbraukumā: Latvija samēros spēkus pret šveiciešiem

Pārbaudes spēļu ciklu, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, šovakar turpinās Latvijas valstsvienība. Pulksten 20:45 pretī stāsies Šveice, spēle tiks aizvadīta ceturtajā lielākajā pilsētā Lozannā. Tiešraide kanālā TV6.
Antons Macijevskis. Foto: IIHF
9

Latvijas U18 hokejisti pasaules čempionātu turpinās pret slovākiem

Šodien Somijā notiekošo pasaules čempionātu turpinās Latvijas U18 hokeja izlase, kas pulksten 14:00 spēkosies pret vienaudžiem no Slovākijas. Abas komandas turnīru sāka ar neveiksmēm.