Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas U18 izlase vēlreiz uzvar Norvēģiju

Latvijas U18 izlase vēlreiz uzvar Norvēģiju
U18 izlases galvenais treneris Aigars Razgals
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas U18 izlase trīs dienu laikā aizvadījusi trešo pārbaudes spēli pret Norvēģiju un svinēja otro uzvaru - 2:0. Pa vārtiem Juliāna Misjus un Mārtiņa Dzierkaļa kontā.

Latvijas U18 izlase no astotā līdz desmitajam novembrim viesojās Norvēģijā, kur pirmajā pārbaudes spēlē piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 4:6, bet vakar revanšējās ar 5:3. Trešajā mačā pārāka bija Latvija, kas 15.minūtē realizēja pirmo vairākumu - vārtus guva Juliāns Misjus, bet viņam asistēja Mārtiņš Dzierkals un Jānis Puriņš.

Līdz otrajiem vārtiem bija jāgaida 36 minūtes - spēles 51.minūtē izcēlās Dzierkals, kurš vakar guva trīs vārtus. Metienu skaita ziņā pārāki gan bija norvēģi - 30:26, turklāt pēdējo divu trešdaļu laikā Latvija izdarīja mazāk metienu nekā pirmajā (11 pret 15). Spēles sākumā Latvijas vārtus sargāja Rihards Vugulis, bet, kad bija spēlētas 28 minūtes un divas sekundes, viņu nomainīja Salvis Balandīns.

No sestā līdz astotajam februārim "Volvo SC” ledus hallē norisināsies starptautisks četru valstu turnīrs U18 izlasēm. Latvijas jauniešu izlases pretinieki būs Baltkrievijas, Dānijas un Norvēģijas vienaudži.

Latvijas U-18 izlase nākamgad par vienīgo ceļazīmi uz augstāko divīziju sacentīsies Norvēģiju, Itāliju, Baltkrieviju, Franciju un Kazahstānu.

Latvijas U18 izlases sastāvs pārbaudes spēlēm pret Norvēģiju

Vārtsargi: Salvis Balandīns (HK Rīga), Rihards Vugulis (Tønsberg Vikings U18, Norvēģija)

Aizsargi: Roberts Vīksna (Dinamo Juniors), Ēriks Smuļko (Dinamo Juniors), Jānis Puriņš (DinamoJuniors), Kristaps Jākobsons (Dinamo Juniors), Kristiāns Rubīns (Prizma/Pārdaugava), Kirils Mitrofanovs (Prizma/Pārdaugva U20), Eduards Hugo Jansons (Sāga 97/Ogre Juniors), Vjačeslavs Minajevs (EC Salzburg U18, Austrija)

Uzbrucēji: Frenks Razgals (HK Rīga), Gatis Sprukts (Dinamo/Juniors), Iļja Žučkovs (Dinamo/Juniors),
Oļegs Šišļaņņikovs (Dinamo/Juniors), Romāns Romašovs (Dinamo/Juniors), Augusts Ričards Veidenbaums (Dinamo/Juniors), Juliāns Misjus (SK Riga97), Mārtiņš Dzierkals (Sāga 97/Ogre Juniors), Antons Jašunovs (Nacka HK J18, Zviedrija), Mārtiņš Vītoliņš (Wings HC J18, Zviedrija), Reinis Ruks (Wings HC J20, Zviedrija), Niklāvs Birovs (Nacka HK J18, Zviedrija)

Galv. treneris - Aigars Razgals
Treneris - Ēriks Miļuns
Ārsts - Auseklis Priednieks
Ekipējuma menedžeris - Oļegs Ivanovs

Izmantotie resursi:
Norges Ishockeyforbund
Latvijas Hokeja federācija


, 2013-11-10 22:57, pirms 10 gadiem
heh un Misjum ar Dzierkalu vajadzēja spēlēt ar U-17, bet laikam viņi pārāk kruti tam...
, 2013-11-11 05:42, pirms 10 gadiem
Ja tev ir iespēja spēlēt u-18 nah spēlēt u-17 ???
, 2013-11-11 08:56, pirms 10 gadiem
ne jau viņi paši izvēlas, kurā izlasē spēlēt - uz kuru izsauc, tajā arī spēlē
, 2013-11-11 14:15, pirms 10 gadiem
Jā, tikai U17 tas bija izlases turnīrs, kur abi džeki būtu reāli noderējuši, kurpretim U18 tikai pārbaudes spēles, kas līdz PČ nav vienīgās.
, 2013-11-11 17:43, pirms 10 gadiem
Neņem aubē rakstīja: Jā, tikai U17 tas bija izlases turnīrs, kur abi džeki būtu reāli noderējuši, kurpretim U18 tikai pārbaudes spēles, kas līdz PČ nav vienīgās.
un kāda tad bij atšķirība starp šo "izlases turnīru" un tām "tikai pārbaudes spēlēm"? pēc būtības jau nekāda...
, 2013-11-11 19:35, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: un kāda tad bij atšķirība starp šo "izlases turnīru" un tām "tikai pārbaudes spēlēm"? pēc būtības jau nekāda...
Precizi pateikts! Tas visas ir parbaudes speles, un ja speletaji ir labi viniem jaspele pie vecakiem. U17 dzekiem pasiem vajadzetu tikt gala ar gadu jaunakiem, un ja to nevar izdarit tad vaina nav jamekle divos vai trijos labos dzekos, bet japaskatas spoguli.
Elvis Merzļikins. Foto: IIHF.com
2

Pirmā pārbaude izbraukumā: Latvija samēros spēkus pret šveiciešiem

Pārbaudes spēļu ciklu, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, šovakar turpinās Latvijas valstsvienība. Pulksten 20:45 pretī stāsies Šveice, spēle tiks aizvadīta ceturtajā lielākajā pilsētā Lozannā. Tiešraide kanālā TV6.
Antons Macijevskis. Foto: IIHF
2

Latvijas U18 hokejisti pasaules čempionātu turpinās pret slovākiem

Šodien Somijā notiekošo pasaules čempionātu turpinās Latvijas U18 hokeja izlase, kas pulksten 14:00 spēkosies pret vienaudžiem no Slovākijas. Abas komandas turnīru sāka ar neveiksmēm.
Nils Mauriņš. Foto: IIHF
15

U18 čempionāta atklāšanas spēlē Latvijas hokejisti piekāpjas somiem

Ar zaudējumu Somijas pilsētā Espo pasaules U18 čempionātu nācies sākt Oļega Sorokina trenētajiem Latvijas puišiem, kuri ar 1:3 piekāpās mājiniekiem somiem. Vienīgos vārtus Latvijai nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām guva Bruno Osmanis.