Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Hokeja izlase spēlēs Liepājā, pavasarī atkal tiksies ar Franciju, Krieviju un Šveici

Hokeja izlase spēlēs Liepājā, pavasarī atkal tiksies ar Franciju, Krieviju un Šveici
Bobs Hārtlijs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas hokeja izlase novembrī savā laukumā paredzēto pārbaudes turnīru aizvadīs Liepājā, bet pavasarī, gatavojoties pasaules čempionātam, tai pārbaudes spēlēs pretim stāsies Francijas, Krievijas un Šveices izlases, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Par to, ka Latvijas izlase novembrī aizvadīs pārbaudes turnīru savā laukumā pret Baltkrieviju, Slovēniju un Franciju Sportacentrs.com pirmoreiz ziņoja jau jūnija sākumā, tomēr toreiz LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols vēl nevarēja nosaukt, kur tieši sacensības notiks. Tagad apstiprināts, ka komandas no 6. līdz 9. novembrim tiksies Liepājā.

Decembra un februāra starptautiskajos logos Latvijas izlase nespēlēs, bet pavasarī, gatavojoties pasaules čempionātam, tai gaidāmi seši mači - 17. un 18. aprīlī mājās pret Franciju, 24. un 25 aprīlī viesos pret Krieviju, bet 1. un 2. maijā savā laukumā pret Šveici.

Zīmīgi, ka pagājušajā sezonā Latvijai bija identisks kalendārs - novembrī tā Baltkrievijā sacentās ar tām pašām trim izlasēm, kas būs pretiniekos arī šogad, bet pavasarī divreiz spēlēja pret Franciju, Krieviju un Šveici. Tiesa, ja toreiz spēles pret Franciju un Šveici bija izbraukumā, bet Krieviju savā laukumā, šoreiz situācija būs pretēja.

Pasaules čempionāts nākamgad notiks Šveices pilsētās Cīrihē un Lozannā. Latvija turnīru sāks 9. maijā ar spēli Cīrihē pret Norvēģiju, bet pēc tam sekos dueļi arī pret Kazahstānu, Itāliju, Somiju, ASV, Šveici un Krieviju.

Tikmēr Latvijas izlašu šīs sezonas pārbaudes spēļu cikls sāksies jau nākamnedēļ, 17. septembrī U18 hokejistiem "Arēnā Rīga" uzņemot Krievijas vienaudžus (sākums plkst. 18:40). Divas dienas vēlāk izlases plkst. 11:40 atkārtoti tiksies "Volvo" ledus hallē. Vēlreiz U18 izlase, kuru aprīlī gaida starts pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, Latvijā spēlēs decembra vidū, kad aizvadīs turnīru pret Kazahstānu, Baltkrieviju un Dāniju, tomēr pagaidām LHF vēl nepaziņo, kur tieši notiks tā spēles.

Tāpat šosezon divreiz Latvijā būs iespējams redzēt U16 izlasi, kas 7., 8. un 9. novembrī Tukumā aizvadīs mačus pret Norvēģiju, bet no 12. līdz 15. decembrim savās mājās uzņems turnīru, kurā pretim stāsies Dānija, Francija un vēlreiz Norvēģija. Arī šī turnīra norises vieta pagaidām nav zināma.

Izmantotie resursi:
https://lhf.lv/lv/article/4/latvija...


, 2019-09-10 13:31, pirms 5 gadiem
Nah pret Šveici jāspēlē ja pēctam pasaules čempī jātiekas..
, 2019-09-10 13:38, pirms 5 gadiem
Bet iecerētās Baltijas līgas nebūšot:http://virusputnik.ee/; https://www.eestihoki.ee/ejhl/balti...
Lietuvieši un igauņi nevarot to pavilkt...
, 2019-09-10 13:41, pirms 5 gadiem
Baltijas izaicinājuma kauss būšot Tallinā no 7.līdz 10.novembrim. Piedalīšoties Latvija, Lietuva, Igaunija , Ukraina, Dienvidkoreja un Rumānija. Latvija spēlēs grupā pret Igauniju un Ukrainu.
https://xsport.ua/hockey_s/news/sbo...
, 2019-09-10 14:24, pirms 5 gadiem
kkādu tabulu nevarēja ielikt tā lai uzreiz visu saprotami kas, kad un kur?
, 2019-09-10 15:02, pirms 5 gadiem
Nah to Liepāju, labāk varēja Daugauvpilī
, 2019-09-10 18:04, pirms 5 gadiem
zippo22 rakstīja: Nah to Liepāju, labāk varēja Daugauvpilī
Taisnība gan. Tāda sajūta ka tā Liepaja butu otra Latvijas galvaspilsēta. Kāpēc nekad nenotiek piemēram Rēzeknē, Jēkabpilī vai Daugavpilī.
, 2019-09-11 07:19, pirms 5 gadiem
Ronis90 rakstīja: Taisnība gan. Tāda sajūta ka tā Liepaja butu otra Latvijas galvaspilsēta. Kāpēc nekad nenotiek piemēram Rēzeknē, Jēkabpilī vai Daugavpilī.
Ko neteiksiet.Ventspilī arī ir ledus halle
, 2019-09-11 08:26, pirms 5 gadiem
Nevis otrā Latvijas galvaspilsēta, bet pirmā:

https://www.mk.gov.lv/sites/default...
Nils Mauriņš. Foto: IIHF
14

U18 čempionāta atklāšanas spēlē Latvijas hokejisti piekāpjas somiem

Ar zaudējumu Somijas pilsētā Espo pasaules U18 čempionātu nācies sākt Oļega Sorokina trenētajiem Latvijas puišiem, kuri ar 1:3 piekāpās mājiniekiem somiem. Vienīgos vārtus Latvijai nepilnas divas minūtes pirms spēles beigām guva Bruno Osmanis.
Sandis Smons. Foto: LFF
27

Izlasei uz Šveici līdzi nedodas Smons, Andžāns un Skrastiņš

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš nosaucis 27 hokejistus, kuri dosies izbraukumā, lai piektdien un sestdien aizvadītu pārbaudes spēles ar Šveices izlasi. Mājās nākas palikt trīs spēlētājiem - aizsargiem Sandim Smonam un Artūram Andžānam, kā arī uzbrucējam Kristapam Skrastiņam.
Eduards Tralmaks. Foto: LHF
2

Latvijas izlasi pirms pārbaudes spēlēm Šveicē papildina uzbrucējs Tralmaks

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas papildinājis 27 gadus vecais uzbrucējs Eduards Tralmaks, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.