Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Žoltoka piemiņas turnīrā triumfē Dānija

Žoltoka piemiņas turnīrā triumfē Dānija
Žoltoka kauss
Foto:Romualds Vambuts

Ar trešo uzvaru trijās spēlēs Sergeja Žoltoka piemiņas turnīru U-20 izlasēm noslēgusi Dānijas izlase, kura šodien ar 2:1 pieveikusi Baltkrieviju, tādejādi izcīnot uzvaru šajā turnīrā.

Dānija turnīru atklāja ar grūtu uzvaru papildlaikā pār Latvijas izlasi (1:0), taču vakar jau daudz pārliecinošāk tika galā ar Austrijas izlasi (5:2). Pie divām uzvarām bija tikuši arī baltkrievu jaunie hokejisti (4:0 un 4:2), kuri arī bija iekrājuši labāku vārtu attiecību. Līdz ar to bija skaidrs, ka Žoltoka piemiņas turnīra uzvarētājs izšķirsies šo izlašu spēlē.

Pēc noraidījumiem bagāta pirmā perioda (astoņi noraidījumi), kurā par spīti baltkrievu pārsvaram (metienu attiecība 10:2) vārti netika gūti, otro periodu ar izvirzīšanos vadībā atklāja dāņi. 22. minūtē precīzs metiens padevās Mikelam Argāram.

Spēles gaita pēc vārtu guvuma izlīdzinājās, taču pirms 30. minūtē Baltkrievija neizmantoja iespēju vairākumā četri pret trijiem. Dānijai to tik vajadzēja, un 35. minūtē Nikolajs Zorko panāca jau 2:0.

Trešajā periodā baltkrieviem vairs daudz ko zaudēt nebija, un viņiem arī samērā ātri izdevās atklāt savu vārtu rēķinu – vairākumā precīzs bija Jegors Voronovs. Lieliska iespēja izraut neizšķirtu bija Nikolajam Logviņukam, kurš 55. minūtē izpildīja bullīti, taču tas bija neprecīzs. Neko nelīdzēja arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju, un par Žoltoka turnīra uzvarētājiem kļuva Dānijas U-20 izlase.

Dānija šajā turnīrā triumfē otro reizi. Iepriekš tā uzvarēja pašā pirmajā turnīrā 2005. gadā.

Latvija savu dalību šajā turnīrā noslēgs ar maču par trešo vietu pret Austriju, kura sākums pulksten 15:40.

Sergeja Žoltoka turnīra uzvarētāji:

gadskomanda
2005. gadāDānijas U-20 izlase;
2006. gadāBaltkrievijas U-20 izlase;
2007. gadāBaltkrievijas U-20 izlase;
2008. gadāLatvijas U-20 izlase;
2009. gadāBaltkrievijas U-20 izlase;
2010. gadāKrievija U-18 izlase;
2011. gadāKrievija U-18 izlase;
2012. gadāBaltkrievija U-20 izlase
2013. gadāDānijas U-20 izlase

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: AAKKARI
, 2013-11-09 15:29, pirms 11 gadiem
AAKKARI rakstīja: Žoltokam, tur augšā pazors
Kas, pie vella, ir šis dauzinātais "pazors", nepareizi uzrakstīts "puzurs",nopēršana ar zaru latgaliešu gaumē vai veiksmigas parkrievošanas auglis ...?
, 2013-11-09 17:41, pirms 11 gadiem
Mde, letiem gan nevedas, viena vinne devinos gados!
Latvijas izlase atzīmē vārtus. Foto: IIHF
16

Pirmo reizi kopš 2015. gada – Latvija turpinās pret Franciju

Šovakar pasaules čempionātu turpinās Latvijas izlase, kas pulksten 17:20 spēkosies pret Franciju, abām komandām aizvadot otro spēli divās dienās. Pasaules čempionāta ietvaros komandas nav spēkojušās kopš 2015. gada. Tiešraide kanālā LTV7.
Latvijas atbalstītāji 2024. gada 11. maijā Ostravā. Foto: Lukasz Sokala/Zuma Press/Scanpix
5

Polijas preses reakcija: atņemts punkts pasaules trešajai labākajai komandai

Polijas hokejistu atgriešanās elites grupā pēc 22 gadu pārtraukumā dzimtenē izpelnījās diezgan lielu interesi. Piecas stundas pirms spēles nūjas un ripas meistari gozējās trešajā pozīcijā aiz tenisa superzvaigznes Igas Švjontekas un futbolistiem, bet divas stundas pēc cīņas pakāpās uz otro vietu.
Mirklis pēc Latvijas valstsvienības pirmo vārtu guvuma. Foto: David W. Černý/Reuters/Scanpix
186

Trīs atspēlēšanās un emociju karuselis: Latvija ar milzu mokām pagarinājumā uzveic Poliju

Pasaules hokeja meistarsacīkšu ievadā negaidīti smagi klājās Latvijas valstsvienībai, kura trīsreiz nokļuva iedzinējos, pamatlaika beigās izlaida pārsvaru, bet pagarinājumā pieveica (5:4) augstākās divīzijas jaunpienācēju Poliju.