Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:742, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Sieviešu izlase ar desmit metieniem gūst trīs vārtus un pieveic Ķīnu

Sieviešu izlase ar desmit metieniem gūst trīs vārtus un pieveic Ķīnu
Foto: IIHF

Polijā notiekošajā pasaules čempionātā hokejā sievietēm pirmās divīzijas B grupā Latvijas izlase guvusi otro uzvaru divās spēlēs, ar 3:2 pārspējot Ķīnu. Izšķirošos vārtus 99 sekundes pirms pamatlaika beigām guva Ieva Pētersone, bet trīs punkti Līgas Miljones rēķinā. 30 no 32 pretinieču metieniem atvairīja Latvijas vārtsardze Kristiāna Apsīte.

Čempionātā pirmajā spēlē Latvijas sieviešu izlase ar 4:1 sakāva Itālijas izlasi. Trīs vārtus vakar guva Līga Miljone, kura turpināja rezultatīvi spēlēt arī šodien, ar 1+2 piedaloties visos trīs Latvijas vārtu guvumos un čempionāta pirmajās divās spēlēs ierakstot savā rēķinā veselus sešus punktus.

Miljones rezultatīvā spēle gan nenozīmē, ka šodienas mačā pret Ķīnu Latvijas izlasei klājās viegli. Pats spēles sākums Lolitas Andriševskas trenētaai izlasei gan izdevās lielisks, jo Miljone ripu pretinieču vārtos iemeta jau 39. sekundē. Taču perioda turpinājumā nācās divreiz spēlēt mazākumā, un ķīnietes dominēja metienu attiecībā (11:3).

Otrajā periodā Ķīnas spiediens uz Kristiānas Apsītes sargātajiem vārtiem turpinājās tik lielos apmēros, ka Latvija arī pieprasīja pusminūtes pārtraukumu. Taču līdz 31. minūtei rezultāts tik un tā jau bija 2:1 Ķīnas labā, taču perioda izskaņā neizšķirtu panāca Jūlija Mihejenko, gūstot savu otro punktu šajā spēlē.

Trešajā periodā Latvija divreiz pēc kārtas izturēja mazākumu un saglabāja neizšķirtu, bet beigās jau ieguva iespēju spēlēt vairākumā. ko izmantoja Ieva Pētersone. Viņa nogādāja ripu vārtos pusotru minūti pirms pamatlaika beigām un izrāva Latvijai vēl trīs punktus turnīra tabulā. Ķīnietes vēl nomainīja vārtsardzi pret papildu laukuma spēlētāju, visā spēlē dominēja izdarītajos metienus pa vārtiem (32:10), taču zaudēja pamatlaikā.

Latvijas izlase līdz ar to vismaz uz brīdi pakāpusies uz pirmo vietu. Ja izdosies to saglabāt līdz turnīra beigām, Latvija atgriezīsies A divīzijā. Nākamā spēle Latvijai paredzēta parīt 17:30 pret Kazahstānu, kas savā pirmajā mačā palika sausā pret Ķīnu (0:2), bet šovakar spēlēs ar Poliju.

Latvijas šodienas pretiniece Ķīna agrāk bija vērā ņemams spēks sieviešu hokejā. Tā trīsreiz piedalījusies olimpiskajās spēlēs, 1998. gadā paliekot soļa attālumā no medaļām (ceturtā vieta), kā arī 90. gados un 21. gadsimta sākumā spēlējot elites divīzijā pasaules čempionātā, kur regulāri ieguva piekto līdz astoto vietu. Taču 2009. gadā sekoja izkrišana no elites, pēc tam arī pārcelšanās uz B divīziju, no kuras Ķīna nespēj izkļūt jau piecus gadus.

Latvija - Ķīna 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Vārti: 0:39 Miljone (Mihejenko) 1:0, 21:09 Fanga (He) 1:1, 30:06 Tiana (Fanga, Ljū) 1:2, 37:09 Mihejenko (Dekmeijere-Trigubova, Miljone) 2:2, 58:21 Pētersone (Miljone) (vair.) 3:2
Metieni: 10:32
Soda minūtes: 6:10
Vārtsardzes: Kristiāna Apsīte - Jujina Vanga

Pasaules čempionāts sievietēm, 1. divīzijas B grupa

V.ValstsSUUPZPZVārtiPunkti
1.Latvija220007:36
2.Slovākija110007:23
3.Ķīna210014:33
4.Kazahstāna100010:20
5.Itālija100011:40
6.Polija100012:70

Izmantotie resursi:
Home


, 2017-04-09 16:30, pirms 7 gadiem
Lieliski meitenes! Prieks! tā turpināt - visu izšķir metienu efektivitāte!
, 2017-04-09 16:34, pirms 7 gadiem
Mūsu hokeja dāmām, līdzīga kā futbola dāmām, ļoti augsta realizācija - vakar no 24 metieniem četri vārti, šodien no 10 trīs. Bez Miljones Latvija izdarītu vēl uz pusi mazāk metienu (Miljonei 12 no komandas 34 metieniem). Ļoti progresējusi vārtsardze Apsīte un viņai tikai maijā būs 17! Bez Apsītes vārtos, Ķīna būtu iemetusi vismaz piecus vārtus. Vispār Ķīna ļoti labi izskatījās, laba saspēle, laba pāreja no aizsardzības uzbrukumā. Latvija gan bēdīgi, kaut ko pa retam izveidoja tikai uz individuālās meistarības rēķina. Šogad vieta 1B divīzijā saglabāta, bet, ja dāmu hokejā netiks kaut kas darīts, jau nākamgad var sekot izlidošana uz 2A. Bet tur ir gaļas mašīna un atpakaļ tikt būs grūti. Kāda ir Kalvīša vīzija par sieviešu hokeju?
, 2017-04-09 16:49, pirms 7 gadiem
Malacītes!
, 2017-04-09 17:43, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Mūsu hokeja dāmām, līdzīga kā futbola dāmām, ļoti augsta realizācija - vakar no 24 metieniem četri vārti, šodien no 10 trīs. Bez Miljones Latvija izdarītu vēl uz pusi mazāk metienu (Miljonei 12 no komandas 34 metieniem). Ļoti progresējusi vārtsardze Apsīte un viņai tikai maijā būs 17! Bez Apsītes vārtos, Ķīna būtu iemetusi vismaz piecus vārtus. Vispār Ķīna ļoti labi izskatījās, laba saspēle, laba pāreja no aizsardzības uzbrukumā. Latvija gan bēdīgi, kaut ko pa retam izveidoja tikai uz individuālās meistarības rēķina. Šogad vieta 1B divīzijā saglabāta, bet, ja dāmu hokejā netiks kaut kas darīts, jau nākamgad var sekot izlidošana uz 2A. Bet tur ir gaļas mašīna un atpakaļ tikt būs grūti. Kāda ir Kalvīša vīzija par sieviešu hokeju?
Būsim godīgi Kalvītis tur ir izkārtne, Koziols ir viens no retajiem, kuram ir saprašana, kas ir jādara, jo viņš jau savulaik nevienu vien pudu sāls apēda ar Rīga 2000 un pirmā Dinamo sezona bija vispārdomātākā, pēc tam jau... A vīzija ir vnk vajag vēl klubus, lai tev ir kādas 100 spēlētājas nevis 30-35, tagad halles ir pa visu Latviju, problēmas ir ledus īre un ekipējuma izmaksas, ja tās kāds var atrisināt tad arī būs masveidība. Īstermiņā protams, var skatīties uz Ziemeļameriku, tur koledžas un videnēs kāds bariņš ar latviskiem uzvārdiem spēlē. Nu tā, ja mērķis ir teiksim Ķīna 2022.
Cīņa pie Ivara Punnenova sargātajiem vārtiem. Foto: Martial Trezzini/AP/Scanpix
24

Smagās kājas liedz sīvu pretestību: Latvija ielaiž vairākumā un kapitulē Šveicei

Pārbaudes spēlē Lozannā Latvijas hokeja valstsvienība piedzīvoja bezierunu (1:5) sakāvi pret Šveici. Rīt komandas spēkosies Klotenē.
Foto: IIHF
49

15 gadus vecais Mūrnieks labo rekordu, Latvijas U18 pārspēj slovākus

Šodien uzvaru pasaules čempionāta otrajā spēlē izcīnīja Latvijas U18 hokeja izlase, kas Somijas pilsētā Espo ar 5:3 pieveica Slovākiju un spēra soli pretī iekļūšanai ceturtdaļfinālā. Ar vārtiem izcēlās arī 15 gadus vecais Olivers Mūrnieks.
Rūdolfs Balcers. Foto: ZSC Lions
8

Balcera savainojums ir īstermiņa, atklāj Cīrihes "Lions"

Latvijas hokeja izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdienas vakarā savainojuma dēļ nepabeidza Šveices čempionāta finālsērijas piekto spēli, kurā viņa pārstāvētā Cīrihes "Lions" komanda nonāca soļa attālumā no titula. Balcera savainojums ir īstermiņa, portālu Sportacentrs.com informēja Cīrihes vienība.