Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Piektdien startēs jaunizveidotā Junioru attīstības hokeja līga

Piektdien startēs jaunizveidotā Junioru attīstības hokeja līga
LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Piektdien, 31.augustā, plkst.19:15 startēs jaunizveidotās Junioru attīstības hokeja līgas (JAHL) 2018./2019.gada sezonas regulārais čempionāts, vēsta Latvijas Hokeja federācija.

JAHL debijas čempionātā startēs deviņas komandas: HK “Venta 2002”, HK “Zemgale/JLSS”, “Prizma”, “Dinaburg Daugavpils”, HS “Rīga 2002”, HS “Mārupe/AKO”, “Pārdaugava”, “Valmieras HK” un “Liepājas SSS”.

Katra vienība regulārajā čempionātā aizvadīs četru apļu turnīru. Pēc tam četras labākās komandas izspēlēs divu apļu turnīru, kā rezultātā tiks noteikts JAHL čempions.

JAHL sezonas atklāšanas mačā HS “Rīga 2002” savā laukumā spēkosies ar “Venta 2002”. Dienu vēlāk abas vienības tiksies atkārtoti. Savukārt svētdien “Prizma” aizvadīs maču ar “Daugavpils Dinaburg”, bet HK “Zemgale/JLSS” uzņems “Pārdaugava” hokejistus.

Jāatgādina, ka šajā starpsezonā JAHL tika izveidota 1.līgas čempionāta vietā. Konsultējoties ar komandām, treneriem un pašvaldībām, LHF valdē tika pieņemts lēmums dibināt JAHL.

JAHL čempionātā atļauts piedalīties 1998. – 2001. gadā dzimušiem hokejistiem. Tāpat katra komanda ir tiesīga pieteikt uz spēli ne vairāk kā 3 spēlētājus, kuri dzimuši 1996.-1997.gadā. Kā arī četras komandas ("Venta 2002", "Mārupe/AKO", "Valmiera HK" un "Daugavpils Dinaburg") var papildus pieteikt trīs 1996.gada un vecākus spēlētājus.

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums


, 2018-08-28 14:12, pirms 6 gadiem
Līdz sākumam trīs dienas, bet vēl nav publicējuši nevienas komandas sastāva pieteikumu čempionātam! Tas pats ar OHL! Nav jau brīnums, ka Kurbads piegriezuši budžetu, jo jaunā LHF vadība ir tāds pats balagāns kā vecā, pat LFF atpalikušais kantoris spēja klubu pieteikumus laicīgāk publiskot!
, 2018-08-28 14:13, pirms 6 gadiem
Pirmajā kārtā neuzrunā spēļu laiki brīvdienā 12:00. Cerams, ka sastāvus arī drīz varēs redzēt.
, 2018-08-28 14:14, pirms 6 gadiem
Lido rakstīja: Līdz sākumam trīs dienas, bet vēl nav publicējuši nevienas komandas sastāva pieteikumu čempionātam! Tas pats ar OHL! Nav jau brīnums, ka Kurbads piegriezuši budžetu, jo jaunā LHF vadība ir tāds pats balagāns kā vecā, pat LFF atpalikušais kantoris spēja klubu pieteikumus laicīgāk publiskot!
Šāda attieksme liek domāt ka priekš LHF abas līgas ir "ķekša" pasākumi
, 2018-08-28 14:27, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Pirmajā kārtā neuzrunā spēļu laiki brīvdienā 12:00. Cerams, ka sastāvus arī drīz varēs redzēt.
Jādodas apskatīties būs brīvdienās šis pasākums, nolikumā rakstīts viss baigi nopietni, interesanti vai tas realizēsies dzīvē?!
, 2018-08-28 14:36, pirms 6 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Jādodas apskatīties būs brīvdienās šis pasākums, nolikumā rakstīts viss baigi nopietni, interesanti vai tas realizēsies dzīvē?!
Redzēs, moš ar sanāk svētdien.
Kas nolikumā tāds nopietns sarakstīts?
, 2018-08-28 14:37, pirms 6 gadiem
Liepājas SSS - ir Siseņi? vismaz man "kā vēsturniekam" SSS asociējas ar 1922.- 1934. sociķu jaunatnes radikālo grupu "Strādnieku Sports un Sargs", ko tālaika nacionāļi dēvēja par "Siseņiem.
bet kā tad īsti atšifrējas liepājnieku komandas saīsinājums?
________________________________________________
ok, pats sameklēju: Sporta Spēļu Skola= SSS
, 2018-08-28 14:58, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Redzēs, moš ar sanāk svētdien.
Kas nolikumā tāds nopietns sarakstīts?
Baigi strikti viss ir + obligātie uzvārdi, medicīnas personāls, ūdens pretiniekiem, mazas nianses, bet zinot kā agrāk bija Latvijas čemjos, tad šis ir viss salīdzinoši nopietni
, 2018-08-28 15:02, pirms 6 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Baigi strikti viss ir + obligātie uzvārdi, medicīnas personāls, ūdens pretiniekiem, mazas nianses, bet zinot kā agrāk bija Latvijas čemjos, tad šis ir viss salīdzinoši nopietni
Par ūdeni nezinu, bet bez medpersonāla man liekas nu nekā nevar notikt sacensības jau sen, pat amatieru mačos viena māsiņa dežūrē cik sevi atceros, kur nu vēl valsts čempionātos.
Bet par uzvārdiem jā, ceru ka to strikti ievēros! Pat EHLā ir obligātas vienādas formas un getras, savādāk vnk nelaiž uz laukuma, Latvijās čempī uzvārdiem ir jābūt!
, 2018-08-28 15:06, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Par ūdeni nezinu, bet bez medpersonāla man liekas nu nekā nevar notikt sacensības jau sen, pat amatieru mačos viena māsiņa dežūrē cik sevi atceros, kur nu vēl valsts čempionātos.
Bet par uzvārdiem jā, ceru ka to strikti ievēros! Pat EHLā ir obligātas vienādas formas un getras, savādāk vnk nelaiž uz laukuma, Latvijās čempī uzvārdiem ir jābūt!
Tas gan, reku palasi: https://lhf.lv/lv/dokumenti
, 2018-08-28 15:22, pirms 6 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Tas gan, reku palasi: https://lhf.lv/lv/dokumenti
Nu jā, pat slavenā personas datu apstrāde ielikta
, 2018-08-28 15:28, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Nu jā, pat slavenā personas datu apstrāde ielikta
No šitā mazā raksteļa par līgu, es neko nevaru pateikt par nopietnu jaunatnes līgu, kur dažām komandām pat atļauts večiem spēlēt.
Un tādu marazmu, kā pieņemt pieteikumu, kur nosaukums krievisks Dinaburg no Daugavpils, vispār vārdu nav...
var saukt tās līgas kā grib un skaistus dokumentus formēt, bet nav redzama vēlme sakārtot. Ir tikai pakārtots, kā jau gribat spēlēt, tā spēlējiet!
Tas pats par virslīgu un divām bērnu komandām ar dažiem večiem ar izteicos pietiekoši!
, 2018-08-28 15:34, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: No šitā mazā raksteļa par līgu, es neko nevaru pateikt par nopietnu jaunatnes līgu, kur dažām komandām pat atļauts večiem spēlēt.
Un tādu marazmu, kā pieņemt pieteikumu, kur nosaukums krievisks Dinaburg no Daugavpils, vispār vārdu nav...
Dinaburg ir parveidojums/atveidojums no vacu Dünaburg kas bija originalais pilsetas nosaukums. Krievu valodas tira forma butu ''Dvinsk'' (vai musdienas - Depss ). Ta ka nekas daudz savadak kaa tad, kad Cesis lieto Wenden vardu.
, 2018-08-28 15:43, pirms 6 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Dinaburg ir parveidojums/atveidojums no vacu Dünaburg kas bija originalais pilsetas nosaukums. Krievu valodas tira forma butu ''Dvinsk'' (vai musdienas - Depss ). Ta ka nekas daudz savadak kaa tad, kad Cesis lieto Wenden vardu.
Krievu impērijas laikā viņa vispirms bija Borisogļebsk, tad Dinaburg, tad Dvinsk! Ir arī krievu forma, ne tikai vācu!
Dinaburga, arī Borisogļebska vai Dvinska (vāc. Dünaburg, kr. Динабург, Двинcк, Борисоглебск) - mūsdienu Daugavpils.
p.s. Latvijā nevajadzētu lietot ne vācu, krievu, zviedru vai citu impēriju atveidojumus. Mums ir savi! Tādi nosaukumi, kas beidzas līdzskaņiem, nav latviski!
, 2018-08-28 15:48, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: p.s. Latvijā nevajadzētu lietot ne vācu, krievu, zviedru vai citu impēriju atveidojumus. Mums ir savi! Tādi nosaukumi, kas beidzas līdzskaņiem, nav latviski!
Nu tad davaj, trieksim Hesburger, McDonalds, Audi, Lidl u.t.t. prom vai liksim visiem ''latviskoties'' ar galotnitem beigas.
Tas ir nosaukums, brends.
, 2018-08-28 15:51, pirms 6 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Nu tad davaj, trieksim Hesburger, McDonalds, Audi, Lidl u.t.t. prom vai liksim visiem ''latviskoties'' ar galotnitem beigas.
Tas ir nosaukums, brends.
Daugavpils Dinaburg tagad būtu kāds pasaules brends, kas ienāk Latvijas tirgū tirgot savu preci vai jauniešu komanda, kas spēlēs Latvijas čempionātā?
, 2018-08-28 15:54, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Daugavpils Dinaburg tagad būtu kāds pasaules brends, kas ienāk Latvijas tirgū tirgot savu preci vai jauniešu komanda, kas spēlēs Latvijas čempionātā?
nee, bet Daugavpils sporta tas ir zinams brends, tapat ka Daugava vai Dinamo Rigaa
, 2018-08-28 16:01, pirms 6 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: nee, bet Daugavpils sporta tas ir zinams brends, tapat ka Daugava vai Dinamo Rigaa
Daugavpils Dinaburga bija futbolā nevis Dinaburg!
Hokejā brends bija Daugavpils Latgale pēc tam HK (hokeja klubs) Daugavpils!
, 2018-08-28 16:08, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Tādi nosaukumi, kas beidzas līdzskaņiem, nav latviski!
Pēc tevis samurgotā sanāk, ka arī Daugavpils nav latvski vai ar s jau man nezinot ir kļuvis par patskani?
, 2018-08-28 16:08, pirms 6 gadiem
Janis Cietsmaidis rakstīja: Nu tad davaj, trieksim Hesburger, McDonalds, Audi, Lidl u.t.t. prom vai liksim visiem ''latviskoties'' ar galotnitem beigas.
Tas ir nosaukums, brends.
Jau ir - Hesburgers, Maķis, Auģiks, Lidls.
, 2018-08-28 16:10, pirms 6 gadiem
Lido rakstīja: Pēc tevis samurgotā sanāk, ka arī Daugavpils nav latvski vai ar s jau man nezinot ir kļuvis par patskani?
nepiekasies, ja zini latviešu valodu, tad zini izņēmumus! pats nesāc murgot! -s ir vienīgais izņēmums no līdzskaņiem!
, 2018-08-28 16:15, pirms 6 gadiem
Savickis ar fuņu, kad izveidos dinamku fermu, varēs atjaunot halli Aizkrauklē un komandu nosaukt Aizkraukles Stučka
, 2018-08-28 16:19, pirms 6 gadiem
Savu nepatiku par tādiem impēriju laiku nosaukumiem esmu pateicis!
, 2018-08-28 16:19, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: nepiekasies, ja zini latviešu valodu, tad zini izņēmumus! pats nesāc murgot! -s ir vienīgais izņēmums no līdzskaņiem!
Pirmkārt, tu pats kasies kā blusains suns un tagad te smilksti jebšu citiem vārdiem vajag rakstīt tā, lai nevarētu piekasīties!
Otrkārt, pagājušajā sezonā Liepājas komandas nosaukumā bija Optibet vārds, kas pa tavam murgojumam arī nav latviski, bet ko lai dara ka ģenerālsponsors ar tik nelatvisku burtu salikumu dod naudu un grib to redzēt arī komandas noaukumā?
, 2018-08-28 16:20, pirms 6 gadiem
Lido rakstīja: Pirmkārt, tu pats kasies kā blusains suns un tagad te smilksti jebšu citiem vārdiem vajag rakstīt tā, lai nevarētu piekasīties!
Otrkārt, pagājušajā sezonā Liepājas komandas nosaukumā bija Optibet vārds, kas pa tavam murgojumam arī nav latviski, bet ko lai dara ka ģenerālsponsors ar tik nelatvisku burtu salikumu dod naudu un grib to redzēt arī komandas noaukumā?
Dinaburg ir sponsors?
, 2018-08-28 16:23, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Savickis ar fuņu, kad izveidos dinamku fermu, varēs atjaunot halli Aizkrauklē un komandu nosaukt Aizkraukles Stučka
nope!
pēc šīs sezonas, ja (!!!) Ģinama ar ūberglābēju Gudi vārtos iekļūs kolchoza plovos, tiks izveidota TRTD ferma "HK Gudļevskis Aizkraukle", tādējādi godinot savu superduperglābēju, kurš sāka nopietni spēlēt hokeju Aizkraukles hallē, kurā tagad esot mēbeļu veikals.
, 2018-08-28 16:25, pirms 6 gadiem
Argonauts rakstīja: nope!
pēc šīs sezonas, ja (!!!) Ģinama ar ūberglābēju Gudi vārtos iekļūs kolchoza plovos, tiks izveidota TRTD ferma "HK Gudļevskis Aizkraukle", tādējādi godinot savu superduperglābēju, kurš sāka nopietni spēlēt hokeju Aizkraukles hallē, kurā tagad esot mēbeļu veikals.
Jā par to es kaut kur lasīju, ka halles vietā tagad mēbeļu veikals
, 2018-08-28 16:27, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Dinaburg ir sponsors?
Nav ne jausmas, bet ja paskatās uzņēmuma reģistru un cik daudz dažādi kaktu kantori nes Dinaburg vārdu, tad nebūtu ar nekāds brīnums!
, 2018-08-28 16:29, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Jā par to es kaut kur lasīju, ka halles vietā tagad mēbeļu veikals
es pat pirms gadiem trijiem, braucot cauri Aizkrauklei, tajā "hokeja mēbeļu hallē" iegāju tīri intereses pēc- tas veikals ir nasing spešal.
un cik vēl šādu hokeja haļļu pārvērstu par komerctelpām, sprāgstot burbulim, ir Latvijā?!
, 2018-08-28 16:31, pirms 6 gadiem
Argonauts rakstīja: es pat pirms gadiem trijiem, braucot cauri Aizkrauklei, tajā "hokeja mēbeļu hallē" iegāju tīri intereses pēc- tas veikals ir nasing spešal.
un cik vēl šādu hokeja haļļu pārvērstu par komerctelpām, sprāgstot burbulim, ir Latvijā?!
it kā pārējās darbojas, nav dzirdēts, ka aizlaistu pa pieskari.
Ogrē vienmēr bijušas lielas problēmas, kur halle uzcelta uz Ikšķiles novada zemes. Tagad nezinu kas tur darās, tur tāds klusums, kā Kurbads aizgāja!
It kā neesmu dzirdējis, ka kāda vēl būtu pārvērsta par tirgotavu!
p.s. aizsācējs bija Balderis spirta pilī tirgoties kā tagad atceros uz hokeju ejot vajadzēja lauzties cauri humpalu tirgoņiem un pircējiem!
, 2018-08-28 16:32, pirms 6 gadiem
Davgavpils Dinaburu vajag par TRTD jauniešu farmu pataisīt, lai hulis var TRTD par "dinaburgu" saukāt tālāk. Tad nebūs tālu no patiesības
, 2018-08-28 16:34, pirms 6 gadiem
als rakstīja: Davgavpils Dinaburu vajag par TRTD jauniešu farmu pataisīt, lai hulis var TRTD par "dinaburgu" saukāt tālāk. Tad nebūs tālu no patiesības
labs ieteikums
, 2018-08-28 16:34, pirms 6 gadiem
Argonauts rakstīja: es pat pirms gadiem trijiem, braucot cauri Aizkrauklei, tajā "hokeja mēbeļu hallē" iegāju tīri intereses pēc- tas veikals ir nasing spešal.
un cik vēl šādu hokeja haļļu pārvērstu par komerctelpām, sprāgstot burbulim, ir Latvijā?!
Aizkraukle jau ar tik nosprāga, savulaik Ogres Fjodorovs ar draudēja ar mēbeļu veikala ierīkošanu (laikam Aizkraukle no viņa ideju pārņēma), bet nu viņi tur nāca pie prāta un halle saglabāta. Ozolnieki kam netālu ir Jelgava un ziemā arī Olaines pusatklātais dzīvo, Talsi no kurienes daudzi labprātāk braukā uz Ventspili vai Tukumu turās, pat mazie Brocēni neko nerunā par ciet vēršanu. Ok, Brocēnus var arī par Saldu saukt, pāris km vien ir. Ja tad halle būtu uzrauta Jēkabpilī, domājams to saglabātu
, 2018-08-28 16:35, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: it kā pārējās darbojas, nav dzirdēts, ka aizlaistu pa pieskari.
Ogrē vienmēr bijušas lielas problēmas, kur halle uzcelta uz Ikšķiles novada zemes. Tagad nezinu kas tur darās, tur tāds klusums, kā Kurbads aizgāja!
It kā neesmu dzirdējis, ka kāda vēl būtu pārvērsta par tirgotavu!
p.s. aizsācējs bija Balderis spirta pilī tirgoties kā tagad atceros uz hokeju ejot vajadzēja lauzties cauri humpalu tirgoņiem un pircējiem!
tieši Ogrē kopš halles uzcelšanas visu laiku ir bijis hokejs + slidošana grupās vai individuāli. man viens radu puika Ogres hallē jau četrus gadus trenējas hokeja grupā, arī šogad būs dažas bērnu hoķa grupas.
, 2018-08-28 16:38, pirms 6 gadiem
zaipis rakstīja: Ogrē vienmēr bijušas lielas problēmas, kur halle uzcelta uz Ikšķiles novada zemes.
kad prasīja naudu, tad Ogre sūta uz Ikšķili - administratīvi jūsu teritorija, Ikškile sūtīja uz uz Ogri - pēc fakta jūsu teritorija. Bet kad bij jāplātās "mēs atbalstām sportu, mums ir halle", tad protams katrs halli uzskatīja par savējo
, 2018-08-28 16:39, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Ja tad halle būtu uzrauta Jēkabpilī, domājams to saglabātu
Jēkabpilī ir daudz hokejmīļu, ir arī vietējais TRTD fanklubs un optibeta sporta bārs.
ja nopietni, tad lasīju, ka Jēcī arī pašlaik grib celt ledus halli, tik nezinu, cik lielā mērā gribēšana sapas ar varēšanu.

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.