Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

"Kurbads" sagrauj jelgavniekus, komfortabli iesoļojot finālā

"Kurbads" sagrauj jelgavniekus, komfortabli iesoļojot finālā
Mārtiņš Gipters šovakar guva divus vārtus. Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Optibet" hokeja līgas finālā jau sesto sezonu pēc kārtas pārliecinoši iekļuvusi pēdējo divu gadu Latvijas čempione "Kurbads", kas šovakar Jelgavā izturēja piecus skaitliskos mazākumus, ar 5:0 graujoši pārspējot vietējo "Zemgali/LLU" komandu, sērijā triumfējot ar 4-0.

"Kurbads" negrasījās sērijas noslēgumu atlikt uz savām mājām Rumbulā, jau septītajā minūtē gūstot pirmos vārtus spēlē - pēc neveiksmīgas Jāņa Sprukta piespēles Riharda Cimermaņa sargātā cietokšņa priekšā ripa atlēca pa metienam viesu aizsargam Renāram Valteram, kurš to trieca mājinieku vārtos - 1:0. Jelgavniekiem pirmajā trešdaļā bija trīs iespējas spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr nekas lādzīgs mājiniekiem tā arī neizdevās, teicami spēlējot "Kurbada" aizsardzībai un vārtsargam Uldim Čalpam. Pēc pirmā perioda 1:0 rīdzinieku labā.

Pēc pārtraukuma laukumā valdīja nedaudz avantūrisks uzbrukuma hokejs no vieniem vārtiem uz otriem, tomēr gan Čalpa, gan Cimermanis vārtos rādīja pārliecinošu sniegumu. Par izšķirošajiem šajā cīņā kļuva divi otrā perioda vidusdaļā nopelnītie jelgavnieku noraidījumi, kurus abus ar patāliem metieniem realizēja "Kurbada" aizsargs Mārtiņš Gipters (3:0). Turpinājumā spēle nedaudz nomierinājās, "Zemgalei/LLU" gatavojot savas pēdējās ofensīvas.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā neliels teritoriālais pārsvars piederēja mājiniekiem, tomēr redzamus augļus tas nenesa. Tā vietā 47. minūtē 4:0 viesu labā panāca bijušais "Zemgales/LLU" hokejists Lauris Rancevs. Pēc tam mājinieku centieni apsīka teju pavisam, mača noslēgumā Tomam Hartmanim ātrajā uzbrukumā uzstādot spēles gala rezultātu - 5:0.

Finālā kurbadieši, visticamāk, spēkosies ar citu Rīgas komandu "Mogo", kas savā pusfināla sērijā ar 3-0 ir vadībā pār Rīgas "Prizmu".

”Optibet” hokeja līga, pusfināls, 11. marts

Zemgale/LLU – Kurbads 0:5 (0:1; 0:2; 0:2)
Vārti: 6:28 Valters (Cipulis, Sprukts) 0:1, 31:03 Gipters (Sprukts, Upītis, vair.) 0:2, 33:25 Gipters (Sprukts, Cipulis, vair.) 0:3, 46:28 Rancevs (Augstkalns, Bluks) 0:4, 57:26 Hartmanis (Zembergs) 0:5.
Metieni: 22:19
Iemetieni: 10:5
Soda minūtes: 22:24
Vārtsargi: Rihards Cimermanis – Uldis Čalpa

OHL pusfinālu kalendārs

Pāris1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēle*6. spēle*7. spēle*Sērijā
KurbadsZemgale/LLU4:03:02:111/03------4-0
Mogo – Prizma4:37:03:012/0314/0316/0318/033-0

Izmantotie resursi:
LHF | Sākums


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-03-11 22:06, pirms 5 gadiem
no jauneklīgas un azartiskas komandas, kuru Vasiļvevs izveidoja, ir palicis tikai azarts, kurš piebāzts ar visādiem savējiem un blatņikiem, ar pseido treneri grūti ir kaut ko uzvarēt.
, 2019-03-11 22:17, pirms 5 gadiem
Omamma rakstīja: no jauneklīgas un azartiskas komandas, kuru Vasiļvevs izveidoja, ir palicis tikai azarts, kurš piebāzts ar visādiem savējiem un blatņikiem, ar pseido treneri grūti ir kaut ko uzvarēt.
Tā jau nav ,bet pretinieks bija spēcīgs.Daudz ko izšķir spēle nevienādos sastāvos un ja tev klubā ir divi bijušie izlases līderi,tad tas ir ļoti liels pluss.
, 2019-03-11 22:42, pirms 5 gadiem
Atlaist Kulibabu...vairākums visu sezonu pilnīgi nekāds...kāds tas bija pirmssezonas pārbaudes spēlēs tāds tas ir tagad play off mačos..
Uzbrukumā impotence konkrēta...15 periodos iemesta viena ripa...VIENA...spriediet paši un sastāvs taču uz papīra bija labāks kā iepriekšējās sezonās, arī līdzekļi bija komandai vairāk.
Un redz, cuss vien no tā visa sanāca...Piedodiet, Bet Valērijam ir jāsaka paldies...
Finālā lai uzvar stiprākais, domāju ka Tas būs Mogo, bet nu sēriju parādu vismaz 6 spēļu garumā
, 2019-03-11 23:35, pirms 5 gadiem
Omamma rakstīja: no jauneklīgas un azartiskas komandas, kuru Vasiļvevs izveidoja, ir palicis tikai azarts, kurš piebāzts ar visādiem savējiem un blatņikiem, ar pseido treneri grūti ir kaut ko uzvarēt.
Viss tas tavs garais, nejēdzīgais teikums ir pilnīgi nevietā!
, 2019-03-11 23:57, pirms 5 gadiem
Lūk izpaužas kolhoza kaitīga ietekme uz Latvijas hokeju, plejofs pirmajā kārtā kļuvis tikpat garlaicīgs kā viņiem
, 2019-03-12 08:03, pirms 5 gadiem
A, kad sāksies playof?
, 2019-03-12 09:21, pirms 5 gadiem
coffijs rakstīja: Tā jau nav ,bet pretinieks bija spēcīgs.Daudz ko izšķir spēle nevienādos sastāvos un ja tev klubā ir divi bijušie izlases līderi,tad tas ir ļoti liels pluss.
Kurbada pirmo maiņu vairākumos ir prieks vērot.

Šķiet, ka Kurbada Kazahstānas leģionāram (kuram ir pietiekami iespaidīgs CV) pietrūkst šādu partneru savā maiņā, tad viņa pienesums būtu lielāks. Lai gan, arī tā maiņa esošajā sastāvā izdarīja daudz.

Zemgale - ja 4 play-off spēlēs kopā iemet tikai 1 vārtus, par ko mēs te varam runāt...

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.
Foto: Mogo/LSPA
45

"Mogo" realizē trīs bullīšus un nonāk soļa attālumā no Latvijas troņa

Šovakar "Optibet" hokeja līgas (OHL) finālsērijas ceturtajā spēlē "Mogo"/LSPA savā laukumā ar 4:3 bullīšos pieveica "Zemgali"/LBTU un nonāca soļa attālumā no čempionu titula. Sērijas piektās spēles tiešraide ceturtdien portālā Sportacentrs.com.