Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Magņitogorska atspēlējas, uzvar un iekļūst Gagarina kausa finālā

Magņitogorska atspēlējas, uzvar un iekļūst Gagarina kausa finālā
Foto: metallurg.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas Austrumu konferences finālsērijas piektajā mačā šovakar Magņitogorskas „Metallurg” savā laukumā ar 3:2 otrajā papildlaikā pieveica Ufas „Salavat Yulaev”, sērijā triumfējot ar 4-1 un sasniedzot Gagarina kausa finālu, kurā pretī stāsies Maskavas CSKA.

Spēles pirmajās 20 minūtēs vārti netika gūti, bet otrajā periodā jau 42. sekundē „Salavat Yulaev” komanda atklāja mača rezultātu. Viesiem bija nepieciešamas tikai 16 sekundes, lai pēc Maksima Gončarova metiena realizētu skaitlisko pārsvaru. Aizritēja tikai nepilnas divas minūtes un pēc Sami Lepistes metiena no zilās līnijas ripas lidojuma virzienu mainīja Maksims Majorovs, otro reizi liekot kapitulēt „Metallurg” vārtsargam Vasīlijam Košečkinam.

Turpinājumā ufieši nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas un minūti spēlēja trijatā, taču vārtus mājinieki iemeta brīdī, kad laukumā jau bija četri „Salavat Yulaev” hokejisti. Teicamu vairākuma izspēli ar rezultatīvu metienu no vārtu priekšas noslēdza veterāns Daniss Zaripovs. Pēc brīža iespēja spēlēt vairākumā radās jau Ufas komandai, taču viesi skaitlisko pārsvaru šoreiz realizēt nespēja.

Trešā perioda sākumā „Metallurg” nopelnīja tiesības spēlēt vairākumā, ko arī sekmīgi izmantoja – Aleksejs Bereglazovs raidīja ripu vārtu „devītniekā”. Nākamajās minūtēs laukuma saimnieki varēja arī izvirzīties vadībā, taču glāba Ufas zviedru vārtsargs Niklass Svedberjs. Trešdaļas vidū par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju četru minūšu sodu saņēma „Metallurg” aizsargs Jevgeņijs Birjukovs, dodot „Salavat Yulaev” lielisku iespēju izraut uzvaru mačā, bet viesi šo dāvanu neprata izmantot un pamatlaiks beidzās neizšķirti 2:2.

Papildlaika sākumā labākas iespējas izraut uzvaru bija ufiešiem, bet pēc tam iniciatīvu pārņēma mājinieki un pēc Aleksandra Sjomina metiena „Salavat Yulaev” no sezonas beigām glāba tikai Svedberjs. Uzvaras vārti tika gūta otrā papildlaika 97. sekundē, kad Svedberju pēc efektīgas Bogdana Potehina piespēles vārtu priekšā pārspēt izdevās Jaroslavam Kosovam.

KHL Gagarina kausa pusfināli

Duelis1. spēle2. spēle3. spēle4. spēle5. spēleSērijā
CSKA – SKA3:03:21:0 (pag.)2:1 (pag.)-4-0
Metallurg (Mg) – Salavat Yulaev3:2 (pag.)6:12:33:13:2 (pag.)4-1

Izmantotie resursi:
khl.ru


, 2016-03-31 20:32, pirms 8 gadiem
Finālā es domāju maksimums būs 5 spēles.
, 2016-03-31 20:41, pirms 8 gadiem
Mozjakins nokrīt pēc maiga pieskāriena un Ufa paliek trijatā, kolhoza tiesāšana.
Anisimovs un Oļeņins pēc spēles SKA-CSKA 3.spēles bez maz tika diskvalificēti par Pleta pārkāpumu, šie tik turpina tiesāt.
, 2016-03-31 20:42, pirms 8 gadiem
Abas vilktās komandas finālā, ko tagad vilks finālā?
, 2016-03-31 21:26, pirms 8 gadiem
Mans speciālista instinkts kaut kā saka priekšā, ka Gagarinu iegūs Magņitka...parasti viņš nepieviļ.
, 2016-03-31 21:31, pirms 8 gadiem
Fināls būs max garalicīgs. Kā uzsēdīsies CiSKA Mg mugurās, tā viss arī aizies vienā elpas vilcienā.
Toties NHL gan solās būs grandiozi plejofi! Žēl tik, ka naktīs spēles
, 2016-03-31 23:12, pirms 8 gadiem
Pamatīgi pietiesāja Magņitkai.
Par to olu kulteni pret Umarku vien vajadzēja 5+20 dot, bet pat 2 min neiedeva.
Pilnigs kolhozs.
, 2016-03-31 23:28, pirms 8 gadiem
Svedberjs
, 2016-03-31 23:33, pirms 8 gadiem
Krievu komentētājs pilnīgs āksts...visu laiku Svedberju par Svedbergu apsaukāja.
, 2016-03-31 23:44, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Fināls būs max garalicīgs. Kā uzsēdīsies CiSKA Mg mugurās, tā viss arī aizies vienā elpas vilcienā.
Toties NHL gan solās būs grandiozi plejofi! Žēl tik, ka naktīs spēles
cerams, ka garlaicīgāks par pērno gadu nebūs..
, 2016-04-01 01:26, pirms 8 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Fināls būs max garalicīgs. Kā uzsēdīsies CiSKA Mg mugurās, tā viss arī aizies vienā elpas vilcienā.
Toties NHL gan solās būs grandiozi plejofi! Žēl tik, ka naktīs spēles
Nu nekas, NHL būs arī pa kādam agrākam mačam! 1.00-2.00 jau vispār ir regulāri!
Bet par finālu KHL arī man lielu emociju nav. Ne vieni, ne otri tā kaut cik patīk. Iespējams, gaidāms antihokejs, bet nu redzēsim. Varbūt savā starpā sāks villoties kā nākas.
, 2016-04-01 01:30, pirms 8 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Pamatīgi pietiesāja Magņitkai.
Par to olu kulteni pret Umarku vien vajadzēja 5+20 dot, bet pat 2 min neiedeva.
Pilnigs kolhozs.
Nu tā, kā šajā (un arī iepriekšējā sērijā, pret Sibirj) pietiesā magņitkai, sen nav redzēts, vnk zjb! Tādēļ vien man šī komanda šosezon ir ranga dibenā. Nelaime tā, ka pretinieks arī tādā pašā pozīcijā, nav par ko īkšķi turēt.
, 2016-04-01 01:56, pirms 8 gadiem
denebs rakstīja: Nu tā, kā šajā (un arī iepriekšējā sērijā, pret Sibirj) pietiesā magņitkai, sen nav redzēts, vnk zjb! Tādēļ vien man šī komanda šosezon ir ranga dibenā. Nelaime tā, ka pretinieks arī tādā pašā pozīcijā, nav par ko īkšķi turēt.
Ko Tu te pļurini lauku iedzīvotājiem. Ņem un aizsūti oficiālu pastu abām komandām. Tā un tā, ņehren iet laukumā. I visa drēbe!.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.