Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

"Ak Bars" iegūst "Avtomobilist" līderi, uz Zagrebu pārceļas Slovēnijas izlases uzbrucējs

"Ak Bars" iegūst "Avtomobilist" līderi, uz Zagrebu pārceļas Slovēnijas izlases uzbrucējs
Marsels Rodmans (pa labi)
Foto: AP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi turpina aktīvi gatavoties nākamajai sezonai. Zagrebas "Medveščak" pievienojies Slovēnijas izlases uzbrucējs Marsels Rodmans, tikmēr uz Kazaņas "Ak Bars" pārcēlies viens no Jekaterinburgas "Avtomobilist" līderiem Fjodors Malihins.

32 gadus vecais Slovēnijas izlases uzbrucējs Marcels Rodmans, kurš lielāko daļu karjeras ir spēlējis Austrijas un Vācijas čempionātu komandās, nākamsezon pārstāvēs KHL klubu Zagrebas "Medveščak". Horvātu klubs vēsta par viena gada līgumu.

M.Rodmans pagājušajā sezonā pārstāvēja DEL klubu ""Wild Wings", 39 spēlēs gūstot 14 (5+9) punktus. Pirms tam slovēņu uzbrucējs ar "Bietigheim Steelers" uzvarēja Vācijas pēc spēka otrajā līgā (45 spēlēs 28+39), bet no 2009. līdz 2012.gadam pārstāvēja Austrijas komandu Vīnes "Capitals", 111 regulārās sezonas spēlēs gūstot 89 (36+53) punktus.

Aizvadītajā sezonā M.Rodmans un Slovēnijas izlase startēja arī olimpiskajā hokeja turnīrā – topošajam "Medveščak" uzbrucējam piecās spēlēs divi (1+1) punkti. Kopumā M.Rodmans Slovēnijas valstsvienību pārstāvējis 13 pasaules čempionātos gan elites grupā, gan arī zemāku divīziju turnīros.

Tikmēr Kazaņas "Ak Bars" nākamajā sezonā pārstāvēs 23 gadus vecais uzbrucējs Fjodors Malihins. Jekaterinburgas hokeja audzēknis pēdējās trīs sezonās izcīnīja vietu KHL klubā "Avtomobilist", pagājušajā sezonā kļūstot par vienu no kluba līderiem.

54 regulārās sezonas spēlēs Malihins guva 44 (22+22) punktus, kļūstot par "Avtomobilist" rezultatīvāko hokejistu un palīdzot Jekaterinburgas komandai iekļūt Gagarina kausa izcīņā. Četrās "play-off" spēlēs Malihinam četri (2+2) punkti, bet komandai zaudējums cīņā ar Astanas "Barys".

KHL vēsta, ka Malihinam būs spēkā ar Jekaterinburgu noslēgtais divu gadu līgums. "Avtomobilist" pretī saņēma naudas kompensāciju.

Izmantotie resursi:
Klub hokeja na ledu Medveščak Zagreb
Официальный сайт хоккейного клуба "Ак Барс"...
Континентальная хоккейная лига : Чемпионат...


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.