Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

Hokeja eksperti par Sējēja nākotni "Dinamo"

Hokeja eksperti par Sējēja nākotni "Dinamo"
Normunds Sējējs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Rīgas "Dinamo" komanda Kontinentālās hokeja līgas (KHL) devīto sezonu sākusi ar 12 spēlēs izcīnītu vienu uzvaru pamatlaikā un vienu pēcspēles metienu sērijā, kas ir sliktākais sezonas ievads kluba pastāvēšanas vēsturē. Vismazāk apskaustais treneris līgā šobrīd varētu būt tieši Normunds Sējējs, kurš ir arī kluba ģenerālmenedžeris, tādējādi vainu no saviem pleciem novelt var, tikai paraugoties augšup kluba vadības hierarhijā. Kāds varētu būt turpmākais scenārijs, vaicājām hokeja drēbes pazinējiem.

Gints BISENIEKS, hokeja treneris:

„Kāda bija Sējēja doma, kļūstot par galveno treneri, tas droši vien jāprasa viņam pašam. Varu tikai nojaust, ka, iespējams, viņš gribēja būt viens no retajiem KHL, kurš apvieno galvenā trenera un ģenerālmenedžera pienākumus. Pirmā doma, kas man ienāca prātā, bija tāda, ka acīmredzot klubs ieslēdzis ekonomisko režīmu, tādējādi vienam cilvēkam apvienojot divus amatus. Turpmākais scenārijs šādos gadījumos parasti ir tāds, ka mainās galvenais treneris. Iespējams, ka Sējējs kā ģenerālmenedžeris atradis sev maiņu galvenā trenera amatā. Kluba budžets ir tāds, kāds tas ir, bet komanda spēlē tā, kā to māk. Ja komanda nevar iemest pati, bet katrā mačā ielaiž divus trīs vārtus, tad neko labāku gaidīt nevar. Var jau strādāt un strādāt, bet nu jau sāk strādāt arī psiholoģiskais moments.”

Atvars TRIBUNCOVS, bijušais Latvijas izlases aizsargs:

„Domāju, ka Sējēja lēmums varēja tikt ietekmēts no augšas, lai ekonomētu finanšu līdzekļus. Bet, iespējams, viņš pats izteica vēlmi būt par galveno treneri. Taču, manuprāt, ja esi izvēlējies darīt vienu, tad tas jāturpina un jādara viens darbs maksimāli labi, nevis jācenšas apvienot dažādi pienākumi. Ja reiz septiņus gadus esi bijis ģenerālmenedžeris un komandas sastāvs praktiski nav mainījies, tad loģiski, ka spēlētāji Sējēju turpina uztvert drīzāk kā ģenerālmenedžeri, ar kuru var sakārtot finansiālos jautājumus, nevis treneri, kuram ir jau pavisam citas prasības un mērķi. Ja vēl viņš būtu par 100% nomainījis sastāvu, tad būtu citādi, bet tagad šī situācija vienkārši nestrādā – komandā nevar būt tā, ka cilvēks kurš tev dod naudu, tevi arī māca. Domāju, ka Sējējs meklēs komandai jaunu treneri. Taču tagad tai būs nepieciešams arī psihologs, lai puišus dabūtu laukā no bedres. Būs vajadzīgs mākslinieks, kas var gan atveseļot komandas garu, gan dot rezultātu laukumā.”

Māris ZEMBERGS, laikraksta "Diena" sporta žurnālists:

„Cik zināms, tad Sējējam pašam nemaz nebija domas kļūt par galveno treneri. Kluba padome nostādīja viņu fakta priekšā, par ko viņš pats bija pārsteigts. Par iespējamiem scenārijiem nākotnē jāprasa kluba vadībai, bet galvenais jautājums noteikti ir par finansēm, jo arī Sējēja amatu apvienošana esot bijusi saistīta ar vēlmi ekonomēt līdzekļus. Šeit, uz vietas es neredzu KHL līmenim atbilstošu treneri, bet noalgot ārzemnieku par mazu naudu nesanāks. Iespējams, tādēļ pat izskanēja pieņēmums, ka atgriezties varētu Jūliuss Šuplers. Komandas rezultāti ir tādi, par kādiem citā KHL klubā vadībā jau būtu sākusi rīkoties. Ir aizvadītas 12 spēles, bet vienīgais, ko klubs ir izdarījis – aizsūtījis dažus spēlētājus uz fārmklubu Liepājā, lai gan šie hokejisti nemaz nav tie, kas būtiski ietekmētu komandas sniegumu. Laiks rit un izskatās, ka kaut kas būs jādara. Taču vēlreiz atkārtošu, ka viss atkarīgs no finansiālajām iespējām. Tādēļ arī nav kustības spēlētāju sastāvā, lai gan atsevišķi leģionāri neattaisno cerības un vairāk izceļas ar noraidījumu pelnīšanu.”

Armands PUČE, sporta žurnālists:

„Sējējs pats nav slēpis, ka trenera meklējumi ir bijuši, taču arī potenciālie treneri redz, kādas vēsturiski ir bijušas Sējēja attiecības ar galvenajiem treneriem un kādu sastāvu viņš ir nolicis treneru priekšā. Ģenerālmenedžeris ir tas, kurš vāc sastāvu, bet vainīgs allaž izrādījies treneris, lai gan tieši ģenerālmenedžeris izvēlas gan spēlētājus, gan treneri. Tikmēr attiecības starp kluba vadību un Sējēju allaž bijušas īpašas, pārnestā nozīmē intīmas. Paskatoties, šīs sezonas sastāvu, var redzēt, ka trešdaļa ir jauni puikas, trešdaļai KHL nav vietas, bet vēl trešdaļa ir tādi, kurus Sējējs iepriekšējos gados ir publiski sodījis. Dažus vēl pavasarī aplēja ar mēsliem, bet tad paņēma atpakaļ. Varam jau teikt, ka viņi ir profesionāļi, taču viņi ir arī tikai cilvēki. Ģenerālmenedžeris ir tāds pat uzņēmuma vadītājs, viņam jāsaprot, kad un ko vari atļauties pateikt. Taču tāda ir kluba piekoptā attiecību kultūra. Jā, tu vari tā rīkoties, bet pēc tam nevajag brīnīties, ka ir šāds rezultāts. Tādēļ patiesībā šosezon klubs ievāc iepriekšējo sezonu skatītājiem neredzamā darba augļus. Nav runa par to, ka kāds ir dumjš vai gudrs, runa ir par to – prot vai neprot. Uz papīra sastāvs nav tik bēdīgs, „Dinamo” komandā nevienu nav jāmāca spēlēt hokeju, tādēļ svarīgākās ir prasmes vadīt. Bet, ja reiz kluba akcionāriem savās karjerās ar to nav izdevies tikt galā, kādēļ lai hokeja komandā būtu citādi. Iespējams, ka tagad tiks meklēts āzis, jo jebkurš treneris taču zinās, uz kurieni nāk. No otras puses – sliktāk jau vairs nevar būt.”


, 2016-09-27 11:46, pirms 8 gadiem
Nav, ko brīnīties, ka spēle nekāda, rezultāti nekādi, antirekordi krīt, jo komanda spēlē BEZ TRENERA!!! Nu nav Sējējs nekāds treneris! Ja gribēja uz treneri ietaupīt naudu tad lūdzu rezultāts...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-27 12:43, pirms 8 gadiem
Rautakalio laikā dinamo spēlēja ļoti labu hokeju, rezultātu diemžēl nebija bet man patika kvalitāte, tagad nevar vispār saprast kas notiek. šuplers nav tas sliktākais variants - iedveš viduvējībām ka viņi var un viņi arī var, reāli šosezon "līderi" ir nekādi, miķelis, lauris, miks..tukšos vārtos nevar iemest, izgājienus pret kīperu realizēt, tur lai vai kas trennē nebūs rezultāta, bet vispār man nepatīk kāu hoķi dinamo spēlē, bezsakarīgi pasīvi mazākuma un vairākumā na razslabone, sviests
, 2016-09-27 12:47, pirms 8 gadiem
Kamēr Dinamo mēģinās tēlot izlases bāzes klubu - tikmēr nekādu panakumu nebūs!
Ir jāizmet ārā visi nespējīgie letiņi, japieņem kārtīgi hokejisti no Čeļabinskas - kas grauzīs ledu!
, 2016-09-27 13:07, pirms 8 gadiem
oxa rakstīja: Kamēr Dinamo mēģinās tēlot izlases bāzes klubu - tikmēr nekādu panakumu nebūs!
Ir jāizmet ārā visi nespējīgie letiņi, japieņem kārtīgi hokejisti no Čeļabinskas - kas grauzīs ledu!
Viss jau butu OK ja vadosie lettini gribetu spelet Dinamo...
, 2016-09-27 13:08, pirms 8 gadiem
oxa rakstīja: Kamēr Dinamo mēģinās tēlot izlases bāzes klubu - tikmēr nekādu panakumu nebūs!
Ir jāizmet ārā visi nespējīgie letiņi, japieņem kārtīgi hokejisti no Čeļabinskas - kas grauzīs ledu!
DR komandā ir pilns ar ledus grauzējiem, bet meistarība pietrūkst. Visu laiku atkārtoju ka pašaizliedzība ir gandrīz vienīgais ko nevar pārmest komnadai. Ledu grauž-trenera meistarība nav, komanda bez prasmīgas vadības nespēj uzvraēt.
, 2016-09-27 13:12, pirms 8 gadiem
Viņš ir labs menedžeris , bet treneris viņš točna nav !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-27 13:24, pirms 8 gadiem
Atpesīt Latvijas hokeju no šī parazītiskā augoņa - KHL!
, 2016-09-27 13:34, pirms 8 gadiem
PAGALE rakstīja: Viņš ir labs menedžeris , bet treneris viņš točna nav !
nosaukt par labu menedžeri gan es viņu nesteigtos. Šo sastāvu (un iepriekšējos) komplektēja tieši Sējējs! Un , piemēram, tas pats Medveščak vai Slovan ir tāds pats budžets, bet legi daudz labāki un komanda SPĒLĒ !!!! Un vienmēr leģionāri ir atrasti labāki - savulaik pat Čīčū atrada "lācīšu" ģen.menedžeris, nevis Sējējs. Ir dzirdēts par "otkatiem", ko Sējējs prasot aģentiem par spēlētāju ņemšanu komandā, bet klāt neesmu stāvējis, tādēļ apgalvot nevaru, lai arī teiciens par dūmiem bez uguns varētu būt pieērots šim gadījumam.
Par letiņu peikām ir tā, ka viņi nejūt "elpu pakausī", tādēļ neplēš pakaļu! Vajadzēja jau pagājušajā sezonā ļaut iespēlēties Kuldam, Jeļisejevam (trauma izsita, žēl), Zīlem, Razgalam, Galoham, Spruktam , vēl kādam... Pagājušā sezona jau ap janvāri bija pakāsta, vajadzēja iespēlēt jaunos! Tagad - gan pagājušā nekāda, gan šī, un jaunie nav "apbružāti", bet meijas, rēdlihi, saulieši un dārziņi (daļēji) laiž luni! Skaidrs, ka bez konkurences nekas nenotiks!
Apbrīnoju Savicki! Viņš tomēr iet un runā un pierunā krieviņus dot naudu, tērē laiku, dod arī kādu savu kapeiku, un kāda mērķa labā??? Lai redzētu, kā tavu komandu drātē visi kam nav slinkums? Lai dzirdētu , kā apkāš pašu tautieši? Tak būtu klapējis ciet to bodi! Kā uzņēmējs nespēju saprast viņa motivāciju, Goda Vārds !!!
, 2016-09-27 13:35, pirms 8 gadiem
Sējējs esošajā situācijā vienkārši nezin, kā ar to tikt galā, jo viņš nav īsts treneris. Vadības vēlme ietaupīt izvērtās par katastrofu, un, ja drīzumā netiks veiktas radikālas pārmaiņas treneru štābā, sezonu varēs pavisam norakstīt. Rīkojies, Juri & Co!
Slēpts komentārs: Ernijzz
, 2016-09-27 13:56, pirms 8 gadiem
Principā jau Sējējs nav treneris, bet gan menedžeris. Viņam savā laikā bija labi pirkumi- Mosa, Elisons, Novaks, Robinsons, vārsargi. . .
Arī pašmāju čaļi centās, tad vēl Sandis bija. Tagad labākie uzbrucēji Daugaviņš, Karsums prom. Dārziņam, Miķelim laikam labākie gadi aiz muguras. No jauniem neviens neuzspīd. dažs raksta jāiespēlē. Gribot negribot jāatceras vēsturi. Balderis ielauzās vēl jauns būdams meistaros, nekas tur nebija jāiespēlē. Kam talants ir , tas parasti jau atveras ap 20, ir izņemumi vēlie ziediņi. Tāpat Sandis jau jauns čalis būdams rādīja meistaru cienīgu spēli. No mazliet senākām dienām atceros Juri Repsi, nevienam nedeva ceļu, bet varēja arī aiziet pa visu laukumu un iemest un vēl viņam pat nebija 20.
, 2016-09-27 13:59, pirms 8 gadiem
Pardon Hossa. . .
, 2016-09-27 13:59, pirms 8 gadiem
Calvin rakstīja: nosaukt par labu menedžeri gan es viņu nesteigtos. Šo sastāvu (un iepriekšējos) komplektēja tieši Sējējs! Un , piemēram, tas pats Medveščak vai Slovan ir tāds pats budžets, bet legi daudz labāki un komanda SPĒLĒ !!!! Un vienmēr leģionāri ir atrasti labāki - savulaik pat Čīčū atrada "lācīšu" ģen.menedžeris, nevis Sējējs. Ir dzirdēts par "otkatiem", ko Sējējs prasot aģentiem par spēlētāju ņemšanu komandā, bet klāt neesmu stāvējis, tādēļ apgalvot nevaru, lai arī teiciens par dūmiem bez uguns varētu būt pieērots šim gadījumam.
Par letiņu peikām ir tā, ka viņi nejūt "elpu pakausī", tādēļ neplēš pakaļu! Vajadzēja jau pagājušajā sezonā ļaut iespēlēties Kuldam, Jeļisejevam (trauma izsita, žēl), Zīlem, Razgalam, Galoham, Spruktam , vēl kādam... Pagājušā sezona jau ap janvāri bija pakāsta, vajadzēja iespēlēt jaunos! Tagad - gan pagājušā nekāda, gan šī, un jaunie nav "apbružāti", bet meijas, rēdlihi, saulieši un dārziņi (daļēji) laiž luni! Skaidrs, ka bez konkurences nekas nenotiks!
Apbrīnoju Savicki! Viņš tomēr iet un runā un pierunā krieviņus dot naudu, tērē laiku, dod arī kādu savu kapeiku, un kāda mērķa labā??? Lai redzētu, kā tavu komandu drātē visi kam nav slinkums? Lai dzirdētu , kā apkāš pašu tautieši? Tak būtu klapējis ciet to bodi! Kā uzņēmējs nespēju saprast viņa motivāciju, Goda Vārds !!!
Juris nekad nav bijis uzņēmējs.. tik spēlē pļutlera ādas stabuli.. Par Sējēja atkatiem visi jau runā tāpēc cieņa pret šo cilvēku "0".. klubs iet tur kur viņam jāiet, ..
..vienīgi žēl mazos fanus, kas reāli pārdzīvo un jūt līdzi komandai, kuru vada politiskas pabiras...
, 2016-09-27 14:15, pirms 8 gadiem
Ietaupot uz treneri, komandas sniegums pasliktinās.
Pasliktinās sniegums, zemāka vieta tabulā.
Zemāka vieta tabulā, mazāk skatītāju arēnā.
Mazāk skatītāju arēnā, mazāk naudas trenerim.
Mazāk naudas trenerim, komandas sniegums pasliktinās!

nu vot kaut kā tā te sanāk ://
, 2016-09-27 14:17, pirms 8 gadiem
Buusim reaali- Budzets viens no mazakajiem.
Gribeetu teikt ka ar aarzemniekiem ar katru gadu vaajaak... agraak bija Elisons Hartigans Hossa Iguldens Robinsons Novaks Shekura saliidzinaajumam tagat reaals regress neskaitot Sesito+ ugunsdzeeseejs(cieshams), paareejie ir reaala parodija Mullens,Toluzakovs,Shags,Schastlivijs(shis kvartets vareetu nebuut un NEKAS uz slikto pusi nemainiitos).Taapeec man shkiet ka Seejeejs nolaidis uudennus kaa GM nevis treneris.Ko seesi to plausi!Visam pa virsu muusu muuzhiigi jaunie, talantiigie, bezpunktu mashiinas kuras tiek iespeeleetas pirmajaas 3.mainaa Pavlovs,Meija citkaart Bicevskis.Buusim reaali shie kadri ir kaartigi 4mainas shpiileri!!
, 2016-09-27 14:34, pirms 8 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Buusim reaali- Budzets viens no mazakajiem.
Gribeetu teikt ka ar aarzemniekiem ar katru gadu vaajaak... agraak bija Elisons Hartigans Hossa Iguldens Robinsons Novaks Shekura saliidzinaajumam tagat reaals regress neskaitot Sesito+ ugunsdzeeseejs(cieshams), paareejie ir reaala parodija Mullens,Toluzakovs,Shags,Schastlivijs(shis kvartets vareetu nebuut un NEKAS uz slikto pusi nemainiitos).Taapeec man shkiet ka Seejeejs nolaidis uudennus kaa GM nevis treneris.Ko seesi to plausi!Visam pa virsu muusu muuzhiigi jaunie, talantiigie, bezpunktu mashiinas kuras tiek iespeeleetas pirmajaas 3.mainaa Pavlovs,Meija citkaart Bicevskis.Buusim reaali shie kadri ir kaartigi 4mainas shpiileri!!
Bičevskis saglabāja Latvijai vietu elitē, tā kā mūžīga slava viņam
, 2016-09-27 14:35, pirms 8 gadiem
VietējaisMurisDzīvelīgs rakstīja: Nav, ko brīnīties, ka spēle nekāda, rezultāti nekādi, antirekordi krīt, jo komanda spēlē BEZ TRENERA!!! Nu nav Sējējs nekāds treneris! Ja gribēja uz treneri ietaupīt naudu tad lūdzu rezultāts...
protams ka naw vins nekads treneris,pats sava dzive ka hokejists ir bijis nulle,kads vins tur treneris hehe,saprastu butu vinam entie varti,tad vins varet pamacit,bet ko vins tur tup es nesaprotu!!
, 2016-09-27 15:02, pirms 8 gadiem
Par treneri vajag atrast Kerču veco! Vot, tas bija labs, kāda rezultativitāte, fiziskā forma, ilggadība sportā! Tas bija hokejists! Nezinu ko šobrīd dara! Bet labāks par Sējeju gan jau būtu!
, 2016-09-27 15:22, pirms 8 gadiem
Nepiekrītu Tribuncovam tajā,ka septiņus gadus komandas sastāvs praktiski nav mainījies.Kā nu nē ?
Gandrīz visi sezonas vadošie spēlētāji tiek nopirkti un katrā jaunajā hokeja sezonā sastāvs tiek atjaunināts(pārmainīts).
Šādai stratēģijai taču nav nākotnes,to taču saprotam.Kāpēc tas notiek,arī zinām. Bet par galveno treneri tagad nokļūst amatu apvienošanas kārtībā.
, 2016-09-27 15:24, pirms 8 gadiem
striker rakstīja: Nepiekrītu Tribuncovam tajā,ka septiņus gadus komandas sastāvs praktiski nav mainījies.Kā nu nē ?
Gandrīz visi sezonas vadošie spēlētāji tiek nopirkti un katrā jaunajā hokeja sezonā sastāvs tiek atjaunināts(pārmainīts).
Runa par nevadošajiem Prievītēm, kuras ir jāmet vienkarsi ārā! Man reāli piegriezušies!
, 2016-09-27 15:28, pirms 8 gadiem
No prievītem var varbūt atstāt tikai Indraši, Galviņu, zem jautājuma zīmes vai Dārziņu vai Miķeli; un viss; ā, Kulda vēl lai paliek!
- Visiem pārējiem - jabūt leģionāriem! - man pofig no kurienes, galvenais lai komanda ir - vismaz 1/2 finālā Play Off!

Par izlasi man piekāst!
, 2016-09-27 15:36, pirms 8 gadiem
Sējējs ir pats Nr.1 no sliktākajiem GM un treneriem! Kā var paņemt tik tizlus leģionārus? Kā viņi ir laukumā, tā sākas problēmas. Tāda mistērija kā Mullens vai Šaks Dārziņam, Indrašim, Miķelim ūdeni tikai var pienest un gan jau arī to pa ceļam kaut kur neveikli izlietu.
, 2016-09-27 15:43, pirms 8 gadiem
JiSkx rakstīja: Sējējs ir pats Nr.1 no sliktākajiem GM un treneriem! Kā var paņemt tik tizlus leģionārus? Kā viņi ir laukumā, tā sākas problēmas. Tāda mistērija kā Mullens vai Šaks Dārziņam, Indrašim, Miķelim ūdeni tikai var pienest un gan jau arī to pa ceļam kaut kur neveikli izlietu.
1. Mullens ir Aizsargs.
, 2016-09-27 15:47, pirms 8 gadiem
Sējējs visus gadus bija dinamo stabilitātes garants, bet bada apstākļos jau nekāda rezultāta nebūs, krievi galīgi piegriezuši skābekli, visi sēd uz maizes un ūdens. Kādi gan var būt rezultāti. Bus apkaunojoša cīņa par pēdējo vietu ar huiluni.
, 2016-09-27 16:15, pirms 8 gadiem
Puce , ka vienmer, izskaidro lietas butibu. Ko sesi, to plausi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-27 16:36, pirms 8 gadiem
HMB-NIZCAG7 rakstīja: Neko jaunu nepateica. Visiem Ekspertiem zinamas lietas

Sejejs treneris toch nekaads nav, skiet parak maigs, kaa zids un kashmirs, pietam to hokeju tik labi laikam neizprot. Shemas 0, kombinacijas 0. Pat pie bortiem laviinas vairs nevel
Jā,paldies ka pieminēji ekspertus(tas ir mani).Protams,ka ģinjama būs tik ilgi,cik ilgi Krievijā valdīs biedrs čekists pļutins!Treneri te vispār nav vainīgi.Ryžskojēe ģinamoo vienmēr būs DONORS citiem Rus klubiem!
, 2016-09-27 16:55, pirms 8 gadiem
HMB-NIZCAG7 rakstīja: Nuu Zembergu tikai nopietni var pieree nemt. Puche, demagogs, par sportu kaa tadu neko nejedz, lidzigi kaa Kreipis - futbolaa var stastit par vecmaamulu milakajiem, BET pasu speeli neizprot, lai gan pateicoties vina runas stilam, reizem sis ir japakalausas

Bisenieks zin daudz, runaa maz. Raustas. Tribuncovs??? Nuu viens izbijis izlases kadrs...
Haha tu tas ekspertu vērtētājs zirgam jāsmejas! Kopumā pareizi noraksturoja stāvokli! Un Pučes teiktais nav bez pamata.
, 2016-09-27 17:10, pirms 8 gadiem
ANDZA84 rakstīja: Buusim reaali- Budzets viens no mazakajiem.
Gribeetu teikt ka ar aarzemniekiem ar katru gadu vaajaak... agraak bija Elisons Hartigans Hossa Iguldens Robinsons Novaks Shekura
kā teica Sējējs pats - sākumā (sapratu, ka 1. sezonā) mūsējiem maksāja 30% algu fondu un ārzemniekiem atlika pārējais - tad varēja izvēlēties.
Tagad proporcija esot pretēji. Tālab arī tie leģionāri tādi, kā ir.

Es tikai atstāstu Sējēja teikto.
, 2016-09-27 17:21, pirms 8 gadiem
Ar sūdainu mietu to Pasējēju un visas Ģinamas "zvaigznes" patriekt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.