Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

Karsumam trešā uzvara papildlaikā, Daugaviņš spēli nepabeidz

Karsumam trešā uzvara papildlaikā, Daugaviņš spēli nepabeidz
Mārtiņš Karsums ar komandas biedriem
Foto: Dynamo.ru

KHL "play-off" pirmajā kārtā Mārtiņa Karsuma pārstāvētā "Dynamo" ar 3:2 atkal pagarinājumā pieveica "Torpedo" un ļoti saspringtajā sērijā panāca 3:1. Kaspars Daugaviņš maču nepabeidza rokas sasituma dēļ, tāpat "Jokerit" maču šodien traumas dēļ izlaida Artūrs Kulda, bet Somijas vienība ceturto reizi piekāpās Maskavas CSKA un no cīņas par Gagarina kausu izstājās.

Sērijā līdz četrām uzvarām pēc trim aizvadītajam spēlēm ar 2-1 bija Mārtiņa Karsuma pārstāvētā „Dynamo”, kas bija uzvarējusi pirmajos divos mačos Maskavā (1:0, 3:2), bet trešajā spēlē Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas „Torpedo” svinēja panākumu ar 4:3. Visas līdzšinējās sērijas spēles beigušas pagarinājumā.

Ceturto maču veiksmīgāk iesāka „Torpedo”, kas aktīvāk darbojās uzbrukumā un pirmās trešdaļas vidū mājinieku centieni vainagojās ar panākumu, kad rezultātu atklāja Vladimirs Galuzins. Īsi pēc tam Kasparam Daugaviņam pa roku trāpīja partnera mestā ripa un latviešu uzbrucējs bija spiests izlaist vairākas maiņas. Pēc tam Daugaviņš vēl devās laukumā, izdarīja metienu pa vārtiem un atkal atgriezās uz rezervistu soliņa, laukumā vairs tā arī neatgriežoties.

"Torpedo" galvenais treneris Pēteris Skudra pēc spēles preses pārstāvjiem uz jautājumu par Daugaviņu teica: "Neko neteikšu, trāpīja ar ripu."

Lai gan pirmajā trešdaļā kopumā iniciatīva piederēja „Torpedo” hokejistiem, dinamieši aktīvi aizvadīja trešdaļas galotni, iespiežot pretiniekus aizsardzības zonā, taču līdz pārtraukumam rezultāts nemainījās – 1:0 „Torpedo” labā.
Otrās trešdaļas sākumā maskavieši palika skaitliskajā mazākumā, kad par ripas izmešanu ārpus laukuma tika noraidīts Artjoms Fjodorovs un pēc pusotras minūtes „Torpedo” panāca 2:0, kad precīzs no vārtu priekšas bija Jevgeņijs Mozers. Pakāpeniski iniciatīva pārgāja viesu rokās, kuriem sāka veidoties arvien bīstamāki momenti. Vairākas reizes „Torpedo” glāba vārtsargs Iļja Proskurjakovs, taču arī viņš bija bezspēcīgs sešas minūtes pirms otrās trešdaļas beigām, kad Ivans Igumnovs „Dynamo” vienus vārtus atguva. Līdz pārtraukumam viesiem bija dažas labas iespējas panākt līdzsvaru, bet pēdējās sekundēs izcila iespēja gūt trešos vārtus bija mājiniekiem, taču ripa brīnumainā veidā ceļu vārtos neatrada.

Mača trešajā cēlienā abas komandas cīnījās uzmanīgi pie saviem vārtiem, bet bīstamo momentu nebija daudz. Aktīvāki bija maskavieši, kuriem vajadzēja atspēlēties. Trešdaļas vidū „Torpedo” gaidīja vēl viens trieciens, jo traumu guva viens no komandas līderiem un pirmo vārtu autors Vladimirs Galuzins, kurš laukumu atstāja tikai ar ārstu un partneru palīdzību. „Dynamo” spiediens pieauga un dažas minūtes pirms pamatlaika beigām Iļjas Ņikuļina no zilās līnijas mesto ripu atvairīja „Torpedo” vārtu stabs. Savukārt 39 sekundes pirms beigu signāla, kad maskaviešu vārtsargs Aleksandrs Jerjomenko bija nomainīts ar sesto laukuma spēlētāju, „Dynamo” izdevās panākt izlīdzinājumu, kad Daniils Tarasovs pielaboja vārtos atlēkušo ripu – 2:2 un ceturto reizi sērijas četrās spēlēs nācās spēlēt pagarinājumu.

Pagarinājumā komandas aizvadīja nepilnas četras minūtes un uzvaru atkal izcīnīja „Dynamo”. Maksims Karpovs pacīnījās par ripu līdz galam vārtu priekšā un dabūja to vārtos, kad likās, ka Proskurjakovs briesmas vārtiem jau likvidēja.

Daugaviņš laukumā paspēja aizvadīt četras minūtes un divas sekundes. Savukārt Karsums laukumā pavadīja 16 minūtes un 45 sekundes, trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem un izdarīja piecus spēka paņēmienus.

Kulda paliek malā, "Jokerit" sezona beigusies

Helsinku "Jokerit" ceturto sērijas maču pret Maskavas CSKA aizvadīja bez latviešu aizsarga Artūra Kuldas. Savā laukumā somi vareni turējās pretī vienai no līgas spēcīgākajām komandām un abiem klubiem pamatlaikā vārtus gūt tā arī nav izdevies. Ilgu laiku vārti palika aizslēgti arī pagarinājumā, līdz mača 76. minūtē Džefs Plets nodrošināja CSKA uzvaru ar 1:0 spēlē un ar 4-0 sērijā. CSKA iekļuva nākamajā kārtā, bet "Jokerit" un Kuldam sezona ir beigusies.

SKA iekļūst nākamajā kārtā, Minska pagarina sēriju

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA ceturto reizi pēc kārtas pārliecinoši uzvarēja Podoļskas „Vitjaz” vienību un sasniedza Rietumu konferences pusfinālu, sērijā uzvarot ar 4-0. Pirmdien Sanktpēterburgas vienība visus jautājumus atrisināja jau pirmajā astoņās minūtēs, kad Jarno Koskiranta, Vadims Šipačovs un Sergejs Širokovs panāca 3:0 SKA labā. Sanktpēterburgas klubs vairs nebija apturams un beigās svinēja graujošu uzvaru ar 7:1. Pa diviem vārtiem uzvarētāju rindās guva Jarno Koskiranta un Jevgeņijs Dadonovs.

Minskas „Dinamo” pēc trim neveiksmēm pēc kārtas sērijā pret Jaroslavļas „Lokomotiv” nonāca bezdibeņa malā. Taču minskieši spītīgi negribēja, lai sezonas viņiem beigtos jau šovakar un pirmajā trešdaļā Andrejs Stepanovs un Aleksandrs Pavlovičs guva divus bezatbildes vārtus, panākot 2:0. Otrajā trešdaļā komandas pārsteidza ar gūtajiem vārtiem īsā laika sprīdī. Vispirms Daniils Apaļkovs „Lokomotiv” vienus vārtus atguva, taču jau pēc divarpus minūtēm Jevgeņijs Koviršins trešo reizi iepriecināja „Minsk-Arena” skatītājus. Pusoru minūti vēlāk Aleksandrs Kadeikins atkal guva vārtus Jaroslavļas kluba labā, bet neilgi pirms otrā pārtraukuma pieredzējušais Andrejs Stass panāca 4:2. Līdz mača beigām rezultāts nemainījās un minskieši izcīnīja pirmo uzvaru sērijā.

Rietumu konference

DuelisRezultātsSērijā
Vityaz - SKA1:70-4
Jokerit - CSKA0:1 P0-4
Torpedo - Dynamo Maskava2:3 P1-3
Dinamo Minska - Lokomotiv4:21-3

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


, 2017-02-27 21:16, pirms 7 gadiem
Jācer, ka Daugaviņam nekas nopietns..
Kas ar Kuldu?
, 2017-02-27 21:20, pirms 7 gadiem
Daudz labāk zaudēt PO sērijā 4-0 (3-1, 7-2, 6-2, 7-1), vārtu attiecība 23-6 nekā netikt PO. Vienmēr saku labāk tikt tālāk un smagi zaudēt nekā nekur netikt. Runa par sēriju SKA - Vitjaz.
, 2017-02-27 21:20, pirms 7 gadiem
iekš sc com ir kaut viens raksts, kurā nav drukas/neuzmanības kļūda?
, 2017-02-27 21:21, pirms 7 gadiem
Jānis_LV rakstīja: Jācer, ka Daugaviņam nekas nopietns..
Kas ar Kuldu?
pavasaris...
Slēpts komentārs: Abrags
, 2017-02-27 21:26, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: pilnīgi pajāt, kurš kuru tai kolhoza līgā izdrāž, taču traumēts LV izlases kapteinis galīgi nav labi...

protams, tas pats attiecas arī uz Kuldu
Bija obligāti jāpiemin, ka pajāt?
Bez tā nekādīgi?
, 2017-02-27 21:32, pirms 7 gadiem
..Martins Dukurs pēc kārtējā pasaules čempione titula..
interesanti, cik ilgi šitas paliks šādā neformātā- jo tie citāti parasti ir uz vairākām dienām, ja ne nedēļu..
čempione titula.. vāks kaut kāds vnk
, 2017-02-27 21:36, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: pilnīgi pajāt, kurš kuru tai kolhoza līgā izdrāž, taču traumēts LV izlases kapteinis galīgi nav labi...

protams, tas pats attiecas arī uz Kuldu
Pilnīgi pajāt uz ko tev pajāt, bet Daugaviņam veselību!
, 2017-02-27 21:38, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Bija obligāti jāpiemin, ka pajāt?
Bez tā nekādīgi?
Nekādīgi! Neputnes sindroms, nepieminēt nedrīkst!
, 2017-02-27 21:40, pirms 7 gadiem
Vispār jau Karsumam pirmajos Dinamo vārtos rezultatīva piespēle pienākas, bet protokolā kā vārtu guvējs ir Igimnovs viens pats, gan jau ka izlabos
, 2017-02-27 21:42, pirms 7 gadiem
Jokerīts ir ārā! Līdzjutība Kļavlapai
, 2017-02-27 21:49, pirms 7 gadiem
a_burts_hokejdievs_795951075396374529 rakstīja: Jokerīts ir ārā! Līdzjutība Kļavlapai
Tas ir pilnīgs pipec, no 4 spēlēm 3 aiziet līdz papildlaikam. Un visas 3 reizes Jokerit patirš. Maucība vienvārdsakot
, 2017-02-27 21:51, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: pilnīgi pajāt, kurš kuru tai kolhoza līgā izdrāž, taču traumēts LV izlases kapteinis galīgi nav labi...

protams, tas pats attiecas arī uz Kuldu
Kraties uz savu LAČ sadaļu kur vispār neviens izlasei nebūs vajadzīgs
, 2017-02-27 21:51, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Bija obligāti jāpiemin, ka pajāt?
Bez tā nekādīgi?
ja godīgi, nesapratu Tavu sāpi?
, 2017-02-27 21:54, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Bija obligāti jāpiemin, ka pajāt?
Bez tā nekādīgi?
Pajāt ir forši!
, 2017-02-27 21:58, pirms 7 gadiem
Kas par hokeju, kas par emocījām. Lielisks hokeja vakars.
Malači abu komandu hokejisti. It īpaši prieks par Mārtiņu,manuprāt labāk būtu ja šajā sērijā uzvar Maskava, jo tāpat zināms Karsums izlasē 90% ka nespēlēs. Bet Daugaviņš noteikti neatteiks un viņš izlasei ir vajadzīgs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-02-27 21:58, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Bija obligāti jāpiemin, ka pajāt?
Bez tā nekādīgi?
Ko tu trollim padarīsi!
Puisis šprotes saēdies un lamājas nepajokam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-02-27 21:59, pirms 7 gadiem
HMB-ZVAIGZNU.PUIKA6 rakstīja: Abrags ir lohs, tas skaidrs, bet starp sejienes personaazhiem ir ari lielaaki lohi un daudzskaitlii
Viņš nav lohs, bet gan pārraudzis "malaļetka".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-02-27 21:59, pirms 7 gadiem
Banss rakstīja: Pajāt ir forši!
... nu protams
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-02-27 22:00, pirms 7 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Tas ir pilnīgs pipec, no 4 spēlēm 3 aiziet līdz papildlaikam. Un visas 3 reizes Jokerit patirš. Maucība vienvārdsakot
Torpedo gandrīz vai tas pats
, 2017-02-27 22:00, pirms 7 gadiem
HMB-ZVAIGZNU.PUIKA6 rakstīja: Pateicoties Kolhozam pa 90% Karsums izlasee nebus. Pateicamies Kolhozam
Kāds sakars šeit kolhozam ar hokeju? Gadījumā neesi sajaucis sc.com ar kautkādu lauksaimniecības blogu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-02-27 22:02, pirms 7 gadiem
Gudrais Jenots rakstīja: Viņš nav lohs, bet gan pārraudzis "malaļetka".
Vislielākas SC burkšķis
, 2017-02-27 22:02, pirms 7 gadiem
Toties kā spēlē SKA! Šo spēli obligāti būs jānoskatās ierakstā.
Bet žēl Vitjaz, tomēr pretinieks pasaules klases līmeņa.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-02-27 22:05, pirms 7 gadiem
HMB-ZVAIGZNU.PUIKA6 rakstīja: Pats KHL staars nosauca to par Kolhozu un pie pirmas iespejas aizmuka uz NHL. Es tomer vairak nemshu veera vina teikto nevis tevis, mulkiit
Vispār tavai zināšanais Kolhoza laikos Latvijas tautai gāja pat ļoti labi, daudziem bija savi biznesiņi, nekā īpaši netrūka, cilvēkiem bija darbiņš Kolhozos. Bet tev jau bērnam nesaprast to ka Kolhozs jau būtībā neko negatīvu nesimbolizē.

Kolhozs (no krievu: коллективное хозяйство — ‘kolektīva saimniecība’) bija kolektīva saimniecības forma Austrumu bloka valstīs 20. gadsimtā, kuru viensētu vietā organizēja sociālistiskajā lauksaimniecībā un zvejniecībā. Kolhozos ražošanas līdzekļi (zeme, iekārtas, lopi, sēklas u.c.) ir kopsaimniecības paju īpašnieku kopīpašums. Ienākumi no saimniekošanas tiek sadalīti saskaņā ar dalībnieku kopēju lēmumu.
, 2017-02-27 22:06, pirms 7 gadiem
HMB-ZVAIGZNU.PUIKA6 rakstīja: 4 speles, 4 OT!!! Istens Kolhozs
Par patieso kolhozu neizteikšos Lai arī kāds būtu LAČ, ar caurumiem aizsardzībā un biežiem divciparu rezultātiem, tomēr plovi ir skatāmi un baudāmi! Tev specuzdevums no manīm, noķert Volku, jo pats es netikšu uz to laiku, un sarunāt strelku ar manīm, kad Absolūtu ar zaceni degustēsim Birojā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.