Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Kokaīns un meldonijs – KHL un MHL spēlētāji diskvalificēti uz 15 mēnešiem

Kokaīns un meldonijs – KHL un MHL spēlētāji diskvalificēti uz 15 mēnešiem
Kirils Djakovs. Foto: Vladivostokas "Admiral"

Starptautiskā ledus hokeja federācija (IIHF) informējusi par trīs spēlētāju diskvalifikāciju aizliegtu vielu lietošanas dēļ.

Starp sodītajiem spēlētājiem ir arī Leonīda Tambijeva jaunā kluba Vladivostokas "Admiral" bijušais aizsargs Kirils Djakovs, kuram pagājušā gada 2. novembrī pēc spēles pret Maskavas "Spartak" veiktajās analīzēs atklātas kokaīna pēdas. Par pozitīvām analīzēm kļuva zināms piecas nedēļas vēlāk, un "Admiral" pēc abpusējas vienošanās izbeidza līgumu ar komandas kapteiņa asistentu. 26 gadus vecais Djakovs, kurš savulaik spēlēja Krievijas U20 izlasē, ir diskvalificēts uz 15 mēnešiem jeb līdz 2021. gada februārim.

Uz identisku termiņu sodīts arī 19 gadus vecais Kazahstānas U20 izlases aizsargs Vladislavs Ņikiforovs, kurš spēlē Krievijas Jaunatnes līgas komandā Nursultanas "Sznehnye Barsy". Viņš esot pieķerts Latvijā izgudrotā medikamenta meldonija lietošanā. Savukārt bargāko sodu saņēma Kanādā dzimušais Maikls Bads, kura organismā 2017. gada novembrī tika atklātas kokaīna pēdas. Pametis Vācijas 3. līgu, viņš turpināja spēlēt amatieru līgā, jo domājis, ka sankcijas attiecas tikai uz profesionālo līmeni, un sodīts atkārtoti. Bads diskvalificēts uz 24 mēnešiem.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/18358/...


, 2020-03-25 20:45, pirms 4 gadiem
Nu b-ļ-e-d Galvenais iešņaukt
Pametis Vācijas 3. līgu, viņš turpināja spēlēt amatieru līgā, jo domājis, ka sankcijas attiecas tikai uz profesionālo līmeni, un sodīts atkārtoti.
, 2020-03-25 20:50, pirms 4 gadiem
Meldonija kreks ir visbīstamākā narkotika! Ņem mildronāta tabletes un būtībā uzcep pannā uz lēnas uguns.
, 2020-03-25 20:56, pirms 4 gadiem
o, Sportacentrs.com cenzūra darbojas! Malači, Padomju laikos augstu uzkalpotos!

Uzrakstīju, ka šis SC.com raksts ir vārga atrauga salīdzinājumā ar šo Delfu rakstu: https://www.delfi.lv/sports/news/ho... - taču, opā, komentārs "nez kāpēc" pēc kāda laika pazuda...
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.