Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

"Avangard" turpina treniņus, kaut gan 20 cilvēkiem konstatēts Covid-19

"Avangard" turpina treniņus, kaut gan 20 cilvēkiem konstatēts Covid-19
Televīzijas operators Omskas "Avangard" spēlētāju sapulcē 20. jūlijā. Foto: hawk.ru

Latvijas hokeja izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītais Omskas "Avangard" turpina treniņus, kaut gan 20 cilvēkiem konstatēts Covid-19. Treniņos piedalās spēlētāji, kuriem ir negatīvi testi, informē krievu klubs.

Kā jau ziņots, 21. jūlijā "Avangard ģenerālmenedžeris Aleksejs Volkovs atklāja, ka pozitīvi testi ir 20 cilvēkiem (spēlētājiem un personālam), visi izolēti.

Tagad noskaidrojies, ka Hārtlija vadībā komanda tomēr turpina treniņus, tostarp uz ledus - piedalās spēlētāji, kuriem ir negatīvi testi. Fotogrāfijās redzams, ka spēlētāji pat sapulcē nelieto mutes un deguna aizsegus, taču operators saģērbies kā Covid-19 slimnieku palātā! Šodien tests ir negatīvs, bet rīt tas jau var būt pozitīvs, jo koranavīrusa inkubācijas periods ir līdz pat 14 dienām. Ja klubā inficēti 20 cilvēki, treniņnometne ir jāpārtrauc.

"Pavisam nesen [20. jūlijā] klubs publicēja foto, kur pārsteidza KHL televīzijas žurnālistu apģērbs - gluži kā atrastos slimnīcas sarkanajā zonā," saka hokeja apskatnieks Aleksejs Ševčenko. "Iespējams, slimnīcā tā arī vajag staigāt, taču "Avangard" spēlētāji dzīvo viesnīcā, kur ir daudz citu cilvēku, bet vakarā daudzi dodas savās darīšanās uz Maskavu vai Balašihā, un neviens viņus nekontrolē."

"Avangard" šobrīd ir koronavīrusa visvairāk skartais KHL klubs.

Kā jau ziņots, 17. jūlijā parādījās oficiāla informācija par 13 pozitīviem testiem Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajā Maskavas "Spartak", todien un arī 21. jūlijā paņemtajiem paraugiem bija negatīvi rezultāti. Bet tikmēr Maskavas CSKA konstatēti septiņi saslimšanas gadījumi.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru
hawk.ru


, 2020-07-22 15:39, pirms 4 gadiem
Operatoru iegāž parastā medicīniskā maska, kas viņu nesargā no koronas. Vajag vismaz respiratoru.
, 2020-07-22 16:14, pirms 4 gadiem
Ja nu tikai pasausminaties vai ne, gruti jau uzturet psihozi pie tuksam slimnicam.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.