Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kas turpinās cīņu par Gagarina kausu?

Kas turpinās cīņu par Gagarina kausu?
Vai Astanas ''Barys'' ar trešo mēģinājumu izdosies apturēt Kazaņas ''Ak Bars''?
Foto: AFP/Scanpix

Rīt pulksten 16:00 sāksies pirmās Kontinentālās hokeja līgas Gagarina kausa izcīņas jeb izslēgšanas spēļu cīņas. Priekšvakarā salīdzināsim komandu izredzes un mēģināsim prognozēt, kas turpinās cīņu par prestižo trofeju. Pēc Sportacentrs.com aplēsēm, visas galvenās favorītes pārvarēs četru spēļu barjeru un kvalificēsies tālākajām spēlēm. Pirmie trīs pāri no Rietumu konferences, atlikušie četri - no austrumiem.

Jaroslavļas ''Lokomotiv'' (1) - Minskas ''Dinamo'' (8)

Regulārās sezonas noslēgumā ''Lokomotiv'' ar pārliecinošu 12 punktu atrāvienu finišēja pirmajā vietā rietumos, kamēr minskieši vietu play-off garantēja tikai spēli pirms sezonas beigām. Turklāt ''Dinamo'' debija izslēgšanas mačos, jo divās iepriekšējās sezonās vienība bija tālu no vajadzīgās pozīcijas. Likumsakarīgi, ka četros savstarpējos dueļos vairāk uzvaru ''Lokomotiv'' - trīs. Minskai vienīgā pirmajā duelī, kad ''Dinamo'' savā laukumā uzvarēja ar sauso 3:0. Baltkrieviem jāuzmanās gan no rezultatīvajiem sāncenšu aizsargiem, gan veterāna Pavola Demitras un raženā centra Jozefa Vasīčeka.

Prognoze: ''Lokomotiv'' apliecinās nopietnos nodomus Gagarina kausa sakarā, pretiniekiem neatstājot variantus. Tomēr divas spēles ''Dinamo'' izdosies uzvarēt - 4:2 ''Lokomotiv'' labā.

Sanktpēterburgas ''SKA'' (3) - Maskavas ''Spartak'' (6)

Lielākā līgas izslēgšanas spēļu neveiksminiece Sanktpēterburgas ''SKA'' beidzot gatava spert izšķirošo soli un pārvarēt pirmo kārtu. Pirmajā sezonā tas neizdevās - kapitulēts ''Spartak'' priekšā ar 0:3. Pērn armijniekus apstādināja Rīgas ''Dinamo'' - 1:3. Savukārt ''Spartak'' ir apņēmības pilns vismaz atkārtot paveikto - abās sezonās zaudēts otrajā raundā. Piecos šosezon aizvadītajos dueļos ''SKA'' deviņi no 15 punktiem, turklāt pārliecinošākā uzvara ar 5:1. Tomēr ''Spartak'' uzvarējis pēdējā spēlē, turklāt sāncenši atstāti sausā. Tieši 46 gadus vecā Čehijas leģenda, vārtsargs Dominiks Hašeks bijis ''Spartak'' sasniegumu panākumā. Ja viņš izturēs Matiasa Vainhandla, Maksima Afinogenova u.c. uzbrukumus, ''Spartak'' cerības ir pamatotas.

Prognoze: Hašeks turēsies braši, tomēr spēka nepietiks pārējiem. Kopumā ar 4:2 uzvarēs ''SKA'', laužot neveiksmju sēriju.

Mitišču ''Atlant'' (4) - Čerepovecas ''Severstal'' (5)

Vēl pirms izšķirošajām spēlēm nebija skaidrs, kura komanda iegūs sava laukuma priekšrocības. Skanot regulārās sezonas beigu sirēnai, ''Atlant'' svinēja uzvaru fotofinišā ar divu punktu pārsvaru. Tomēr dzimtā laukuma un savu skatītāju priekšrocība nebūs tik ļoti nozīmīga - četrās savstarpējās spēlēs katrai komandai uzvara gan savā, gan pretinieku laukumā. Miloša Ržihas vadītā ''Atlant'' panākumu atslēga meklējama lieliskā vārtsargā: Konstantīns Baruļins ilgu laiku bija labākais pēc atvairīto metienu procenta (finišēja ceturtais ar 92,5%), bet uzvarēja vidēji mačā ielaistajos vārtos - 1,91. Ko pretī liks ''Severstal''? Noteikti liela loma būs pagājušās sezonas finālistam Balašihas ''MVD'' rindās - uzbrucējam Aleksejam Cvetkovam.

Prognoze: Noteikti neprognozējamākais play-off duelis. Pateicoties Ržihas taktikai, veiksmīgai spēlei no aizsardzības, lieliskam vārtsarga sniegumam un kapteiņa Sergeja Mozjakina rezultativitātei, uzvaru sērijā ar 4:2 izcīnīs ''Atlant''.

Omskas ''Avangard'' (1) - Ņižņekamskas ''Neftekhimik'' (8)

Šobrīd lielākā Gagarina kausa favorīte ir regulārās sezonas čempione Omskas ''Avangard'', kas 54 spēlēs nopelnīja 118 punktu. Skaitot arī pagarinājumu un pēcspēles metienus, vienībai tikai 12 zaudējumi. Tādēļ ''Neftekhimik'' uzdevums ir ļoti sarežģīts - sāncenši jāpārmāca četras reizes divu nedēļu laikā. Pateicoties aizsargam Mārim Jasam, kurš vienībā iekļāvās sezonas gaitā, īkšķus par favorītu izsišanu turēs arī Latvijā. Jasam un viņa partneriem uzdevums būs ļoti sarežģīts - jāaptur 31 ripu iemetušais Romāns Červenka, 39 gadus vecais Jaromīrs Jāgrs un līgas spēcīgākā metiena īpašnieks, aizsargs Deniss Kuļašs.

Prognoze: Diemžēl, bet Jass jau pēc četrām spēlēm varēs gatavoties pārstāvēt Latvijas izlasi, - 4:0 ''Avangard'' pārliecinoša uzvara.

Kazaņas ''Ak Bars'' (2) - Astanas ''Barys'' (7)

Komandas šķēpus krustojušas abās iepriekšējās sezonās, ar 3:0 uzvarot Kazaņas ''Ak Bars''. Komandas uzvaru gājiens turpinājās līdz sezonas izskaņai, beidzoties ar Gagarina kausa iegūšanu. Arī šoreiz pārliecinošu favorītu lomā kazaņieši, tomēr savstarpējās spēles uzrāda nopietnas problēmas - savā laukumā ''Ak Bars'' zaudēja ar 2:5, bet viesos izglābās pēdējā minūtē un uzvarēja pēcspēles metienos. Divkārtējos čempionus uzmanīgus dara ne tikai rezultatīvā kanādiešu aizsarga Kevina Dalmana sniegums - uzbrukumā iniciatīvu var uzņemties pasaules čempioni Lukašs Kašpars un Jirži Novotnijs, arī rezultatīvākais Brendons Bočenskis. Interesentiem būs ļoti aizraujoši!

Prognoze: Spēkošanās būs līdzīga, bet uzvarētāju psiholoģija ņems virsroku un pārsteigumu nebūs, - ''Ak Bars'' sērijā uzvarēs ar 4:2 un soļos tālāk.

Ufas ''Salavat Yulaev'' (3) - Novosibirskas ''Sibir'' (6)

Beidzoties regulārajai sezonai, vienību starpā bija 26 punkti. Turklāt Ufas ''Salavat Yulaev'' uzvarējis visās četrās savstarpējās cīņās, pazaudējot nieka punktu. Taču jāuzmanās arī iepriekšējo divu gadu regulārā turnīra uzvarētājiem - Igors Mirnovs ufiešu vārtos sametis trīs no komandas četrām ripām. Tomēr krietni vairāk jāuzmanās Georgijam Pujacam un viņa komandas biedriem - pretī stāsies KHL rekordists Aleksandrs Radulovs, kuram šosezon 80 punktu. Viņam lieti noder norvēģa Patrika Turesena precīzais metiens - 29 vārti. Tādējādi atbildība kritīs uz olimpiskā un pasaules čempiona zviedra Stefana Līva pleciem.

Prognoze: Arī 49 spēlēs 21 punktu nopelnījušais Pujacs laicīgi varēs sākt kravāt koferus un steigties palīgā Latvijas izlasei - ''Salavat Yulaev'' uzvara ar 4:0.

Magņitogorskas ''Metallurg'' (4) - Hantimansijskas ''Yugra'' (5)

Debitante Hantimansijskas ''Yugra'' sezonu iesāka pieticīgi, bet pēcāk uzņemtie apgriezieni bija pietiekami, lai finišētu augstajā piektajā vietā austrumos. Pretiniekos iegūta nemainīgā vērtība - Magņitogorskas ''Metallurg'' -, kas sezonu pabeidza ar 100 punktiem. Visās četrās savstarpējās spēlēs pārākums ''Metallurg'' pusē, taču trīs mači beidzās pēc pamatlaika. ''Yugra'' spēcīgākā puse ir vārtsargu līnija, kuru cementē oktobra labākais vārtsargs Mihails Birjukovs un Latvijas izlases pirmais numurs Edgars Masaļskis. Arī ''Metallurg'' var likt pretī nopietnu vērtību - Georgiju Gelašvilli. Tomēr gruzīns ir pārāk nestabils, bet nopietna otrā numura komandai nav!

Prognoze: Pateicoties lieliskam Birjukova un Masaļska tandēma sniegumam, debitante ''Yugra'' pārvarēs pirmo kārtu, sērijā uzvarot ar 4:3.

Kurā konferencē gaidāms lielākais pārsteigums?

  • 61

  • 184



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-22 20:11, pirms 13 gadiem
Mēs jau nu būsim GC finālā, ja Savickis devis tādu uzdevumu, tad nav variantu! Lai mūsu čaļiem veicas!
, 2011-02-22 20:12, pirms 13 gadiem
Dinamo protams...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-22 20:21, pirms 13 gadiem
Un kāpēc prasmīgais autors nav ielicis savu izcilo prognozi par RD?

Bet ja nopietni, tad pilnīgi noteikti nebūs tā, ka visi favorīti ies tālāk. Tā nekad nenotiek, un arī šī sezona nebūs izņēmums. Autors pārāk strikti skatījies reg.sez. beigu tabuliņās un līdz ar to izdarījis šādus secinājumus.
Protams, pieņemu, ka es kļūdīšos, bet nebūs tā kā autors rakstījis. Esmu gatavs pēc pirmās kārtas, vēlreiz šeit atgriezties un ar autoru izspriest rezultātus.
, 2011-02-22 20:22, pirms 13 gadiem
A kur par Dinamo sēriju pret Znaroku???
, 2011-02-22 20:27, pirms 13 gadiem
Neticās, ka Yugra varētu uzvilkt Magņitku!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-22 20:42, pirms 13 gadiem
Kāpēc lielākā daļa uzskata ka Jugra uzvarēs magņitku? Neredzu iemeslu. Masaļskis lai paveic brīnumus PČ, labi ka kādu spēli šogad vēl Jugras sastāvā aizvadīs.
, 2011-02-22 20:43, pirms 13 gadiem
Nevaru piekrist nevienai prognozei. Standartiski "uzzīmēts", neievērtējot ka tie ir playoffi, kuriem nekāda sakara ar regulārajām spēlēm.
1.kārtā uzvarēs tie, kam labāki nervi un fiziskais
2.kārtā tam pievienosies arī meistarība un pieredze
3.kārtā izpaudīsies fiziskais un meistarība
kausu paņems tie -kuras komandai vārtsargam vairāk būs veiksmes
, 2011-02-22 20:44, pirms 13 gadiem
Varbūt regulārās sezonas tāda viduvēja spēle daudziem Grandiem, bija tikai tāda iesildīšanās. Domāju ka nebūs lieli pārsteigumi, ja komandas spēlēs kā komandas, pasvītroju komandas jo no grandiem SKA pagājušajā sezonā nebija komanda...
, 2011-02-22 20:54, pirms 13 gadiem
Personīgi man ir pilnīgi vienalga, kas iegūs. Ceru, kas līdz ar RD izstāšanos arī Latvijas medijos mazāk tiks daudzināts Krievijas hokejs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-22 21:38, pirms 13 gadiem
Loko-Minska 4-1 Dinamo M-Dinamo R 2-4 SKA-Spartak 4-1
Atlant - Severstaļ 4-2 Avangard-Neftehimik 4-0 Bars -Barys 4-2
Ufa-Sibirj 4-3 Magņitka-Jugra 2-4
Protams tās ir tikai prognozes PO ir kas cits nekā čempionāts Un ja nebūtu Dinamo fans iespējams prognozētu 4-2 par labu Znarokam, kaut gan patiešām pilnīgi piekrītu neitrāliem komentētājiem ka tieši Dinamo duelis ir visneprognozējamākais.
Ja būtu dabūjuši SKA tad domāju mēs stabili zaudētu kaut kur 1-4.
pirmajā kārtā vislielākos pārsteigumus gaidu no Jugras, Sibirj.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-02-22 22:42, pirms 13 gadiem
Manuprārt, Sibir vismaz vienu spēli paņems neticu ka visas pakāsīs!
, 2011-02-23 04:13, pirms 13 gadiem
Manas domas:nezinu kaa beigsies pirmaa karta starp rigas un maskavas dinamo,bet ja vinees rdinamo tad domaaju ka rd tiks arii veel talaak.Domaaju ka mees tik tieshaam vareetu tikt gagarina finalaa bet visvariigaakais buutu tikt pari znarokam.
, 2011-02-23 09:53, pirms 13 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Personīgi man ir pilnīgi vienalga, kas iegūs. Ceru, kas līdz ar RD izstāšanos arī Latvijas medijos mazāk tiks daudzināts Krievijas hokejs
Āpsis tu esi!
, 2011-02-23 10:32, pirms 13 gadiem
ufa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.