Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

KHL nākamajā sezonā tiesās divi Latvijas arbitri

KHL nākamajā sezonā tiesās divi Latvijas arbitri
Eduards Odiņš. Foto: khl.ru

Kontinentālās hokeja līgas galvenais tiesnesis Aleksejs Aņisimovs atklājis, ka arī jaunajā sezonā tiesnešu korpusā būs divi Latvijas pārstāvji, bet no ārzemniekiem tikšot piesaistīti arī čehi.

KHL galvenais tiesnesis sarunā ar laikrakstu “Izvestia” vēl nebija gatavs nosaukt visu nākamās sezonas tiesnešu sarakstu, taču atklāja, ka kopumā jau tagad ir skaidrs, kurus tiesnešus līga vēlās tajā redzēt. “Līdz maija beigām šo sarakstu vēl apspriedīsim un runāsim ar pašiem tiesnešiem. Līgumus sāksim piedāvāt tikai tad, kad pašiem būs skaidrība par budžetu. Pagaidām plānojam tos pašus ārzemju tiesnešus, kuri bija jau pērn – divus latviešus un divus čehus,” skaidro Aņisimovs, piebilstot, ka Baltkrievijas un Kazahstānas arbitrus par ārzemniekiem neuzskata, jo šīs valstis ir Austrumeiropas Ekonomiskās savienības biedri.

Pagājušajā sezonā Latviju KHL pārstāvēja galvenie tiesneši Eduards Odiņš un Andris Ansons. Odiņš, kurš trīs reizes atzīts par KHL labāko tiesnesi, izlaida daļu pagājušās sezonās, jo 2019. gada sakumā mača laikā iedzīvojās nopietnā kājas lūzumā. Viņš piedalījās 29 regulārās sezonas spēlēs un tiesāja arī trīs izslēgšanas spēļu mačus. Savukārt Ansons savā piektajā KHL sezonā apkalpoja 37 regulārās sezonas mačus. Čehiju KHL pārstāvēja galvenie tiesneši Martins Fraņjo un Jans Hribaks, bet iepriekšējās sezonas līga kopumā piesaistīja lielu skaitu ārzemju tiesnešu, arī no valstīm, kuru klubu nav KHL. Piemēram, 2015./2016. gada sezonā 16 mačus apkalpoja Kīts Kavals no ASV.

Aņisimovs atklāja, ka, salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, tiesnešu sarakstā būs izmaiņas: “Ir tiesneši, kuriem jau esam nolēmuši nepiedāvāt jaunus līgumus, būs iesācēji, kam dosim iespēju. Tāpat zināms, ka vecuma dēļ karjeru beiguši galvenie tiesneši Sergejs Gusevs un Jurijs Ciplakovs, kā arī viens līnijtiesnesis. Pirms sezonas būs arī sagatavošanās nometne, kurā varētu piedalīties ap 80 tiesnešiem.” Nākamajā sezonā nav paredzēti būtiski jaunievedumi noteikumos, taču tiesnešu darbu varētu ietekmēt pakāpeniskā pāriešana uz mazajiem laukumiem. Aņisimovs spriež, ka arī tiesnešiem būs pie tiem vēl jāpierod, arī lai izvairītos no traumām: “Laukuma izmēri nemaina tiesāšana filosofiju un to, kurās situācijās tiek fiksēts pārkāpums un nozīmēts noraidījums, taču atšķirīga ir metodika. Kurā brīdī tev nav jāsper vēl viens solis un kurā tas ir vēlams. Tomēr tiesāšanas līmeni tam nevajadzētu ietekmēt. Cita lieta, ka nepareiza pozīcija laukumā var novest pie traumas, bet mazākā laukumā piepeši atrasties notikumu epicentrā ir vienkāršāk. Taču tās ir normāls evolūcijas process – ar laiku viss nokārtosies.”

Izmantotie resursi:
https://iz.ru


Slēpts komentārs: Banss
, 2020-05-21 12:12, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: Un kuri tie būs? Nu ja reiz cep rakstu varēj jau painteresēties
Pagaidām plānojam tos pašus ārzemju tiesnešus, kuri bija jau pērn – divus latviešus un divus čehus,” skaidro Aņisimovs, unvēlāk rakstā ir uzrakstīti gan abi latvieši, gan čehi...
, 2020-05-21 12:51, pirms 4 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Pagaidām plānojam tos pašus ārzemju tiesnešus, kuri bija jau pērn – divus latviešus un divus čehus,” skaidro Aņisimovs, unvēlāk rakstā ir uzrakstīti gan abi latvieši, gan čehi...
ok, kaut kā neizlasījās. ieliku plusu!
, 2020-05-21 14:01, pirms 4 gadiem
Banss rakstīja: ok, kaut kā neizlasījās. ieliku plusu!
Kaut kā neizlasīji, precīzāk - nelasīji
, 2020-05-21 14:45, pirms 4 gadiem
D-Mob rakstīja: Kaut kā neizlasīji, precīzāk - nelasīji
Lasīju, bet gaužām pavirši. Vainīgs!
, 2020-05-21 20:40, pirms 4 gadiem
Tikai ne ar Krievijas patriotiem kopā.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.