Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

KHL paziņo par dopinga analīžu atsākšanu un "Donbass"-"Lev" spēles inspektora atstādināšanu

KHL paziņo par dopinga analīžu atsākšanu un "Donbass"-"Lev" spēles inspektora atstādināšanu
"Donbass" treneris Andrejs Nazarovs pēc spēles Kozina darbību nosauca par amatierisku
Foto:F64/Romāns Kokšarovs

Kontinentālās hokeja līgas vadība paziņojusi, ka darba kārtībā atgriezusies līgas antidopinga programmas darbība, kura iepriekš bija ierobežota saistībā ar Krievijas Antidopinga aģentūras noslogojumu Soču olimpisko spēļu dēļ. KHL arī atstādinājusi no spēļu inspektora pienākumu pildīšanas pieredzējušo Valentīnu Kozinu.

Kā ziņo KHL, tad līgas Antidopinga programma atsāks darboties pilnā apmērā nākamās nedēļas sākumā. Tiks atjaunotas visas dopinga kontrolei nepieciešamās procedūras, kuras uz laiku bija pārtrauktas olimpisko spēļu dēļ.

Krievijas Antidopinga aģentūra (RUSADA) veica dopinga analīžu pārbaudes ziemas olimpisko spēļu un paralimpisko spēļu laikā, līdz ar to nespēja nodrošināt atbilstošus pakalpojumus KHL vajadzībām. Jāatgādina, ka par dopinga lietošanu aizdomās tiek turēti divi Latvijas izlases hokejisti - Vitālijs Pavlovs un Ralfs Freibergs. Oficiālu sodu abi hokejisti vēl nav saņēmuši, taču Pavlovs nepiedalījās nevienā no Rīgas "Dinamo" izslēgšanas spēlēm. Šobrīd "Dinamo" sezona jau noslēgusies.

Līgas vadība paziņojusi arī par Valentīna Kozina atstādināšanu no spēļu inspektora pienākumu pildīšanas. Kozins šādu KHL lēmumu izpelnījies, jo viņa uzraudzītajā "Lev" un "Donbass" mačā tika kļūdaini ieskaitīti "Lev" vārti. Videoatkārtojumā bija samērā skaidri redzams, ka ripa atsitusies pret vārtu stabiņu un vārtu līniju nav šķērsojusi, taču pēc videoatkārtojuma izvērtēšanas 73 gadus vecais Kozins, kurš agrāk bija IIHF kategorijas tiesnesis, nolēmis vārtus ieskaitīt.

KHL jau iepriekš oficiāli atzina, ka pieļauta kļūda, un tagad arī atstādinājusi Kozinu no inspektora pienākumu pildīšanas pārējos KHL mačos. KHL Tiesnešu komisija arī veiks iekšējo pārbaudi. KHL jau iepriekš šajās izslēgšanas spēlēs pieņēma bargu lēmumu par kļūdainu tiesāšanu, atstādinot no "play-off" maču tiesāšanas SKA un CSKA spēles tiesnešus.

Izmantotie resursi:
KHL.RU - официальный сайт : Континентальная...


, 2014-03-21 11:12, pirms 10 gadiem
Tur bija tīrs vārtu stabs, pietam pilnībā skaidri redzams. Tīrāka štanga vairs nevarēja pat būt. Kā tur bija iespējams izpīpēt golu, man tiešām nav ne jausmas. Ja Rīgā pret Dinamo tiktu ieskaitīti tādi vārti, uhh kā tur ietu vaļā
, 2014-03-21 11:49, pirms 10 gadiem
To dopinga kontroli vajadzēja jau pirms PO bija sācies!
, 2014-03-21 11:51, pirms 10 gadiem
73 gadīgs dzeds lol, protams vins nifiga tur neredz!
, 2014-03-21 12:04, pirms 10 gadiem
Mājiniekiem ieskaitīts viens goliņš - lai jautrāk (rezultāts uz to brīdi bija 0:0).
Rīgā arī vajadzēja tādu ''opīti'' aicināt par inspektoru.
, 2014-03-21 12:55, pirms 10 gadiem
Tikai nevis tika ieskaitīti "Donbass" vārti, bet "Lev" vārti
, 2014-03-21 13:27, pirms 10 gadiem
Inspektors vienkārši gremdēja ukraiņu klubu. Kas tur var nebūt skaidrs?
, 2014-03-21 13:36, pirms 10 gadiem
Viņam pie reizes būtu jāatņem arī autovadītāja tiesības, kamēr atkārtoti iziet medicīnisko komisiju!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.