Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: maserati15

Sējējs: "Sākumā traucēja eiforija"

Sējējs: "Sākumā traucēja eiforija"
Artis Ābols un Normunds Sējējs
Foto: LTV Sports

17.novembra vakarā LTV 7 ''Sporta studijā'' ciemojās Rīgas ''Dinamo'' hokeja komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un trenera asistents Artis Ābols. Abi atbildēja uz jautājumiem, ko bija vaicājuši sporta līdzjutēji.

Abi viesi studijā bija visai saguruši, ko var saprast ar saspringto grafiku – nedēļa Krievijā, aizvadītajā naktī atlidots mājās, pa dienu darbs un otrdienas vakarā vēl vērota „Dinamo/Juniors” spēle.

Vispirms Artis Ābols informēja, kas tika darīts nelielajā pārtraukumā novembra sākumā pirms izbraukuma sērijas. ”Mēs kopā kā komanda daudz strādājām pie individuālās fiziskās sagatavotības, tāpat noslīpējām spēli. Vairākums, spēle mazākumā, aizsardzība. Pēdējā spēlē mēs mazākumā gan ielaidām visus trīs golus.”

Normunds Sējējs atzina, ka ar Aleksandru Ņiživiju neesot nekas tik briesmīgs, lai viņš tagad nevarētu spēlēt. ”Zobi izkustināti un nolauzti, bet ekipējuma menedžeris viņam gatavo tādu speciālu aizsargmasku priekšā sejai, un es domāju, ka viņš spēlēs, vismaz pats ir gatavs.”

Ābols atzina, ka izbraukumā iegūtie seši punkti trijās spēlēs nav slikts rādītājs. ”Ja mums kāds pirms tam būtu teicis, ka dabūsim sešus punktus, laikam nevienam nebūtu pretenziju, teiktu, ka ļoti labi. Tā kā mēs pirmās divas spēles uzvarējām, vienmēr gribas vēl vairāk.”

Vai sezonas nepārliecinošais sākums neliecina par daudz sliktāku spēlētāju motivāciju šogad?

Sējējs: ”Visiem bija it kā eiforija pēc pagājušās sezonas, bet šoreiz sākums bija nedaudz savādāks. Pārbaudes spēlēs tik labi nospēlējām, 11 cīņās desmit uzvaras, bet turnīra sākumā mums pretim tomēr nāca daudz spēcīgākas komandas nekā pērn. Zaudē vienu, zaudē otru spēli un pazūd tā pārliecība, tiek meklēti kaut kādi iemesli.”

Ābols piebilda, ka motivācijas jau netrūkstot, kaut treneri vieni paši arī neko nevar izdarīt. Ietekmēšana? Tad esot tikai tāds variants, ka aiziet pārtraukumā un spēlētājs uzzina kaut ko jaunu par sevi. ”Ko tad mums darīt? Biedēt un teikt, ka naudu nemaksās? Man jau tādu līdzekļu nav. Kaut kur jau pietrūkst meistarības, kaut kur koncentrācijas un katra spēle jau neizdodas tik labi kā Rīgā pret SKA.”

Grafiks šogad ir ļoti nežēlīgs un visas spēles vienā līmenī nevar nospēlēt, ar emocijām vien nepietiekot, vajadzīga arī meistarība. Abi bija ļoti apmierināti ar sniegumu spēlē pret SKA, tur pat kautiņš palīdzējis. ”Stāvot aiz muguras spēlētājiem šā kautiņa laikā un redzot, ka visi spēlētāji pielekuši kājās un kā seko līdzi , bija skaidrs, ka jebkuru var izlaist laukumā un vari būt drošs, ka izdarīs visu,”- piebilda A.Ābols.

Daži līdzjutēji pārmeta, ka „Dinamo” par maz spēlē agresīvu spēka spēli. Ābols atteica, ka tā nebūt nav aizliegta, tieši otrādi, bet jāspēlē noteikumu robežās, dažiem varbūt bail no noraidījumiem, kas nav vajadzīgi. N.Sējējs :”Atlasē jau arī tiek domāts par šādiem agresīviem spēlētājiem, tiek vākta informācija. Par Iguldenu arī bija zināms, ka viņš var izkauties, bet katru reizi jau viņam tas nav jādara.”

Daudzus līdzjutējus interesēja, vai biežā pāriešana uz trim maiņām spēles laikā nenotiekot pārāk bieži? To savā viedoklī izteica arī treneris Andrejs Maticins.

Ābols: ”Grozi kā gribi, bet rezultāts tāpat ir vajadzīgs, gan līdzjutējiem, gan kluba vadībai. Ir jau perspektīvi čaļi, vēl kādu trijnieku varētu savākt, bet vai būs rezultāts? Pagaidām viņi vēl nevar izšķirt spēles likteni.”

Skatītāji vēl jautāja, kas notiek ar skaitliskā vairākuma realizāciju, ja mēs šajā elementā esam tik neprasmīgi? Ābols: ”Statistika jau nemelo, statistika mums šajā rādītājā ir ļoti slikta. Nevar teikt, ka vairākumu netrenētu, bet viena lieta ir gribēt un otra izpildīt. Mēs tagad gribētu, lai izspēles vienkāršotu un vairāk mestu uz vārtiem, cīnītos vārtu priekšā.” Sējējs vēl piebilda, ka treniņos jau bieži viss sanāk, labi izspēlē, bet spēlē viss ir savādāk.

Kāds skatītājs jautāja, vai Dinamo zīmols ir atpazīstams pārējā pasaulē ne tikai Krievijā ?

Sējējs: ”Jā, ir atpazīstams, ir pat pienākuši e pasti no Amerikas, pat no Jaunzēlandes, kas seko līdzi, pasaulē sāk lēnām mūs atpazīt.”

Cik saņem spēlētāji mūsu komandā, vai tas joprojām ir noslēpums?

Sējējs: ”Katra prece kaut ko maksā, katrs sniegums arī kaut ko maskā. Šobrīd KHL līgā nolemts, ka nepubliskos oficiālās algu summas, kaut arī iepriekš tika runāts, ka tās būs pieejamas. Kāpēc mums izlēkt no rāmjiem? Tas nav kluba vadības lēmums, tas ir līgas lēmums. Ja noteiks, ka summas var publiskot, tad arī publiskosim.”

Sabiedrībā vienubrīd sākās diskusijas, vai galvenais treneris Jūliuss Šuplers ir piemērots savam amatam, varbūt viņu mēģināja aizstāt ar citu treneri? Studijas viesiem šī tēma nešķita aktuāla.

Sējējs: ”Komandas īpašnieki un vadība pat nevienā tikšanās reizē nesprieda par Šuplera nomainīšanu. Tāda jautājuma nebija, tas ir preses izdomājums. Jā, ir bijušas runas arī ar citiem kandidātiem, kas ir paši pieteikušies, mēs esam apspriedušies. Varbūt būtu labāk, varbūt sliktāk, bet jāsaprot, ka Šuplers strādā jau otro gadu ar komandu no paša sagatavošanās perioda un nav uzreiz tik vienkārši atrast treneri. Uzreiz jau nebūs labi un komanda uzreiz nebūs pirmā.”

Raidījumā vēl tika diskutēts par dažādu ampluā spēlētāju nepieciešamību komandā. Ģenerālmenedžeris uzsvēra, ka tas atkarīgs no apstākļiem. Vienubrīd ir traumas un slimības, tad vajag centra spēlētājus, tad vajag atkal vārtsargus, tad atkal aizsargus. Vienmēr kādā postenī neesot pati pilnība, bet tas esot mainīgi.

Daudzi jautāja, kāpēc joprojām „Dinamo” nespēlē tādu agresīvu uzbrukuma hokeju? ”Visi Šuplera audzinātie hokejisti vairāk balstīti uz spēli no aizsardzības. Tas bija skaidrs jau pagājušogad un arī šogad, tāda ir viņa stratēģija, spēlēt no aizsardzības.” Savu video jautājumu Artim Ābolam uzdeva Viesturs Koziols – ja Šuplers pēkšņi smagi saslimtu, vai Artis būtu gatavs pārņemt komandas vadību? Treneris atbildēja tā :”Vispirms es piezvanītu Šupleram un pateiktu, lai ātrāk veseļojas. Ja man piedāvātu, tad es noteikti piekristu, kāpēc nē? Par tālāko nākotni es nezinu, bet pamēģināt varētu, kāpēc nē?” Ābols vēl teica, ka pavisam droši arī nākamgad komentēšot pasaules čempionāta spēles TV 3, par Olimpiskajām spēlēm viņš nezinot, LTV 7 varot jau izteikt savus piedāvājumus...

Daudzi līdzjutēji bija uzdevuši jautājumu komandas ģenerālmenedžerim par viņa saistību ar hokeja aģentiem un vai neesot tā, ka mūsējie pārsvarā izmanto tikai viena aģenta pakalpojumus. N.Sējējs :”Mēs tomēr izmantojam vairākus aģentus, arī ārzemniekiem ir savi aģenti, kā Hosam viens NHL aģents un viens Eiropā, tieši tāpat Iguldenam, Karijam, Svetam, tāpat Spruktam ir savs aģents. Pagājušogad tieši ar Spruktu ļoti smagi gāja, Jānis gribēja spēlēt, bet pats nevarēja par nosacījumiem runāt, viss bija jāizlemj aģentam. Kāds man pašam atlec no tā labums? Braukāju ar „Mercedes” un trīs mājas esmu uzbūvējis!( smejas). Labums varbūt ir tāds , ka caurām dienām nosēžu internetā, ar tiem aģentiem runājot un vienojoties. Lai nebūtu nekādas aizdomas un uzbraucienu, varu pateikt - nav mūsu spēlētāji no viena aģenta.”

Sējējs vēl atzina, ka KHL nav viegli strādāt ar aģentiem, jo līga pagājušo gadu pieņēma ļoti stingru licenzēšanas shēmu. Aģentam jābūt KHL līgas licencei. ”Ja mēs parakstam kādu līgumu ar aģentu, kam nav KHL licences, klubam var uzlikt sodu un spēlētājam līgumu anulēt, tas nav tik vienkārši.”

Nobeigumā vēl viesi pastāstīja, kāpēc skandināvu hokejisti tik maz spēlē KHL. Iemesls – viņiem pašiem maksā labu naudu un ir ļoti sakārtota nodokļu sistēma, kas ietver arī pensijas nākotnē. „Skandināvi var braukt tikai par ļoti labu naudu, bija mums arī vairāki iespējamie kandidāti pirms sezonas, bet viens aizbrauca uz NHL, otrs uz Šveici,”- noteica N.Sējējs. Kopumā šogad par leģionāriem esot izdota apmēram tikpat liela nauda kā pērn, jo klāt taču nācis Ozoliņš, arī Sprukts, kas spēlējuši NHL. Ja spēlētājs paliekot otro sezonu, tad no kluba varot izspiest par 20 procentiem( dažos gadījumos pat 50) vairāk naudas. Tā kā „Dinamo” tik lielas naudas neesot varējis maksāt, daži aizgājuši kaut kur citur, taču jaunā klubā uzreiz tie nepelnot vairāk.

Informāciju sagatavoja :
LTV Sports


Slēpts komentārs: Hipotenūza
Slēpts komentārs: bukka
Slēpts komentārs: bukka
, 2009-11-17 21:11, pirms 15 gadiem
Vispār katru reizi vajadzētu iedot viesiem lapas ar jautājumiem un, lai šie atbild, nevis kāda mīkstināšanās kā parasti. Sējējs vismaz normāli atbildēja, vismaz uz to jautājumu par tiem aģentiem un leģionāru pārejām.
Slēpts komentārs: maserati15
, 2009-11-17 21:12, pirms 15 gadiem
Cik sapratu, tad Jūlis RD būs ja tā var teikt "līdz kapa malai" vai vismaz sezonas beigām... un šogad ar komandu var vārīt kādas ziepes vien grib, bet tāpat netiks atlaists... vismaz no Sejēja teiktā ko tādu varēja saprast....
, 2009-11-17 21:15, pirms 15 gadiem
karliss rakstīja: Vispār katru reizi vajadzētu iedot viesiem lapas ar jautājumiem un, lai šie atbild, nevis kāda mīkstināšanās kā parasti. Sējējs vismaz normāli atbildēja, vismaz uz to jautājumu par tiem aģentiem un leģionāru pārejām.
Nu tur par tiem leģionāriem sējējam nebija citas izejas, jo jautājums arī bija tiešs: "Vai Sējējs gust kādu labumu no tā?". Viņam nebija citas iespējas kā attaisnot sevi.
Es arī nepiekrītu īsti, ka trūkst mūsējiem motivācijas! Motivācija ir, bet trūkst atbalsts tīri no kluba vadības, jo pieņemot un atlaižot spēlētājus, kā arī nedodot iespēju spēlēt jaunajiem nevar gaidīt to, kas bija pagājušajā sezonā, kad vārtus guva un spēli vilka arī jaunie...
P.S. Labs komentārs no viņu puses bija arī par Jēkaba kautiņu! Vismaz malači ka atbalsta un saprata, kas ir vajadzīgs spēlētājiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-17 21:16, pirms 15 gadiem
Neviens profesionālis jau neatklās savas kārtis pilnībā.

Sējējs vismaz pateica savu versiju par Hartiganu, protams, tagad viņš mestu naudu galdā, bet pēc sezonas beigām bija cerību pilna vasara atrast ko labāku.

Īsti nepārliecināja tā atbilde, par stabila aizsarga iegādi sak ''viemēr kautkur vajag pastiprinājumu". Beigās atzina ka varbūt tomēr vajadzēja...

Daudzi jautājumi palika neatbildēti, tomēr kautko no šī raidijuma varēja uzzināt.

P.S. Īstais Raivis no Talsiem ir telefonijas guru. Viņš varētu būt veiksmīgs Zelta Drudzī u.c. tajās zvanīšanas spēlēs.
, 2009-11-17 21:19, pirms 15 gadiem
als rakstīja: Cik sapratu, tad Jūlis RD būs ja tā var teikt "līdz kapa malai" vai vismaz sezonas beigām... un šogad ar komandu var vārīt kādas ziepes vien grib, bet tāpat netiks atlaists... vismaz no Sejēja teiktā ko tādu varēja saprast....
Mēs vispār varētu treneri mainīt pēc katra zaudējuma, domājams tas uzlabotu kopējo komandas sniegumu
, 2009-11-17 21:19, pirms 15 gadiem
Par Jūliju arī tā sapratu, ka viņš šeit ir uz palikšanu. Tas nav slikti, bet viņam vajadzētu saprast mūsu hokejistus un viņu spējas un attiecīgi veidot tādu spēles zīmējumu, kas atbilst vairākumam.
P.S. Vairākums... Tur, manuprāt, ir tikai treniņu vaina un neiespēlētas maiņas, jo kā jau minēja Erenštreits un viens no zvanītājiem ka nav kontakta starp spēlētājiem un nevar atdot piespēles tādas, kādas savā laikā vecā Dinamo spēlētāji.
, 2009-11-17 21:21, pirms 15 gadiem
Nevajag prasīt atbildību arī tikai no spēlētājiem, kā tas tika uzsvērts, bet trenerim arī ir liela loma spēlē un spēlētāju motivēšanā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-17 21:22, pirms 15 gadiem
karliss rakstīja: Vispār katru reizi vajadzētu iedot viesiem lapas ar jautājumiem un, lai šie atbild, nevis kāda mīkstināšanās kā parasti. Sējējs vismaz normāli atbildēja, vismaz uz to jautājumu par tiem aģentiem un leģionāru pārejām.
Nu tur arī ir dažas neskaidras lietas...

Hartigans aizgāja jo ,CSKA piedāvāja "nedaudz lielāku summu".
Novākam alga ir tāda pati, jo līgas noteikumi paredz ka pārejot uz citu klubu alga nedrīkst būt lielāka.

Hartiganam gribēja samazināt algu ?
, 2009-11-17 21:23, pirms 15 gadiem
Ir tikai trenera vaina neveiksmīgajā sniegumā šosezon, nav nekāda komandas zīmējuma, komanda neprot spēlēt nevienādos sastāvos, to visu māca treneris. Bet Šuplers nemāca neko, tikai gudri runā.
, 2009-11-17 21:26, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Jā, beidzot Tev un visiem citiem Šuplera skalpa alkstošiem tika dota skaidra atbilde.
Man prieks, ka Ābols pateica to ko es visu laiku rakstu-vainu nevajag meklēt treneros, bet gan RD spēlētāju mazspējā. Viņš to protams pateica daudz diplomātiskāk, bet doma tā pati.
Un kopš tā brīža man tas projekts vairs neliekas saistošs.... ja treneris var pateikt (lai arī aplinkus), ka viņa spēlētāji ir "lohi", kas knapi var apli uz slidām un ar nūju rokās noslidot, un vainīgi ir visi citi, naudas trūkums, spēlētāji, vadība, bet tikai ne (pat ne mazliet) arī pats galvenais treneris, tad liekas ka tomēr ar to komandu un viņas vadību kaut kas nav lāga kārtībā....
, 2009-11-17 21:27, pirms 15 gadiem
Labs jautājums bija par skandināvu un krievu spēlētāju iesaistīšanu Rīgas Dinamo nākotnē, jo pašlaik leģionāri ir pietiekami.
, 2009-11-17 21:27, pirms 15 gadiem
No vienas puses piekrītu maris777, jo nevar taču būt tā, ka spēlētāji nezinātu kas viņiem jādara un ko no viņiem gaida... Treneris veido spēles zīmējumu un trenerim ir arī jāatstrādā, kur un kad kuram spēlētājam jābūt un kas viņam jādara noteiktā situācijā un tas, ka aizsargi iet uzbrukumos, domāju ir arī Šuplera norādījums, kurš ir mainījies tikai pēdējās spēlēs... Spēle pret Ladu parādīja, ka spēlējam mazākumā un vairākumā, tā pat statistika, ka vienādos sastāvos gūstam vairākumu vārtu, bet vairākumā "ČUŠŠ"
, 2009-11-17 21:27, pirms 15 gadiem
Kaqut kur var redzet sporta sudiju netaa?
, 2009-11-17 21:28, pirms 15 gadiem
maris777 rakstīja: Ir tikai trenera vaina neveiksmīgajā sniegumā šosezon, nav nekāda komandas zīmējuma, komanda neprot spēlēt nevienādos sastāvos, to visu māca treneris. Bet Šuplers nemāca neko, tikai gudri runā.
tew staastiija ka pie taa visa straadaajot treninjos viss ir OK... kaa speele taa nekas nesanaak... nenoskanjojas vai arii vienkaarsi pretinieki ir labaaki newienaados sastaavos...
, 2009-11-17 21:30, pirms 15 gadiem
NU domāju, ka arī pēc regulārās sezonas spēlētāju soliņš mainīsies un būs jāmeklē spēlētāji no ārienes vienalga! P.S. Jā, kā Hartiganam varējā piedāvāt lielāku summu, ja to neparedz KHL??? Retorisks jautājums- "CIk sīki Sējējs pats zina līgas nolikumu?"
, 2009-11-17 21:32, pirms 15 gadiem
Nu bet ar strādāšanu nepietiek! Dinamo-Juniors labi pierāda, ka ja grib var! Bukarta 3 vārti un arī vairākumā, kā arī atspēlēties vienā periodā! DInamo būtu jāpamācās
, 2009-11-17 21:32, pirms 15 gadiem
Kāds zin vispār, kur spēlē AMBICIOZAIS vārtsargs Jansons?
, 2009-11-17 21:33, pirms 15 gadiem
Vēl man patika kā Sējējs neatbildēja uz mūžseno jautājumu par krievu leģionāriem. Itkā bija tik tuvu, bet tomēr nē
, 2009-11-17 21:33, pirms 15 gadiem
kur netaa var redzet Sporta studiju?
, 2009-11-17 21:33, pirms 15 gadiem
edk69 rakstīja: tew staastiija ka pie taa visa straadaajot treninjos viss ir OK... kaa speele taa nekas nesanaak... nenoskanjojas vai arii vienkaarsi pretinieki ir labaaki newienaados sastaavos...
Un kam tad komanda ir jānoskaņo? Ja pie tā tiktu kvalitatīvi strādāts , tad būtu arī rezultāts, bet rezultātu neredzam. Ja treneris publiski saka, ka visi spēlētāji ir lohi, kāpēc viņam ir jāmokās, lai meklē komandu, kur spēlētāji nav lohi.
, 2009-11-17 21:35, pirms 15 gadiem
Bilcis rakstīja: Kāds zin vispār, kur spēlē AMBICIOZAIS vārtsargs Jansons?
Pirmo reizi par viņu dzirdēju, laikam sasodīti labs, ja uzskata ka piedalīties pasaules 2. spēcīgākās līgas treniņos ir zem viņa goda.
Būs aktivāk jāseko līdzi šim censonim
, 2009-11-17 21:36, pirms 15 gadiem
Dažas atbildes man likās pat ļoti labas, varbūt tās īsti nebija tās lietas, ko daudzi vēlējās dzirdēt, toties tīri interesanti bija uzzināt par tiem aģentiem.
, 2009-11-17 21:36, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Sējējs un Ābols taču skaidri pateica, ka vairākums un mazākums tiek aktīvi atstrādāts, bet kā jašak reāli tos spēlēt tā sākas ūdeņu laišana no spēlētāju puses.
Un par motivāciju Ābols arī labi pateica.
p.s. salīdzinājumam- pēc Traktor viena nesenā zāģa Nazarovs (Traktor HC) tā arī gaiši un skaidri pateica, ka pie komandas zaudējuma ir vainīgi visi gan spēlētāji, gan arī treneri (ieskaitot pašu Nazrovu), kuri visi kopā ir kaut ko "ņedarabotaļi" līdz galam un tapēc arī ir tāds rezultāts..... no Jūļa jau tādus vārdus laikam nekad nesanāks sagaidīt, jo viņam vienmēr ir vainīgi visi citi (spēlētāji, traumas, naudas trūkums, u.c. apstākļi) tikai ne kaut mazliet arī viņš pats..... vismaz izskatās, ka viņš pats to nav spējīgs atzīt, ka ir arī kaut kur pats vainīgs pie šīgada RD ne visai labā snieguma! Domāju, tā vaina ir (būtu) jādala 50/50. 50 % uz spēlētāju sirdsapziņas un 50% uz treneru korpusa un Normja sirdapziņas.....
, 2009-11-17 21:36, pirms 15 gadiem
maris777 rakstīja: Un kam tad komanda ir jānoskaņo? Ja pie tā tiktu kvalitatīvi strādāts , tad būtu arī rezultāts, bet rezultātu neredzam. Ja treneris publiski saka, ka visi spēlētāji ir lohi, kāpēc viņam ir jāmokās, lai meklē komandu, kur spēlētāji nav lohi.
Parādi avotu, kur viņš saka, ka visi spēlētāji ir lohi
, 2009-11-17 21:38, pirms 15 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Nu tur arī ir dažas neskaidras lietas...

Hartigans aizgāja jo ,CSKA piedāvāja "nedaudz lielāku summu".
Novākam alga ir tāda pati, jo līgas noteikumi paredz ka pārejot uz citu klubu alga nedrīkst būt lielāka.

Hartiganam gribēja samazināt algu ?
Jā nu te jau Normis ietesa auzās. Vienā teikumā pateikt, ka Hartigans saņem mazliet vairāk, bet jau pēc brīža visiem stāsta, ka jaunā komanda leģionāram nevar maksāt vairāk kā iepriekšējā. Kaut kas kopā nelīmējās. Sanāk, ka ja vien Hossa netaisās uz NHL vai citu Eiropas līgu, tad uz nākamo sezonu +10% un gatavs.
P.S. Eh, kā gribētos zināt cik Lielais Janka saņem- bauma(mazticama), ka Lauris+Miķelis un vēl nelielu kaudzīti.
, 2009-11-17 21:38, pirms 15 gadiem
Nu jācer, ka mūsējie spēlētāji turpmāk būs "pietiekami motivēti"??? Tas nebija diezko trenera cienīgi tā atbildēt, jo savas vainas arī ir jāatzīst...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-17 21:39, pirms 15 gadiem
kasagrande rakstīja: Dažas atbildes man likās pat ļoti labas, varbūt tās īsti nebija tās lietas, ko daudzi vēlējās dzirdēt, toties tīri interesanti bija uzzināt par tiem aģentiem.
Manuprāt tā aģentu licencēšana ir arhaisms. Ovečkins savus 124 miljonus noslēdza ar mātes palīdzību. Tiesa zinot Krieviju, tā licencēšana varētu būt nepieciešamība
Slēpts komentārs: maserati15
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.