Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Oficiāli apstiprināta Skvorcova pievienošanās bez punktiem esošajai “Kunlun Red Star”

Oficiāli apstiprināta Skvorcova pievienošanās bez punktiem esošajai “Kunlun Red Star”
Gunārs Skvorcovs. Foto: KHL

Trešdien oficiāli apstiprināts, ka latviešu uzbrucējs Gunārs Skvorcovs arī šajā sezonā pārstāvēs Kontinentālās hokeja līgas klubu Pekinas “Kunlun Red Star”. Ķīnas vienība palikusi pēdējā, kas šosezon joprojām ir bez punktiem.

30 gadus vecais Gunārs Skvorcovs pagājušās sezonas lielāko daļu pavadīja Pekinas “Kunlun Red Star” fārmklubā, kas sacentās Krievijas pēc spēka otrajā līgā. Šajā turnīrā latviešu uzbrucējs 46 spēlēs sakrāja 21 punktu, turklāt tika pie teikšanas arī “Kunlun Red Star” sastāvā, KHL aizvadot 12 mačus. Latvietis izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu piespēli.

Jau pirms pāris nedēļām hokeja kuluāros klīda runas, ka Skvorcovs arī šajā sezonā pievienosies “Kunlun Red Star”, kam bijušas lielas problēmas ar sastāva nokomplektēšanu, iepriekš šonedēļ izskanēja informācija, ka Skvorcovs pievienojies komandai, bet trešdien beidzot viena gada līgums apstiprināts oficiāli.

Kopā ar Skvorcovu ķīnieši piesaistījuši arī Andreju Šustru, Hanteru Šinkaruku, Deniju Kristo, Keisiju Velmenu, Semu Lofkvistu un Davidu Bondru.

Pekinas vienībai, kas šosezon nobāzējusies Maskavas pievārtē, sezonas ievadā klājies plāni - piecas spēles un pieci zaudējumi, vārtu bilance 8:20. Līdz šodienas rītam bez punktiem bija arī Habarovskas "Amur", bet tā savā septītajā duelī spēja uzveikt Rīgas "Dinamo".


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.