Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

SKA iegūst CSKA līderi, Sanktpēterburgas kapteinis atgriežas Habarovskā

SKA iegūst CSKA līderi, Sanktpēterburgas kapteinis atgriežas Habarovskā
Lindens Vejs piedalījās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs. Foto: AFP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas klubs Sanktpēterburgas SKA pavēstījis par četriem darījumiem.Visprims SKA uz Habarovskas "Amur" aizmainīja savu kapteini Sergeju Plotņikovu, kuram drīzumā apritēs 30 gadu, bet vakara noslēgumā parakstīja divu gadu līgumu ar kanādieti Lindenu Veju.

Sergejs Plotņikovs Sanktpēterburgā aizvadīja ceturto sezonu un pirmo, kurā bija kapteiņa lomā. Krievu uzbrucējs 48 spēlēs sakrāja 29 (8+21) punktus, būdams ceturtais rezultatīvākais komandā, 81 soda minūti un pozitīvu lietderību +8. Habarovskas "Amur" audzēknis pirms atgriešanās Krievijā vienu sezonu aizvadīja arī Nacionālajā hokeja līgā, Pitsburgas "Penguins" un Arizonas "Coyotes" rindās 45 spēlēs tiekot pie trim rezultatīvām piespēlēm.

Maiņas darījumā Sanktpēterburgā nonācis Habarovskas "Amur" ceturtais rezultatīvākais spēlētājs Igors Rudenkovs, kurš 62 mačos nopelnīja 26 (13+13) punktus un negatīvu lietderību -17. Iepriekš pārstāvējis Ņižņijnovgorodas "Torpedo", 25 gadus vecais Rudenkovs Habarovskā aizvadīja trešo sezonu.

SKA priekšējo līniju papildinājis arī Magņitogorskas "Metallurg" uzbrucējs Jevgeņijs Timkins, kurš šajā sezonā 46 spēlēs gan samierinājās ar tikai diviem (1+1) punktiem. Gagarina kausa sērijā pret Nursultanas "Barys" (1-4) viņam neviena punkta. Timkins, kuram septembrī apritēs 30 gadu un kurš Magņitogorskā spēlēja kopš 2013. gada, parakstījis līgumu uz divām sezonām. Pie divu gadu līguma tika arī SKA uzbrucējs Antons Burdasovs, ar kuru vienošanās pagarināta līdz 2022. gadam. Šosezon 29 gadus vecais spēlētājs 31 mačā atzīmējās ar 14 (9+5) punktiem. Bijušajam Omskas "Avangard", Maskavas CSKA un Ufas "Salavat Yulaev" spēlētājam tā bija atgriešanās sezona Sanktpēterburgā.

Labāko SKA gan bija pietaupījusi vakara noslēgumam. No sava sīvākā konkurenta Maskavas CSKA tika iegūts kanādiešu uzbrucējs Lindens Vejs, kurš divu regulāro sezonu laikā 108 spēlēs sakrāja 89 (25+64) punktus un pozitīvu lietderību +57, bet Gagarina kausa 22 mačos tika pie 12 (4+8) punktiem un pozitīvas lietderības +7. Šosezon Vejs ar 48 (13+35) punktiem 52 spēlēs bija otrais rezultatīvākais komandā, atpaliekot vienīgi no Kirila Kaprizova (33+29). Pirms tam Vejs ir spēlējis Nursultanā un Cīrihē, bet Nacionālajā hokeja līgā viņa rēķinā ir 138 spēles un 44 (14+30) punkti. Vejam vasarā apritēs 29 gadi.

Savukārt "Sochi" parakstījusi vienas sezonas līgumu ar Zviedrijas čempionāta vadošo vārtsargu Jūelu Lasinanti. 27 gadus vecais vārtu vīrs visu līdzšinējo karjeru pavadīja Lūleo. 2018./19.g. sezonā viņš bija čempionāta labākais vārtsargs gan pēc vidēji ielaisto ripu skaita (1,68), gan atvairīto metienu procenta (93,1%), bet nepilnajā 2019.20. g. sezonā viņš bija līderis pēc ielaistajām ripām (1,59) un sauso spēļu skaita (6). Atvairīto metienu (92,8%) ziņā viņš šoreiz bija tikai otrais. "Lulea" šosezon bija regulārās sezonas stiprākā komanda.

Izmantotie resursi:
https://www.ska.ru/news/view/ievghi...
https://www.ska.ru/news/view/ska-zh...
https://www.ska.ru/news/view/ska-po...
https://www.ska.ru/news/view/lindie...


, 2020-05-16 20:56, pirms 4 gadiem
Kāds vēl Habārovskas SKA?
, 2020-05-16 21:19, pirms 4 gadiem
pernambucano rakstīja: Kāds vēl Habārovskas SKA?
https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A...

Kovida laikā maiņas notiek ne tikai starp klubiem, bet arī starp sporta veidiem. Katrs krutījas kā māk.
, 2020-05-17 07:59, pirms 4 gadiem
Tas ir tas pats Timkins , kurš Vitjaz sastāvā pret Dinamo iemeta fenomenālu golu? Kas ar šo noticis?
, 2020-05-17 10:12, pirms 4 gadiem
KHL tiešām būs daudz interesantāks. Algu griesti bija laba doma. Tagad spēku samērs līdzsvarojas starp komandām...
, 2020-05-17 10:38, pirms 4 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: KHL tiešām būs daudz interesantāks. Algu griesti bija laba doma. Tagad spēku samērs līdzsvarojas starp komandām...
Pirmajās sezonas jau bija mēģinājumi. Toreiz daži klubi to vnk atrisināja. Pieņēma sabiedrisko attiecību nodaļā spēlētāja sievu.
, 2020-05-17 10:47, pirms 4 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: KHL tiešām būs daudz interesantāks. Algu griesti bija laba doma. Tagad spēku samērs līdzsvarojas starp komandām...
Var sazīmēt jebkādus algu griestus, taču, ja ir virkne ar komandām, kurām galvenā problēma ir budžeta savākšana, t.i., tikt līdz algu grīdai, tad lielas jēgas tiem griestiem nav.

Nākamsezon griesti būšot 900 miljoni rubļu, grīda - 270 miljoni tādu pašu rubļu. T.i., no finansiāli vārgākajām komandām prasa iztērēt tikai 30% no TOP komandu budžeta, lai tās varētu spēlēt.

Salīdzinājumam NHL:
Griesti: 81.5 miljoni USD
Grīda: 60.2 miljoni USD

Tas nozīmē, ka NHL kā minimums ir jāiztērē 75% no pieļaujamā maksimuma.

Ja mēs tagad gribam skaļus paziņojumus, tad - KHL ļauj vājākajām komandām būt par 70% vārgākām nekā TOP komandas, kamēr NHL tikai par 25%. Protams, tas viss ir ļoti virtuāli un ar pieņēmumu, ka katrs hokejists tiek nolīgts par tirgus vērtību.

Algu griesti ir mehānisms, kas ierobežo lielos tēriņus (var pateikt, ka algu griesti, nevis, ka naudas vairāk nav), nevis pievelk mazās komandas. Tāpat, ja vajadzēs, tiks nesti čemodāni ar naudu uz ģērbtuvēm, kā RSL laikā.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.