Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Daugaviņš: "KHL sezona ir daudz grūtāka, salīdzinot ar NHL"

Daugaviņš: "KHL sezona ir daudz grūtāka, salīdzinot ar NHL"
Kaspars Daugaviņš
Foto: khl.ru

Kontinentālās hokeja līgas (NHL) kluba Ņižņijnovgorodas "Torpedo" latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš sarunā ar krievu reportieri norāda, ka šajā līgā fiziski ir grūtāk nekā Nacionālajā hokeja līgā (NHL). Mūsu spēlētājs dzimis PSRS, taču viņam nav tādas sajūtas, jo ir tīrs latvietis.

Nesen izteicāt viedokli par nekārtībām Latvijas izlasē. Vai varat izteikt savu viedokli arī "Torpedo" galvenajam trenerim?
- Jā, es varu izteikt savu viedokli Pēterim Skudram, bet viņš - man. Ja spēlētājs nepasaka savu viedokli, tad kā treneris uzzinās, vai spēlētājs viņu saprata? Bet trenerim tik un tā taisnība.

"Torpedo" treneris Pēteris Skudra ir ļoti prasīgs attiecībā pret spēlētājiem. Ja spēlētājs neattaisno cerības, tad ātri zaudē vietu komandā.
- Tāpat kā vairums treneru, Pēteris Skudra ir maksimālists. Viņš vēlas sasniegt rezultātu. Un arī spēlētāji vēlas pastāvīgi rādīt labāko sniegumu. Ja nospēlēšu slikti, tad nākamajā reizē man vēl dos iespēju pierādīt, ka tas bija pārejošs kritums. Lielākā daļa spēlētāju, kuri spējīgi katru dienu spēlēt stabili augstā līmenī, atrodas NHL.

Katram spēlētājam var būt kritumi.
- Uzskatu, ka fiziski grūtāk spēlēt KHL, nevis NHL. Lielie laukumi, spēles stils, daudz pārbraucienu. KHL sezona ir daudz grūtāka, salīdzinot ar NHL. Skarbāki apstākļi, smagi pārlidojumi, saraustīts spēļu grafiks. KHL hokejs taktiskāks, bet NHL ir lielāki ātrumi, vairāk cīņas, tur gandrīz visas komandas spēlē pēc vienas taktikas. KHL dažreiz visa mača laikā nevari izveidot nevienu momentu, jo pretinieki spēlē ļoti prātīgi. Daudz jādomā, lai apspēlētu tādu komandu. Tas ir interesanti, taču grūti gūt baudu no tādas spēles.

Pēdējā laikā "Torpedo" ir komanda, no kuras baidās ikviens pretinieks.
- Jā, mēs vienmēr cenšamies izdarīt tā, lai pret mums jebkurai komandai būtu neērti.

Pēterim Skudram nepatīk, ka viņu sauc par leģionāru. Jūs neapvainojaties par šādu terminu?
- Es neapvainojos, ka mani sauc par leģionāru. Droši vien nebūs pareizi, ja mani sauks par krievu. Esmu latvietis, nevis krievs.

Uzaugāt neatkarīgajā Latvijā, bet piedzimāt PSRS.
- Vecāki stāstīja, tāpēc zinu vēsturi. Tomēr nav sajūtas, ka esmu dzimis PSRS. Esmu tīrs latvietis, ja var tā teikt.

Varēja izvairīties no leģionāra statusa, atsaucoties uz piedzimšanu PSRS.
- Tas būtu nepareizi. Zinu, ka var uztaisīt pasi, jo esmu dzimis PSRS. Taču es spēlēju Latvijas izlasē, un Krievijas pase man neko nedos. Vēlos spēlēt savā izlasē.

Uz muguras jums ir tetovējums ar Latvijas ģērboni. Varbūt bija vērts savu patriotismu izpaust citādā veidā?
- Kad 15 gadu vecumā spēlēju junioru izlasē, man ļoti patika mūsu nacionālās komandas krekls - galvā bija doma, ka vēlos tetovējumu ar Latvijas ģērboni. Tolaik baidījos, ka mammai varētu nepatikt, tāpēc tas notika vēlāk Amerikā.

--

Izmantotie resursi:
khl.ru


, 2017-01-16 12:02, pirms 7 gadiem
Nu gan Daugava bliež. Cik spēles, NHL, cik KHL? Kādi tur pārlidojumi, cik tad bieži aiz Urāliem sanāk lidot. Cita lieta, ka KHL viņš spēlē divreiz lielāku spēles laiku, bet tā cita lieta. SKaidrs,ka KHL tehniski lēni dzenā ripu, bet NHL beztēmā mauc, tāpēc jau mums arī ir padsmit veči NHL, bek KHL tikai pusklibs zirgs. NHL mūsējie ir pabērni, bet KHL varoņi. Bet lai tik dzied par līmeni, galu galā vismaz labi samaksā.
, 2017-01-16 12:04, pirms 7 gadiem
Vot Daugava kārtīgs vecis. Respekt.
Slēpts komentārs: Leons_Dravnieks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-01-16 12:15, pirms 7 gadiem
Man jau tā arī šķita, jo, kāpēc tad Daugava NHL nespēja pierakstīties, bet KHĻ ir viens no stāriem.
Varu saderēt, ka viena liela daļa KHĻ spēlētāju sen jau būtu pametuši kolchozu, ja būtu jākapā pēc tik saspringta spēļu grafika kāds ir NHL.
, 2017-01-16 12:16, pirms 7 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Nu gan Daugava bliež. Cik spēles, NHL, cik KHL? Kādi tur pārlidojumi, cik tad bieži aiz Urāliem sanāk lidot. Cita lieta, ka KHL viņš spēlē divreiz lielāku spēles laiku, bet tā cita lieta. SKaidrs,ka KHL tehniski lēni dzenā ripu, bet NHL beztēmā mauc, tāpēc jau mums arī ir padsmit veči NHL, bek KHL tikai pusklibs zirgs. NHL mūsējie ir pabērni, bet KHL varoņi. Bet lai tik dzied par līmeni, galu galā vismaz labi samaksā.
Daugaviņš tomēr ir hokejists kurš ir spēlējis gan NHL gan KHL, bet kas esi tu lai tev ticētu?
Slēpts komentārs: elgarz
, 2017-01-16 12:28, pirms 7 gadiem
kas tie pa stulbiem jautājumiem? It kā gribētu izspiest no Daugavas, ka viņš nav patriots
, 2017-01-16 12:36, pirms 7 gadiem
Šeit pilna intervija krievu valodā, lai nebūtu nekādu manipulāciju, kā to veido autorelis ieliekot kaut kādus izgriezumus pēc sava prāta :
Каспарс Даугавиньш: «Могу высказать Скудре своё...
, 2017-01-16 12:36, pirms 7 gadiem
Daudz grūtāka? Nu nezinu... ja viņš nhlā būtu spēlējis ar tādu psšu slodzi kā khl tad diez tāpat teiktu?
, 2017-01-16 12:39, pirms 7 gadiem
Izlasīju interviju arī oriģinālā.Manuprāt Daugava pat nemēģināja salīdzināt sportisko līmeni,bet gan to ko nākas sportistam izdzīvot sadzīviski,emocionāli u.t.t.To kāda kārtība valda Krievijas plašajās ārēs mēs apmēram zinām.Pat tik elementāra lieta kā nauda.Tu spēlē un nezini būs, nebūs....Summējot visu pieļauju ,ka nav viegli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-01-16 12:46, pirms 7 gadiem
Tas tak skaidrs jebkuram kurš kaut nedaudz no hokeja sajēdz!
, 2017-01-16 12:47, pirms 7 gadiem
Grūti tādā ziņā ka KHL klubu īpašnieki kā zāģis tā skalo smadzenes, strādā rīktīgākā PSRS stilā, NHL ir vieglāk, tur Tev tikai jāsitās par vietu sastāvā, psiholoģiskais terors no īpašniekiem, diez vai tāds maz tur ir!

To kā ir ar īpašniekiem un GM KHL Vītoliņš ļoti labi pastāstīja Sporta Studijas sižetā kad Ernštreits pie viņa un pārējiem letiņiem viesojās Maskavā!
, 2017-01-16 12:49, pirms 7 gadiem
sandis444444 rakstīja: Grūti tādā ziņā ka KHL klubu īpašnieki kā zāģis tā skalo smadzenes, strādā rīktīgākā PSRS stilā, NHL ir vieglāk, tur Tev tikai jāsitās par vietu sastāvā, psiholoģiskais terors no īpašniekiem, diez vai tāds maz tur ir!

To kā ir ar īpašniekiem un GM KHL Vītoliņš ļoti labi pastāstīja Sporta Studijas sižetā kad Ernštreits pie viņa un pārējiem letiņiem viesojās Maskavā!
Palasi Artūra Irbes grāmatu, kā viņu terorizēja Dīns Lombardi, Sanhosē Haizivju menedžers...
, 2017-01-16 12:51, pirms 7 gadiem
Labāk jau gan būtu, ja tiktu dota atsauce uz oriģinālo interviju (http://www.khl.ru/news/2017/01/15/335889.html), citādāk tulkojums ir stipri vien sagraizīts, un domu gājiens izskatās saraustīts. No žurnālistikas viedokļa būtu tīri ētiski pieminēt arī intervijas autoru (Alekseju Švecovu).
, 2017-01-16 12:52, pirms 7 gadiem
Izlasat kaut vai intervijas ar Jagru, viņš saka tieši to pašu, ka KHL sezona ir grūtāka kā NHL, lai gan spēļu mazāk
, 2017-01-16 12:54, pirms 7 gadiem
Nesaprotu kādēļ nevarēja pārpublicēt visu interviju, nevis izvilkt tikai "interesantākos"jautājumus?
, 2017-01-16 13:02, pirms 7 gadiem
Domāju gan, Jāgrs pēdējā PČ uz lielā laukuma izskatijās vnk traģiski
, 2017-01-16 14:24, pirms 7 gadiem
Paldies, autoram, malacis, profesionāli!
, 2017-01-16 15:36, pirms 7 gadiem
u a cist var krievu pasi uztaisit, ja esi dzimis PSRS?
Tik drosi vien problema butu ar to, ka LV neatzist dubultpilsonibu, citadi varetu bez vizas braukat uz turieni, moz kadus Putina labumus izspiest... ja Ziemelkorejaa tevi nolaupa, tad uz majam butu tikt mierigi
, 2017-01-16 16:40, pirms 7 gadiem
Es nezinu kā jūs, bet tik cik es zinu par hokeju, es uzskatu ka KHL ir daudz grūtāk, pirmkārt jau ar statistikas krāšanu uzbrukumā, NHL, spēlētāji gūst tik daudz vārtus sezonas sākuma cik KHL pa visu sezonu. jus varat heitot mani bet es uzskatu ka NHL statistiku ir vieglaak sakraat nekaa KHL, Un ka KHL ir grutaks limenis neka NHL.
, 2017-01-16 16:55, pirms 7 gadiem
Kenins41 rakstīja: Es nezinu kā jūs, bet tik cik es zinu par hokeju, es uzskatu ka KHL ir daudz grūtāk, pirmkārt jau ar statistikas krāšanu uzbrukumā, NHL, spēlētāji gūst tik daudz vārtus sezonas sākuma cik KHL pa visu sezonu. jus varat heitot mani bet es uzskatu ka NHL statistiku ir vieglaak sakraat nekaa KHL, Un ka KHL ir grutaks limenis neka NHL.
Varbūt, taču es labāk skatos hokeju(NHL) kas tiešām ir hokejs, citi ātrumi, spēles stils u.c. Kas tik ļoti pietrūkst kolholu līgai, kuras hokejs ir diezgan garlaicīgs.
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.