Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Vītoliņš: "Esmu apmierināts ar "Dynamo" sastāva komplektāciju"

Vītoliņš: "Esmu apmierināts ar "Dynamo" sastāva komplektāciju"
Harijs Vītoliņš
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas "Dynamo" šodien sāk gatavoties jaunajai sezonai. Krievu kluba galvenais treneris Harijs Vītoliņš (47) nežēlojas, ka starpsezonā komandas sastāva pastiprinājums ir pieticīgs. Jaunatnei būs iespēja sevi pierādīt.

Starpsezonā parādījās informācija, ka Maskavas klubs vēl nav pilnībā norēķinājies ar spēlētājiem par pagājušo sezonu, taču šie parādi drīz vien tika nomaksāti. Atbildot uz jautājumu, par "Dynamo" jaunās sezonas budžetu, Vītoliņš atzīst, ka viņš nezina, tas jāprasa citiem.

Spēlētāju sastāva pastiprinājums izskatās visai pieticīgs, taču papildus spēlētāju piesaiste vairs nav gaidāma. "Esmu apmierināts ar sastāva komplektāciju. Agrāk mums bija pārāk daudz spēlētāju, un jaunatne nevarēja gūt pietiekami daudz laika, lai sevi apliecinātu. Tagad puiši redz, ka ar labu darbu viņi var tikt sastāvā. Jā, "Dinamo" komanda tagad ir gados jaunāka. Vienkārši tāpat iekļaut sastāvā nebūtu pareizi, jaunajiem ir jāpierāda savs pārākums. Mums ir sešas maiņas, pat vairāk. Somijas izlases aizsargs Juso Hietanens ir vienīgais skaļais papildinājums," norāda Harijs Vītoliņš.

Jaunajā sezonā Oļegs Znaroks vairs nebūs Maskavas kluba treneris-konsultants, taču palīdzēs neoficiāli. "Znaroks formāli aizgāja, taču viņš tāpat ierodas, mēs kontaktējamies, nav nekādu problēmu," atzīst latvietis.

Atgādinām, ka Harija Vītoliņa un Viktora Ignatjeva trenētajā Maskavas "Dynamo" pagājušajā sezonā bija nodarbināti ne tikai divi latviešu uzbrucēji (Mārtiņš Karsums, Kaspars Daugaviņš), bet arī vēl trīs mūsu pilsoņi (Jurijs Ždanovs, Boriss Lavrenovs, Aleksandrs Šiškovičs) un kādreizējais Latvijas izlases kapteinis Oļegs Znaroks.

Kā jau ziņots, KHL aizvadītajā regulārajā sezonā Maskavas "Dynamo" izcīnīja trešo vietu un nopelnīja Krievijas čempionāta bronzas medaļas. Rietumu konferences pusfināla sērijā dinamieši ar 1-4 piekāpās Sanktpēterburgas SKA. Galvenais treneris Harijs Vītoliņš saglabāja savu posteni.

Izmantotie resursi:
www.sport-express.ru
www.tass.ru


, 2015-07-13 16:30, pirms 9 gadiem
Jo plānāks sastāvs,jo mazāk cerību.
, 2015-07-13 17:49, pirms 9 gadiem
Kāpēc nepasaka cik nopelna?
, 2015-07-13 18:35, pirms 9 gadiem
SKA vājāks un treneris klauns, Dinamo M vājāka, kopumā KHL klubi vājāki kā pirms gada. DR tas nāk par labu, jo... nezinām vai mēs būsim vājāki jeb drīzāk būsim tajā pašā līmenī. Interesanta sezona garantēta.
, 2015-07-13 22:02, pirms 9 gadiem
par Jokerit!!!
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.