Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

KHL tiesnesim Odiņam nāksies dzīvot dienesta dzīvoklī Maskavā

KHL tiesnesim Odiņam nāksies dzīvot dienesta dzīvoklī Maskavā
Eduards Odiņš priekšplānā. Foto: Vladimirs Bezzubovs, khl.ru

Latvijas galvenais tiesnesis Eduards Odiņš gatavojas jaunajai sezonai Kontinentālās hokeja līgā (KHL). Mūsu speciālists atklāj, ka jākārto arī noteikumu tests, kur 70 jautājumos viņam parasti ir divas vai trīs kļūdas. Par to lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

KHL klubiem sākušās pārbaudes spēles, taču koronavīrusa izplatīšanās izraisīto ierobežojumu dēļ Eduards Odiņš un Andris Ansons netiek pie minēto maču tiesāšanas, jāiztiek ar amatieru mačiem Latvijā. Mūsu galvenie tiesneši ir informēti, ka sezonas laikā nāksies dzīvot dienesta dzīvokļos Krievijas galvaspilsētā.

Arī tiesneši gatavojas čempionātam. "Pirms sezonas jānokārto fiziskie normatīvi gan uz ledus, gan ar svaru stieni. Un tāpat ir hokeja noteikumu tests. 70 jautājumi, un drīkst būt ne vairāk kā piecas kļūdas. Man parasti ir divas trīs - cilvēciskais faktors," atklāj Eduards Odiņš.

Atgādinām, ka 2019. gada 23. janvāra mačā Odiņš guva smagu traumu - tika konstatēts kreisā apakšstilba divu kaulu lūzums ar nobīdi. Negadījuma video ir ŠEIT. Aprīlī atbrīvojās no kruķiem, bet jūnija beigās atsāka trenēties. Jūlijā jau nostājās uz slidām, tobrīd staigāšana sagādāja grūtības. Bija vajadzīgs laiks, lai atgūtu sportisko formu, tāpēc sezonas sākumā vēl nevarēja atgriezties KHL spēļu tiesāšanā. Tiesneša darbā atgriezās 29. oktobra mačā starp Jaroslavļas "Lokomotiv" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo". Pēdējo spēli aizvadīja 10. martā, jo koronavīrusa pandēmijas dēļ sezona noslēdzās priekšlaicīgi.

Odiņa kājā vēl arvien ir "dzelži", taču savainojums jau izārstēts un nav jūtams, ja neskaita nelielu iesāpēšanos, kad mainās laika apstākļi. Patlaban 44 gadus vecais tiesnesis KHL strādā kopš paša sākuma 2008. gadā. "Tiesāt var līdz 50 gadiem. Ceru, ka labākie gadi vēl priekšā," saka latvietis.

Eduards Odiņš līgas labākā galvenā tiesneša balvu jeb "Zelta svilpi" saņēmis jau četras reizes (2011, 2013, 2014, 2016). Vairāk ir tikai krievam Vjačeslavam Bulanovam (2005, 2006, 2007, 2009, 2010, 2012), savukārt pēdējo 12 sezonu līderis ir mūsējais, turklāt minētais krievs vairs netiesā KHL mačus. "Zelta svilpi" sākotnēji saņēma Krievijas čempionāta labākais tiesnesis, bet kopš 2008./2009. sezonas - KHL labākais tiesnesis.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.