Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

CSKA iegūst tiesības uz Jakupovu

CSKA iegūst tiesības uz Jakupovu
Nails Jakupovs
Foto: AP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārās sezonas čempione Maskavas CSKA maiņas darījuma rezultātā ieguva tiesības uz talantīgo uzbrucēju Nailu Jakupovu.

21 gadu vecais uzbrucējs Nails Jakupovs pēdējās sezonās pārstāv Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Edmontonas "Oilers", kas 2012. gada draftā izvēlējās Ņižņekamskas hokeja audzēkni ar pirmo numuru. Aizvadītajā sezonā Jakupovs 81 spēlē izcēlās ar 33 (14+19) punktiem, kas bija sestais labākais rādītājs komandā.

Līdz šim KHL tiesības uz Jakupovu piederēja hokejista dzimtās pilsētas komandai "Neftekhimik", tomēr šodien Ņižņekamskas vienība tās aizmainīja uz vienu no vadošajiem līgas klubiem Maskavas CSKA. Kā ziņo KHL, CSKA pretī aizsūtīja 20 gadus veco aizsargu Dmitriju Ogurcovu ("Lada" sastāvā 59 spēles un astoņi (4+4) punkti).

Jakupova atgriešanās Krievijā gan nav pārāk ticama. Pirms nepilna mēneša "Oilers" pagarināja līgumu ar talantīgo hokejistu (līdz 2016./17. gada sezonas beigām), turklāt sportista tēvs medijiem norādīja, ka Jakupovs savu karjeru saista tikai ar NHL. "Šis darījums mums neko nenozīmē. Mums no tā ne silts, ne auksts. Te pat nav nekādu domu – Nails saista savu karjeru tikai ar Edmontonu un tikai ar NHL," atzina "Oilers" hokejista tēvs Rails Jakupovs.

Izmantotie resursi:
Континентальная хоккейная лига : Чемпионат...
СПОРТ-ЭКСПРЕСС


, 2015-05-06 17:43, pirms 9 gadiem
Uz KHL varēs iet tad, kad būs 35 - 45 gadi, ātrāk tur nav ko darīt!
, 2015-05-06 17:51, pirms 9 gadiem
Tā viņi visi saka, tikko Krievu bagātie klubi viņam degungalā pakustinās lielo dolāru kaudzi tā viņiem visiem (krieviem) prioritātes mainās!
, 2015-05-06 17:51, pirms 9 gadiem
1) Īsti nezinu, vaitad tās tiesības viņiem mūžīgas? Nebeidzās kaut kādos 27 gados?
2) Ļoti bagāta iztēle - Nails Jakupovs, Raila Jakupova dēls.
, 2015-05-06 20:38, pirms 9 gadiem
Nu būs labs papildinājums CSKA lokauta laikā !
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.