Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Tereščenko: "Spēlētājiem viedokli par algu griestiem neprasīja. Neapmierināti ir visi"

Tereščenko: "Spēlētājiem viedokli par algu griestiem neprasīja. Neapmierināti ir visi"
Aleksejs Tereščenko Soču olimpiskajās spēlēs. Foto: Sputnik/Scanpix

Krievu uzbrucējs Aleksejs Tereščenko, kurš Kontinentālās hokeja līgas pagājušajā sezonā aizvadīja tikai trīs spēles, paudis neapmierinātību par lēmumu ieviest algu griestus.

"Algu griesti ir trieciens visiem spēlētājiem. Brīvajiem aģentiem tagad ir grūtāk veikt pārrunas. Jau spēkā esošie līgumi tiek parakstīti no jauna, samazinot hokejista algu. Tās kritušās gan jaunajiem, gan pieredzējušajiem. Kādu nostādīja fakta priekšā par aizmainīšanu uz citu komandu, kaut paši spēlētāji negribēja nekur doties," stāstīja 39 gadus vecais Aleksejs Tereščenko.

"Kāds aizbrauks uz Nacionālo hokeja līgu. Un tie nav puiši ar mazākajām algām. Ja viņi paliktu Krievijā, citiem algas kristos vēl dramatiskāk. Pret algu griestu ieviešanu iestājās tikai daļa klubu. Taču spēlētāju vidū neapmierināti ir pilnīgi visi! Es runāju ar spēlētājiem, un ticiet man – maigi sakot, viņi nav sajūsmā," teica Tereščenko. Centra uzbrucējs pagājušajā sezonā aizvadīja tikai trīs spēles, pārstāvot Omskas "Avangard". Gadu iepriekš viņš spēlēja Minskas "Dinamo".

"Pagaidām neviens nav paudis skaļu nepatiku, tomēr neapmierātība valda gan starp vadošajiem spēlētājiem, gan starp jaunajiem. Šaubos, ka mūsu hokeja čempionātam tas nāks par labu. KHL eksistē 13. gadu, un šajā ziņā neesam tikuši tālāk par Superlīgu – joprojām spēlētājiem nav balsstiesības. Lēmums par algu griestiem tika pieņemts sportistu dalības. Mums neviens neko nepajautāja."

Tereščenko 2010. gadā kopā ar Kazaņas "Ak Bars" izcīnīja Gagarina kausu, vēl četras reizes viņš kļuvis par Superlīgas čempionu. Uzbrucēja kontā ir arī trīs pasaules čempionātu zelti, pie tam 2012. gadā tieši viņš guva fināla izšķirošos vārtus.

Izmantotie resursi:
https://sport24.ru/news/hockey/2020...


, 2020-06-01 10:14, pirms 4 gadiem
Ai kur traki, nepaprasija hokejistu viedokli!
, 2020-06-01 12:31, pirms 4 gadiem
Šitas čalis gan ir atrauts no realitātes. Viņš domā, ka tie rubļi no zila gaisa parādās?

KHL spēļu vidējais apmeklētāju skaits svārstās ap 6000 (To pašu tik Minska un SKA paceļ tik augstu). Biļetes maksā, labākajā gadījumā, 10 EUR. Atribūtiku pērk, bet ne tik lielos apjomos, kā Ziemeļamerikā. Arī TV nauda ripo tikai no vietējiem kanāliem. Un, saliekot šo visu kopā, viņš grib, lai šie visiem maksā NHL līmeņa algas? Lai priecājas, ka šos rosņefķ un gazproms stutē, citādāk visi jau sen būtu aizlaidušies uz ungāru, rumāņu līgām.
, 2020-06-01 13:00, pirms 4 gadiem
Magņitogorskā un citur tauta vaid, ka nav ar ko izdzīvot, bet te stimulē kautkādus hockejistus ...
Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.