Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Podziņš: "Nav man mīļākās valsts. Gribu spēlēt, nevis celt gaismā politiku"

Podziņš: "Nav man mīļākās valsts. Gribu spēlēt, nevis celt gaismā politiku"
Ainārs Podziņš met pa vārtiem
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas "Dinamo" hokejists Ainārs Podziņš intervijā Krievijas sporta portālam allhockey.ru atklājis, ka viņam nav valsts, kuru mīlētu vairāk - svarīgākais viņam ir spēlēt hokeju.

Saruna ar Aināru Podziņu notika vēl pirms "Dinamo" izlidošanas uz Špenglera kausa izcīņu Davosā. Apspriestās tēmas bija dažādas (arī nesaistītas ar sportu), pilna intervija krievu valodā izlasāma šeit. Mēs piedāvājam iepazīties ar pāris interesantākajiem intervijas izvilkumiem.

Raksturojot attiecības ar komandas biedriem "Dinamo", Podziņš iezīmē ainu: "Salīdzinājumā ar pagājušo sezonu šosezon vairāk sanāk komunicēt ar Ņiživiju, bet ar Ankipānu mazāk. Daudz laika pavadu ar leģionāriem. Ar Holtu var riktīgi izsmieties! Pārējie? Fredriks Varjs, piemēram, ir ļoti mierīgs - nevaru iztēloties, ka viņu ārpus laukuma varētu satracināt. Un viņš ir labi saglabājies (smejas). Džeimijs Lundmarks ir ģimenisks cilvēks: bērni, sieva, viss kā ārzemju filmās. Luseniuss vairāk draudzējas ar Holtu, viņi gandrīz visu laiku ir kopā. Nesen "Dinamo" šķīrās no Nieminena. Viņam ir interesanta humora izjūta un vispār labs cilvēks.

Dīvainākais cilvēks komandā? Neteiktu, ka dīvains, bet viņam nepatīk, kad daudz runāju. Tas ir Arvīds Reķis. Viņš arī pats nemēdz daudz runāt, bet, kad es bez apstājas vāros, tad dažreiz pat kaut ko met manā virzienā. Mūsu kapteinis Ozoliņš nav nemaz tik sūrs, kā daudziem šķiet. Nekad neaizmirsīšu, cik Ozoliņš uz mani cieši skatās, kad kaut ko sadaru. Tādās epizodēs nespēju noturēties, un man parādās smaids līdz ausīm. Un zini ko? Viņš arī nespēj tik ilgi sūri skatīties un sāk smaidīt. Mēs visi esam pozitīvi cilvēki. Karsums vairāk ar Galviņu kontaktējas, Jēkabs Rēdlihs ar Andersonu. Ja atgriežamies pie leģionāriem, tad šogad viņi mums tādi nopietnie - pagājušajā sezonā bija lieli joku pēteri."

Intervijā tiek skartas arī nopietnākas tēmas, tai skaitā par pēdējām KHL spēlēm Minskā (2:1) un Popradā (2:3 bullīšos) un turnīru Davosā: "Ar "Lev" viss bija labi, paņēmām savus punktus. Žēl, ka nepaspējām aplūkot Popradu. Minskā gan mēs nospridzinājām! Sen nebijām guvuši divus vārtus pēdējā periodā un izlīdzinājuši... Tagad turnīrs Davosā, treneris iedeva divas brīvdienas. Sastāvs Špenglera kausa izcīņai? Sprukta nebūs, Villes arī vairs komandā nav. Pieteikti jaunie spēlētāji, jābūt interesanti. Man vispār patīk tādi turnīri, gribas spēlēt, sevi pierādīt. Esmu hokejists, man nepatīk sēdēt uz vietas, gribu būt aktīvs, kustēties, spēlēt. Šveicē jābūt skaisti, tāpēc gaidu izlidošanu, treniņus un beidzot spēles!"

Neiztika arī bez izlašu tēmas, kura pēdējā laikā Podziņa sakarā izskanējusi daudzkārt. Uzbrucējs: "Jā, no Krievijas U-20 mani izsvītroja, jo "Dinamo" esmu reģistrēts ar latviešu pilsonību. Neaizmirsīšu, kā skatījos uz sākotnējo sastāvu, visiem pēc uzvārda iekavās RUS, bet man LV. Izsvītroja mani. Pie tam man nav valsts, kuru mīlētu vairāk. Gribu spēlēt, iegūt pieredzi, nevis celt gaismā kaut kādus politiskus principus un sekot tiem. Zini kā gribas iziet uz ledus un censties, cik spēka? Paldies tiem, kas mani atbalsta, vienmēr to novērtēju." Tāpat Podziņš daudzo interviju sakarā nosaka: "Zini, pat nezinu, ko nākamreiz par sevi izlasīšu. Tiek izdarīti nepareizie akcenti. Kad notiek runa par nopietnām lietām [domāts izlašu jautājums], jāraksta precīzi un nav jāizkropļo teiktā būtība."

Izmantotie resursi:
Хоккей на AllHockey.Ru - новости и статистика...


, 2011-12-28 19:58, pirms 12 gadiem
Nu jā, intervijās ar krievu portāliem un žurnāliem saka, ka viņam neesot mīļākās valsts, bet Latvijā brēc palēktdamies, ka ir īstens latvietis! Dīvains puika, divās nacionalitātēs citu dziesmu dzied!
, 2011-12-28 19:59, pirms 12 gadiem
Tad vienreiz izvēlies vienu VENĪGO pilsonību un diskusijas slēgtas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-28 20:01, pirms 12 gadiem
Politikas Podziņa izlases jautājumā nebija. Bija tikai paša Podziņa stulbums. Bet tas nenozīmē, ka Podziņš kā cilvēks un hokejists ir slikts. Katram sanāk stulbas lietas.
, 2011-12-28 20:02, pirms 12 gadiem
PuČe jau teica, ka kāds varētu pateikt Podziņam, lai šis vairāk paklusē šajos jautajumos!
, 2011-12-28 20:04, pirms 12 gadiem
man jau ar liekas, ka saceltaa azhiotaazja ap Pogu bija lielaakoties pateicoties zhurnaalistu izdariitajiem "akcentiem". Pateikto var pasniegt dazjaadi, taa teikt ar taadu meerci, kaadu nepiecieshams.
Tas ka puika nonaacis slavas sauliitee, par to prieks, bet galvenais, lai nesakaapj nedaudz un pats turpina progreseet, nevis tagad gaidiit lielo NHL onkuli un pilnu maisu rublju
, 2011-12-28 20:09, pirms 12 gadiem
ai da ko var cepties...puika sporto un censas tikt uz augsu tas arii viss...ja rodas iespeja augt kaa sportistam vins to izmanto...
Slēpts komentārs: playthegame
, 2011-12-28 20:13, pirms 12 gadiem
viens gan ir skaidrs, ka pec si izsaukuma uz u20 izlasi un visa kas notika pectam, Poga laukuma kluvis daudz nemanamaks.
, 2011-12-28 20:15, pirms 12 gadiem
playthegame rakstīja: neviena intervija vins nav minejis, ka vins Krieviju nemiletu tik pat daudz ka Latviju
mans vecfaateris ir no Baltkrievijas- tgd man Baltkrievija buutu jaamiil vismaz tikpat kaa LV????

tu atmarozak saproti beidzot ka vins visu muuzu ir krievs bijis, krievijaa audzis, krievu gimene,krievu draugi.....ko tu prasi no vina...
, 2011-12-28 20:18, pirms 12 gadiem
Pilnigipareizi tpt neizpatiks gan Latviešiem, gan Krieviem... Novēlu visu to labāko
, 2011-12-28 20:18, pirms 12 gadiem
da lieciet mieru čalim, puika jauns un dedzīgs. un iespēja bija laba. mums pilna Jēkaba iela ar 17x lielākiem pseidopatriotiem, ejiet uz citiem saitiem un vālējiet par politiku tur pēc pilnas programmas.
, 2011-12-28 20:20, pirms 12 gadiem
Pats ļerkst kā tirgus tante un tagad čīkst ka akcenti vainīgi. Izskatās ka gudrāks nepaliek.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-28 20:30, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Pats ļerkst kā tirgus tante un tagad čīkst ka akcenti vainīgi. Izskatās ka gudrāks nepaliek.
Kā naglai uz galvas! Redz', ka Reķim arī vāvuļotāji ne visai
Es atvainojos, bet kā mana ome teiktu - nudien kā tāds jampampiņš!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-28 20:32, pirms 12 gadiem
huy rakstīja: Pats ļerkst kā tirgus tante un tagad čīkst ka akcenti vainīgi. Izskatās ka gudrāks nepaliek.
vispār jau mani fascinē latviešu lēnprātīgie fani
iedomājies, kas notiktu, ja kāds Barsas vai Real spēlētājs pateiktu, ka viņš Barsu mīl tikpat daudz kā Real
, 2011-12-28 20:34, pirms 12 gadiem
Reaktors rakstīja: KOSMOPOLĪTS!!!
KOMUNISTS Tātad!!!!


Bet ja nopietni, beidziet vienreiz tiešām politiku ar sportu saistīt. Šīs nianses avr redzēt tikai ilgtermiņā, nevis no viena gadījuma, kad spēlētājs tur balansē drusku uz Krievijas izlases robežas.. wtf vispār. Žurnālisti atkal mutes netur un viis tiasa ažiotāžu
PRIČOM TE POLITIKA???
Kurš ir tik stulbs, ka šo Podziņa sāgu saista ar politiku???

Runa ir tikai par vienu gražīgu puišeli, kurš izlases izvēlas tikai pēc sava pašlabuma.
, 2011-12-28 20:35, pirms 12 gadiem
par to kur spelet u.ttt ( ja tiks) izlems Poga pats - un nav ko te iideet un raadiit to kads nu kursh patriots ir . Interesanti kas tad saktos ja tagad Poga saktu katra Rd macha pa golam likt pretinieka vaartos - slavas dziesmas dziedaatu!!! Un manuprat tur pat jebkurai tanbtei skaidrs ka LV izlasee vinjam tik buus daudz vieglak neka Krievijas.... un ja tada buus vinja pieja ka luk speelet - un kapaties par 110%.. ko vel vairak vajag ja vinjsh saka ka galvenais speleet!!! nevis politiku celt - tatad ... mutes ciet jo et jau sanaak ka nevis vinjsh bet komnetu rakstiitaji politiku celj - lai gan sen jau teikts ka sports ir sports
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-28 20:40, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: vispār jau mani fascinē latviešu lēnprātīgie fani
iedomājies, kas notiktu, ja kāds Barsas vai Real spēlētājs pateiktu, ka viņš Barsu mīl tikpat daudz kā Real
Tāds spēlētājs vienkārši tiktu izķengāts krustu šķērsu. Gan no mēdiju puses, gan līdzjutēju. Tā kā beidz, Podziņ, dir** par kaut kādiem akcentiem! Ja nav galvas uz pleciem un no kļūdām nemācies, vaino pats sevi!
, 2011-12-28 20:41, pirms 12 gadiem
Diemžēl bez politikas mēs nevaram iztikt,tā mūs ļoti tieši ietekmē
, 2011-12-28 20:41, pirms 12 gadiem
baruc mājās - uz krieviju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-28 20:51, pirms 12 gadiem
Abrags rakstīja: vispār jau mani fascinē latviešu lēnprātīgie fani
iedomājies, kas notiktu, ja kāds Barsas vai Real spēlētājs pateiktu, ka viņš Barsu mīl tikpat daudz kā Real
Ja Rauls pateiktu ka galvenais futeni uzmočīt, kaut barsā
, 2011-12-28 20:58, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Kāpēc Podziņam neviens nevar sakārtot papīrus un paskaidrot kā jāiegūst Latvijas pilsonība. Puisis dabū ciest par likumu nezināšanu.
vispirms viņam vajadzētu sakārtot galvu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2011-12-28 21:04, pirms 12 gadiem
ogreskijs rakstīja: mans vecfaateris ir no Baltkrievijas- tgd man Baltkrievija buutu jaamiil vismaz tikpat kaa LV????

tu atmarozak saproti beidzot ka vins visu muuzu ir krievs bijis, krievijaa audzis, krievu gimene,krievu draugi.....ko tu prasi no vina...
lidz tavam limenim nenolaidisos un tevi par atmarozaku nesausku(apbrinoju sitos, kas nepazistamu cilveku, kurs vinam neko personisku un aizskarosu nav pateicis lama nesmukos vardos. ka tev aptiktu ja tev preti naktu cilveki un katrs tev veltitu kadu suligu epitetu. Ak tu ma**s dels, idiots, atsaldetais, ped***s u,.t.t. domaju, ka tev butu nepatikami, ka tev sita uzmetas virsu), bet ieteiksu velreiz skaidri parlasit ko uzrakstija dawux222 un parlasit manu komentaru un tad varbut ari lidz tavai pelekajai vielai aizies tas ko gribeju sava komentara pateikt
iedzer kadu nomierinosu teju un izgulies, stress bus mazaks un nevajadzes izladeties interneta uz nepazistamiem cilvekiem
, 2011-12-28 21:09, pirms 12 gadiem
Normāls čalis,bet vēl vienkārši zaļš tāpēc i pa daudz runā.Bet nu arī izbrīna mūsu federācijas interese par Podziņu,it kā mums to spēlētāju tā daudz,sen jau būtu uzzinājuši vai viņš var spēlēt U 20 čempī vai nē,nedomāju,ka viņš būtu atteicis Latvijas izlasei un aizbrauktu spēlēt Krievijas sastāvā.Tā es arī nesapratu vai tomēr Podziņš varētu spēlēt šajā U 20 čempī vai nē?!a to pēc atskaitīšanas no Krievijas izlases medijos parādijās tāda informācija,bet tik pat ātri viņā pazuda.Ļoti žēl,ka federācija izrāda tik mazu interesi par spēlētājiem,tomēr ja kādu pusgadu atpakaļ viss būtu kārtīgi noskaidrots,tad visticamāk pat nekādas runas par Krievijas izlasi nebūtu sākušās,jo jau sen būtu skaidrs,kas un kā un čalis nebūtu tādā situācijā,protams,arī viņa lielā runāšana ir vainīga,bet nu mēs paši arī atdodam spēlētājus,kuru mums tā jau īsti nav...
, 2011-12-28 21:23, pirms 12 gadiem
100% neviens tā neceptos , ja šis mēģinātu uzspēlēt kādā citā izlasē nevis Krievijas..
, 2011-12-28 21:25, pirms 12 gadiem
owen rakstīja: Normāls čalis,bet vēl vienkārši zaļš tāpēc i pa daudz runā.Bet nu arī izbrīna mūsu federācijas interese par Podziņu,it kā mums to spēlētāju tā daudz,sen jau būtu uzzinājuši vai viņš var spēlēt U 20 čempī vai nē,nedomāju,ka viņš būtu atteicis Latvijas izlasei un aizbrauktu spēlēt Krievijas sastāvā.Tā es arī nesapratu vai tomēr Podziņš varētu spēlēt šajā U 20 čempī vai nē?!a to pēc atskaitīšanas no Krievijas izlases medijos parādijās tāda informācija,bet tik pat ātri viņā pazuda.Ļoti žēl,ka federācija izrāda tik mazu interesi par spēlētājiem,tomēr ja kādu pusgadu atpakaļ viss būtu kārtīgi noskaidrots,tad visticamāk pat nekādas runas par Krievijas izlasi nebūtu sākušās,jo jau sen būtu skaidrs,kas un kā un čalis nebūtu tādā situācijā,protams,arī viņa lielā runāšana ir vainīga,bet nu mēs paši arī atdodam spēlētājus,kuru mums tā jau īsti nav...
gribi teikt, ka federācija neko nedarīja? Takš viss tika skaidri un gaiši pateikts jau sen! skat.: Par Podziņa iespējām spēlēt Latvijas izlasē .
, 2011-12-28 21:27, pirms 12 gadiem
simex rakstīja: Kāpēc Podziņam neviens nevar sakārtot papīrus un paskaidrot kā jāiegūst Latvijas pilsonība. Puisis dabū ciest par likumu nezināšanu.
Tāpēc,ka tam 19 gadīgajam zirgam pašam būtu jāiedomājas,ka pastāv uz zemes juristi,kuri tev var paskaidrot,kas un kā jādara pēc likuma(un var tak arī noalgot,kas tavā vietā visu izdarīs)! Nez,kad šamais iet uz tualeti,arī kāds ar papīru stāv klāt? Un netaisiet te no viņa kaut kādu mazu bērnu,vai upuri,jo ja reiz mācēja atrast ceļu uz Latviju,un Dinamo,tad savu lielo PO varēja atstāt malā,un sākt uzvesties,kā piedienas pieaugušam cilvēkam! p.s vienīgais,ko es nesaprotu ir viņa vecāki(ja nemaldos abi Latvieši),kuri Aināram jau no pašas bērnības,lai arī dzīvojot Krievijā,nav mācējuši(vai nav vēlējušies) ieaudzināt visu,kas saistīts ar Latviju(valodu,paražas,vēsturi,utt...)!
, 2011-12-28 21:27, pirms 12 gadiem
familyguy rakstīja: 100% neviens tā neceptos , ja šis mēģinātu uzspēlēt kādā citā izlasē nevis Krievijas..
mazāk ceptos, bet teikt, ka 100% neviens neceptos ir stulbi - kā Tu zini par visiem? Es, piemēram, ceptos tieši tāpat!
, 2011-12-28 21:34, pirms 12 gadiem
'' tāpēc gaidu izlidošanu'' ehh, vēl joprojām liek aizdomāties
, 2011-12-28 21:42, pirms 12 gadiem
Tu čalīt ,te nepin iekšā politiku,pats sagriezi visu kājām gaisā,tad kur tu galu,galā gribi spēlēt Latvijā vai Krievijā ,KAMOOON kāda politika ,ko tu tur gvelz...... pats visu sačakarēji,pieej pie neta pagriez atpakaļ savas intervijas un palasi ko tu tur sagvelzi un beidz pļūtīt sāc izkatīties pēc MĪKSTĀ !
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.