Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Trīs "Dinamo" spēlētāji iekļauti Kanādas izlases sastāvā

Trīs "Dinamo" spēlētāji iekļauti Kanādas izlases sastāvā
Džastins Pīterss Karolīnas "Hurricanes" formā
Foto: AFP/Scanpix

Kanādas valstsvienība vakar paziņoja, ka par galveno treneri kļuvis Villijs Dežardēns, kuram būs uzticēta gatavošanās 2018. gada olimpiskajām spēlēm. Pirmais pārbaudes turnīrs notiks augusta ievadā Sočos, un sastāvā iekļauti trīs Kontinentālās hokeja līgas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji.

Pārbaudes turnīrs Sočos notiks no 5. līdz 9. augustam un tajā piedalīsies sešas komandas – "Sochi", Sanktpēterburgas SKA, Magņitogorskas "Metallurg", Pekinas "Kunlun Red Star", Krievijas olimpiskā izlase un Kanādas izlase. Turnīra pirmajā daļā komandas tiks sadalītas divās grupās pa trim. Grupas uzvarētājas pēcāk tiksies finālā, otro vietu īpašnieces noskaidros bronzas medaļu likteni, bet zaudējušās komandas spēkosies par 5. vietu. Pērn turnīrā piedalījās četras komandas.

Jaunpienācēja ir arī Kanādas valstsvienība, kam tas būs pirmais pārbaudes turnīrs pirms 2018. gada olimpiskajām spēlēm. Vakar tika paziņots, ka ģenerālmenedžera amatu pildīs Šons Burks, bet galvenais treneris būs Villijs Dežardēns, kurš iepriekš vadīja Nacionālās hokeja līgas klubu Vankūveras "Canucks". Viņam palīdzēs Deivs Kings, Skots Vokers un Kreigs Vudkrofts, kamēr Burkam palīdzēs Martēns Brodērs.

Uz Sočiem dosies divi vārtsargi, septiņi aizsargi un 15 uzbrucēji, un katrā pozīcijā ir viens Rīgas "Dinamo" hokejists. Starp izvēlētajiem vārtsargiem ir Džastins Pīterss, aizsardzībā ir Karls Stolerijs, kurš vēl pagājušajā sezonā spēlēja Nacionālajā hokeja līgā, savukārt uzbrukumā ir Brendons Makmilans. Lielākoties izvēlēti Kontinentālās hokeja līgas pārstāvji, taču ir četri hokejisti no Zviedrijas, trīs no Šveices un divi no Vācijas. Bez kluba joprojām ir vārtsargs Kevins Pulēns, kurš pērn sargāja Astanas "Barys" vārtus.

2018. gada olimpiskajās spēlēs nedrīkstēs piedalīties Nacionālās hokeja līgas spēlētāji, toties uz Dienvidkoreju drīkstēs braukt hokejisti, kuriem ir tikai Amerikas Hokeja līgas līgumi. No 14. līdz 17. augustam kanādieši aizvadīs turnīru Sanktpēterburgā. Sagaidāms, ka pašlaik treneri uzmanību pievērsīs Eiropā spēlējošajiem kanādiešiem, bet sezonas laikā tiks vēroti Ziemeļamerikas zemāko līgu pārstāvji.

Vārtsargi: Džastins Pīterss (Rīgas "Dinamo") un Kevins Pulēns.
Aizsargi: Čejs Genovejs (Toljati "Lada"), Džefs Kinreids (Pekinas "Kunlun Red Star"), Patriks Maknīls ("Ingolstadt", Vācija), Maksīms Noro ("Bern", Šveice), Mets Robinsons (Maskavas CSKA), Džonatans Sigalets ("Frolunda", Zviedrija) un Karls Stolerijs (Rīgas "Dinamo").
Uzbrucēji: Džastins Azevedu (Kazaņas "Ak Bars"), Žilbērs Brulē (Ņižņekamskas "Neftekhimik"), Brendons Baks ("Ingolstadt", Vācija), Kevins Klārks ("Brynas", Zviedrija), Endrū Ebets ("Bern", Šveice), Bads Holovejs ("Skelleftea", Zviedrija), Robs Klinkhammers (Minskas "Dinamo"), Brendons Kozuns (Jaroslavļas "Lokomotiv"), Bens Maksvels (Maskavas "Spartak"), Brendons Makmilans (Rīgas "Dinamo"), Ēriks O'Dels ("Sochi"), Daniels Paije ("Brynas", Zviedrija), Meisons Reimonds ("Bern"), Makss Talbots (Jaroslavļas "Lokomotiv") un Lindens Vejs (Astanas "Barys").

Izmantotie resursi:
https://www.hockeycanada.ca/en-ca/t...


, 2017-07-26 13:43, pirms 7 gadiem
Neko tā sev
, 2017-07-26 13:51, pirms 7 gadiem
Kanādai šajā olimpiādē ies ļoti, ļoti grūti. Nav šiem tādas rezerves ārpus NHL. AHL savukārt, nav tik daudz spēlētāju ar AHL līgumiem.
, 2017-07-26 13:51, pirms 7 gadiem
Ir ok ņemot vērā, ka šis ir tikai pārbaudes turnīrs
, 2017-07-26 13:52, pirms 7 gadiem
Raivo Dobelis rakstīja: Neko tā sev
Tas tapec, jo NHL speletajiem nelaujs piedalities OS, tad skatas labakos no parejiem.
, 2017-07-26 13:54, pirms 7 gadiem
Nedomāju, ka Kanādai ies grūti olimpiādē. Grūtāk, protams, būs kā citus gadus, bet Kamādai iekš AHL ir vairāk spēlētāju kā zviedriem, somiem vai krieviem kā arī NCAA ir ļoti abi spēlētāji un droši vien no ECHL ar kāds tiks paņemts un iekš KHL, NLA, SHL, DEL, Liiga spēlē daudz kvalitatīvi kanādiešu spēlētāju.
, 2017-07-26 13:56, pirms 7 gadiem
Zombij šis ir kkāds otrais sastāvs tāpat Kanādas izlases nu es domāju no tiem kuriem nav līgumu ar NHL komandu takā šie vēl ir tikai pārbaudāmie. Skaidrs, ka uz olimpiādi tāpat nāks klāt lielākā daļa no ZA līgām vēl jau arī no junioru līgām lielākie talanti tiks paņemti par ko nešaubos jo Kanādai resursu ir ļoti daudz
, 2017-07-26 14:00, pirms 7 gadiem
Tikpat labi varēja vispār izņemt hokeju no OS. Tas pats kas futbols OS.
, 2017-07-26 14:02, pirms 7 gadiem
Vēl jau šai pus okeānam starp Kanādas izlases kandidātiem būs tādi vīri kā Jason Akeson, Bud Holloway, Justin Shugg, Jonathan Cheechoo, Paul Szczechura,Matt Ellison, Matt D'Agostini, Nick Spaling, Ben Scrivens, Dan Bakala, Shaone Morrison, Stefan Elliott, Cam Barker, Marc- Andre Gragnani, Chris Lee, Maxim Noreau un vēl bariņš
, 2017-07-26 14:02, pirms 7 gadiem
Gan jau Kanāda būs konkurētspējīga Olimpiādē arī bez NHL večiem, jo Kanādas hokeja resursi ir bezgalīgi. Gan jau tāpat samasēs krievus OS. Kaut gan, protams, tas ko dara NHL vadība un Fāzels hokejam, tā popularitātei un OS par labu noteikti nenāk. Tas ir ļoti skumji.
, 2017-07-26 14:05, pirms 7 gadiem
Vot ar ASV izlasi būs interesantāk Tiem noteikti būs daudz špīleru no AHL, ECHL, NCAA un junioru līgām, bet nu Eiropā spilgtākie kadri varētu būt: Ryan Zapolski, Jonatham Blum, Patrick Mullen, Chad Rau, Clay Wilson, Matt Gilroy, Jeff Taffe, Ryan Stoa, David Booth, Dan Sexton nu un vēl diezgan daudz līdzīgu kadru ir
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-26 14:10, pirms 7 gadiem
Nu jā šie kandidāti uz krievu fona nemaz tik iespaidīgi neliekas tomēr krieviem ir: Ilya Sorokin, Igor Shestyorkin, Yevgeni Medvedev, Nikita Nesterov, Denis Kulyash, Anton Belov, Mikhail Naumenkov, Maxim Chudinov, Vyacheslav Voynov, Yegor Yakovlev, Sergei Shirokov, Valeri Nichushkin, Maxim Afinogenov, Alexandre Barabanov, Mikhail Grigorenko, Roman Lyubimov, Pavel Datsyuk, Viktor Tikhunov, Sergei Mozyakin, Nikita Gusev, Ilya Kovalchuk, Nikolai Prohorkin, Sergei Plotnikov un vēl šādi tādi špīleri
, 2017-07-26 14:12, pirms 7 gadiem
Daudz kas būs atkarīgs vai būs traumas kādiem TOP špīleriem, kādā fiziskā kondīcijā atrodas, kāda sezona līdz tam brīdim statiski būs un daudz kas cits.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-07-26 14:18, pirms 7 gadiem
Jā, bēdīgi... Varbūt kanādieši grib naturalizēt kādu papildspēku, piemēram, Aināru Podziņu?
, 2017-07-26 14:18, pirms 7 gadiem
šitas kāds 5 kanādas sastāvs
, 2017-07-26 14:57, pirms 7 gadiem
Interesanti būs palasīt fuņveidīgo atrunas pēc tā, kad Kanādas Eiropas izlase vienalga izrādīsies labāka par parašu.
, 2017-07-26 15:20, pirms 7 gadiem
edviins straume rakstīja: Gan jau Kanāda būs konkurētspējīga Olimpiādē arī bez NHL večiem, jo Kanādas hokeja resursi ir bezgalīgi. Gan jau tāpat samasēs krievus OS. Kaut gan, protams, tas ko dara NHL vadība un Fāzels hokejam, tā popularitātei un OS par labu noteikti nenāk. Tas ir ļoti skumji.
Gan jau, gan jau, gan jau, gan jau....
, 2017-07-26 16:03, pirms 7 gadiem
Nez kā jūtas tagad naturalizētie "kazahi" un "belari" Dalmens, Boids u.t.t.
, 2017-07-26 16:07, pirms 7 gadiem
Kanādieši no hokeja neko nesajēdz, paņēma no kautkādas pažobeles līgas lielāko daļu, varēja uzticēt labāk sastāva komplektāciju zilītim Jirgenam vai Liepājas alkoholiķim! Tie zina labāk!
, 2017-07-26 16:09, pirms 7 gadiem
BK Jēkabpils un Dinamo Rīga fans rakstīja: Nedomāju, ka Kanādai ies grūti olimpiādē. Grūtāk, protams, būs kā citus gadus, bet Kamādai iekš AHL ir vairāk spēlētāju kā zviedriem, somiem vai krieviem kā arī NCAA ir ļoti abi spēlētāji un droši vien no ECHL ar kāds tiks paņemts un iekš KHL, NLA, SHL, DEL, Liiga spēlē daudz kvalitatīvi kanādiešu spēlētāju.
AHL tomēr 85% ir ar līgumu NHL klubā, tos nevar pieteikt OS. Nekā tur jēdzīga nebūs. Plus mīnus Bukija stila ECHL kapļi, kas retu reizi tiek izsaukti uz AHL, kad ir ļoti daudz traumēto un nav kam īsti spēlēt.
, 2017-07-26 16:11, pirms 7 gadiem
es zinu labāk rakstīja: šitas kāds 5 kanādas sastāvs
1. Eiropas kanādiešu sastāvs. Un tāpat diezgan iespaidīgi, ja seko līdzi Eiropas hokeja līgām.
, 2017-07-26 16:27, pirms 7 gadiem
Nevajag aizmirst, ka nevienai izlasei nebūs NHL spēlētāju, kas Kanādas konkurentspēju tikai cels. Zviedriem, Somiem, Krieviem NHL spēlētāju trūkums būs ļoti jūtams. Tiem pašiem krieviem, ja noņem NHL vātrsargus, tad tā pozīcija nemaz tiks stabila neliekas. Zviedri bez NHL aizsargiem arī nebūs tas spēks. Tā ka redzēs, tāpat kanādieši, kas spēlē Eiropā lielākoties ir līderi savos klubos un līgās, redzēs.
, 2017-07-26 16:40, pirms 7 gadiem
mxs rakstīja: Nevajag aizmirst, ka nevienai izlasei nebūs NHL spēlētāju, kas Kanādas konkurentspēju tikai cels. Zviedriem, Somiem, Krieviem NHL spēlētāju trūkums būs ļoti jūtams. Tiem pašiem krieviem, ja noņem NHL vātrsargus, tad tā pozīcija nemaz tiks stabila neliekas. Zviedri bez NHL aizsargiem arī nebūs tas spēks. Tā ka redzēs, tāpat kanādieši, kas spēlē Eiropā lielākoties ir līderi savos klubos un līgās, redzēs.
jā skatoties kas mums netiek tā vien liekas ka tiek Latvija bīdīta uz čempiona titulu
, 2017-07-26 16:41, pirms 7 gadiem
pūce rakstīja: jā skatoties kas mums netiek tā vien liekas ka tiek Latvija bīdīta uz čempiona titulu
Olimpiskajās spēlēs, kur Latvija nepiedalās?
, 2017-07-26 17:28, pirms 7 gadiem
Ar kanādiešiem skaidrs uz ko balstīsies OS. Tagad jāgaida ko amerikāņi teiks - NCAA studenti vai arī eiropiešus vāks. Pieņemot, ka amerikāņi Eiropā nemeklē iespējas spēlēt turnīros atšķirībā no kanādiešiem tad varētu būtu uzsvars uz NCAA studentiem.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.